Skoči na vsebino

Ne zaupat nikomur - gem collection

žaža

Recommended Posts

Jaz pa sem za take piramidne prodaje slisala ze ne vem kdaj, sem bila pravocasno posvarjena. Cez kako leto, dve, me klice ena znanka, ki smo bili skupaj v Angliji, da kao se je spomnila name, da gremo na pijaco. UAU, the best, valda! In potem je vprasala se za druge kolegice, pa sem rekla, da jih bom poklicala za reunion. In potem punca doda, da mi bo se eno predstavitev naredila.---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Vse me je minilo, vse mi je blo jasno. Je rekla, da se je spomnla, da poznam folk, pa da hitro spoznavam ljudi, bla bla, v glavnem, da bi se ja vclanla. Sem ji rekla ze takoj na zacetku, da ne bom. Da me niti ne zanima, pa se maturo sem imela takrat. In mi je rekla, da se bom itak sama odlocla, da bo pa predstavla vseeno.

In sva se dobile same (ni mogla nobena kolegica takrat zraven), malo debatirale, pol pa mi je zacela razlagat v superlativih kako oh in sploh so, in kako ti ni treba v trgovino in vse kupis prek neta, pa kako je njena nona navdusena nad nekim pralnim praskom iz neta, blablablablabla.......... In da ko si enkrat vclanjen, NE SMES hodit v navadno trgovino, ker s tem pljuvas v lastno skledo in v skledo podjetja. Kao da prezivijo lahko samo tako, da razsirjas reklamo za njih in sam kupujes samo njihove izdelke. O BOH! Sem si na zacetku mislila, ajd, da vidim, na kaksen nacin bo povedala, kako me bo hotla zmanipulirat in to. Potem pa se je ta predstavitev tok zavlekla, da mi je ta punca postala ze toooook nadlezna, vsiljiva, itd. da sem samo se cakala, da grem domov CIMPREJ!

In se nekaj casa kasneje sem zvedla, da je sestricna od oceta tudi v piramidi. :sori: In mi je ze ponujala, kao, ce me zanima. Matr se mi smili. Res nimajo denarja doma, sama zivi s hcerko, potem pa tako mece denar skozi okno z naivnostjo. Boga. :V:

What you resist, persists.

What you can't be with, won't let you be.

Deli na socialnih omrežjih

• 2 weeks later...

Moja izkušnja s piramidno prodajo pa je takale...

Smo že leta nazaj sedeli v neki boljši restavraciji...moj mož in nekaj mojega sorodstva. Pri sosednji mizi je sedel en zelo uštiman tip in ves čas gledal mojega najdražjega. Tako očitno, da smo se že začeli spraševati, če so mu morda moški všeč. In po kakšni uri ali pa še več tega spogledovanja, ko je tip končno pojedel in plačal račun, je stopil k naši mizi in mojemu porinil v roke vizitko, se poslovil in odšel. Na vizitki je poleg drugih podatkov pisalo tudi nekaj v smislu "Ste nekaj posebnega! Zaslužite si več!" in kdaj in kje naj bi bil sestanek. Mojega moža tko ni nič zanimalo, jaz pa firbec, sem malo okrog vprašala in izvedela, da je vse skupaj en nateg....

Mam pa enga znanca, ki me že ene pet let nadleguje s takimi zadevami in se tud za pijačo nočem več z njim zment, ker ma vedno nek biznis za predstavit....

No..tolk iz moje strani... x;)x

L.

Love Doesn't Have To Hurt To Feel Good

Dobil enkrat povabilo za Amway, gladko zavrnil. x:Dx

Drugače pa je recept preprost: ogromen zaslužek, malo ali nič dela, treba je pridobit nove člane, predstavitvene "delavnice" oz. "seminarji" so skoraj TV showi, ki jih vodijo izkušeni "motivatorji". x:Dx Vse skupaj pa cilja na dve pomembni lastnosti človeškega EGA: pohlep in lagodnost. :xx!:

Dobil enkrat povabilo za Amway, gladko zavrnil. x:Dx

Drugače pa je recept preprost: ogromen zaslužek, malo ali nič dela, treba je pridobit nove člane, predstavitvene "delavnice" oz. "seminarji" so skoraj TV showi, ki jih vodijo izkušeni "motivatorji". x:Dx  Vse skupaj pa cilja na dve pomembni lastnosti človeškega EGA: pohlep in lagodnost. :xx!:

sem šla enkrat ta Amway čekirat...bedaaaaa :xx!:

DON'T PANIC

Kje vse sem bil že povabljen! Diamond, Avon, Amway, GEM Collection, kjer me je kolega v kravati prepričeval, da je the best zadeva, pa me ni prepričal, ker sem vedu...

Sploh pa vse te piramidne organizacije delujejo na principu pranja možganov in uporabljajo iste metode, kot pri sektah. Kdor ni z nami je proti nam, kdor dvomi ta je negativen, nevoščljiv, neperspektiven itd... Nekateri ljudje odlično razumejo in zlorabljajo principe zavajanja in manipulacije. Na zadnjih dveh predstavitvah sem se kar na hitro in na aroganten način poslovil, najbolj mi pa gre na jetra prepričevanje ter zavajanje in to s strani kolegov. Če mi nekdo prodaja klobase in govori v zlatih številkah bi ga najraje nekam sunu.

Ja sam ka mali pao s lipe

• 2 weeks later...

Ko smo že pri nategavščinah:

...moj sin je dobil obvestilo, da je na tej pa tej loteriji (v kateri sploh ni sodeloval) dobil 2 mio USD iz sklada 20 MIO USD in da je eden izmed desetih, ki naj bi bili v finalnem žrebanju.

Če želi sodelovati, mora dati svoje podatke, datum rojstva, ime in priimek, tel. številko, naslov in št. potnega lista.

On je (naiven) vse to zapisal in poslal, naslednjega dne pa ga je poklical (!) nek Collin ....., predstavnik tepate firme, in mu naročil, naj gre na internet preverit, če je mogoče on izžreban in če je izžreban, naj sledi navodilom......

In jasno, bil je izžreban. Denar naj bi že bil plasiran na neko Londonsko banko, vendar je treba, preden bi on do denarja lahko prišel, nakazati 1.750 USD na tapata račun zaradi plačila nekih taks....

Ja valjda. Collin ...... je klical iz Afrike!

Zato, če ste že dobili kaj podobnega (enkrat sem jaz dobila podobno zadevo - neka osvobodilna organizacija je imela 20 MIO USD, vendar kvazi ni mogla priti do njega in so mene naključno izbrali, da bi preko mojega bančnega računa lahko prišli do svojega denarja, jaz bi pa za nagrado dobila 2 MIO USD)

se jih gladko odkrižajte.

Vem celo, da je par slovencev celo padlo na to finto in so ob vse premoženje.....

• 2 weeks later...

Mislim, da je bila ena prvih takih organiziranih (kriminalnih) polomij pri nas, Catch the cash! In se spominjam, da je takrat sestra od mojga fotra, ful vabila moje tastare, naj vstopijo in da je zaslužek lahko ogromen! Vem pa, da je bilo bistvo samo v tem, da pridobivaš nove člane in to čimveč, delati ti pa ni bilo treba! In pa, "vstopnina" v igro, je bla pa 500 DEM, kar takrat ni blo tolk mal! Kot bi danes nekdo hotel 100.000,00 sit, (pribl.). In spomnim se, da jima je celo ona hotla plačat, sam sta na koncu zavrnila.......ji je pa skor ratal, he, he,...Par mesecev zatem, je pa počilo in piramida se je porušila! Je pa res, da če si v vrhu take piramide, si "na konju", če si pa kje na koncu, pa bog ti pomagaj in tvoji naivnosti! Na primer, fotrova sestra, si je takrat, malo preden je zadeva razpadla, kupila nov, kar drag in dober avto, s tem da je bla ona bolj pri vrhu!

Mislim pa, da nasplošno ni take stvari, kot je lahek zaslužek! Pošteno delam že deveto leto in sem izkusil marsikaj in doživel cel kup ponudb, vendar pa nikoli nisem doživel, da bi prišel do denarja na lahek način!

Sicer pa imajo angleži lep pregovor; Easy come, easy go! (Lahko pridobljeno, lahko izgubljeno! x:)x x;)x x:Dx

Natrix

IX. "LUX PERPETUA"

SI HA de ser condición de mi dicha el olvido

de ti, quiero estar triste siempre (como he vivido).

Prefiero la existencia más árida y doliente

al innoble consuelo de olvidar a mi ausente.

Por lo demás, ¡qué tengo sin ti de cosa propia,

que me halague o sonría en esta clara inopia,

ni qué luz en mis noches me quedará si pierdo

también la lamparita cordial de tu recuerdo!

2 de octubre de 1912

• 1 year later...

Pozabili ste povedati, da se v SLO vsako leto odpre cca. 3000 podjetij in se jih prav toliko tudi zapre.

Torej moznosti pri Amway-u, N21 itn niso prav nic manjse kot, na odprtem trgu.

S tem, da ce se lotis novega posla potrebujes sistem. Omenjeni ti to ponujata.

NIHCE NE TRDI, DA NI TREBA TRDO DELATI. Res pa je da si vecina ljudi ne zna postaviti ciljev, fokusa.

Kar naj se vsak ki to bere poizkusi vsesti dol in zapisati kaj si v zivljenju pravzaprav zeli. Naj vsak napise 30 stvari, ki bi jih rad dosegel. Ugotovili boste, da vas mnogo hodi po svetu brez tega. N21 te izobrazi, odpre ti obzorja. Nihce ne pravi, da je slabo delati za placo. Ampak ko se clovek zave, da polovico denarja, ki si ga zasluzil v zep spravi drzava se predno si ga videl, zacnes razmisljati drugace.

Nic ni narobe ce odpres s.p., se boljse podjetje. Mnogo stvari lahko das v stroske.

Amway-ev sistem nagrajevanja da misliti. Ali dobite npr. v Tusu, ki ga omenja na strani kot primerjavo tudi pike, ki jih porabi vas prijatelj, samo zato ker ste ga napotili tja. Odgovor je jasen: NE.

Ce pa nekdo ki je vposan pod teboj kupi za 100 VT se to pristeje k tvojim 100 VT, ce imas taksnih 6, si kaj hitro na 6% bonusu, ki ga avtor te strani omenja kot merodajnega. Pa vsi ki kupujejo pri tvojih 6-ih tudi tebi dodajajo pike. Imas kaj od tega? JASNO.

Res je da je treba delati. Lista, klici, domaci plani itn. Ampak, je pri tem kaj hudega? Saj gre za tvojo prihodnost. Jaz osebno se ne bojim napora, ce vem kaj me na koncu caka.

Predvidevam, da 99% komentatorjev na tej strani ni nikoli uspelo. Taksen je odstotek podjetij, ki se odpirajo in vsako v roku enega leta zapirajo.

Taksen je trg in uspeh si vsak lahko zagotovi samo z JASNIMI CILJI in VZTRAJNOSTJO.

To pa vam zelim tudi v tem letu, karkoli boste ze poceli.

Boštjan

Pozabili ste povedati, da se v SLO vsako leto odpre cca. 3000 podjetij in se jih prav toliko tudi zapre.

Nihce ne pravi, da je slabo delati za placo. Ampak ko se clovek zave, da polovico denarja, ki si ga zasluzil v zep spravi drzava se predno si ga videl, zacnes razmisljati drugace.

Nic ni narobe ce odpres s.p., se boljse podjetje. Mnogo stvari lahko das v stroske.

Amway-ev sistem nagrajevanja da misliti. Ali dobite npr. v Tusu, ki ga omenja na strani kot primerjavo tudi pike, ki jih porabi vas prijatelj, samo zato ker ste ga napotili tja. Odgovor je jasen: NE.

Ce pa nekdo ki je vposan pod teboj kupi za 100 VT se to pristeje k tvojim 100 VT, ce imas taksnih 6, si kaj hitro na 6% bonusu, ki ga avtor te strani omenja kot merodajnega. Pa vsi ki kupujejo pri tvojih 6-ih tudi tebi dodajajo pike. Imas kaj od tega? JASNO.Res je da je treba delati. Lista, klici, domaci plani itn. Ampak, je pri tem kaj hudega? Saj gre za tvojo prihodnost. Jaz osebno se ne bojim napora, ce vem kaj me na koncu caka.

Predvidevam, da 99% komentatorjev na tej strani ni nikoli uspelo. Taksen je odstotek podjetij, ki se odpirajo in vsako v roku enega leta zapirajo.

Taksen je trg in uspeh si vsak lahko zagotovi samo z JASNIMI CILJI in VZTRAJNOSTJO.

To pa vam zelim tudi v tem letu, karkoli boste ze poceli.

Boštjan

Seveda, od bonusov v Amway-u, N21 in ostalih MM država ne vzame nič... x:Dx x:Dx :fool:

Bil sem v GNLD (poznaš?) 8 let.

Kar dobro služil... x:Dx x^x

Zakaj sem nehal beri v moji temi Mrežni marketing.

In PRAV DOBRO vem koliko mi je vzela država od zaslužka(bonusov)

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Kar se tiče MM - nekaj je dobrih, imajo dobre proizvode in nudijo pošten in soliden zaslužek. Žal pa pohlep LJUDI povzroča da so vsi MM prišli na slab glas, Tudi tisti v katerem sem bil sam(GNLD ali bivši GOLDEN).

GEM COLLECTION - slišal že davno.

Še iz ćasov ko so vplačevali po pol miljona(ali je bilo okrog 2500€... x?x )

:eek: Moji pameti je totalno OUT kako je lahko nekdo toliko butast da da pol miljona za meglo... x:Dx :vragec:

Saj je bilo tud v GNLD polno šopanja z miljoni pa primerjava s službami in plačami.

OK

Trenutno v firmi kjer sem zaposlen dobim okrog 200 000 neto z nadurami in vsemi dodatki(malica, prevoz...)

Če sem pripravljen delat še za vikend se ta cifra dvigne do 250 000.

Približno taki so bili moji najvišji bonusi v GNLD, ampak BRUTO!

In cele popoldneve na terenu... :eek: :xx!:

Kje je potem primerjava?

Saj se da zaslužit v MM, če si tip za to in če nisi preveč pohlepen...

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...