nosorog 13. april 2009 Prijavi Deli 13. april 2009 "Germanski izvor velikonočnega zajca Mnogi mislijo, da je zajec novodobna, celo ameriška pogruntavščina. Pa ni res. Etnologi namreč vedo, da namesto kokoši najdemo že na voščilnicah iz devetnajstega stoletja prav zajce. Jelka Pšajd tako pravi: "Zajec kot simbol velike noči je k nam prišel iz germanskega prostora, namreč po germanski mitologiji naj bi zajec iznesel velikonočno jajce." V tem, torej germanskem grmu, tiči tudi slovenski velikonočni zajec. Zakaj pa ne? Tako kot jajce je namreč tudi zajec simbol plodnosti in novega življenja. " torej spet mešanje jabolk in hrušk ... Valjda ni ameriška - Ameriko obvladuje židovski lobij ( ). Švani, valjda. Sfukat hočjo krščanstvo in uvest nazaj elemente svojga tradicionalnega bogoslužja. In ker vedo, da gre pri krščanstvu za najštevilnejšo religijo, jo sfukavajo počasi (da ne bi kdo tega opazil) in z vsemi sredstvi, kot so tale zajc, hitlerjeva svastika itd*. Legenda:* pod itd. so recimo všteti tudi medvojnipoboji židov Dons bom rebra mrtvega prašiča* na žaru (so že v paci) in krompirjevo solato s čemažem (je že nabran). lalala P.S. * Mi je enkrat nekdo rekel, da "si tisto, kar ješ". No, zavedajoč se tega, vsaj razumem, če mi kdo reče, da sem presec. lalala No2 Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 13. april 2009 Prijavi Deli 13. april 2009 * Mi je enkrat nekdo rekel, da "si tisto, kar ješ". No, zavedajoč se tega, vsaj razumem, če mi kdo reče, da sem presec. lalala No2Ali pa da si, s komer se družiš???????????Torej nas je svinj in prascov kar nekaj. Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 13. april 2009 Prijavi Deli 13. april 2009 jaaaa, danes bomo jedli. Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 13. april 2009 Prijavi Deli 13. april 2009 Drugače pa ...zajček je prasimbol in ga ne uporablaj samo germanska mitologija. Je na splošno simbol plodnosti ... V keltski mitologiji, pa v povezavi z Rimljani zajec pomeni nekaj drugega. Ko so Rimljani osvojili vse živo, razen tiste galske vasice, kjer sta živela Asteriks in Obeliks, je bila komanda rimskih vojskovodij takrat, ko so jih galci preveč jebal in je blo treba spizdit, naj zavzamejo bojni položaj zajec. Brez zajebancije. Sem bral v stripu o Asteriksu . Najljubša jed Asteriksa in Obeliksa so bli pa vepri. S tem v zvezi grem zdele ven ogenj zakurit, pa spečt rebra domač'ga vepra. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 13. april 2009 Prijavi Deli 13. april 2009 Da nisi včeraj gledal Asterixa na Olimpijskih igrah? Požrtije spet pri nas; spekla dve potici - potratno in orehovo, potratno smo v soboto požrli skoraj do polovice...tako, da sem jim pol orehovo podturila , nad lepa jajčka spet uštimale z deco - si priznale, da prav uživamo poleg tega -edino umetniško udejstvovanje, ki se ga vse tri z velikim navdušenjem udeležujemo . In danes bo - kisla juha. Pa nič druga - da si opomoremo od silnih požrtij preteklega dne. Mene soseda - neke čudne frakcije - poučila, da velikonočni zajec predstavlja tistega grdega razvratneža,ki skrbel za razplod in ti ti grdi...se se množili pol kot zajci. Pa da je barvanje pirhov pogansko dejanje in sami brezbožneži to delajo. Jaz pa ji s takim navdušenjem hotla enega našega lepega pirha dat . Se ženšče ustrašilo pol, da bo se nalezla brezbožnosti... Imam jaz tudi zmrznjene kostanje v skrinji. Ideja numero dva: kisla juha in zunaj pečeni kostanji. Tako bo Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 13. april 2009 Prijavi Deli 13. april 2009 Valjda u Irak naujo šli, če je pa t'm vojno zakuhu židovski lobij. lalala tut ma en smisu tole ja.sploh pa... bo že še kšna olimpijada pr nemcih doma, pa bodo židje kr tam obujal spomine na munchen1972 Mnogi mislijo, da je zajec novodobna, celo ameriška pogruntavščina. Pa ni res. Etnologi namreč vedo, da namesto kokoši najdemo že na voščilnicah iz devetnajstega stoletja prav zajce. Jelka Pšajd tako pravi: "Zajec kot simbol velike noči je k nam prišel iz germanskega prostora, namreč po germanski mitologiji naj bi zajec iznesel velikonočno jajce." V tem, torej germanskem grmu, tiči tudi slovenski velikonočni zajec. Zakaj pa ne? Tako kot jajce je namreč tudi zajec simbol plodnosti in novega življenja. " torej spet mešanje jabolk in hrušk ... Drugače pa ...kaj zdej da je jagnje zajc al kaj ( pač povezujem germane z zajcem...pa izrael) .....ja kwa teb zdej ni jasn?a je biu prej jajc al zajc Legenda:* pod itd. so recimo všteti tudi medvojnipoboji židov lalala P.S. * Mi je enkrat nekdo rekel, da "si tisto, kar ješ". No, zavedajoč se tega, vsaj razumem, če mi kdo reče, da sem presec. lalala No2 lalala=žebljico na glawico... po ruskem izročilu... pobit use souražnike, pol pa še pol swojihlalala 02. = čeb blo to res... bi mogl bit res tut, da si, kar goworiš da si. pa makar prasce naučl gowort, pa žolne pit a tako ...misliš. No jaz pa niti ne ...pač da se spet prepleta poganske navade običaji z krščanskim ...kot se večina stvari pri nas. pizda kuko se obešate na ene simbolike pa tradicije pa tele jajca samo kadar vam paše...da so pa usi, pa zmerej, pa u useh kulturah pa tradicijah, pa usak dan, pa ceu dan pil pa se prbijal če se je le dal... tega pa noben noče wornk pa na glas priznat pa kr je najhuj... tele tradicije in izročila zlooo zanemarjate Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 13. april 2009 Prijavi Deli 13. april 2009 Danes sem jedel najboljsi kruh na svetu,zamesila/spekla ga je 88 letna starka, v najvecji vukojebini na svetu.(vec kot tisoc kilometrov od Pariza.press) No, ker "Kdor jezika spara kruha strada",sem ga dobil se dobrsen kos za zraven,pa se odpeljem, pa preden se je olje zagrelo,je ze bil na varnem, v buseku Kruha sem ze pojedel na tone, ampak tole danes.... Nenadjebljivo dober, ni besed Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cigancica 14. april 2009 Prijavi Deli 14. april 2009 pasirano,k druzga ne morem še Citiraj vec svetlobe spustis vase,svetlejsi postane svet v katerem zivisshakti gawain Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 14. april 2009 Prijavi Deli 14. april 2009 Gobe je ful bolj luštno nabirat, kot pa jest. Zdele jih cmarim in jih bom moral še večkrat - nova gobarska sezona je pred vrati, jst pa jih mam še ful v skrinji. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 15. april 2009 Prijavi Deli 15. april 2009 Če bi še kdo oboževal gobe kot jaz, pol bi jih tudi jaz malčala lahko večrat.Enako ribe (KATERE ŠE "ZASMRADIJO") stanovanje. Tako da se nekako prilagajam.danes pišče, krompir, juhuica in nepogrešljiva solata. Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 15. april 2009 Prijavi Deli 15. april 2009 Če bi še kdo oboževal gobe kot jaz, pol bi jih tudi jaz malčala lahko večrat.Enako ribe (KATERE ŠE "ZASMRADIJO") stanovanje. Če kupiš salpe, ki so gor rasle na podnu kakšnega zasvinjanega pristanišča, ti garant sila kvalitetno zasradijo flat. Mojim žvalem na ljubo bomo dons mel golaž (drgač bi jst tud velik rajš kšnga brancina al pa kj tazga) lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 15. april 2009 Prijavi Deli 15. april 2009 glavno da se počutijo. Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 16. april 2009 Prijavi Deli 16. april 2009 Komi cakam, da koncam, potem bom pa sojo na poru pa se mal dusene zelenjavce in motovilec. AJA, na otočku sem jedla dragon fruit prvič v življenju. KLIKA vemo kako se po slovensko temu reče? Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 16. april 2009 Prijavi Deli 16. april 2009 V bistvu ni nič posebnega. Narediš sojine kroglice ali pa kupiš sojine medaljončke (lahko uporabljaš tudi koščke). Začinim, dam malce olivca, pa popečem na poru oz. s porom. Nič posebnega pravzaprav, ampak meni je slastno Zraven pa dober paradižnik in je popolno Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 16. april 2009 Prijavi Deli 16. april 2009 ... dragon fruit ...Dragon fruit [Pitaya, Pitahaya] - plod kaktusa , raste tudi v Vietnamu ... - Wikipediahttp://en.wikipedia.org/wiki/Pitahaya Slike & teksthttp://www.forestmulch.com/foto.htmhttp://www.geocities.com/wenjin92014/foto2001/dragon.htm http://www.kulinarika.net/albumslika.asp?h...CpuIG3Hv1G9JDr0Sadež se prodaja tudi v SI, treba malo pogledat okoli ... [Mercator Hipermarket, Metro Graz, ...] http://rastline.mojforum.si/rastline-about1954.html[..."Sadež mi je bil všeč, čeprav nima nekega preveč izrazitega okusa ..."] Iz debate na slo-tech.com, izpred let:"... Imel so ga v Citrusu na Bavarcu, Lj [2002]. Cena je takrat bila cca 3700 sit//15.48€ kg.V bistvu je to plod (oz. vrh) ene vrste kaktusa... Sem videl zadevo v živo, ko sem se lani potepal po Maleziji. In moje mnenje (seveda čisto subjektivno). Zadeva NI BILA sočnejša od lubenice (vsaj v stanju, ko sem jo jaz jedel), je bolj pocasta, kiselkastega okusa. Zanimivo, vendar je meni lubenica dosti ljubša... Pa dober tek ..." Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 16. april 2009 Prijavi Deli 16. april 2009 Hvala za prevod. Mene je sadez spominjal na bolj voden kivi.Kisel ni bil nic, sladek pa tudi ne. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 17. april 2009 Prijavi Deli 17. april 2009 jedla; zajtrk: sveža mlada zelena solata s fižolom in domačim jabolčnim kisommalo sira in paradajza pol, če nisem še kaj zraven ne vem.. aja, kos mesa iz pasulja zdaj pa sem se najedla- 2 porciji pasulja, porcija skute, tri kisle kumarice, pol banane, kos presušenega korunega in košček enga kruha- bolj skorje, je bolj prebavljivo, za piko na I še dve reeezini kruha ena s sirom+ajvar, druga s šuhnko in kumarico. da se kri prečisti. od tistih ribjih rižot iz Hoffer-ja. lp-ja maček je dobil mini hrenovkice naseckane, od včeraj, ker sem pojedla samo pol paketa hrenovčic,... 4 velike hrenovčice in pečeno papuriko. hm, ne vem zakaj sem polnejša kot pred par tedni. lp Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 17. april 2009 Prijavi Deli 17. april 2009 ps- pasulj je bil s slanino, pol kosa mesa iz pasulja so dobile kežke, dva košča šunke in malo kruha za kužke, malo skute pojedle kužke, slanino iz pasulja pojedle kužke... pss- maček je dobil tudi pol konzerve (puran, patka) in brikete (kokoš, patek) Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 17. april 2009 Prijavi Deli 17. april 2009 Juha(kostna, taka fina), riž (z ogromno zelenjave in čemažem za kazen), soljat in glodali kosti. Pa žlica evrokrema za posladek(naskrivaj, da ne bi kdo kaj slabega mislil) Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 19. april 2009 Prijavi Deli 19. april 2009 indijske oreščke včeraj... fuul zapolnijo... sem fertik Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 19. april 2009 Prijavi Deli 19. april 2009 ful bi pomfri pa pohan sir pa cordon bleu pa vse ocvrto in mastno in dobro solatko povrh, diši diši mastno in slano, samo ne vem, koliko bi želodček sprejel. mam pa res ej:- faze normalenag prehranjevanja- faze hašišarske lakote- faze, ko bi jedla, ko mi ful diši, pa ne morem a k sreči prva vedno bolj prevladuje. se bom trudila, da bo še bolj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 19. april 2009 Prijavi Deli 19. april 2009 wow, preideš na indijske oreščke iz Hofferja.. .ti grem po znamko...- bio cashew kerne (natur)- en euro Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 20. april 2009 Prijavi Deli 20. april 2009 Jaz bi pa nekaj ribjega danes??????????? xyesx Kalamare imam, hobotnico tudi, postrvi.............. Nekaj od tega in skleda solate.Jupi :onfire: Včeraj sem jedla filipinsko hrano.Zelo je okusna in narejena po načinu zdrave prehrane. x;)x Zajema veliko zelenjave, testenine, belo meso, ribe..................... Nisem uspela vsega poizkusi t, je bilo preveč. Na naslednjem piknuku pride na vrsto vse ostalo, kar nisem uspela včeraj spravit na krožnik. Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 23. april 2009 Prijavi Deli 23. april 2009 Danes pa zrezki v česnovi omaki, riž in saljat. xyesx Zajtrk jabolko. Večerja mlečni sok (močnik) Še eno fajn sladico si moram umislit, danes se mi papca na tri šihte. Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kyllah 23. april 2009 Prijavi Deli 23. april 2009 ker se počutim športno, z malček dodatka, bom probala danes... se nažretik do fula, tko da ne bo ločit joškov od trebuha,--- bo vse en in isti mehur Citiraj Presni svet Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.