Mick 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Zakaj se pa dereš? Na froce tut?Nč se nea derem....sam malo mi digne pritisak pa tastaturo, k začne kr od dečkov jokcat kak bi on uresničeval starševske pravice... Predolgo sem že na svet... pa preveč sem že videla! Dret sn se pa že pred leti nehala, škodje lepoti, veš! Sploh ne gre za to. In meni dviga tastaturo le, če mi kaka lunatka kaj lepega napiše Jasno je, da imaš take moške kot jih ti opisuješ. Andres je verjetn hotel tukaj podebatirati mal o ženskah, ki moške izsiljujejo z otroci , kar pa očitno ženske niste sposobne. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 To pa je čist druga tema, lia. a NE GOVORIMO TLE O PRAVICAH IN POTREBAH OČETOV???????? Ja seveda, sam jst na tvojem postu nič ne vidim kaj o njihovih pravicah, sam kritika glede njihovih neizpolnjevanj dolžnosti. Dvomim, da je tema za to odprta, lahko pa jo ti odpreš za to problematiko. Micki pa ti si ja pravnik , al se motim. Pravico lahko uresničiš ali pa ne. Ober šit je sam to, da se fotri pa mame bockajo...fajtajo....zmagovalca tle ni.... Trpijo pa sam otroci.Oba imajo enako radi. Največja napaka v življenju je to, da jih hočeš prisilit naj se postavijo na eno ali drugo stran vojskujočih si strani, vojne, ki je obsojena na večni peklenski ogenj......... Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Odprla se je nova fronta. Večno zlajnana tema. Jaz ne bi pristopila k temu stereotipno -moški ne plačujejo preživnin, ženske izsiljujejo....vsak primer je individualen. Očetje plačujejo, preživnine in ženske ne izsiljujejo z otroki. Čisto svež primer, prijateljica živela v tujini, ločena, mož jo je psihično maltretiral, vzel otroka, ona se je vrnila v Slo. Čeprav je dobila otroka-deljeno skrbništvo na sodišču, ne more videvati otroka. Bivši mož uporablja vse trike, da ne bi videla otroka. Mož živi na severu in potuje daleč, da se vidi z otrokom za 3 ure v njegovi prisotnosti. Mali je star 4 leta. Nazadnje ji je rekel, da če ga bo peljala na vlak ali kamorkoli, da mora tečt do policaja in vpiti Help! Help! in pokazati ovratnico, kjer ima napisano ime ter številko očeta. Da te kap! Pri 4 letih.Pa tole je samo en drobec, tega kar počne. S tem, da prej ni nikol skrbel za otroka, ker ga zaradi dela ni nikoli doma in otrok preživlja ves čas pri njegovi materi. 2. primer. Deljeno skrbništvo -vsak 1 teden otroke. Ona pravi, da itaq sama ne more skrbeti za njih cel čas. Oba sta zadovoljna s to rešitvijo, ker bosta preživljala z otroki kvaliteten čas, pa tudi zase bosta imela vsak svoj teden. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
oona 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 3.primerDva otroka. Eden pri ocetu, eden pri materi. Citiraj Dum spiro, spero. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Odprla se je nova fronta. Večno zlajnana tema. Jaz ne bi pristopila k temu stereotipno -moški ne plačujejo preživnin, ženske izsiljujejo....vsak primer je individualen.Točno tako. Mal mi je smešno, da ženske ne zmorejo sprejet (ti nimaš teh blemov, zgleda), da niso izključno le moški prasci ....kar potrjuje tud JanjaK Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Čisto svež primer, prijateljica živela v tujini, ločena, mož jo je psihično maltretiral, vzel otroka, ona se je vrnila v Slo. Čeprav je dobila otroka-deljeno skrbništvo na sodišču, ne more videvati otroka. Bivši mož uporablja vse trike, da ne bi videla otroka. Mož živi na severu in potuje daleč, da se vidi z otrokom za 3 ure v njegovi prisotnosti. Mali je star 4 leta. Nazadnje ji je rekel, da če ga bo peljala na vlak ali kamorkoli, da mora tečt do policaja in vpiti Help! Help! in pokazati ovratnico, kjer ima napisano ime ter številko očeta. Da te kap! Pri 4 letih.Pa tole je samo en drobec, tega kar počne. S tem, da prej ni nikol skrbel za otroka, ker ga zaradi dela ni nikoli doma in otrok preživlja ves čas pri njegovi materi. 2. primer. Deljeno skrbništvo -vsak 1 teden otroke. Ona pravi, da itaq sama ne more skrbeti za njih cel čas. Oba sta zadovoljna s to rešitvijo, ker bosta preživljala z otroki kvaliteten čas, pa tudi zase bosta imela vsak svoj teden.Evo Cosma, obe zgodbi sta in nista rešitvi. V obeh otrok nasanka, al ma hude scene, al je pa nikogaršnji, večni gost... (nikjer nisi prav doma). Ko je v igri ločitev, ni zmagovalca in nikoli ni tako da bi se ustreglo otroku. Tudi v družinah, ki živijo na istem naslovu, trpijo lahko starši in otroci. Najboljš je srečna familija, vse ostalo je samo manjše ali večje zlo (izkušnja, ki jo zagotovo vsi udeleženi rabijo). Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
žaža 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 ...hmmm , jaz tudi poznam primer, k ženska obira moža s preživnino in bogi revež dela cele dneve, da lahko plačuje za tri otroke, una bitch, je pa lepo doma in ga pije ko žolna, otroci so pa prepuščeni sami sebi....tip pa mislim da nič ne more, ali pa se ne znajde....ima pa tip zelo rad otroke, pa nič ne more......pol poznam še en primer, k je druga bitch prikrivala tipu, da je noseča (sta se vmes že razšla), pa revež zdaj tudi lepo plačuje preživnino...pa ima tudi rad svojo hči, sam, da bi pa z njim živela mala, mu pa una ne pusti, pa ziher bi 1000x boljše skrbel zanjo... ...pol poznam pa tudi tipe, ki se jim pa gladko malo je*e za svoje otroke....kar je pa tudi svinjsko... ...tko da meni se zdi, da so in moški in ženske oboji lahko glede teh zadev zelo, zelo :xx!: :xx!: :xx!: :xx!: Citiraj Če hočeš biti srečen....BODI! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Zagovarjam ločitev od partnerja, ne pa od otrok. Razen v primeru, da otroku to res škoduje. To če gre ona z drugim partnerjem, on pa z drugo partnerko-ni stvar otroka. Ženske smo prasice, moški so prasci, tudi drugače v življenju. Prijatelji so prasci-ker smo mislili, da so prijatelji in izkažejo se ljudje, za katere si nikoli nismo mislili, da nam bodo stali ob strani. Ravno tako je tu...vsi vidimo in izpostavljamo samo extremne primere, češ kako sta se tožila, kaj je ona dobila, kaj mu je naredila, kako je on njej pokazal. To meni kaže samo na osebno duhovno revščino. Izbiramo si partnerje sebi primerne....in potem..... Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Odprla se je nova fronta. Večno zlajnana tema. Jaz ne bi pristopila k temu stereotipno -moški ne plačujejo preživnin, ženske izsiljujejo....vsak primer je individualen.Točno tako. Mal mi je smešno, da ženske ne zmorejo sprejet (ti nimaš teh blemov, zgleda), da niso izključno le moški prasci ....kar potrjuje tud JanjaK Točno tak...VSEPOVSOD ... NE SAM PR MOŠKIH...žalibog, če mam pač take izkušnje, da dečki, k se v živo sučejo okoli mojih potov niso ravno očetovsko nagnjeni... Zmeraj mi postane slabo k sedim na roditeljskem sestanku pa same ženske.Moških še za vzorec ni, al pa komaj kakšen. Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Ravno tako je tu...vsi vidimo in izpostavljamo samo extremne primere, češ kako sta se tožila, kaj je ona dobila, kaj mu je naredila, kako je on njej pokazal. To meni kaže samo na osebno duhovno revščino. Izbiramo si partnerje sebi primerne....in potem.....Jp, Cosma, s tole duhovno revščino se pa res strinjam. Jaz sem pa hotela povedati, da sta se moja normalno ločila, zmenila kdaj sem pri kom, pa sem jaz imela občutek, da nikamor ne spadam. Če gledam z njunega stališča, lahko rečem, da sta se idealno zmenila, edino moj oče ni redno plačeval preživnine, samo mamino preživetje zaradi tega ni bilo nič ogroženo. Nista imela kakih nizkih, meni pa vseeno ni bilo fajn, eno štampiljko sem dobila vase, s katero sem se borila do kakšni 2 leti nazaj (verjetno sem prav to zadevo rabila). Če bi ostala skupaj in se kregala, tudi ne bi bila rešitev. Tako da kljub na zunaj optimalnim rešitvam, otrok tega ne doživlja tako kot to vidimo odrasli, kar je slabše od tega, je pa sploh še bolj porazno . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 nen, mikos..sem čest prav povedu ...in jst sm ti čist prav odgovoru. ne, ne, bom vztrajau, govoriš neke nepovezane nesmisle Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Mal mi je smešno, da ženske ne zmorejo sprejet (ti nimaš teh blemov, zgleda), da niso izključno le moški prasci ....kar potrjuje tud JanjaK Ha, ha ha, Mickeni, zdajle sem pa rabila da sem dojela , gledam, gledam, gledam, na kateri del mojega posta si s temle komentarjem mislil, če še do tvojega komentarja nisem nič napisala, pol se pa le zazrem v svojo ikonco . Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Se mi je zdel, da se bo ta tema razvila predvsem v obtoževanje moških. Kakorkoli, povsem se strinjam z Cosmo , le glede izbire partnerja ni nujno, da povsem drži. Veliko ljudi svojo pravo plat pokaže šele, ko doseže cilj - v tem primeru osvoji žensko, moškega. Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Veliko ljudi svojo pravo plat pokaže šele, ko doseže cilj - v tem primeru osvoji žensko, moškega. Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Eh Mickeni, sploh ni nujno, ljudje odraščamo in zorimo celo življenje, se pravi se vseskozi spreminjamo in lahko v vezi kadarkoli pride do tega, da si pač sploh ne ugajaš več, ali pa tisto obdobje ne. s tem, da ko si zaljubljen avtomatsko izžarevaš sebe drugače, takšnega kot pač v tisti specifični situaciji si. Razen če si imel v mislih primer, ko osvajaš deklinico sam za " podret" ko gre pa res za preračunljivost... Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Ma seveda, smo večplastni in svoje barve pokažemo, ko želimo doseči svoj cilj. Oboji.Recimo ravno zdaj sem se spomnila primera M.Š. ki je svojega otroka ugrabil za nekaj let in ga odpeljal v tujino, češ ji bo že pokazal, kdo je boss tukaj. Kaj je s tem naredil? Otroku nič dobrega. Njej in ostali družini pa naredil veliko hudih uric. Žalostno je, da se ljudje poslužujejo takih skrajnosti, da dokažejo svoj prav.Ne zagovarjam gospe, da je imela vse prav in ne obsojam njega, ker je naredil tak korak. V tistem času se mu je to zdela edina smiselna rešitev. Vendar je sistem, ki ga imamo, pripeljal oba do tega roba. Žalostno za vse skupaj. Sicer je pa normalno, da se odrasli prepucavajo čez otroka in ga uporabljajo za poštarja. Janja kot si rekla, pusti ti pečat, tudi če ne gredo narazen in se kregajo. Odločitev je individualna, kaj povzroči manj škode. Jaz ne vidim nobene univerzalne rešitve tu. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Se ne strinjam, da kao, zdej pa sem zaljubljen in izžarevam sebe takega kot sem. Ne, mislil sem, da mi vsi, ko nekoga, ki nam je všeč in ga zapeljujemo, izpostavljamo stvari, za katere menimo, da so kvaliteta in nam bodo pomagale pri očaranju, prikrijemo pa slabosti, ki so lahko tudi, ko se razkrijejo sprejemljive in nepomembne, lahko pa tudi ne. Pri tem ne vidim kakšne posebne razlike pri zapeljevanju iz tega ali drugačnega razloga, pri meni je razlog vedno isti........ženska mi je ful všeč Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Buddha 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Poznam otroke, ki obožujejo svoje očete...ki bi vse naredili za to, da bi jim očetje "dovolili", da se jim približajo. Pa vrli očetje nejmajo cajta, morjo rešvat svet, pa politko, pa šport, pa konjičke, pa kariero, pa bufetkat, pa se izobraževat, pa počivat na kavču, pa MIIIR HOČJO MEEET...... Bemu , a ko se pa ločjo majo pa potrebo po tem , al kaj? Tle v bližini mam enga tazga frišno ločenga atka....ga bivša sam še z otroci izsiljuje, pa peneze vleče....On pa ful ddddoooober fotr, Babnica pa ful nedružabna po mnenju okolice čuuudna....Bemu sn skor nasedla, da se tipu ful dela krivica v življenj. Sn sam to zinla: A ni to največ, kar lahko narediš za njega , da si z njim? Ko zmaguje...In da si z njim, ko izgublja....Da si vzameš zanjga čas... Pa še kr odkimaval.... Pol pa še naprej drezam vanjga: Ja za kaj pa misliš, da bi bilo bolj pametno porabit ta dan? Pismo, se mi manj gravžajo tisti fotri, k se vsaj ne delajo lepe.... In k jasno in glasno povejo, da je za njih funkcija z oploditvijo opravljena.... Pol je pa fajn če potomci vsaj koker tolk furajo, da se lahko z njimi mal v bufetu pa pred drugimi samci eno mejčkeno postavijo. to sm zbrau . mah klicanje miru je le krinka, kako za že dosežen tisti del layfa Mus poglavja; rabjo kariero ,ni panike, vsega se res ne da met (..zato pa res ne obsojat ne en spol, ne drugega v temu, če ti ne znese furat dnevni Mus layf..) ..in zato bežat v kino, pred tv in sračkanje˝v betule....Ja za izsiljevanje mi je slišano že ničkolikokrat, sam kaj...če ni sprejel nekdo od njiju odgovornost, naj plača tak al tak, psihično al fizično˝ (z dnarom.... Citiraj .vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Odločitev je individualna, kaj povzroči manj škode. Jaz ne vidim nobene univerzalne rešitve tu. Točno takole mislim Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Opazil sem, da se na tak način ženske kar pogosto maščujejo, če so bile zapuščene. Užaljenost, jeza, osamljenost, izgubljenost.........šel si k drugi, prasec, ne boš več videval otroka Bo vsak drug vikend...ce bo placval prezivnino. Hja.. In kaj če ga otrok pogreša, si ga želi videti, preživljati čas z njim in trpi, ker ga ne? Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mick 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 In še posebej je zanimivo, ko mati v priviligiranem položaju, ker ima otroka, nezrelo vsesplošno pljuva po odsotnemu očetu in ga na vse mogoče načine črni pred otrokom........in si po možnosti najde novega tipa (kar sicer ni nič narobe) in otroka prepričuje že po kakem mescu, da je le-ta sedaj njegov "nadomestni" oče (kar pa po moje je narobe). :xx!: Citiraj Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim. K. Čapek Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tamburin 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 Včasih ženske niso delale v tovarnah. Takrat je bila seveda družina bolj celovita. Nise bilo toliko emancipirane, a so že od nekdaj doma imele besedo. Današnje mladenke in pa že tudi tiste v srednjih letih so pogosto ločene matere samohranilke in ni jih malo, ki delajo očetom svojih otrok omejitve. Prilaščanje otrok v osebno zadovoljstvo, ali zloraba besede, da otrok pripada materi je pripeljala vse do 1. konference očetov, ki bo na Dunaju. Pač to so posledice, ko je ponekod, v nekaterih družinah ali partnerstvih, moški na dnu lestvice, tik pod psom. Ženske bi pa doggy. AndresPozdravljam 1. konferenco očetov na Dunaju! Končno so začeli migati v tej smeri! Tudi jaz se zgražam nad ženskami, ki svojim otrokom preprečujejo stik z očetom. Najbrž se sploh ne zavedajo, da je stik z očetom OTROKOVA PRAVICA, kaj šele, da bi se zavedale, kako s preprečevanjem teh stikov škodujejo lastnemu otroku! Večina teh žensk to počne zato, ker očetje ne plačujejo preživnine. Torej, če že oče prikrajša svojega otroka za materialno plat, potem še mama prikrajša svojega otroka za čustveno plat - za stike z očetom. Pa kje je tle logika?! Če nekomu gre slabo, dajmo ga še dodatno pohodit - in to svojega lastnega otroka! Halooo? Jaz za taka ravnanja žensk ne vidim nobenega opravičila. Omejevanje stikov razumem in odobravam edino v primerih, ko gre za očeta, ki bi lahko škodil svojemu otroku (kak pedofil ali kaj podobnega). Pa še v takih primerih se lahko dogovorijo za stike med očetom in otrokom v prisotnosti kake socialne delavke na CSD. Menim, da bi se očetje, ki so prikrajšani za stike s svojim otrokom, morali že zdavnaj bolj potruditi, da bi naredili kaj na tem področju. Ali mogoče čakajo, da bo kdo drug kaj naredil namesto njih za njihove otroke? No, očitno se nekaj že premika s to konferenco na Dunaju. Lahko pa bi bile take konference v vsakem kraju, tudi po Sloveniji. Pa ne samo blablabla... na konferencah! Moralo bi se tudi uzakoniti, da je kratenje otrokove pravice do stikov z njegovim očetom kaznivo dejanje, tako kot je neplačevanje preživnine kaznivo dejanje. Citiraj Tamara MOJA DOMAČA STRAN Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
skwo 25. avgust 2004 Prijavi Deli 25. avgust 2004 glede na to ,da so moški prav tako človeška bitja,imajo po mojem prav take lastnosti kot ženske.zato.....naj zatirani spregovorijo x!x Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andres08 25. avgust 2004 Avtor Prijavi Deli 25. avgust 2004 Joj. Samo v službo sem šel in v trgovino pa ste že tri strani popisali. Zdaj pa od začetka brati. Andres Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.