Cookie 21. oktober 2009 Prijavi Deli 21. oktober 2009 dans greva s h kitajcu bom dvojno ksl.pekočo juhico btw, a je kdo že poskusil skuhat ksl.pekočo juho? K na netu obstaja n-št.receptov za pripravo le-te, sam okus pa ni čist tak (kt pr kitajcu) pa če ve kdo, kje kupit (po možnosti v SLO) tamarind omako? Anyone Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
DON KARLOS 21. oktober 2009 Prijavi Deli 21. oktober 2009 Jaz bom pa si spekel palačinke (brez jajc) iz polnozrnate moke posute s čarobnim prahom. Lp Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 22. oktober 2009 Prijavi Deli 22. oktober 2009 dva dni jedla praženo zelje s fižolom včeraj pa tri banane, mandarino, jabolko in pest oreškov. preživela 13 ur v službi in ni bilo časa za kaj bolj konkretnega.danes pa pojma nimam, kaj bom, se mami ponudila, da mi bo nekaj skuhala jutri pa bodo, med drugim, zagotovo kalčki. se spravila jih sama kaliti in dobro ratujejo Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 22. oktober 2009 Prijavi Deli 22. oktober 2009 druidka, bravo za kalčke Jaz pa riževo juho. Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 22. oktober 2009 Prijavi Deli 22. oktober 2009 xrolleyesx Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 22. oktober 2009 Prijavi Deli 22. oktober 2009 porova župca s klobaso Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 22. oktober 2009 Prijavi Deli 22. oktober 2009 Kakšna imena pa imate pri vas nikdar slišala za tončke - dobro, da si napisala poleg kaj to je. bo za probat seveda Tako je govorila stara mama, ki je pokojna že nekaj let (23 ).Mogoče obstaja drugo ime, samo da ga jaz ne poznam x:Dx jutri pa bodo, med drugim, zagotovo kalčki. se spravila jih sama kaliti in dobro ratujejo Potem imaš pa alfa alfa kalčke, če so tako hitro vzkliliKateri so ti pa najljubši, boš pa še napisala. Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
muhakuha 22. oktober 2009 Prijavi Deli 22. oktober 2009 Kot nov član naj se takoj pohvalim, da bom danes jedel biftek v marinadi iz Hoferja narejen v slow cookerju po receptu To pa objavljam zato, da vas sprašam, če ima kdo od vas kaj izkušenj s slow cooker kuhalnikom? Na slovenskem internetu ne najdem nič kaj pametnega. Slow cooker sem dobil iz Anglije pred nekaj dnevi in tako se sedaj šele spoznavam z njim. V bistvu sem kosilo pripravil zjutraj, popekel meso, ga dal v slow cooker, dodal krompir, korenje in čebulo, prelil z rdečim vinom ter odšel v službo. V času moje službe se je kuhal celih 9 ur. Sedaj sem prišel domov in čaka me toplo kosilo. Ko boste to brali, bo najmanj pol kosila že v mojem želodcu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 22. oktober 2009 Prijavi Deli 22. oktober 2009 Muhakuha, kako zgleda tale slowcooker? Jaz sem sicer bolj pristaš na hitro narejene hrane (malo parjene zelenjave, na hitro v voku popečeno meso), ker ne vidim smisla v 9 urnem cmarjenju in ubijanju zelenjave in vitaminov v njej, ampak me vseeno zanima.. a dela na ful nižji temperaturi in dlje časa al kakšen je sistem? včeraj imeli pa AMC večerjo pol na koncu bila pa ful nesramna, ker nisem hotela dat kuharju naslova in telefonske.. ne rabim, da me kličejo in sprašujejo, če bi kaj kupila.. poznam posodo, ker jo doma že 15 let uporabljamo, midva imava pa dost dober ponaredek tega in niti slučajno ne denarja, da bi kupovala AMC, tako da... je bilo pa zabavno danes pa prišla še sošolka s faksa z mano, I. že rezal zelenjavo in smo na hitro skupaj skuhali - zelenjavno juho iz voka, parjen brstični ohrovt (tako da še hrusta na sredi), kvinoja z maslom/olivcem/makadamijinim oljem (po želji) in popečen olimc... zdaj je pa zmanjkal kvinoje, v Hoferju je pa trenutno nimajo bom se spravila tisti dve vrečki amaranta porabit... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 22. oktober 2009 Prijavi Deli 22. oktober 2009 Friko! Včeraj skuhala krompir, danes ga olupila in našajbala v težko ponev na plastolivnega olja. Ko se je krompirček že malo pocvrl, sem dodala na kocke narezan dober sir. Premešala, pokrila,dala na majhen ogen še malo, ugasnila. Med tem dala v skledo motovilc, laske surovega zelja in fižolček. Ko sem si servirala friko na taler, sem nanj postrgala iz vazice malo drobnjaka iz zamrzovalnika. Ma za vseh 10 prstov dvakrat oblizat. kosilov10min.com Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 23. oktober 2009 Prijavi Deli 23. oktober 2009 druidka, bravo za kalčke Jaz pa riževo juho. kak pa jo skuhaš? Druidka bravo za fižol sem jaz vedla, da ti bo všeč porova župca s klobasommm, porovo juhico bi tudi jaz, samo brez klobase Potem imaš pa alfa alfa kalčke, če so tako hitro vzkliliKateri so ti pa najljubši, boš pa še napisala.jp, tale prva poskusna runda so bili alfa alfa.jih že jedla danes bom še eksperimentirala Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 23. oktober 2009 Prijavi Deli 23. oktober 2009 Potem imaš pa alfa alfa kalčke, če so tako hitro vzklili A to so kalčki lucerne /detelje/? Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 23. oktober 2009 Prijavi Deli 23. oktober 2009 jaz pa napravil najslabši tiramisu ever, in ga jem samo zato da se ga ne vrže stran Kako ti je pa to ratalo?MORŠ Z LJUBEZNIJO KUHAT! Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 23. oktober 2009 Prijavi Deli 23. oktober 2009 jst sm tui snedvič pomlatila popoldne bo čebulna juhica (hihi) pa eno govejo za jutri bom zakuhala no, tole čebulno bom delala prvič, receptov je ko toče, sam v tej različici bom uporabila belo vino (kak deci, mam glih ga za porabit, ker se belega pa tolk mal pije, da se načeto prej skisa, kot spije) Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
muhakuha 23. oktober 2009 Prijavi Deli 23. oktober 2009 Muhakuha, kako zgleda tale slowcooker? Največ osnovnih in neodvisnih informacij dobiš na http://en.wikipedia.org/wiki/Slow_cooker Potem lahko najdeš še recepte na različnih angleških stranehhttp://www.slowcooker.org.uk/ http://www.slowcookerrecipes.org.uk/ http://www.cookuk.co.uk/slow-cooker-recipes-index.htm Če se ti ne da brati, pa lahko na www.youtube.com vpišeš besede "slow cooker recipes" in gledaš recepte. Kuhalnik v bistvu dela na nizki temperaturi (med 70 in 90 stopinj celzija) in hrana se kuha od 4 do 12 ur (odvisno od hrane in sestavin in količine). Jaz sem na primer danes ob 21 uri prepražil čebulo in meso ter pripravil 1/2 litra juhe. Vse to sem zlil v slow cooker, dodal še začimbe in jutri zjutraj ko se vstanem, bo golaž narejen (12 ur kuhanja na nizki temperaturi). Jaz ga še preizkušam ampak ni dvoma, da ne bo golaž uspel. Slow cooker naj bi bil še posebej dober za "cenejše" kose mesa, saj se "zateglo" meso s počasnim kuhanjem izredno lepo zmehča. Gre dejansko za kuhalnik, ki je posebej dobrodošel za družine, kjer oba starša delata, saj se lahko hrana pripravi zvečer in se v posodi slow cookerja da v hladilnik. Zjutraj pred odhodom v službo se posodo da v ohišje slow cookerja in prižge (na nizki temperaturi) ter ko prideš domov, te čaka kosilo. Druga stvar pa je, da se ne dodaja maščob, temveč maščobe kvečjemu odtečejo ven iz mesa. Mene so zanj navdušili prijatelji Angleži, ki so mi tudi prinesli slow cooker pred kratkim. Rekli so mi, da pri njih imajo slow cooker vsi njihovi znanci in prijatelji. Me pa res zanima, če ga ima še kdo, da dobim še kakšen slovenski recepte, saj težko uporabim angleške recepte, kjer je skoraj povsod Worchesterska omaka (sem napačno napisal besedo, ampak tako nekako gre) in pa sladkor Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
muhakuha 24. oktober 2009 Prijavi Deli 24. oktober 2009 Evo, kosilo je mimo in golaž je odlično uspel. Kuhal se je od 21.00 do 9.00 ure danes zjutraj. Celo dopoldne sva bila s hčerko zunaj in se vrnila nazaj ob 13: uri, nakar sem slow-cooker zopet prižgal na visoko temperaturo in skuhal makarone. Tako sva jedla kosilo 20 minut po prihodu domov. Meso je bilo izredno mehko in bi ta golaž lahko jedla babica tudi brez proteze. Čebula ni izginila, ampak moteča pa ni bila. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 26. oktober 2009 Prijavi Deli 26. oktober 2009 ne poznam slow cookerja. Mal sem pogledala linke, pa se mi zdi bolj uporaben za jedi na žlico (golaž, vampe, sarme, segedine, fižolove juhe, jote ipd.), mogoče kake minestrone ali pečenke sama imam rajši sistem jamie oliverja; se pravi, če ni skuhano/pripravljeno v 30min z min.sestavinami, potem me reč NE zanima.Jedi na žlico pa rada pripravljam obdobno; ko mam napad kuharije, pač skuham enormne količine, pa kaj zamrznem, potalam/izmenjam in tko.Sej špagete aljooljo (Tipka ) lah še zmer nardim v 10min Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mitra 26. oktober 2009 Prijavi Deli 26. oktober 2009 A to so kalčki lucerne /detelje/? Lucerna Citiraj Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Uriella 26. oktober 2009 Prijavi Deli 26. oktober 2009 Hehe, Aliana, mene si tud navdušila za kvinojo! Dobra je. Vmešala sem jo v mineštro, pripravila "rižoto" in v solati. Fajn mi je tudi, da je skuham malo več, dam preostanek v hladilnik in naslednji dan je še skoz dobra za karkoli. Skratka, fajn. Zdaj me pa zanima, ali je kdo že delal doma falafel in vse, kar spada zraven? V Angliji sem zadeve skoz kupovala, so bile fajn in poceni, tukaj pa jih ni. *vzdih* Skratka, enkrat te dni bom prvič packala doma. Torej poleg falafla še humus, tahini in sploščeni kruh "pita". Citiraj Gonna rise upBurning back holes in dark memoriesGonna rise upTurning mistakes into gold Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 27. oktober 2009 Prijavi Deli 27. oktober 2009 Skratka, enkrat te dni bom prvič packala doma. Torej poleg falafla še humus, tahini in sploščeni kruh "pita". Humus? U jebenti. A se to tud je? Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 27. oktober 2009 Prijavi Deli 27. oktober 2009 štruklji skutini inu makovi razen če ne bodo tortelini v lešnikovi omaki. sem gledala une recepte na slow cooker sajtu pa me zdej mika ona limonina zadeva/omaka/namaz. Bom še mal preštudirala, pa če me drži do vikenda, jo potem menda pripravim drgač pa grozna sem že en mesec obljubljam napolitanke, amapk sem tok nagravžno lena, da se mi enostavno ne da. Poleg tega se bojim, da jih vsaj polovico požrem če druzga ne pa vsaj obrezke *******humus, ja poznam, sam ga stalno mešam/zamenjujem s tahinijem madonca, tega bi kar po žlicah požrla. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 27. oktober 2009 Prijavi Deli 27. oktober 2009 humus, ja poznam, sam ga stalno mešam/zamenjujem s tahinijem madonca, tega bi kar po žlicah požrla. A ga kej preseješ prej, mislm, sej veš, zarad glist. Ker je fajn, da jih daš nazaj, da novga delajo. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 27. oktober 2009 Prijavi Deli 27. oktober 2009 rjavi riž, pa ker ga bilo samo za žlico, dala kuhat še kvinojo, poleg pa zelenjavna omakaza sladico pa pol zmiksala še banano in zmrznjene borovnice, primešala še sojin jogurt in pojedla zdle se pa neprijetne vonjave širijo iz kuhinje, mama se spravla delat ocvirke humus, ni to nekakšen namaz iz čičerike Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 27. oktober 2009 Prijavi Deli 27. oktober 2009 A ga kej preseješ prej, mislm, sej veš, zarad glist. Ker je fajn, da jih daš nazaj, da novga delajo. aja, sm mislila da zarad vitaminov Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 28. oktober 2009 Prijavi Deli 28. oktober 2009 štruklji skutini inu makovi razen če ne bodo tortelini v lešnikovi omaki. sem gledala une recepte na slow cooker sajtu pa me zdej mika ona limonina zadeva/omaka/namaz. Bom še mal preštudirala, pa če me drži do vikenda, jo potem menda pripravim drgač pa grozna sem že en mesec obljubljam napolitanke, amapk sem tok nagravžno lena, da se mi enostavno ne da. Poleg tega se bojim, da jih vsaj polovico požrem če druzga ne pa vsaj obrezke *******humus, ja poznam, sam ga stalno mešam/zamenjujem s tahinijem madonca, tega bi kar po žlicah požrla.hihi, nič od naštetega ni bilo. Sem po službi rajši na tržnico zavila po lepo mešano solatko, pa govedino v kisu (od prejšnjega dne), zraven popečene tankcene rezine sončničnega kruha, natrt s česnom in par kapljicami olivnega olja pa kozarec bordojca delišs btw, zadnje dni ima Leclerc ugodne cene vin (predvsem fr., meni ljubih čilenskih in toskanska). aja, napolitank še zmer nisem nardila sem šla rajši v kino s prijateljico gledat Julie&Julia tko da, štruklji bodo danes pa salatka Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.