Skoči na vsebino

Kakšno masko imaš?

Žarek

Recommended Posts

js mislm, da kr si tud zares samozavestna! mogoce mal pesimisticna.. pa ne smes bit! ti si ful samozavestna.. rec.. js sm ful..js sm ful kul x;)x :vio:

x:)x

JST SM FUL KUL ...ful kul pesimisticna :o|o: tako je moje zivlenje nols...sem srecno nesrecna :V:

velike sanje malega vesolcka
Deli na socialnih omrežjih

no ni lih simple. sam kaj pa je simple u zivlenu. tud ce je tist ni lih dost vredn. sm pa pristas, da vsak najde svojo pot. da bi brav ksne knjige, kjer te neki ucijo al pa joga al pa bilokej. men je to bljak.. vse sam ene kvazi bliznce, un k je to iznajdu ne recm-je zanga (pa se za ksnga), sam no ne pa za take trume ljudi k se siljo neki k jogi u svoji glav pa nc pospravlen. ufff sm zabluzu, to ni blo vec zate mislen natalie x:Ix

xsrcx Beseda "maska" izhaja iz arabščine in pomeni zasmehovanje, burkaštvo. Zemeljski človek je zasmehovanje notranjega-božanskega človeka, ki ga je ujela osebnost.

Oseba pomeni maska. Maske prikrivajo. Ravno s tem pa se razodene človekovo notranje bistvo. Beseda "oseba" (persona) je izpeljana iz latinske besede"persona" = maska. Glagol"personare" pomeni zazveneti skozi. Besede izvirajo iz misterijskih dram, kjer je bilo notranje pripravljenim poslušalcem razkrito človekovo bistvo. Prastaro vedenje je, da je človek sam maska, prikrivanje. Sam prikriva božje.

V osnovi pa maska ni nič, ker ne izhaja iz Boga. V Svetem pismu se glasi: "Pri Bogu ni pristranosti." (Rim. 2, 11) V nas je prastrah, skrito pravedenje, da kot zemeljsko bitje nismo nič. Zato si vedno znova nadevamo nove maske. Različnost mask je neizčrpna. "Jaz" poskuša skriti z neskončno fantazijo lastno praznino. Jaz-zunanji človek je neutruden igralec, masko vedno znova napolni z navideznim življenjem in si najraje odigra lastno božanskost. V tem prepoznamo Luciferjev impulz, ki hoče biti bog v živalski podobi. Kakor hitro pustimo, da v nas deluje božanska Svetloba, spregledamo zemeljski jaz kot prazno masko. Zasije pa tudi osvoboditev. Kajti masko se da sneti. Možna je preobrazba. xsrcx x;)x

<{POST_SNAPBACK}>xsrcx Beseda "maska" izhaja iz arabščine in pomeni zasmehovanje, burkaštvo. Zemeljski človek je zasmehovanje notranjega-božanskega človeka, ki ga je ujela osebnost.

Oseba pomeni maska. Maske prikrivajo. Ravno s tem pa se razodene človekovo notranje bistvo. Beseda "oseba" (persona) je izpeljana iz latinske besede"persona" = maska. Glagol"personare" pomeni zazveneti skozi. Besede izvirajo iz misterijskih dram, kjer je bilo notranje pripravljenim poslušalcem razkrito človekovo bistvo. Prastaro vedenje je, da je človek sam maska, prikrivanje. Sam prikriva božje.

V osnovi pa maska ni nič, ker ne izhaja iz Boga. V Svetem pismu se glasi: "Pri Bogu ni pristranosti." (Rim. 2, 11) V nas je prastrah, skrito pravedenje, da kot zemeljsko bitje nismo nič. Zato si vedno znova nadevamo nove maske. Različnost mask je neizčrpna. "Jaz" poskuša skriti z neskončno fantazijo lastno praznino. Jaz-zunanji človek je neutruden igralec, masko vedno znova napolni z navideznim življenjem in si najraje odigra lastno božanskost. V tem prepoznamo Luciferjev impulz, ki hoče biti bog v živalski podobi. Kakor hitro pustimo, da v nas deluje božanska Svetloba, spregledamo zemeljski jaz kot prazno masko. Zasije pa tudi osvoboditev. Kajti masko se da sneti. Možna je preobrazba.  xsrcx  x;)x

Zelo :palec:

Ja,... hm... kaj naj rečem? Vsega kar še ne obstaja ali sploh nikoli ne bo, tudi bog ne more pobarvati na rumeno.

<{POST_SNAPBACK}>xsrcx Beseda "maska" izhaja iz arabščine in pomeni zasmehovanje, burkaštvo. Zemeljski človek je zasmehovanje notranjega-božanskega človeka, ki ga je ujela osebnost.

V osnovi pa maska ni nič, ker ne izhaja iz Boga. V Svetem pismu se glasi: "Pri Bogu ni pristranosti." (Rim. 2, 11) V nas je prastrah, skrito pravedenje, da kot zemeljsko bitje nismo nič. Zato si vedno znova nadevamo nove maske. Različnost mask je neizčrpna. "Jaz" poskuša skriti z neskončno fantazijo lastno praznino. Jaz-zunanji človek je neutruden igralec, masko vedno znova napolni z navideznim življenjem in si najraje odigra lastno božanskost. V tem prepoznamo Luciferjev impulz, ki hoče biti bog v živalski podobi. Kakor hitro pustimo, da v nas deluje božanska Svetloba, spregledamo zemeljski jaz kot prazno masko. Zasije pa tudi osvoboditev. Kajti masko se da sneti. Možna je preobrazba.  xsrcx  x;)x

ful dobra razlaga. Kje si pa to dobila? x:)x

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

zdejvsaj vem, da sm si na zacetku mal narobe razlagu (si defineru masko)..

ful zanimiv prispevek!

• 3 weeks later...
<{POST_SNAPBACK}>Biti to kar si pomeni da ne nosiš maske x:)x

kako sem ugotovila da nosim masko? Ojej, kar strašljivo je blo.

Ko sem si izpisala sugestijo: GOVORI KAR MISLIŠ IN DELAJ KAR GOVORIŠ ! so se sprožile varovalke v podzavesti. kar naenkrat sem sebe slišala govoriti, tudi vedela kaj govorim. Spoznala sem, da mislim eno, govorim drugo, delam pa čisto tretjo stvar.

No to so ble moje maske. Potem sem ugotovila, da sem imela privzgojeno, kakšno masko je treba imeti za določeno osebo, situacijo, ojej .

Bolj ko sem to ozavestila, lažje je hoditi naprej, temu bi se reklo, vedno živeti v resnici. Nič več ni treba premišljevati, kaj sem komu rekla, ker povem vsem enako, nič več se ne obremenjujem, kaj kdo misli, to je njegova stvar, ne moja, saj nekaj, kar se ne da spremeniti ali zavrteti ure nazaj, sploh nima pomena premišljevati, kaj šele govoriti o tem.

To je moje mnenje in razlaga seveda o moji maski x;)x x:)x :palec:

Mejte se super!!

peace and love

Klinar

• 5 weeks later...

jaz pa.... hehe

opažam da sm pred ljudmi vedno nasmejana, dobre volje, zbijam šale, se norčujem....otročiček skratka =)....

ko pa sem sama, sem ponavadi(razen če se počutim res dobro) resna, razmišljam, slabše volje,....

saj ne rečem, da maska ne odpade kdaj...npr. ko sem se jokala zard nekoga ki bi mi naj bil prijatelj

moja maska mi je všeč in opažam da se ta maska počasi zliva v mene in tako sem vedno večkrat dobre volje xDDx

Each atom sings to me

"set me free

from chains of the physical"

Ne nosim maske. Sem kar sem in želim, da so tusi drugi takšni do mene. Na živce mi grejo ljudje, ki igrajo, ki hočejo bit nekaj kar niso.
Vpij, slišali te bodo vsi daleč naokrog, šepetaj, slišali te bodo tisti zraven tebe, molči, slišal te bo prijatelj!

• 4 years later...
Guest Kaktus
Jaz tudi ne uporabljam mask. Saj sem le igralec. Vsi moji obrazi spadajo v igro. Za vsakogar imam svoj obraz. To zato, ker želijo oni tako, ne jaz.

Guest razlika
Kameno lice, poker faca.... če mi to rata pol se mi zdi, da sem se nekak zaščitla. Je pa res, da mi to bol poredko rata. In sem zato tolk bolj pogumna.xDDx x8Dx Mah, bedarija.

maska kot Persona v jungovski psihologiji. Obraz, ki ga nekdo kaže svetu z obnašanje, izgledom. Prav je, da imamo v odnosih z drugimi tud masko, sj bi blo nespametno bit čisto "nag" pred vsakih ter razodevat sebe. Z masko funkcioniramo v družbi, pred tistimi osebami, ki so tega vredne pa jo lahko v privatnem življenju tudi snamemo.

xvrtcx

maska kot Persona v jungovski psihologiji. Obraz, ki ga nekdo kaže svetu z obnašanje, izgledom. Prav je, da imamo v odnosih z drugimi tud masko, sj bi blo nespametno bit čisto "nag" pred vsakih ter razodevat sebe. Z masko funkcioniramo v družbi, pred tistimi osebami, ki so tega vredne pa jo lahko v privatnem življenju tudi snamemo.

Vsaka maska je strah... in nič drugega...tu ne gre za toleranco ali prilagajanje v odnosih, ker je tole vse pogojeno. Maske v vsakem primeru oblika obrambnega sistema, ki se ne izgrajuje v trenutku, ampak skozi življenje. Pogojuje jih pa strah, teh je pa toliko kot je negativnih mentalnih in čustvanih prepričanj in vzorcev.

Maske so nesmisel, kot je tudi nesmisel "razodevati sebe" pred vsakim. Saj ni potrebe po tem. S človekom si tak, kot čutiš do njega...jasno mi pa je, da je to za večino ljudi nesprejemljivo- da bi bili v življenju, takšni kot so v sebi. Nekaterri so že pozabili kakšni so, le da v človeku vsake toliko pride do "izbruha", ko ne moreš zanikati svojega lastnega nezavednega "jaza". In takrat si brez maske.

Lepo bodi xvrtcx

Matjaž

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Z močno komponento svobodne volje ...

lepo bodi xvrtcx

Matjaž

Na kakšen način smo vnaprej določeni ?

Težko je namreč jasno opredeliti besedno zvezo ' takšen kot si v sebi '. Kaj pa nekdo, ki v življenju ni doživel ljubezni, sprejemanja, zaupanja itd. Takšen človek ima v svojem emocionalnem zemljevidu ogromno luknjo, ki ni posledica neke določenosti ampak posledica življenjske situacije.

Torej ali nas bolj kot definitivna določenost, mnogo bolj določa naš psihološki razvojni proces, ki je v veliki meri odvisen od staršev in okolja ? Sprašujem, ker je ' takšen kot si v sebi ' po mojem mnenju še najbolj povezan s starševsko ljubeznijo v naših prvih letih življenja.

Brez podpisa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...