Cookie 30. november 2010 Prijavi Deli 30. november 2010 Mali ostančič krompirjeve juhe sz ocvirki Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 30. november 2010 Prijavi Deli 30. november 2010 Zdaj, če mi bo uspelo pripopat url , boste lahko prebrali recepte . Dobri bonboni,ki sem jih omenila, so v resnici mandljeve kroglice iz polnozrnatih piškotov. Res so malo podobne bonbonom za bonbonjero, zelo primerne za božično darilo. Ob izdelavi priporočam: majhne mandljeve kroglice na sredi: maso sem vmes dala v zamrzovalnik, izdelane kroglice pa tudi dajala vmes v zamrzovalnik. Za polnozrnate piškote sem uporabila piškote "zdravo življenje" in še dodale tiste najbolj črne "gran cereali" ali nekaj takega. Vsakih polovico. Sprva se "čokoladno polnozrnata" masa res čudovito oblikuje, že po 5 minutah pa se začne sušiti in pokati. Zato bom naslednjič to maso razdelila mogoče na 3 dele in sproti mešala ter oblikovala... Pa razmišljala sem, da bi na sredo lahko dala tudi marcipan, žele bonbone.... Sicer sem pa spekla že slivov predbožični kolač (mmmm), pa kokosove rezine so super, pa verjetno še kaj. Dober tek. http://shrani.si/t/1b/4R/2DswcWq8/recepti-novi.jpg 1 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 1. december 2010 Prijavi Deli 1. december 2010 Boljš prsti, kot tošel Silvija, tnx Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 1. december 2010 Prijavi Deli 1. december 2010 Skuhala kislo zelje in ajdove žgance, pa nekaj ocvirkov Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 2. december 2010 Prijavi Deli 2. december 2010 Zalaya, a ajdove žgance si pripravila klasično (kup moke ki se kuhlja v vreli posoljeni vodi) al po koroško (moka se popari) zame so ajdovi žganci NAJBOLJŠI najrajši jih jem oženjene s krompirjem večinoma jih pa pripravljam po koroško (je hitreje) so pa z jogurtom (npr.jagodnim) prava delicija Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 3. december 2010 Prijavi Deli 3. december 2010 Skuhala mineštro. Ker ni bilo nič pametnega v trgovini - iz bučk, korenčka, paprike in kitajskega zelja. Rezultat - odlično Edino ogromno je spet ratalo tega sploh ne znam več kuhat samo za enega Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 3. december 2010 Prijavi Deli 3. december 2010 Ponavadi jih naredim s krompirjem, sam včeraj so bili koroški... Jaz pa prisegam na žgance z gobovo juho Drugače pa zraven kisle repe ali zelja so tudi zelo dobri. Si že kdaj zmešala ajdovo, koruzno in polnozrnato pšenično moko in iz nje skuhala žgance. Laho narediš v katerikoli obliki, dlični so. Jogurta (niti mleka), pa že samega ne maram, oziroma ne prenašam. Me tišči v želodcu kot da sem se najedla kamenja Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
krokodil 4. december 2010 Prijavi Deli 4. december 2010 Kakije.Sem dobil celo kistico, domaci, s Krka. Se zadnjih pet danes, pa konec... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 4. december 2010 Prijavi Deli 4. december 2010 meni tudi zmanjkalo kakijev (domačih). Danes za zajtrk pojedla zadnjega... Mam pa obnovljeno zalogo domačih kivijev Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 4. december 2010 Prijavi Deli 4. december 2010 Jaz mam pa še 2 vreči krhljev, kakijevih jedla sem jih pa tud zadnji mesec vsak dan .. vmes so bila pa granatna jabolka, tud cela vreča ..zdaj sta pa prišli 2 vreči kivijev, bodo počas zoreli, tko da smo za naslednja 2 meseca preskrbljeni z vitamini ena porcija se jih pa ravnokar suši ... 'ko se že glih hvalte' Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 4. december 2010 Prijavi Deli 4. december 2010 Mmmm granatna so fina taka sočna... Suhih zadev mam tudi še nekaj zaloge - dobim vsako leto v dar domače zadeve - mešanico posušenih kakijev, kivijev, jabolk, narezanih praženih mandljev, fig in hrušk fino za zobat pozimi Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 5. december 2010 Prijavi Deli 5. december 2010 Skuhala čist običajno nedeljsko kosilo. Nahranila lačna usta, pospravila črepinje... Zdaj si pa privoščim dobro kavo in urico s knjigo. Za popoldan pa moram spečti nekaj sladkega, da ne dobim "plavega" , fanta huda sladkosneda... Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 6. december 2010 Prijavi Deli 6. december 2010 ...Jaz pa prisegam na žgance z gobovo juho Drugače pa zraven kisle repe ali zelja so tudi zelo dobri. ...mmm, kombinacijo z gobovo juho moram preizkusiti Jaz mam pa še 2 vreči krhljev, kakijevih jedla sem jih pa tud zadnji mesec vsak dan .. vmes so bila pa granatna jabolka, tud cela vreča ..zdaj sta pa prišli 2 vreči kivijev, bodo počas zoreli, tko da smo za naslednja 2 meseca preskrbljeni z vitamini ena porcija se jih pa ravnokar suši ... 'ko se že glih hvalte' pokvarjenka mi delaš lušte s krhlji kakijev letos sem se kakijev "napokala" - ampak svežih. Krhljev nisem šla sušit, nimam profi sušilnika, pečice pa nisem hotela namatrat. Že tako jo gonim ..Zdaj si pa privoščim dobro kavo in urico s knjigo. Za popoldan pa moram spečti nekaj sladkega, da ne dobim "plavega" , fanta huda sladkosneda... krvavo zasluženo se mora človek kdaj tudi sam pocrkljat.Kdaj sladkega si spekla Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 6. december 2010 Prijavi Deli 6. december 2010 Cooky pa ne mi rečt, da še nisi sprobala gobove juhe in žgancev. Uuuu, to moraš pa v najkrajšem možnem času popravit. Ne bo ti žal, ker si ljubitelj obojega Ja, prvošla sem si kofe in namesto ene ure kar dve. Spekla rulado, namazala z vanilijevim nadevom, sin prelil s čokolado in posipal s kokosom. Preventivno pomagal, da je bilo zagvišno čimprej narejeno in jo potem pridno zmazal, midva z atom sva je dobila sam za vzorec Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 6. december 2010 Prijavi Deli 6. december 2010 take jedce mamo radi; k vse pomlatijo in pomažejo do zadnje drobtine jaz sem pa naporna; čim je kej sumljivega (npr. gobova omaka v gostilni, je ne bom tikala, ker zmer, ampak res zmer maličijo gobe z nekimi knorr gostili, fiksili in ostalimi ojačevalci; al pa gobova juha; zabrišejo not dva sveža šampinjona in zalijejo s Knorr gobovo juho :xx!heh, pr sladicah tudi zmer previdno odščipnem kak košček in poskusim in če je kaka rama in ostale margarine, jih ne jem. Al maslo, al pa nič Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 6. december 2010 Prijavi Deli 6. december 2010 čist hude polpetke naredila, tko na blef zmiksala čičeriko, ovsene kosmiče, mal čemaža, gorčico, curry, sol .. vmešala nariban korenček .. pustila pol ure, da se vpije in spoca .. in ocvrla pa brokolijev pire zraven pa motovilec s sveže pridelanimi alfa-alfa kalčki iz okenske police Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 6. december 2010 Prijavi Deli 6. december 2010 čist hude polpetke naredila, tko na blef zmiksala čičeriko, ovsene kosmiče, mal čemaža, gorčico, curry, sol .. vmešala nariban korenček .. pustila pol ure, da se vpije in spoca .. in ocvrla pa brokolijev pire zraven pa motovilec s sveže pridelanimi alfa-alfa kalčki iz okenske police Mmmmmm, njami. To pride ziher na vrsto ta teden. A ovsene kosmiče si kar na suho zmiksala? Namesto čemaža bo pri meni malo česna. Ko ravno omenjaš čičeriko... Kupila sem mešanico fižola, čičerike, leče (med drugim, le kdo meša zrnje, ki se različno dolgo kuha? ). Ko je bilo kuhano, sem takoj, še vrelo, nalila v nekaj manjših kozarcev in tesno zaprla. To je za krajši čas shrambe pripravljeno v hladilniku, kot dodatek solatam, samostojno solato ali kot osnovo za kakšno fižolovo juhco itd. Vložena fižola ima konzervanse, če jo na hitro rabiš, je pa tudi ne moreš kar skuhat. Če konzerviram zelenjavo za dlje časa, je treba ravnati bolj sterilno. Ko pa pripravim zelenjavo za krajši čas hrambe, ni komplicirance. Vzamem umit kozarec, nabašem čisto vroče in zaprem. Na mojem oknu pa prvič "proizvajam" kalčke, kupila sem plastični lonček z možnostjo odcejanja, spiram zjutraj in zvečer. Bomo videli, kaj bo ratalo. Prvi kalčki, veliki mm, so že 1 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 6. december 2010 Prijavi Deli 6. december 2010 malo vode sem dodala v tisto zgornjo mešanico toliko, da je bilo pocasto .. pri meni sta čičerika in fižol edini stvari, ki ju kupujem v konzervah bi se morala organizirat in vsak vikend skuhat en velik lonec za čez cel teden, ker precej tega pojeva .. pa pri vseh ostalih stvareh, ki jih čaram, se mi tole, po pravici povedano -- ne da .. sem se nekako odločila, da voda, sol in čičerika/fižol iz konzerve ne more biti tako hudo grozno narobe kakšne kalčke gojiš? če še nisi .. sposodi si v knjižnici Dario Cortese: Kalčki, živahna semena. Ljubko simpatična knjiga za prebrat pa zelo zanimive in uporabne stvari te nauči zraven Jaz kalim alfa alfa, ajdo (nama je noro všeč, jo samo na hitro popariš, nič ne rabiš kuhat, če je nakaljena ), sladki komarček, piro, ... kar v kozarcih za kumarice, tiste, ki imajo pa sluz okol (gorčica, kreša (****, ampak dobra)) pa v glinenem podstavku. Brez problemov, vse uspe Ravno danes sem v podstavek za rože v 1 cm zemlje posejala pšenico, bi rada imela za sočenje .. to mi pa še nikoli ni uspelo, vsakokrat splesni, sam mislim, da sem pogruntala .. bomo videli čez kak teden *************** napisala sem smr_d_lji_vka za krešo pa mi jo je dalo v zvezdice joooj, ampak res, ne morem se tako grdo izražat, otroci tole berejo x:Dx 1 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 6. december 2010 Prijavi Deli 6. december 2010 Seveda, če samo to kupuješ v konzervah, res ni krize. Ampak glej, če skuhaš kakšni dve kili fižole, pa še vrelo nadevaš v litrske steklene kozarce s pokrovom, fajn zapreš, ti bo pa tudi držalo naslednja dva tedna. Kozarcev ne pripravljam posebej, umiti so od prej, suhe zaprem s pokrovom in shranim. Sem pa enkrat gledala eno oddajo, kako naj bi bilo v konzervirani hrani preveč estrogena. Mogoče si nisem prav zapomnila, ampak odkar sem gledala tisto oddajo, pogledam konzervo, pa mi v glavi svetlika "estrogen...". Hehe, no sej, v tem obdobju kot sem, bi ga celo potrebovala Ma ja, ti kar delaj, kot si navajena. Za začetek sem kupila mešanico semen: lucerna, leča, fižol mung in redkev. Sem pa začetnica "pridelave kalčkov", tako da, bomo videli. Hvala za nasvet, knjigo si bom izposodila. Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aeval 6. december 2010 Prijavi Deli 6. december 2010 Eno hudo trapasto vprašanje, ampak ne morem si pomagat, da ne bi Tole gre z/brez vode v kateri se je prej kuhalo (fižol/čičeriko...) v kozarce? Pa še nekaj micenega:ima mogoče katera kakšen fajn, simpl (bolj ko pasulj ) receptek za kakšno pecivo/piškote iz polnovredne/črne moke/(suhim) sadjem/oreščki? (tj.nič krem, smetane) Tenkju Ajaaa!! Kaj pa kakšno idejo za malo drugačen namaz iz čičerike? Pa lep večer vsem Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 6. december 2010 Prijavi Deli 6. december 2010 Sploh ni trapasto vprašanje. Vloži se s tekočino (slano, ker sol je tudi konzervans), v kateri se je kuhala. Ponavljam, čisto vrelo, takoj ko ugasneš "kohar". Zdrave sladice pa sem našla v Solate & Sladice, knjižice in dobrote za pokušino (mmmm) so delili na stojnici, naveden je naslov www.dopisna-svetopisemska-sola.si (tudi če nismo verni, lahko jemo ), pod Čili& zdravi. Žal teh receptov na hitro tu nisem našla. Hm, le kako bi ti posredovala knjižico, je kar nekaj receptov. Meni najbolj "diši" tale: Sadni bonboni 2 skodelici suhega sadja1 skodelica lupinastih plodov (kar imamo)malo limonovega soka Suho sadje (slive, marelice) in lupinaste plodove (lešnike, mandlje, orehe ...) zmeljemo v mesoreznici ali s primernim mlinčkom, dodamo limonov sok in pomešamo. Če je treba, dodamo malo vode. Oblikujemo bonbone in jih polagamo v okrasne papirne posodice. Prej jih lahko povaljamo v kokosovi ali rožičevi moki. Za solate je tu preliv s čičeriko: 1 skodelica kuhane čičerike2- 3 žlice limoninega soka2 žlici olivnega oljapol žličke origanapol žličke soli1 skodelica vode Vse sestavine zmešamo v električnem mešalniku. Sem naredila en dober namaz iz sojinega zrnja, imam ga pa na drugem računalniku. Povem naslednjič. Mislim, da sem zmlela kuhano sojo, kuhano proseno kašo, žličko sladke paprike, sol, peteršilj, malo česna. In seveda sem takoj, ko sem poskusila, dodala nekaj kisle smetane . Kar poglej na netu tudi za sojine namaze, tako sem recept našla sama. In bom še raje to naredila s čičeriko. Dober tek. Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 6. december 2010 Prijavi Deli 6. december 2010 jaz namaz iz čičerike delam s tistim, kar je v hladilniku ker ne uporabljava paradižnika&paprike, kar je najbolj izi, da dobiš okus, je treba mal improvizirat ...korenček, brokoli, pesa, vse vrste kalčkov (uni bolj spicy so fajn), gorčica v zrnu, hren, čemaž, mešanica začimb za juho uz DMja, curry je fajn, .. ma karkol najdeš ... isto foro za pire pri kosilu, ponavad dam pol čičerike, pol korenja .. Silvija, super, hvala za tole konzerviranje idejo .. bom se res spravila naredit kdaj Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aeval 7. december 2010 Prijavi Deli 7. december 2010 Hvala obema! ... pašejo pa v čičeriko tudi popraženi, naseckani šampinjoni ...Če ščaram še kaj drugega, pa že izčvekam Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 7. december 2010 Prijavi Deli 7. december 2010 jaz namaz iz čičerike delam s tistim, kar je v hladilniku http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/wink.gifker ne uporabljava paradižnika&paprike, kar je najbolj izi, da dobiš okus, je treba mal improvizirat ...korenček, brokoli, pesa, vse vrste kalčkov (uni bolj spicy so fajn), gorčica v zrnu, hren, čemaž, mešanica začimb za juho uz DMja, curry je fajn, .. ma karkol najdeš ... isto foro za pire pri kosilu, ponavad dam pol čičerike, pol korenja .. Silvija, super, hvala za tole konzerviranje idejo .. bom se res spravila naredit kdaj http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif Zakaj pa ne uporabljaš paradajza in paprike? Kak poseben razlog? A je to samo pri namazu iz čičerike? http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_shy.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rafaelkozoprask 7. december 2010 Prijavi Deli 7. december 2010 aliana daj nam malo dočaraj kaj je s paradajzom in papriko Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.