Guest sstane 2. avgust 2010 Prijavi Deli 2. avgust 2010 shit, jst pa tuhtam, za kakšno politično stranko se gre zdej Gre za koalicijo forumskih freejajcarjev Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 2. avgust 2010 Prijavi Deli 2. avgust 2010 Objavljeno 29. julij 2010, 11:23 Jah, pr men pa paradajzi štrajkajo, pravzaprav sta se odločila (dve sadiki imam) za skupno sabotažo plodovi se lepo formirajo, celo rastejo, čim pa se mal odebelijo in so še zmer zeleni, jih začne na dnu ploda (tam, kjer je še kak repek od cvetka) gnit oz črni ratujejo in jih ščipam take preč že kak teden; tako da s pridelkom paradajzev bo letos slaba Bila prejle pri enem kmetijskem znalcu... in ga vprašala zakaj plodpvi paradižnika spodaj črnijo. Odgovor je preprost. Pomanjkanje kalcija. Z dodajanjem se prepreči črnenje ostalih plodov. Slišala pa sem tudi, da je treba paradižnik poškropit z svežim domačim mlekom. Ni mi bilo jasno zakaj. Po današnjem pogovoru pa mi je kapnilo . Bistvo je v kalciju. 1 Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 3. avgust 2010 Prijavi Deli 3. avgust 2010 heeej tole je blo pa telepatsko namreč, že včer sem "pognojila" (ob nakupu zemlje za paradajze sem kupila še eno flaško za boljšo rast paradajzev, ki vsebuje glih kalcijev nevemkaj) paradajze, čim sem prišla iz službe, tako da zna bit, da ravno, ko si objavila prispevek, sem bila jaz sredi action evo, pa je dobra stvar (tvoj komentar ) že takoj učinkovala *******danes bova stročji fižol v solati, ostalo moram še premisliti, edin za sladico vem, da bo sladoledna lučka.BTW, za vse, ki zahajate v Hofer, obveščam vas da ima strašno dobre sladoledne lučke (pakiranje po 16 kom) za ceno 1,99E, meni osebno pa je najljubši orehov kremni sladoled (1L, kvadratna škatla, okusi so še jagoda, vanilija, stračatela-katere jaz ne šljivim pet posto), cena je pa mensezdi 2,49E.Tako da, od sladoledov, pri meni najvišje kotira tale orehov iz Hofra, pa vanilija od LJ mlekarn Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 3. avgust 2010 Prijavi Deli 3. avgust 2010 Tudi jaz sem šla v akcijo zdravljenja paradajza kar po tisti objavi... sva bili hkrati pri istem opravilu... ================================= Za zajtrk sem sprobala nov sokovnik in sprešala nekaj domačih jabolk, nektarin, eno rdečo peso, en mini korenček ter eno limono (limone trenutno drage ko ),dodala dva deci vode in .... Kaj bo pa za kosilo pa še nimam pojma. Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest razlika 3. avgust 2010 Prijavi Deli 3. avgust 2010 Jaz bi pa jedla, ampak se mi ne da pripravljat. Če bi se mi pa dalo, bi pa: mlad krompir v pečici, z rožmarinom, čebulo, paradižnikom. Zraven bi pa cvetačo, ki je nisem jedla že, dolgo nazaj, nazadnje. Cvetačo bi se po moje dalo fajn v paco dat. Ker je taka votla.... bi vpila vse živo. Pa dovolj sočna je, da ne bi razpadla. Mal si predstavljam. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 4. avgust 2010 Prijavi Deli 4. avgust 2010 razmišljam o homemade pici; paradajze mam, mozzarello tudi, še paprike in čebulo narežem, za pa malo tunine gor za sladico pa orehov sladoled Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 6. avgust 2010 Prijavi Deli 6. avgust 2010 joj, kwa bi zdele z veseljem pomlatila pečeno jajce, pravzaprav kr dva x:px brez kruha in ostalih nebodigatreb Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 12. avgust 2010 Prijavi Deli 12. avgust 2010 Danes našla nekaj jurčkov... Za kosilo gobova juha in ajdovo žganci... Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 12. avgust 2010 Prijavi Deli 12. avgust 2010 Danes našla nekaj jurčkov... Za kosilo gobova juha in ajdovo žganci... mnjam Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 12. avgust 2010 Prijavi Deli 12. avgust 2010 Jurčki ja, jaz sem jih ravno maznil z jajci (ne svojimi.press). Rastejo ko zmešani, lisičk pa nekako ni pa ni... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 12. avgust 2010 Prijavi Deli 12. avgust 2010 Jurčki ja, jaz sem jih ravno maznil z jajci (ne svojimi.press). Rastejo ko zmešani, lisičk pa nekako ni pa ni...jah, ena se že dalj časa "napoveduje" za kosilo V Hofru jih je "kukr čajš" Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 13. avgust 2010 Prijavi Deli 13. avgust 2010 Blitva iz domačega vrta s pikico krompirja, file ribice (čist nič užitnega nisem našla v ribarnici v Sparu in šla po Hoferjeve zmrznjene) in skleda solate.. mal predžurke ampak v bistvu vse skup samo zato, ker je treba blitvo koristno uporabit Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Zavod za Prehrano 14. avgust 2010 Prijavi Deli 14. avgust 2010 Riba v pečici s paradižnički Potrebujemo:1 večjo oradolimonin soksollovor...olivenaribano limonino lupinicoolivno olje1 kg češnjevih paradižnikovbaziliko, origano, rožmarin, peteršilj2 stroka česna Očiščeno ribo pokapljajte z limoninim sokom. Posujte z origanim, rožmarinom in baziliko. V trebuh ribe denite lovorjev list, nekaj oliv, naribano limonino lupinico, sesekljan česen in malo petršilja. Tako pripravljeno ribo postavite na hladno in počakajte 1 uro, da se okusi prepojijo. Ribo nato položite v pekač, ki ste ga predhodno obložili z aluminijasto folijo premazano z olivnim oljem (lahko tudi s kokosovim maslom). Zraven dodajte paradižnike in vse skupaj pecite na 180 C približno 45 minut, oz. odvisno od velikosti ribe. Privoščite si tako okusno kosilo in ob enem poskrbite za svoje zdravje.Redno uživanje rib zmanjšuje tveganje srčnega napada. Pa dober tek ! Riba v pečici s paradižnički Potrebujemo:1 večjo oradolimonin soksollovor...olivenaribano limonino lupinicoolivno olje1 kg češnjevih paradižnikovbaziliko, origano, rožmarin, peteršilj2 stroka česna Očiščeno ribo pokapljajte z limoninim sokom. Posujte z origanim, rožmarinom in baziliko. V trebuh ribe denite lovorjev list, nekaj oliv, naribano limonino lupinico, sesekljan česen in malo petršilja. Tako pripravljeno ribo postavite na hladno in počakajte 1 uro, da se okusi prepojijo. Ribo nato položite v pekač, ki ste ga predhodno obložili z aluminijasto folijo premazano z olivnim oljem (lahko tudi s kokosovim maslom). Zraven dodajte paradižnike in vse skupaj pecite na 180 C približno 45 minut, oz. odvisno od velikosti ribe. Privoščite si tako okusno kosilo in ob enem poskrbite za svoje zdravje.Redno uživanje rib zmanjšuje tveganje srčnega napada. Pa dober tek ! Orada v pečici s paradižnički Potrebujemo:1 večjo oradolimonin soksollovor...olivenaribano limonino lupinicoolivno olje1 kg češnjevih paradižnikovbaziliko, origano, rožmarin, peteršilj2 stroka česna Očiščeno ribo pokapljajte z limoninim sokom. Posujte z origanim, rožmarinom in baziliko. V trebuh ribe denite lovorjev list, nekaj oliv, naribano limonino lupinico, sesekljan česen in malo petršilja. Tako pripravljeno ribo postavite na hladno in počakajte 1 uro, da se okusi prepojijo. Ribo nato položite v pekač, ki ste ga predhodno obložili z aluminijasto folijo premazano z olivnim oljem (lahko tudi s kokosovim maslom). Zraven dodajte paradižnike in vse skupaj pecite na 180 C približno 45 minut, oz. odvisno od velikosti ribe. Privoščite si tako okusno kosilo in ob enem poskrbite za svoje zdravje.Redno uživanje rib zmanjšuje tveganje srčnega napada. Pa dober tek ! Citiraj www.holistic.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 14. avgust 2010 Prijavi Deli 14. avgust 2010 KRALJICA Sol je človek na osnovi bridke izkušnje poimenoval tudi za kraljico začimb.Dokaj dobra prispodoba, ki pa vseeno ne zajame usodnega bistva.Kajti kraljici ni potrebno biti na vsaki procesiji, sol pa mora biti vedno s teboj. Na osnovi razvrstitve soli med začimbe delajo mnogi tudi veliko napako. V današnji vsesplošni upravičeni gonji proti jedilni soli ti nekateri neumno svetujejo, da jo nadomesti s katero drugo začimbo.Najlepše jim zveni – z orientalsko. Bog jim odpusti, saj ne vedo, kaj govorijo. Tebi tvoje telo ne bo.Sol je nezamenljiva, le, vsaj dobra mora biti.Je pa zamenljiva vsaka druga začimba.Poper lahko zamenjaš s čilijem, hrenom, peteršiljem, limono, česnom itd. V bistvu z vsakim surovim živilom.Razlika je le v koncentraciji biokode.Najboljša pa je začimba s tvojega vrta.Tudi orientalska kopriva, če si ravno iz Indije. 17 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 14. avgust 2010 Prijavi Deli 14. avgust 2010 Očita in mami peljala v mongolsko ... smo se fajn imeli, 3 ure počasi vsakega po malo ... končno dobila suši, o katerem sanjam že en mesec (saj mislim, da sploh ni pravi, ker je zelenjava not v riž zavita in ne surove ribe, ampak meni je surovih rib itak ne morem ...) pol pa mal za fintiranje zelenjava in nojevo meso, pa še uspela sem se zmenit s kuharjem, da brez omak in brez soli (glutaminata po domače) lepo prosim in mu je bilo celo jasno kaj hočem...tako da sem ugotovila.. če se mi bo zahotelo kitajske, grem sem, dam tistih 12 € za all u can eat in pojem 5 sušijev in eno porcijo po svoje skombinirane zelenjave in mesa, brez čudnih omak in je čist vredno tega denarja mami in oči bla mal zmedena, kar nič jima ni blo jasno ja kolk lahk zdaj tega vzameva? a kolikorkrat hočem? a pol lahk čist mal dam na krožnik? pol je pa čist fino postalo sam sladice so bile bolj brezveze Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 14. avgust 2010 Prijavi Deli 14. avgust 2010 sam sladice so bile bolj brezveze Kaj pa tekočina, imajo kako živo vodo za poplaknit Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 14. avgust 2010 Prijavi Deli 14. avgust 2010 jasminov čaj, kar se mene tiče pa refošk za starejše nimajo pa ne vem kake hude fensi izbire .. pač, je v osnovi še vedno kitajska restavracija ... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 14. avgust 2010 Prijavi Deli 14. avgust 2010 prwič slišim...a loh kdo pokomentira, če kej več vehttp://www.whfoods.com/genpage.php?tname=movie&dbid=6 Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 19. avgust 2010 Prijavi Deli 19. avgust 2010 Jurčke z ajdovo kašo. Komaj čakam! Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Andreja:) 19. avgust 2010 Prijavi Deli 19. avgust 2010 prwič slišim...a loh kdo pokomentira, če kej več vehttp://www.whfoods.com/genpage.php?tname=movie&dbid=6 Ni obstojno in spremeni teksturo in okus, ki rata prav gnjusen, da ne govorimo o tem, da ga je škoda... Vsaj kolikor je meni znano... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 23. avgust 2010 Prijavi Deli 23. avgust 2010 Moram se pohvalit Od prejšnje nedelje pa do petka sem vložila okrog 80 kozarcev "hrane". Dela ogromno, zadovoljstvo pa toliko večje... Vložila sem papriko, pekoč ajvar,( kupila sem papriko), mešano solato s stročjim in zrnatim fižolom, največ dela sem pa imela s kuhanjem soka iz breskev. Naredila sem ga okrog 40 kozarcev, breskev domače pridelave še pa še. Sok odličen, tako pravijo domači, kompot jim tako ne gre. Sedaj me še čaka stročji fižol, rdeča pesa, paradižnik, slive, pa še nekaj kg breskev moram pospraviti. Skopati še moram krompir. In naša shramba je tako lepo popolnjena. Lačni ne bomo... x:px Danes za kosilo boranja in pire krompir... 2 Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 23. avgust 2010 Prijavi Deli 23. avgust 2010 Lisicke pa ajdove zgance z ocvirki. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 24. avgust 2010 Prijavi Deli 24. avgust 2010 Moram se pohvalit http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif Od prejšnje nedelje pa do petka sem vložila okrog 80 kozarcev "hrane". Dela ogromno, zadovoljstvo pa toliko večje... http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_biggrin.gif Vložila sem papriko, pekoč ajvar,( kupila sem papriko), mešano solato s stročjim in zrnatim fižolom, največ dela sem pa imela s kuhanjem soka iz breskev. Naredila sem ga okrog 40 kozarcev, breskev domače pridelave še pa še. Sok odličen, tako pravijo domači, kompot jim tako ne gre. Sedaj me še čaka stročji fižol, rdeča pesa, paradižnik, slive, pa še nekaj kg breskev moram pospraviti. Skopati še moram krompir. In naša shramba je tako lepo popolnjena. Lačni ne bomo... http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_biggrin.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif Danes za kosilo boranja in pire krompir... Zalaya sam si res pridna pohvalno http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif Mi lahko svetuješ kako skuham breskev sok, ker imam doma kar nekaj domačih breskev. Bom zelo vesela kakšnega recepta ***pri meni pa danes filane paprike Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 24. avgust 2010 Prijavi Deli 24. avgust 2010 En predlog za na hitr in ful dobr (moj dragi si tole izmislil enkrat ... ) naribaš eno kolerabo na tanke rezance, jo na hitro popražiš na kokosovi masti ali čem drugem, dodaš eno konzervo leče in malo pokuhaš ... po želji sol, poper, začimbe... naribaš malo ingverja in ga vmešaš zraven. Vse skupaj streseš v pekač in preliješ z bučnim oljem in daš pečt na ene 175 za nekih 20 minut .. mi temu rečemu prebranac, ker se še nismo boljšega imena spomnili danes je pa zmanjkalo elektrike ravno na pol poti, tako da sem končala kar pri tistem prvem delu in samo 5 minut dlje dušila ... aja, pa rukolo sem narezala vmes, ker se utapljava v njej ... :palec: Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 24. avgust 2010 Prijavi Deli 24. avgust 2010 Nimam nekega konkretnega recepta. Naredim pa takole. Breskve olupim, dam jih v lonec in prilijem vodo, da so prekrite. Zavrem, kuham da so mehke, dodam malo cimeta in sladkorja, po okusu. Potem pride packajoči del... Breskve odcedim, vodo od kuhanja prihranim, breskve zmiksam v multipraktiku, kašo dodam nazaj k odlitemu soku, dodam sok ene limone ( od oka na 5 litrov, dam eno limono). Breskov sok mora imeti približno 80 stopinj celzija, ko ga nalivaš v steklenice, (jaz zaprem v kozarce za vlaganje, ker nimam steklenic). Zapreš in pustiš, da se ohladi. In to je to. Jaz zmiksam kar vrele breskve, nič ne hladim "kompota", lahko pa ga ohladiš, zmiksaš hladnega in ga ponovno segreješ skoraj do vretja. Ko sčistiš kuhinjo ... ko se sok ohladi... in ko si ga privoščiš en pošten kozarec... Zadovoljstvo zagotovljeno 1 Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.