Skoči na vsebino

Ne zaupat nikomur - gem collection

žaža

Recommended Posts

:vragec: x:Dx Tole sem dobila danes po mailu, pa me zanima, kako mnenje imate vi o tem x?x x!x x:Dx

POZOR-TUDI PRIJATELJ TE LAHKO PREVARA

PREBERI IN POšLJI NAPREJ!!!!

V petek je ena prijateljica Teji povedala, da ima eno dobro stvar zame in za

Tejo.

Dogovorili sta se za pijačo, kjer ji bo vso stvar razloľila.Povedala ji je,

da je

priąla k nam neka nova firma iz Švice in da potrebujejo veliko

novih sodelavcev, da je odprto veliko novih delovnih mest in da delaš, ko

imaš

čas,zaslužiš pa lahko 150-200 tisoč SIT na mesec. Njeno delo naj bi bilo

iskanje novih ljudi in da nama bo uredila individualen razgovor z

direktorjem,

ki naj bi bil edini pristojen za podrobno razlago, da nama ona ne sme

povedati

nič več, ker za to pač ni pristojna in izobraľena. Vsa stvar naj bi potekala

malo naprej od Cerknice, s seboj naj bi imela osebni dokument, peljala naju

bo ona, razgovor naj bi potekal 3-4 ure, obvezno pa morava biti oblečena

poslovno.

Teji sem rekel, da je brez veze, da se mi ne da in da je sigurno nekaj

brezveznega- kakšna prodaja, naloľbe ali kaj podobnega. Vendar pa je rekla,

da je

prijateljici obljubila in da tudi ona ve, da je kaj brezveznega, da pa

bo šla iz firbca in da prijateljici zaupa. Aja, za sestanek je potrebno

plačati 4700 SIT, vendar pa je prijateljica rekla, da bo stroške krila ona,

če nama

ne bo všeč, da pa nama sigurno bo, ker je skoraj vsak navdušen. Ne vem

zakaj,

ampak imel sem slab občutek, Teji sem rekel, da grem z njo, da ne bo edina

normalna tam. Kakšna sreča!

V nedeljo smo se nekaj čez šest dobili v LItiji. Jaz, Teja, prijateljica

in pa še nek fant, ki naj bi bil prav tako zaposlen pri tej firmi. Seveda

vsi

poslovno oblečeni. Odpeljali smo se in nekje do malo naprej od Cerknice

je bila stvar še v redu. Potem smo se ustavili v neki gostilni, kjer je vsa

stvar postala še bolj sumljiva. Tam je bilo še nekaj drugih ljudi poslovni

oblečenih in posumil sem, da to pa vendarle ne bo individualen razgovor z

direktorjem.

Po krajšem pregovarjanju je vendarle povedala, da bo to seminar za manjšo

skupino. Odpeljali smo se naprej. Tu pa prvi večji šok-Hrvaška meja!!!

Zato torej dokumenti! Če to ne bi bila Tejina prijateljica, bi verjetno

izstopila, ne glede na to, da nisva imela prevoza domov. Ampak prijateljem

nekako

zaupaš, čeprav se je tudi Tejino zaupanje začelo zelo krhati. Po približno

pol

ure vožnje po Hrvaški smo priąli do hotela Snježnik, kjer je bilo pred

hotelom parkiranih veliko dobrih avtomobilom večinoma MB, LJ, CE, pred in v

hotelu pa so bili sami "poslovni" ljudje. Vendarle sva vstopila v hotel, saj

se

nama ni dalo čakati zunaj.

Spoznala sva, da je ątevilka ljudi precej večja, kot je nama bilo

najprej rečeno ( nad 50) ©li smo v restavracijo, kjer nama je prijateljica

( ne vem zakaj jo še vedno tako imenujem???) naročila pijačo, sama pa je šla

uredit

rezervacijo za seminar in kosilo. V tem času sem malo opazoval okrog in

opazil tudi

nekaj bolj ali manj poznanih ljudi iz Trbovelj, ena izmed njih naj bi bila

Celo

osebno nadrejena punci, ki naju je sem zvlekla. Vsi so imeli priponke z

napisom

GEM Collection, položaj v firmi ter imenom in priimkom. Midva sva dobila

nalepko z imenom in priimkom. Vsi so bili da naju zelo prijazni. Nato je

začela

igrati pesem I Will survive in ta punca je rekla, da je to znak za začetek

seminarja.

Šli smo po stopnicah, kjer sta kot v kinu dve ženski trgali vstopnice.

Glasba je postala vse glasnejša in slišalo se je nekakšno ploskanje. Ko pa

sva

vstopila v dvorano ŠOK!!!!!!!! Pulz nama je obema v sekundi nabilo preko

200. Ne pretiravam!!!! Resnično sem bil posran od strahu! Vsi ljudje so bili

na stolih in navdušeno ploskali. Fanatično. Najprej sem po nekaj sekundah

pogledal, če še lahko zapustim prostor, nato Tejo in dobesedno sva bila

še nakaj sekund pribita na tla, nato pa sva skoraj dobesedno ušla iz tega

prostora, češ da to ni za naju... Prepričana sva bila, da gre za neko

sekto in še vedno posrana. Prišla sva nazaj v vrhnji prostor, kjer so naju

prepričevali naj si vsaj pogledava, da nama bo všeč itd. Najbolj vztrajna je

bila

prav že omenjena gospodična iz Trbovelj, ki nama je rekla, da je stvar dobra

in

ali naju ne mika zasluľiti 3000 Evrov na mesec in več. Rekel sem, da se v ta

prostor ne vrneva, pa čeprav mi dajo 3000 Evrov na roko, samo če

poslušam seminar. In resnično v tistem trenutku ni bilo denarja, za katerega

bi

šel v ta prostor. Teja je rekla, da si bova midva služila denar na pošten

način

in da naju ta sekta ne zanima... Tu pa je postala še bolj neprijazna, češ da

oni niso nobena sekta, da tega izraza noče več slišati... Po nekajčasnem

prepričevanju sva rekla, da greva ven iz hotela in da počakava zunaj,

kolikor časa bo

pač potrebno. Nato je voznik rekel, da v kolikor naju ne zanima, naju bo pač

takoj peljal domov in s tem ( to sem zvedel kasneje ) prekrąil eno izmed

pravil. Punca odgovorna za to sranje je šla z nami, ker pač ni imela

prevoza.

Vendar pa nisva imela pojma, kaj se na seminarjih dogaja. Takoj po

prihodu domov sem na najdi vtipkal GEM Collection, prepričan, da rezultatov

itak

ne bo. Pa so bili!!!

Vsa stvar poteka po principu sekte in je podobna kot Catch the Cash pred

leti. Za vstop plačaš 2290 Evrov, dobiš knjigo in postaneš njihov menedžer.

Nato je tvoja naloga pripeljati čimveč svojih prijateljev in od vsakega ki

se

včlani dobiš znesek 460 Evrov in ta stvar potem poteka naprej po piramidnem

principu..So bile tudi že policijske preiskave in racije. Kazensko je

odgovoren vsak, ki se včlani. Po seminarju moraš podpisati papir, ki te

obvezuje

molčečnosti o tem, kaj si tam videl, kazen 10.000 Evrov. Stvar je zelo

razvejana na ozemlju nekdanje Jugoslavije, na hrvaškem pa se srečujejo

predvsem Slovenci, ki se v Sloveniji očitno ne upajo. očitno se obmejnim

organom

ne zdijo horde lepo oblečenih ljudi ki se valijo čez mejo nič sumljive.

Ne vem pa, kako te uspejo prepričati da se včlaniš? Enga normalnga

mislm! ker je očitno procent tistih ki poslušajo seminar in se včlanijo zelo

visok.

Mogoče deluje tudi na principu kakšne hipnoze. Še dobro, da tega ne bom

nikoli

izvedel.

Če vas zanimajo podrobnosti: www.geocities.com/gemovac/, al pa na najdi.si

vtipkajte Gem collection

Vem, da mogoče tudi malo tvegam, ko vam to pišem, saj ne vem, kdo vse je

lahko član.Tudi vi poąljite to naprej svojim prijateljem. Naj Slovenija

vidi,

kaj se dogaja.

Če pa to bere kakšen gemovac pa sporočilo: Idite v kurac banda zmešana!!

Pridte ena na ena če si upate!!!!

Če hočeš biti srečen....BODI!
Deli na socialnih omrežjih

Tudi mene so povabili. Naj se poslovno oblecem in bodo mene peljali neznano kam.

Malo morgen!

Sem tipu kar takoj povedala, da verjamem samo v sadove svojega dela. So pa vsi zelo skrivnostni.

Pred mesecem je prijateljicin sin skoraj spraznil druzinsko kaso zaradi tega.

Slovenija je premalo obvescena. Na policiji so rekli, da ne morejo nic, ker se stvar dogaja takoj za slovensko mejo!

Dum spiro, spero.

Jest tega sploh ne razumem xscratchx , tolk k je blo po TV in povsod napisanga , pa tolk ljudi k so jih že 'nategnil' pa še kr eni rinejo v to.....

Brez da delaš pa se za kej potrudš ni plačila, kaj pa šele dobrga in ogromnega :sori: :sori:

Mene ne morjo ogrog prnest, so me hotl ja že pred leti, z unmi drugimi fintami (prodaja...)... :vragec: samo sm hiter skužu, kje je point

Torej lepo v službo pa notranje zadovoljstvo pa ti nč ne more manjkat :palec: xDDx x;)x

MENE SO TUD POVABL. IN SEM SKOR NASEDLA. DOKLER NISEM ZDRAV PAMETI UKLOPLA IN ŠLA MAL POVOHAT KAJ TO SPLOH JE. ME JE KR GROZA. SO RES FUL PREPRIČLJIVI. FANATIKI. POL K PA REČEŠ NE IN K NISEM HOTLA TISTIH 5JURJOV DAT ZA VSTOPNINO (SO HOTL DA JIM VRNEM) SE JE BLO TREBA PA NA SMRT SKREGAT. JAH. NE MORŠ BIT DOBER ČLOVK, DA TKOLE PRJATLE IN FAMILIJO NATEGUJEŠ.

NAJHUJ JE, DA SO TEMU K JE MENE NOT HOTU POVLEČT CELO STRŠI POMAGAL. IN MU DAL DNAR. FUJ. TREBA JE PISAT IN GOVORT O TEM... KER DOST MLADIH ŠE NE VE IN SE JIH Z LAHKOTO V TO POTEGNE.

spet se mi je na bolš poslabšal

hi hi hi Žažk...

sam eni nikol niso slišal za to. in uni znajo bit zelo prepričljivi. so dobr plačani za to... kšne mlade naivne dušice lahko še vedno zavedejo...

spet se mi je na bolš poslabšal

Kaj vse so pripravljeni ljudje nardit za denar in za domnevno "lahek" zaslužek...........jebi ga, sam sem se že zdavnaj sprijaznil, da bo treba za dober lajf konkretn delat, zadet na lotu al pa nekoga nategnit.........sam lota ne špilam glih, kar se tiče nategovanja pa mi je sam ono všeč.....no....ono x:px .....saj veste :vragec: .....edino po njem fajn in mirno spim. x;)x x:Dx x:Dx

Nikogar ne obrekujem, samo govorim, kar mislim.

K. Čapek

Ojla!

Sem bil pred mesecem na nekem intervjuju za delo, pa sem tam srečal kolega, ki mi je povedal to štorijo. In ker sem ravno danes že nekaj razmišljal o nerešljivosti določenih problemov, se na tem mestu vprašijem, kje ima človeški pohlep svoje meje?

Tudi sam sem šel (pred kratkim) na pijačo in predstavitev podobne piramidne zadeve in sicer pod pogojem, da mi ta oseba plača pijačo :palec: x:Dx . Imel sem ravno čas, pa še organizacija (na sploh) me tudi zanima. Pri piramidnih igrah gre vedno v tem stilu, da ne rešijo globalnega problema preživetja, temveč delujejo na način, kdor prvi pride prvi tudi melje. A pride vedno čas, ko je zadeva tako razpoznavna, da ljudje ugotovijo, da je neuporabna... če pa že je uporabna, pa ljudi zmanjka, na katerih bi zadnji, ki so se ujeli v mrežo, lahko živeli. Tisti prvi imajo seveda zaslužke na potence, ta zadnji pa null koma jozef! In potem ti razlagajo kako boš uspel in to... Sevdea, pa je gospodarjem piramid v veliki interes, da ta mali veliko prodajo in "naheadhuntajo" ljudi, saj se tako tudi njim poveča dobiček (Sstane dobiček :palec: x:Dx x:Dx ). V ta namen mastno plačajo animatorja, da so potem ti vsi naspidirani... najprej "nategnejo" celo familijo, potem pa familijo od familije... do "n" familij fakultet :palec: x:Dx . Enako je z današnjo ekonomsko-gospodarsko situacijo v praksi, ko se vsa proizvodnja seli na delovno inteznivna področja z otroško delovno silo. A nihče se ne vpraša: "Kaj pa potem, ko se bodo tudi Kitajci vozili z Mercedezom?"

Ja... sajkiči so... sajkiči x^x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Žalostno, ja, kako znajo eni izkoristiti človeka. Na te fore o bajnem zaslužku najbrž padajo predvsem brezposelni ljudje, ki iščejo karkoli, samo da je zaslužek. Takih ljudi pa je, žal, kar veliko.

Ma ne vem, no, kaj naj rečem... Brezposelnim bi rada povedala, naj ne iščejo dela samo zato, da bi zaslužili denar in si s tem izboljšali materialno stanje, ker s stremenjem samo po zaslužku lahko hitro zapadejo v roke takih nategovalcev, ki ponujajo denar brez dela.

Raje naj iščejo tisto, kar bi radi in z veseljem delali - ko bodo to našli, bo tudi denar prišel sam od sebe. Je že res, da se z delom pride do denarja, ampak če te delo ne izpolnjuje, je tudi tisti denar, ki ga za to delo dobiš, "manj vreden". Jaz sem vedno na to tako gledala in še niti en dan v življenju nisem bila brezposelna, pa tudi brez denarja ne. Zato tudi, ko so mi kaki "prijatelji" ponujali kako prodajo ali kaj podobnega, nisem prišla niti blizu, ker sem že takoj vedela, da nisem tip za prodajo. Vedno sem najprej pomislila na to, če bi jaz to z veseljem delala ali ne, in če je bil odgovor "ne", se tega nisem niti lotila, četudi so mi obljubljali ne vem kakšne denarce. Kakih zaslužkov brez dela pa mi še nihče ni niti ponudil, sem pa že slišala za take primere. :xx!:

Mene in mojega moza je v zacetku tega leta poskusal " nategniti " moj OCE :xx!: :xx!: ...in njegova sedanja zena...pa mi je vklopilo TILT, ko je rekel, da morava biti poslovno oblecena...moj moz pa nikoli v kravati :xx!: ..tukaj pa se moja skorpijonska trma, ko je treba nekaj po sili..jaz pa se bom oblacila, kot bo meni zapasalo, ne pa tako, kot bo nekdo drug ukazal...

seveda sva si zadnji hip premislila, povprasala na policijo itd in stvar res preganjajo, zato pa se selijo na Hrvasko..zalostno vse skupaj.

Ne vem, kako lahko ljudje, ki druge potegnejo v to sranje potem se gledajo njim v oci...sicer pa je vsak sam odgovoren za svojo realnost..

upam, da je cim manj taksnih, ki se vedno nasedajo easy come denarju..

Lp Mojca

Tako so mene enkrat klical iz podjetja v Črnučah, ki prodaja sesalce... tut nič razložili, samo, da iščejo nekoga za delo v administraciji. Malo sem se pozanimala, pa to delo vsebuje delo na terenU (door to door)...pa še plačat moraš sesalec, ki ga ponujaš, torej ponujaš nekaj, kar je tvoja last, oni pa imajo zagotovljen plačan artikel... BAD, BAD...še dobro, da sem se pozanimala na forumu Moje delo... sem prišparala za vožnjo... :D

majic@ Рубашк@... 襯衣... 셔츠... のワイシャツ

Spremeni sebe in spremenil boš ves svet!

http://imagecache2.allposters.com/images/pic/SIGN/75035~I-Am-Perfect-Posters.jpg

Dobr da ste dal tole sem, Nimbus, fajn pises. :palec:

Sicer pa sama dobim alergijo pri tehle zadevah -vseh podobnih- ravno zaradi tega, kar je lepo opisal Nimbus.... ker takoj vem, ko gre za kaj takega, ravno zaradi alergije (saj sem rekla ze veckrat, da imam 'koristno alergijo').

Mene je samo enkrat ena zmutila na finto - sem mislila da se bomo menili za mojo razstavo ali nekaksno celostno podobo, ker je bilo govora o mojih slikah in tko, oz. v tej debati pogovor zasukan na to, kako da en dober biznis in to, sem mislila bogve kaj, pa sem jo 'spustila not', pol pa tole (*ne konkretno tole, pac pa nekaj podobnega)...

Pritisk se mi je takoj dvignil in vse mi je padlo dol (ce mi drugace ne bi, ze zato, ker mi posel, kjer me ze pri prvem srecanju dobivas na finto, pac sumljiv) - ampak sem rekla, ne bom nediplomatska marsasta marsa, ajde dam sanso, sem potem opazovala, kako podaja, kako govori, ali je in koliko prepricljiva, pac sem sla onstran, me je zanimala psihologija....

Ampak potem sem se je komaj zlosala, da sem morala bit prav groba ze...

Frendom so na dom uletavali s kasetami raznimi in do nezavesti tezili...

Konc, ne prenasam tega, sama nisem vsiljiva in ZELO ne maram vsiljivosti in podlasicjosti - kajti ce dober pogledate, boste ziher tud sami opazil, da ta folk dobi podlasicji look - in pol ga/jih takoj prepoznas...

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Imela sem diplomo iz te teme: -mrežni marketing- in zaradi tega šla v firme in razne predstavitve, spoznala morje prodajalcev... Pravzaprav zelo zanimiva in kar življenjska izkušnja. Večkrat sva s partnerjem pomislila, kaj če bi... A vam čisto na kratko povem, da se mi pri vsem skupaj upira najbolj to, da postanejo prijatelji tvoje stranke... Imela sem anketo na internetu in imam kar sliko o tem, kakšno mnenje prevladuje. Nekaterim so izdelki všeč in radi posegajo po načinu -direktne prodaje, a večina reče, da je način nadležen.

Lahko bi vam napisala roman...

Pri Amwayu te vsaj eno leto še kličejo po telefonu čisto tak prijazno seveda, če bi se le včlanil in začel prodajat... Hvala lepa. Raje najdem čisto nekoga x in kupim izdelek, ki ga hočem in nobenih podatkov več ne dam. Pa vseeno se mi je pred kratkim zgodilo na enem seminarju sem dala svoj mejl in potem namesto v zvezi seminarja dobila od te osebe ponudbo za direktno prodajo seveda. Prijazno sem odklonila, saj skušam razumet, a vseeno kar je preveč je preveč.

Življenje je PLES do nebes...

Imejte se radi med seboj, vedno!

live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

Stanka, vem, stekam, saj pravim, jaz sem tudi hotla dat sanso... ampak prevec je pa res prevec...

Pa moti me tole vabcanje... vsi ti mrzlicno in obupano govorijo, kok gre dober (da te bodo pac vclanili), a sam pa komaj shaja, zadolzi se, nekdo meni kar blizu pa je celo placeval vsem zivim za tole, da jih je dobil notri in jasno vecina se ni vkljucila - so razpadli zakoni TUDI zaradi tega (ne samo zato, ampak tudi zato) - zveze trdne, poznam vec primerov...

Znanec me je vabil, sem takoj rekla, da me ne zanima, da imam pac svojo poslovno strategijo, ki je za vecino cudna, a se bo 1x -bo videl- izkazala za smelo in pionirsko in tako dalje - no, in se ni pustil odgnat, veckrat klical, na koncu pa se parkrat celo kar razjezil, ces, kako je zame to dobro, in da kaj sploh mislim in tko...

No potem me je ze kar zabavalo, znam pa tudi jaz bit trmasta, iz inata - ker navadno nisem, ker me za vecino v bistvu ne briga, ampak v tehle primerih se pa prav zabavam, ko se ne premaknem z mesta, oni pa dvori, poskusa tako, pa spet drug prijem, nekateri tako in drugi drugace...

Mah... xDDx xsingx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Ojla El Nino-pri tebi pa takoj kupim, bognedaj da mi kaj ponudiš, ker ti zaloga gre takoj (k meni) x:o)x x:Dx

Ja Marsa mene je najbolj odvrnilo, ko sem videla, kaj je bil tipček pripravljen narediti za to, da bi postala njihova... no, in sem lepo večala material za dipl. Npr. ena taka: prišel je samo zaradi mene iz Lj v Mb!!! Too much... (ker kaj veš, morda pa sem Taprava, ki ima en kup prijatlov in žlahte in bom razširila pod njim, da bo veselo...) Žal nisem Taprava x:o)x x8Dx Sem še vedno Samo Svoja x:px x:Dx

Življenje je PLES do nebes...

Imejte se radi med seboj, vedno!

live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

Zadeva ni tako nova,sem bila seznanjena z njo že predlansko leto,sestanek pa je bil v Holliday Inn-u. Sistem, ki zajema "nateg" poštenih, predvsem pa naivnih ljudi. Sem imela ravno tako zastonj udeležbo, poslušala seminar in bila presenečena nad naivnostjo ali bolje neumnostjo ljudi! Na koncu sem rekla hvala lepa in da bom premislila, potem se enostavno nisem več oglasila! Kdor ima preveč denarja in prijateljev, ki se jih želi znebit za vedno-ni boljšega recepta! :o|o:

Morda potrebuje človek čas enega življenja samo zato, da pridobi vrline, ki izničijo njegove napake iz prejšnjega življenja... Vrline, ki jih pridobimo in ki se počasi razvijajo v nas, so nevidne vezi, ki vežejo med seboj posamezne eksistence-eksistence, ki se jih spominja samo duh, saj materija nima spomina za duhovne stvari.

HONORE DE BALZAC

...ker kaj veš, morda pa sem Taprava, ki ima en kup prijatlov in žlahte in bom razširila pod njim, da bo veselo...) ...

x:Dx x:o)x x:px :vragec: :palec:

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...