Brezo 26. marec 2010 Prijavi Deli 26. marec 2010 Nabavil za okol 100. evrov dateljnov...kaj morem če sem nor na njih... ...za kakšne pol meseca bo dost glukoze, potem pa po novo dozo...Full sem dateljni- džanki..... Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 26. marec 2010 Prijavi Deli 26. marec 2010 Nabavil za okol 100. evrov dateljnov...kaj morem če sem nor na njih... ...za kakšne pol meseca bo dost glukoze, potem pa po novo dozo...Full sem dateljni- džanki..... kje jih pa nabavljaš? men so dobri Leclercovi, Couleurs Vives znamka, v kartonasti škatli... jaz tud mahnjena na dateljne Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 26. marec 2010 Prijavi Deli 26. marec 2010 kje jih pa nabavljaš? men so dobri Leclercovi, Couleurs Vives znamka, v kartonasti škatli... jaz tud mahnjena na dateljne Jaz jih nabavim kar v Sparu tiste brez koščic, kao sušene iz 900g svežih,pakirane po 200g, okol 2. evra, neka nemška embalaža...ma važn da ni konzervansov. Sem primerjal tiste s tržnice, bio, pa iz Leclerca, Mercatorja....Glede na količino, ceno in koščice se mi zdijo te iz Spara najbolj racionalni. Tisti iz Leclerca al pa Mercatorja imajo nek konzervans 202E al nekaj takega...tisti ki jih pa sam nabereš so pa dragi. Prej sem pa nabavljal neke grške tudi brez koščic, pa zgleda da jih že eno leto ne uvažajo več. Mamicu jim sisnem... Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boudika 26. marec 2010 Prijavi Deli 26. marec 2010 Imate še kak način priprave regrata?Poskusila sem regratovo juho in je bila dobra. Sem se spomnila, da so pri nas naredili včasih popražen regrat na maslu z drobtinami in da je bil zelo okusen. Moram poskusit, ker imam veliko zalogo regrata. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 26. marec 2010 Prijavi Deli 26. marec 2010 Jaz jih nabavim kar v Sparu tiste brez koščic, kao sušene iz 900g svežih,pakirane po 200g, okol 2. evra, neka nemška embalaža...ma važn da ni konzervansov. Sem primerjal tiste s tržnice, bio, pa iz Leclerca, Mercatorja....Glede na količino, ceno in koščice se mi zdijo te iz Spara najbolj racionalni. Tisti iz Leclerca al pa Mercatorja imajo nek konzervans 202E al nekaj takega...tisti ki jih pa sam nabereš so pa dragi. Prej sem pa nabavljal neke grške tudi brez koščic, pa zgleda da jih že eno leto ne uvažajo več. Mamicu jim sisnem... No, evo, ti pomagam mal prišparat Teli, o katerih sem ti gor govorila (večja rumena škatla pa okenček ima, da jih vidiš..) 500g = 2,72€ sicer s koščicami, ne vem koliko to prinese, sam jih je zihr več noter, kot v unih stiroporastih škatlicah.. sestavine: suhi dateljni, voda, sirup pšeničnega sladkorja, brez konzervansov.. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 26. marec 2010 Prijavi Deli 26. marec 2010 No, evo, ti pomagam mal prišparat Teli, o katerih sem ti gor govorila (večja rumena škatla pa okenček ima, da jih vidiš..) 500g = 2,72€ sicer s koščicami, ne vem koliko to prinese, sam jih je zihr več noter, kot v unih stiroporastih škatlicah.. sestavine: suhi dateljni, voda, sirup pšeničnega sladkorja, brez konzervansov.. Saj vem kateri so...koščice sigurno nanesejo kakšnih 150-200g, ampak to ni toliko pomembno...ni mi všeč sirup... :xx!: ...jaz full hitro zaznam a je glukoza naravnega okusa al pa umetnega...Kadar pa jem sadje hočem pa straight brez soli, sladkorja, sirupov...samo sadje kot ga pobereš, nič pa nimam proti če je sušen... Recimo za alpsko mleko ti lahko povem da je poleg mleka notri še nekaj podobnega sladkorju, nekakšen slad pa še nekaj kar ne razločim....je domače mleko čist drugačnega okusa. Sem vprašal par človečkov ki so tudi malo bolj senzibilni pa so mi podobno povedal... Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 27. marec 2010 Prijavi Deli 27. marec 2010 zajtrk: ful dober zelenjavno-sadni sok je naredil.. za malico v službi imam pa zdajle mojo 'redilno bombo' kombinacija: prosa, ajde, kvinoje, amaranta + vse živo oreški, semena, suho sadje.. pa našla nutelo v hladilniku v pisarni, tako da ena žlica tega zraven kosilo bo pa danes zelenjavna juha.. pa še kaj zraven, sam še nisem tako daleč z mislimi.. Saj vem kateri so...koščice sigurno nanesejo kakšnih 150-200g, ampak to ni toliko pomembno...ni mi všeč sirup... :xx!: ...jaz full hitro zaznam a je glukoza naravnega okusa al pa umetnega...Kadar pa jem sadje hočem pa straight brez soli, sladkorja, sirupov...samo sadje kot ga pobereš, nič pa nimam proti če je sušen... Recimo za alpsko mleko ti lahko povem da je poleg mleka notri še nekaj podobnega sladkorju, nekakšen slad pa še nekaj kar ne razločim....je domače mleko čist drugačnega okusa. Sem vprašal par človečkov ki so tudi malo bolj senzibilni pa so mi podobno povedal... ja, za alpsko mleko res ni treba bit ne vem koliko senzibilen, da opaziš razliko med njim in domačim.. ja, kot bi bilo malo karamelizirano.. zato ga pa folk rad pije.. bom poskusila tele tvoje dateljne, mislim da jih še nisem. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 27. marec 2010 Prijavi Deli 27. marec 2010 Nabavil za okol 100. evrov dateljnov...kaj morem če sem nor na njih... ...za kakšne pol meseca bo dost glukoze, potem pa po novo dozo...Full sem dateljni- džanki..... ... jaz tud mahnjena na dateljne Rubka tut čisto adijo na dateljne. Meni so - če kupijem v slo- tisti, ki jih Brezo omenja, drugače pa na kilotu v Ts...nad dobri, sam kaj ko jih jaz takoj vse zmažem :xx!: Tisti v banci z glukozo pa mi niso. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 28. marec 2010 Prijavi Deli 28. marec 2010 Za vse ljubitelje bobičev še en recept na malce drugačen način. Povzeto po Emiliji Pavlič.SestavineKoruzna zrna (20 dag) Fižol - suhi (15 dag) Krompir (1/2 kg) Korenje (15 dag) Por (5 dag) Paradižnik - svež (10 dag) Olje - sončnično (2 žlici) Telečje stegno (brez kosti) (40 dag) Sol - morska Čebula (5 dag) Česen Oljčno olje (2 žlici) Zelena - list Kis - jabolčni Voda (1 l) Koruzno mineštro pripravimo iz svežih, vloženih ali suhih koruznih zrn. Če uporabimo suha zrna, jih namočimo že prejšnji dan. Drugi dan vodo odcedimo in nalijemo svežo. Dodamo na kocke narezano ali naribano korenje, krompir in por. Posebej skuhamo namočen fižol. Del kuhanega fižola potlačimo z vilicami in skupaj z ostalim zlijemo h koruzi. Dodamo olupljen svež paradižnik, lovor, meso, zrezano na kocke, ki ga posebej prepražimo na olju, da voda izpari. Dodamo še sesekljan česen in stresemo h koruzi. Pustimo, da vse skupaj počasi vre še približno eno uro, oziroma, dokler nista koruza in meso dovolj mehka. Solimo po okusu. Na koncu dodamo oljčno olje, malo natrganih listov zelene ali peteršilja in nekaj kapljic kisa. Nasvet. Najboljša koruzna mineštra je iz svežih, še malo mlečnih koruznih zrn. Koruzni storž oličkamo, odstranimo laske, nato pa z ostrim nožem po celem storžu prerežemo vsa koruzna zrna od tanjšega dela proti debelejšemu. Na koncu z nožem postrgamo cel storž, da izcedimo še preostalo koruzno „mleko“. Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 29. marec 2010 Prijavi Deli 29. marec 2010 Regrat z vročim fižolom, jajci, pršutom, bučnim oljem in limono...domačo Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 29. marec 2010 Prijavi Deli 29. marec 2010 Za vse ljubitelje bobičev še en recept na malce drugačen način. Povzeto po Emiliji Pavlič... za bobiče in za Emilijo - men je ona super; že od TV časov, ko je kuhala pred malimi ekrani, pa tak dobrovoljček je, sem zmer dobre volje ratala, ko sem jo gledala po TV. Pa še za ribe me je navdušila, pri nas doma dalj od paniranih ribjih palčk in zmrznjenih sardel nismo prišli, pa še to je bilo jasno fuj, pravzaprav sem se preko TV naučila ribe pucat pa pravilno pripravit Emilija je zakon *******tok sm lena, da je joj, tist regrat bom kupila zraven pa naravni piščančji zrezek - za oba ananasovo-kokosova torta hoče iz mene; po novem že sanjam, da jo pečem/delam Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sprenger&Kramer 29. marec 2010 Prijavi Deli 29. marec 2010 Opat Peregrin naju je povabil na slavnostno večerjo ob priliki inkvizicijskega nadzorstvenega potovanja po Kranjskem.Zaužila bova: fini narezek, kokošjo ragu juho, višnjevo kuhane postrvi s sirovim maslom, obloženi roastbeef, prekajen jezik z grahom, Štajerskega kopuna, srnin hrbet z brusnicami, cesarski kipnik s šadojem, sladoeld a la creme, kompote in še kakšen nameček. Citiraj Verba vana aut risui apta non loqui.Zmaga: Io, Galileo dovessi lasciar la falsa impressione che il sole sia il centro del monde e che non si muova e che la terra non sia il centro del mondo e si muova. La detta falsa dottrina e contraria alla Sacra Scrittura. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 29. marec 2010 Prijavi Deli 29. marec 2010 OO vaše gnade lepo, da sta prišla naokrog povedat, da je Štajerski kopun na meniju, da o vseh ostalih dobrotah ne izgubljamo besed. Pri nas pa regrat jemlje slovo -sem ga včeraj nabrala veliko vrečo za fotrove kure..tak, da..žal..bom samo še ga po krtinah iskala za nas izbirčne. Regrat pri nas papcamo z vročim krompirjem, pa jajci, pa fižolom. Samo enkrat sem ga naredila z ocviri..samo mi ni tako dober. ajd, če ni kaj drugega.. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 29. marec 2010 Prijavi Deli 29. marec 2010 ..Regrat pri nas papcamo z vročim krompirjem, pa jajci, pa fižolom. Samo enkrat sem ga naredila z ocviri..samo mi ni tako dober. ajd, če ni kaj drugega.. Nat, ne prepoznam te več tole je pa smrtni greh, da ne šljiviš regrata z ocvirki Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 29. marec 2010 Prijavi Deli 29. marec 2010 A jbg - neka čudna leta se mi že pišejo , ampak vprašaj me o fižolu: fižol z ocvirki in čisto rahlo zacrvčanim česnom. Dol padem.Ali pa fižol z ocvirki in kislo smetano. v nezavest takoj. Pol pa vsi ostali za mano (valjda zaradi izpušnih plinov kaj vem) Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 30. marec 2010 Prijavi Deli 30. marec 2010 torej, včer seveda ni blo z regratom nič, porkamotorka leots ga še spljoh nisem jedla je pa zato padla špargljeva juhica pa pečen puranov zrezščič na posteljici iz rukole ter blazno velika skleda berivke in pesinega perja.Pol sva pa pozelenela od vsega zelenja danes imam v planu puranov curry (včer dobila že zelene fižolete), upam, da me ne bo bolel želodec od vsega kokosa Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 7. april 2010 Prijavi Deli 7. april 2010 Dragi moji, me sploh ne zanima, če ste ga vsi že in nisem nič posebnega ... zame je zdajle prvič (letos) ampak res ga ni večjega užitka, kot prvi regrat v sezoni Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 7. april 2010 Prijavi Deli 7. april 2010 Pa ne mi rečt da ste presnojedci...pa še kravcam kaj puste... Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 8. april 2010 Prijavi Deli 8. april 2010 Ma kaki jaz nisem noben presnojedec...jaz papcam vse surovo, kuhano, pečeno, letni časi niso pomembni. Mislim pa da ni slabo biti podoben medvedu- poleti se napapcaš potem greš pa počivat čez zimo...privarčuješ pri veliko stvareh od hrane, elektrike...do ne vem kaj vse. A misliš da bi država dala kakšne olajšave glede davkov, po moje da ne... Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 12. april 2010 Prijavi Deli 12. april 2010 Saj ne vem, če se ravno najboljš vidi.. v glavnem, ni bistvo v tistih rožicah zadaj, ampak teh v kozarcu spredaj direkt iz enega neobljudenega otočka v Ljubljano in mal v juho, mal pa z jajčki ni, ni več Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 12. april 2010 Prijavi Deli 12. april 2010 Saj ne vem, če se ravno najboljš vidi.. v glavnem, ni bistvo v tistih rožicah zadaj, ampak teh v kozarcu spredaj direkt iz enega neobljudenega otočka v Ljubljano in mal v juho, mal pa z jajčki ni, ni več Njami. Asparagus Mislm, ni njami /ene tko brez okusa kt čemaž/, je pa baje zdravo. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 12. april 2010 Prijavi Deli 12. april 2010 Saj ne vem, če se ravno najboljš vidi.. v glavnem, ni bistvo v tistih rožicah zadaj, ampak teh v kozarcu spredaj direkt iz enega neobljudenega otočka v Ljubljano in mal v juho, mal pa z jajčki ni, ni več WAAAAAAAAAA jst morm pa gojene kupovat Njami. Asparagus Mislm, ni njami /ene tko brez okusa kt čemaž/, je pa baje zdravo. pojma nimaš tole je tanartabuljš, ne pa nek čemaž kadar mam blazno srečo in mi kak sodelavec s terena prinese divje špargule (šparglje, šparoge), jih lepo naseckam, zdušim na olivcu in shranim v visok, ozek glažek. Potem pa z žlico ven jemljem, kolikor potrebujem. Mora bit zmer prekrito z oljem olivnim - da se ne pokvari. Krasno s pršutom in smetano, pa z jajčkom, pa v juhici s krompirjem malo popeštano al pa kr same zdušene, prelite z omako iz olivca, limete/limone, soli in poprčka, čez pa mal parmezančka nastrganega ******torej, zmigala leno rit, spucala in oprala polovico oken in zaves, zlikala za dva tadolga filma cunj (za en film me še čaka), nabrala vrečo regrata (že sili v višave). Tam na terasi mam ogledane cvetove regrata - menda bo za regratov med danes končno domač, nabran regrat (in ne kupljen ), zraven menda kako jajce in panceta Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 12. april 2010 Prijavi Deli 12. april 2010 WAAAAAAAAAA jst morm pa gojene kupovat pojma nimaš tole je tanartabuljš, ne pa nek čemaž kadar mam blazno srečo in mi kak sodelavec s terena prinese divje špargule (šparglje, šparoge), jih lepo naseckam, zdušim na olivcu in shranim v visok, ozek glažek. Potem pa z žlico ven jemljem, kolikor potrebujem. Mora bit zmer prekrito z oljem olivnim - da se ne pokvari. Krasno s pršutom in smetano, pa z jajčkom, pa v juhici s krompirjem malo popeštano al pa kr same zdušene, prelite z omako iz olivca, limete/limone, soli in poprčka, čez pa mal parmezančka nastrganega ******torej, zmigala leno rit, spucala in oprala polovico oken in zaves, zlikala za dva tadolga filma cunj (za en film me še čaka), nabrala vrečo regrata (že sili v višave). Tam na terasi mam ogledane cvetove regrata - menda bo za regratov med danes končno domač, nabran regrat (in ne kupljen ), zraven menda kako jajce in panceta Sam men so res brez okusa tele šparoge. Sej jih nabiram /letos jih sicer nisem, ker nisem bil nč na parceli še/ in jem, ampak samo zato, ker so zdravi. Zarad okusa ziher ne. Pr nas uporabljamo regratove cvetove namest jajc. Šparamo jajca. Gorenjci. Jebiga. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boudika 12. april 2010 Prijavi Deli 12. april 2010 Meni so šparglji okusni, tako kot regrat, koprive, gobe, itd. Sicer pa je najboljši občutek v tem, da človek nekaj sam nabere v naravi in to prinese in pripravi doma. Drugače, kot če nabaviš na tržnici ali v Intersparu . Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 13. april 2010 Prijavi Deli 13. april 2010 Ma ne vem, meni tudi šparglji niso nekaj, kar bi recimo v gostilni ful z navdušenjem naročila. jih pač jem, če so pa da je mal spremembe.Ampak ja, tko kot pravi Boudika, bolj je bil štos v vožnji s čolnom, bluzenju po otočku (da ne omenjam, da mi je uspelo eno nogo do kolena v morje namočit, ko sem psa iz čolna spravljala in sem potem še 4 ure čmok-čmokala okol ) ... najbolj so mi bili fajn v rižotki (v bistvu samo basmati, olivc in šparglji, nerazkuhani), tale jajc s šparglji, ki ga vsi tako hvalijo, je bil bolj kr neki.. da ne omenjam, da je treba pol še dva dni bežat pred sabo ven iz WCja (btw, thanx za nasvet za shranjevanje Cookie, bom naslednjič) čez regrat ga ni sam nabrat bi ga bilo treba še kaj, zaenkrat sem ga eno vrečo od mame dobila.. je konec tedna v planu lov na čemaž in regrat.. čemaž je meni fajn kot nadomestilo za česen, ker mi je česen premočen in ga ne prenesem najbolje. Čemaž pa še nekako gre, če ne pretiravam s količino. Svež v solati tudi meni nima ne vem koliko okusa, ampak tisto z olivcem in soljo po Liino.. pa ful diši v bistvu sem pa prišla povedat kak fajn zajtrk sem si naredila zmiksala pol lončka zmrznjenih višenj, eno pest rozin, pol deci svežega mleka (mal se hoče že skisat, treba porabit), dve žlici skute in eno žlico polnozrnatih muslijev Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.