Skoči na vsebino

Ločeni moški brez osnovnih pravic.

Andres08

Recommended Posts

[

Opazile boste, da ste grajene za dojenje in oplojevanje, emancipacija pa je iz vas naredila biznismenke in vam dala privligerina delavna mesta v pisarnah in na šalterjih.  Hmmm Bo treba tudi na železnici tramove dvigovati. Oh bodo že moški. Seveda bodo. Torej?

Andres

Euhmmmm kaj pa robotizacija? Ženske so narejene zgolj za reprodukcijo, da doma čičkajo in čakajo možičke, vmes pa še otroke popedenajo...pis of kejk. Kaj pa recimo v primeru, ko ženska ne more imeti otrok ali pa ko ima moški ene 50-60kg...kako bo dvignil oni tram?

Za ženske bi bilo res najbolje da bi bile doma, pa da bi kakšna ročna dela delale. Včasih je vsaka znala kvačkat. Danes ni več tako.

Pa tudi nekako vam gre težko priznati, da vas je zelo zelo majhen odstotek v biznisu sposobnih. In iz tega razloga se ne čudim, da imam pred očmi ful enih žensk ki podjetja dobesedno tunkajo.

Ne da se misliti istočasno na plenice, majarone in industrijsko špijonažo.

Tamara. Kadar ženska ne more imeti otrok se navadno enega posvoji. Do takrat pa ji mož podjetje ustanovi ona pa šiva notri. Saj imate ful ročnih spretnosti.

Andres

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 231
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

mick

hmm pozornost

kaj si me kaj vprašal?

žarek

Ne, sm pa te opozoril na totalno posploševanje, na zgrešeno poudarjanje "normalnosti" tega, da se ženska maščuje moškemu, če jo ta zapusti (mu npr. ne dovoli stikov z otrokom, ki si jih oba, oče in otrok - želita, hkrati pa razglaša "vse za dobro otroka" x;)x ) in na napačno uporabljen niknejm sogovornika...... pravijo, da nam je naše ime zelo pomembno, na forumu pa je to niknejm. x;)x Lahko noč x:Xx ......tretjič. x:o)x x:Dx

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

[Pa tudi nekako vam gre težko priznati, da vas je zelo zelo majhen odstotek v biznisu sposobnih.  In iz tega razloga se ne čudim, da imam pred  očmi ful enih žensk ki podjetja dobesedno tunkajo.

Ne da se misliti istočasno na plenice, majarone pa industrijsko špijonažo.

Iz tega sledi, da so vsi uspešni managerji MOŠKI!

Andres, pozabil si da smo ženske sposobne multitaskinga-dokazano.....

Jas te mam tak rada

I am feeling very olympic today

Is time the only thing you are waiting for?

Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.

Dalai Lama

Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

Kadar ženska ne more imeti otrok se navadno enega posvoji.  Do takrat pa ji mož podjetje ustanovi ona pa šiva notri. Saj imate ful ročnih spretnosti.
:8):
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

[Pa tudi nekako vam gre težko priznati, da vas je zelo zelo majhen odstotek v biznisu sposobnih.  In iz tega razloga se ne čudim, da imam pred  očmi ful enih žensk ki podjetja dobesedno tunkajo.

Ne da se misliti istočasno na plenice, majarone pa industrijsko špijonažo.

Iz tega sledi, da so vsi uspešni managerji MOŠKI!

Andres, pozabil si da smo ženske sposobne multitaskinga-dokazano.....

Cosma!

Iz tega sledi, da je malo uspešnih žensk.

Andres

Tamara.  Kadar ženska ne more imeti otrok se navadno enega posvoji.  Do takrat pa ji mož podjetje ustanovi ona pa šiva notri. Saj imate ful ročnih spretnosti.

Andres

Jao jao, andres. :o|o: Ne vem, kje ti vidiš take ženske. Mi je pa razumljivo, da imaš negativen odnos do žensk, tako kot imajo ločene ženske večinoma negativen odnos do moških.

No, kar se mene tiče, (da tudi Micku odgovorim), me še vedno privlačijo samo moški in mi kljub slabim izkušnjam z njimi na kraj pameti ne pride, da bi se spolno preusmerila. Samo trenutno sem preokupirana z drugimi stvarmi, tako da za kakega tipčka niti ni cajta. Malo pa tudi zaradi otrok, ker vem, da bi težko sprejeli enega tretjega "očka". Ko pa bosta otroka odrasla, verjamem, da se bo našel še kakšen Človek zame. x;)x

Andres, ne vem, zakaj ti zdaj meni tukaj o posvojitvah. :eek: Jaz sem svoja dva sama rodila po naravni poti. Podjetje pa sem si sama ustanovila in res šivam notri. Se ti pa lahko še pohvalim, da kljub temu, da je tekstilstvo v Sloveniji na psu, jaz izključno s to dejavnostjo preživljam sebe in 2 otroka (brez preživnine!). x^x

Jao jao, andres.  :o|o: Ne vem, kje ti vidiš take ženske. Mi je pa razumljivo, da imaš negativen odnos do žensk, tako kot imajo ločene ženske večinoma negativen odnos do moških.

No, kar se mene tiče, (da tudi Micku odgovorim), me še vedno privlačijo samo moški in mi kljub slabim izkušnjam z njimi na kraj pameti ne pride, da bi se spolno preusmerila. Samo trenutno sem preokupirana z drugimi stvarmi, tako da za kakega tipčka niti ni cajta. Malo pa tudi zaradi otrok, ker vem, da bi težko sprejeli enega tretjega "očka". Ko pa bosta otroka odrasla, verjamem, da se bo našel še kakšen zame.  x;)x

Andres, ne vem, zakaj ti zdaj meni tukaj o posvojitvah.  :eek:  Jaz sem svoja dva sama rodila po naravni poti. Podjetje pa sem si sama ustanovila in res šivam notri. Se ti pa lahko še pohvalim, da kljub temu, da je tekstilstvo v Sloveniji na psu, jaz izključno s to dejavnostjo preživljam sebe in 2 otroka (brez preživnine).  x^x

Tamara!

Sploh nimam negativen odnos do žensk. Ampak gledano globalno izhajajoč iz človeka, torej iz otroka in družine to pomeni, da ženska ne sme biti obremenjena z nekimi stvarmi, ki ji ne ležijo.

Biznismenk kot rečeno kolikor hočeš. Sposobnih seveda malo. So pa nekatere sposobne ženske v kooperaciji s partnerjem. Tam drug drugega motivirata in se uspehi lahko hitro pokažejo. Takih bi bilo lahko še več, ampak jih ni, ker se nas preveč loči. x:Dx x:Dx

No, da s šivilstvom preživiš sebe in še brez preživnine je to pohvale vredno. Ampak ti si vseeno kaplja. Samo milijon nas je. x:Dx

Tole o posvojitvah sem očitno narobe vprašanje razumel. Bom malo prebrskal, če ni katera že posta pobrisala.

Andres

Tamara!

Sploh nimam negativen odnos do žensk. Ampak gledano globalno izhajajoč iz človeka, torej iz otroka in družine to pomeni, da ženska ne sme biti obremenjena z nekimi stvarmi, ki ji ne ležijo.  

Naj ne bi bila obremenjena s stvarmi, ki ji ne ležijo, ker za to obstajajo moški. Ampak očitno se je nekaj zgodilo, spremenilo, da smo začele ženske opravljati "moška" dela. :inocent:

1. varianta je, da so moški začeli manj ali slabše delati in s tem manj zaslužili, zato je morala začeti služiti denar tudi ženska,

2. varianta pa je, da vsi skupaj več porabimo (smo bolj potrošni), in en sam član družine (moški) ne more zaslužiti za tako porabo. xnckrivx

Naj ne bi bila obremenjena s stvarmi, ki ji ne ležijo, ker za to obstajajo moški. Ampak očitno se je nekaj zgodilo, spremenilo, da smo začele ženske opravljati "moška" dela.  :inocent:

1. varianta je, da so moški začeli manj ali slabše delati in s tem manj zaslužili, zato je morala začeti služiti denar tudi ženska,

2. varianta pa je, da vsi skupaj več porabimo (smo bolj potrošni), in en sam član družine (moški) ne more zaslužiti za tako porabo.  xnckrivx

Ti gledaš civilizacijo danes ob vseh dobrinah ki jih trg nudi in s tem primerjaš samo moško plačo.

Emancipacija ne traja od danes. To je dolg proces, tam od leta 1918 se mi zdi. In takrat ni bilo telefonov, nikakor mobitelov, računalnikov, ni bilo mednarodnih potovanj, razkošnih dopustovanj, avto so imeli gospoda, so pa ženske takrat vzgajale otroke ki niso bili narkomani. Normalna stvar. Namenile so jim več časa, kar ne moremo trditi da je danes tako.

Temu sledi, da moški ne delajo manj ali slabše. Delajo enako dobro, poznamo pa namesto krampa buldožerje. Enako kot ženske ne poznajo samo šivanke, temveč so tu izredno napredni šivalni stroji, če malo posežem v tvoje področje.

In mimogrede. Zanimam me kdo je bil izumitelj vložkov, modrca, steznika?

Andres

Emancipacija ne traja od danes. To je dolg proces, tam od leta 1918 se mi zdi. In takrat ni bilo telefonov, nikakor mobitelov, računalnikov, ni bilo mednarodnih potovanj, razkošnih dopustovanj,  avto so imeli gospoda, so pa ženske takrat vzgajale otroke ki niso bili narkomani. Normalna stvar. Namenile so jim več časa, kar ne moremo trditi da je danes ta

In mimogrede. Zanimam me kdo je bil izumitelj vložkov, modrca, steznika?

Andres

Steznik= mučilna naprava

MOŠKI! Kdo drug bi si lahko zmislu tako mučilno napravo!

A praviš Andres, da maš pa ženske kljub rugljevsskemu pogledu še zmeraj rad?

A tko malo za posladkat? Otroke ti pa bivše vzgajajo?

Ženske so pa samo za v peč kurit. Pa strojčki za rojevanje. Pa za ročna dela. Eni taki poluroboti. Ko je ne rabiš jo pa izklopiš, kaj?

Ja moj dedek jih je naredil šest. Za toliko je imel časa.Vse ostalo je pognal v dobri družbi, tud grunt. Ja , naša babica je mela pa en res lep pravljični lajf. Bemu, drogiral se niso, pil so ga pa....Pa oplojeval naokol.Ga je pršu pr osemdesetih en sine pogledat, ga star fotr ni hotu poznat, pa mu nobeden od zakonskih ta požegnanih sinov ni bil tak podoben.

Toliko o neemancipaciji pred stoletji........

Bemu, ta svet je pa res nori vrtiljak.

Ko sem bila mlada sem želela spreminjat svet, zdaj si želim samo še daleč stran od ponorelega sveta...... :sori:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Ja pa še una cvetlica....

namenile so jim več časa.... kretenizem brez meja....

cele dneve na dnini, da je lahko preživela lačna usta..... xrolleyesx

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Le zakaj tolikokrat napišemo.......kakor si boš postlal tako boš ležal x;)x Ali pa....ljudje se tako obbnašajo do nas kot jim mi pokažemo naj se x;)x Itd. itd.

Za sodobno žensko to ne velja? :vragec:

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

V Sloveniji je (menda od leta 1999) Jamstveni in preživninski sklad, ki izplačuje samohranilkam nadomestila preživnin, potem pa ta denar terja od zavezanca za preživnino - očeta. Višina tega nadomestila pa je določena (tam okrog 15.000sit/mesec) in torej ni taka, kot je določena preživnina, tako da tisto razliko do polne preživnine mora izterjati upnik sam, če mu rata.  :o|o:

Pa tudi ni vsaka samohranilka, ki ne prejema preživnine, upravičena do tega nadomestila. To je odvisno od njenih dohodkov - če ima n.pr. visoke dohodke, ji ne pripada nadomestilo preživnine.

Tamara. To ni preživnina. Skratka, nekaj je narobe z zakonodajo, čeprav je tudi res, da privilegije ženske obvezno nikoli  ne omenjajo.

Andres

Hm, ko sem bila jaz na tem, da izterjam od očeta neplačano preživnino (ko sem že bila polnoletna), sem na sodišču dobila brezplačno pomoč (mislim,da so bili prepričani, da bom tožbo dobila in je to pač plačal oče). Ko sem pa drugič prek sodišča terjala neplačano preživnino,je pa oče zaprl podjetje in odprl novega, iz katerega pa nisem mogla na podlagi prejšnje izvršbe izterjati ničesar. Cel postopek bi morala ponoviti, pa si v tistem obdobju nisem mogla privoščiti stroškov odvetnika, ki pa takrat niso bili več nudeni brezplačno zame.

Kar se pa preživnine na splošno tiče, imam pa nekje v spominu medlo, da mora mama prijaviti preživnino, ki je določena, četudi je ni prejela, če nima nobenega dokaza, da jo je poskusila izterjati.

Glede tistega sklada pa mislim,da je dohodek za kakšno pomoč države hitro previsok, za preživetje pa še vedno dosti dosti prenizek.

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...