Aliana 7. december 2010 Prijavi Deli 7. december 2010 a ni dobra fora, Porny Nič mi ni bilo jasno paradižnik, paprika, melancane, krompir (tobak) spadajo v družino razhudnikovk, ki vsebujejo solanin .načeloma je strupen že v majhnih količinah, mnenja o tem a ga s kuhanjem razgradimo ali ne, se pa razlikujejo ...pol pa so eni bolj, eni manj občutljivi nanj. moj dragi ima po paradižniku/papriki precej težav (spahovanje, zgaga, krči, ..) ni nikoli tega povezal, dokler mu ni Papuga skenslal razhudnikov iz jedilnika in sva ugotavljala zakaj .. in je bil potem malo bolj pozoren. jaz načeloma nimam problemov, jih itak nimam s hrano, ker mam dober želodec.. sam mi itak paradižnik samo poleti zapaše, zdajle se mi zdi 'mrzel' ... tako da jeva paradižnik/papriko v malih količinah poleti, iz domačega vrta, fajn zrele. krompir pa tud parkrat na leto, za gušt (glih včeraj sva imela pečenega za večerjo) Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 7. december 2010 Prijavi Deli 7. december 2010 Wow, Silvija, tele sadne bonbone bi pa še jst packala Pa končno (!!!) sem dala namočit fižol v zrnju za joto, pa ga bo zihr malo preveč in ga bom fliknila v kozarec. Kombinacija radička in toplega fižola z oljčnim olje je Danes torej jota *******Včer pa naredila še eno rundo napolitank, danes gredo v razrez; matr grejo hitr bi rada en paket pršparala za božič pa končno našla dve lični kartonasti škatlici - še z okrasnim papirjem ju oblepim, notr pa riževega, pol ju pa nabašem s piškoti (ki jih moram tut še spečt ) AMPAK: ni zime za pingvine Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aeval 7. december 2010 Prijavi Deli 7. december 2010 Zdrave sladice pa sem našla v Solate & Sladice, knjižice in dobrote za pokušino (mmmm) so delili na stojnici, naveden je naslov www.dopisna-svetopisemska-sola.si (tudi če nismo verni, lahko jemo ), pod Čili& zdravi. Žal teh receptov na hitro tu nisem našla. Hm, le kako bi ti posredovala knjižico, je kar nekaj receptov. . Preverila sedaj še sama - ne najdem receptov na tej strani Ko boš na volji, nam pa napiši še kaj/ali pa skeniraj oz. fotkaj in napopaj na forum.Teh bonbončkov se bom pa tudi sama lotila Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rafaelkozoprask 7. december 2010 Prijavi Deli 7. december 2010 Moja povezava Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 7. december 2010 Prijavi Deli 7. december 2010 Sem zjutraj pogruntala, da jeva domač koruzni kruh z domačim arašidovim maslom in domačimi kalčki še eno kravico bi si mogla parkirat tamle na dvorišče pa sva čist zamozadostna (ma ja, vem, pustmo, da so ble vse sestavine kupljene ) kosilo se kuha: mineštra iz kitajskega zelja, korenčka in pese, za zgostit pa zmiksana čičerika in podzemna koleraba (al kaj že je tista rumena) .. vse skup v 20 minutah Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
rafaelkozoprask 7. december 2010 Prijavi Deli 7. december 2010 jaz pa sem žal alergičen na arašide dobim rdeč nos kot najhujši pijanček Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 7. december 2010 Prijavi Deli 7. december 2010 Super Aliana - za receptek:)) bom probala nekaj v tem smislu. mene pa drži obdobje peke - pa Domači prijatelj, pa Londonske rezine , pa spet Domači prijatelj pa se božični čas še niti ni prav začel.. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aeval 7. december 2010 Prijavi Deli 7. december 2010 Domači prijatelj, pa spet Domači prijatelj Uuuu njamsi! Kakšna posebna/prirejena receptura mogoče? ...zmazala že taprvi mandolat, ki ga je Miklavž dostavil Kaj bo šele v celem decembru na mojem spisku ... Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 8. december 2010 Prijavi Deli 8. december 2010 Za zajtrk bil hruškov-jabolčni sok, za malico zdajle bo ostanek včerajšnje mineštre pa Kralje Ulice bom zraven prebrala (to za pavzo med učenjem)za kosilo se pa riž namaka in bo čist na izi, samo z grahom pa solata zraven ... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 8. december 2010 Prijavi Deli 8. december 2010 Sneg je že čist skopnel, moram najti še nartavečje gumjaste škornje in grem nabrat radič. Tako lepo se sveti tamle po njivi... Zraven pa krompir z olupki pečen v pečici, za "šefa" pa še ena pečena rebrca... Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
cosma 8. december 2010 Prijavi Deli 8. december 2010 Najprej recept...Guacemole2-3 zrela avokada -pretlačiš z vilico1 čebula -drobno sesekljana1 limona/limeta sok400-500 gr mini paradižničkov -ker so bolj okusni kot taveliki -na drobno narežešsol in poperlahko se doda čili po okusuZmixsaš in dober tek. ...iščem recepte za dobre piškotke primerne za peko z najmlajšimi. Kdo ve kje se dajo kupiti lepi modelčki za piškotke? Mogoče v Mullerju? Citiraj Jas te mam tak radaI am feeling very olympic todayIs time the only thing you are waiting for?Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa! Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day. Dalai LamaMajhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 8. december 2010 Prijavi Deli 8. december 2010 Sneg je že čist skopnel, moram najti še nartavečje gumjaste škornje in grem nabrat radič. Tako lepo se sveti tamle po njivi... Zraven pa krompir z olupki pečen v pečici, za "šefa" pa še ena pečena rebrca... http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif za vse troje Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 9. december 2010 Prijavi Deli 9. december 2010 Pizzaman everyday , ... Margherita seniorita NeInstant-Polentna lazanja z Kočevskim Gaudarjem. Polnozrnate-Graham palačinke brez jajc + mleka ( sladke, ali slane ) , ( slane zdaj malo težje, ker so uničli vegetarijansko majonezo od Plamila ) . Itd, itd , itd , ... Lp + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 9. december 2010 Prijavi Deli 9. december 2010 zašuštrala včeri one sadne bonbone od Silvije pravzprav je zatajil sekljalnik; mava tak veeelik gromozanski aparat, da seka vse; razen suhega sadja. Sumim, da so bile "krive" one na soncu posušene fige (k sm se fajn opekla z nakupom njih v Mečkatrju, matr jim 2,8E )Take trde so bile, ok sej notr so bile mehke, sam lupina je bila pa trda. In mam zdej mešanico s sabo - vsaj tist, ta vlažni del (sem delala v več porcijčkah, sem mislila, da če bo malo, bo pa menda sesekljal vse al kaj - pa ni)Pa še mandarinin sok sem dala not - pa je zdej mal pocast in še zmer ne seseklano. In zdej po žličkah glodam.Matr je dobr Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 9. december 2010 Prijavi Deli 9. december 2010 Matr je dobr http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Matr jst bi tud http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 9. december 2010 Prijavi Deli 9. december 2010 je že zmanjkalo ampak mam doma še sem pogruntala, da če je suho sadje mal namočeno, da bi pa sekljalnik mrbit kej sesekljal (ful "hudo pametna" ugotovitev) včas sm res les Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 9. december 2010 Prijavi Deli 9. december 2010 načeloma v receptih cdelo piše, da ga je treba za par ur namočit, ja jaz pa nardila zajtrk zame in za sošolko, ki se pride učit, sam je še ni, tko da kar sama jem, ne morem počakat malo rjavega sladkorja karamelizirala, naložila čez na rezine narezane jabčke, še eno banano nakolutkala čez, pustila mal dušit, vmes 2x premešala .. polila čez v sojino mleko (s cimetom, klinčki in ingverjem) namočene ovsene kosmiče, še minutko kuhala .. tadaaam na krožnik pa navaden jogurt čez polit. pa za kosilo sem že nakockala vse vrste zelenjave iz hladilnika (bučke, korenček, koleraba, pesa, zmrznjen grah), zdaj čaka v posodi do kosila, ko bom samo zalila z vodo in zavrela, vmes dala kuhat 2 pesti rdeče leče in ko bo leča skuhana (15 minut) sam zmešam vse skup in je mineštra .. mogče bom še sojine koščke not dala na hitr danes, ni časa packat in se igrat ... aja ... pa še dobr, da mamo nohte na prstih .. drugač bi zdajle že polovico prsta lovila po kuhinji http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif mislila, da sem profi in sem mal na divje nož vrtela okol korenčka ... v noht sem zarezala, ampak ni šlo skoz, na srečo ... buaaah, kar slabo mi je ratalo od groze u, je že tle, gremo se učit zdaj 1 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 9. december 2010 Prijavi Deli 9. december 2010 je že zmanjkalo ampak mam doma še sem pogruntala, da če je suho sadje mal namočeno, da bi pa sekljalnik mrbit kej sesekljal (ful "hudo pametna" ugotovitev) včas sm res les Čuj, ti, kaj si ti to želela pripraviti ? Hvala . Lp + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 9. december 2010 Prijavi Deli 9. december 2010 Sadni bonboni 2 skodelici suhega sadja1 skodelica lupinastih plodov (kar imamo)malo limonovega soka Suho sadje (slive, marelice) in lupinaste plodove (lešnike, mandlje, orehe ...) zmeljemo v mesoreznici ali s primernim mlinčkom, dodamo limonov sok in pomešamo. Če je treba, dodamo malo vode. Oblikujemo bonbone in jih polagamo v okrasne papirne posodice. Prej jih lahko povaljamo v kokosovi ali rožičevi moki. vir: http://www.lunin.net/forum/index.php/topic/4239-kaj-bomo-dons-jedl/page__st__10750 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 9. december 2010 Prijavi Deli 9. december 2010 Hvalaaa Lp + # Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 10. december 2010 Prijavi Deli 10. december 2010 Ravno končala kuhat rižoto iz treviškega radiča seveda tega spet za celo vojsko ne vem, kdaj se bom navadla kuhat samo za enega Grem sprobrat kaj je ratalo... Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 10. december 2010 Prijavi Deli 10. december 2010 Uuuu njamsi! Kakšna posebna/prirejena receptura mogoče? ...nič kaj - oni s Kulinarike2 jajci, 14 dkg, sladkorja, 14 dkg moke, 20 dkg orehov, na koščke narezane nekaj čokolade cca 20 dkg..in to je to.Nič rozin, ker jih deklice naše ne marajo. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 13. december 2010 Prijavi Deli 13. december 2010 Njam meni jih je že zdavnaj zmanjkalo... mam še posušene no Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Sensei. 13. december 2010 Prijavi Deli 13. december 2010 kakije, že cel dan. jih mam še ... enih 20 gajbic mmm, jst jih tud obožujem! škoda sicer, da tolk redijo.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 14. december 2010 Prijavi Deli 14. december 2010 Jst drgač ne maram krhljev, mislm, posušenega sadja sploh. Ampak, če jih že začnem jest, ne znam nehat.http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon27.gif Par dni nazaj sem dobil za darilo cca 1kg suhih kakijevih rezin. Sam probal sem, da vidm, a je to za jest. Ni blo za jest, samo, nehal sem pa šele, k je zmanjkal. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/viola-sm.jpg 2 1 Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.