Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

(popravljeno)

dobila krof, tapravi trojanski krof http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png zadnjič neki sanjarila o krofu, ene dvakrat na leto me prime, da bi jih jedla. ker sicer ne maram cvretja sploh. pa mi ga prej tast prinesel http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png
sicer še nimam tapravega apetita. morda ga bom pokončala proti večeru.krof. ne tastahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

Popravljeno -> druidka

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes samo lečina juha s korenjem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Sem pa te dni sprobala zame novo solatko z črno redkvjo in korenjem, začinjeno z bučnim oljem. Bila mljask http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

 

Druidka veš, da men pa te trojanski sploh ne dišijo.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

phhh, men tudi ne. Nekam gromozanski so postali - tekom let, I guess :)

 

Pred leti so mi najbolj teknili Peks-ovi (Šk.Loka). Pa ne vem, če je Peks še živ, so imeli neke plačil.težave.

Od 5minutk je plastičen, Žitov pa pregost/zagaten (pa ful mal marmelade imajo :/ )

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

phhh, men tudi ne. Nekam gromozanski so postali - tekom let, I guess http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

 

Pred leti so mi najbolj teknili Peks-ovi (Šk.Loka). Pa ne vem, če je Peks še živ, so imeli neke plačil.težave.

Od 5minutk je plastičen, Žitov pa pregost/zagaten (pa ful mal marmelade imajo :/ )

 

Ja, Peks je še živ..ga je prevzel Mlinotest.

Jaz sem pa danes kupila ajdovo in proseno kašo iz domačega mlina,

pridelava tud domača.

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pizzaaaaaaaaaa ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png)

 

Za večerjo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png)

a ne bo kinder bueno???

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

a ne bo kinder bueno???

Ja, rajši bi ga, ampak je žal preveč Škodljiv , zato sem ga "izpustil" za nekaj časa .

 

Pa tudi pice nebi, ker tudi ni zdrava , ampak mi je tuzemski oče preveč jamral da je lačen, tko, da sem se še jaz potem odločil za Margo , naročeno na dom.

 

Zdaj pa za kosilo črne žemlje in jogurt .

 

Kot vsak dan . Skoraj .

 

lp + #

 

Zelenjavna juha in štrudl za po vrh.

 

***************************************

 

Tudi meni že dolgo ne gredo tile trojanski krofi, za ostale pa ne vem kaj rečt, ker jih samo 2x na leto jem.

Sem se pa za ta vikend zagledala v en recept za miške http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Tak, po ene 10ih letih bi jih lahko spet malo spekla.

Meni je ena sestra predlani miške pekla, in so bile toooooooooolk dooooobreee :-)))

 

Škoda da se je poročila, drgač bi mi jih še zmer pekla, tko , bolj na vegi style .

 

No, saj, zdaj si jih pa lohk' sam enkrat spečem ... :)

 

Morda letos že ... ;)

 

lp + :)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Večerna Margheritta , ... z malenkost manj sira http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

 

Ob super sladkemu rdečemu vinčku ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

 

Zahvala Stvarniku-Bogu za to večerjo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

 

On Je Res Ljubezen http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

 

Hvala Ti http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Lili si me spomnla, ko me je obiskala mami s prijateljico, ki je rekla, da bi rada jedla tipicno mehisko hrano - chili con carne http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ribe in krompir s špinačo.

 

Lili, včeraj brskam po eni knjigi, ki jo imam že več let, za recept za krofe (ne, nisem jih delala, maškare ne hodijo, smo bolj penzionistički blokhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif). In najdem recept za damske kapricehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/kulgreen.jpg! (Ne, tudi tega ne bom delalahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif).

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Evo, pravkar smo bili z brati na sestanku ob večerji , in jedli vsak po svoje ; eni pice, drugi pa špagete z vegi omako .

 

Bog-Je-Dober http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

 

Lp + #

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Očitno se malo zgledujem po Bojanteju, Burger Kinghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Za omilitev junka pa še brokolijev narastek.

 

****

Ne, v tem receptu za damske kaprice ni kvašeno, temveč krhko testo. Ga ob priliki prepišem.

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

za večerjo prešbuš, pa vrtanek.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest Jeti
po dooolgem vikendu, ja danes dan za prano ...

ne, ne ... moraš zdržati do srede ... šele potem se začne post, pa še ta ne velja za krofe in flancate http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_wink.gif

 

no ... saj midva bova danes tud' sam' kaj zelenjavnega http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/pevc.jpg ... v torek pa še ena skleda mini krofkov in flancatov ... letošnji so mi uspeli enkratno http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ja, na kulinariki je recept za miške s pecilnim res dober! Jaz dam še malce ruma, eni naribano limon.lupinico?? Od kdaj pa to paše v miške?

 

prešbuš je aspik (=žolca) v solati z bučnim oljem in rdečo čebulo.

vrtanek je mlečni kruh, spleten v okroglo pletenico.

 

Oboje pa prekmurska delicija http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

 

Sem na lj.gl.tržnici (trgovina Kodila) kupila res dober aspik, z veliko svinj.mesa, glih prov začinjen z mletim poprom in glih prov žolcast. Ko taprav U.S.A. jelle.

 

******

danes sem bila vabljena na zelenjavno juhico, dödöle, zraven pa zelena solata.

Valjda me zdej ne boste spraševal kaj zaboga svetega so dödöli?

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Valjda me zdej ne boste spraševal kaj zaboga svetega so dödöli?

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em119.gif

 

Ti znaš pa vedno nasmejati! Poznam nekaj ljudi iz MS, ampak me očitno niso dovolj lokalno gostilihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/greenko.jpg . Za dodole sem že slišala, vendar sem morala zdaj poguglati in se spomnila, da sem jih res že jedla (seveda v Prekmurju).

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Se še malce te teme dotaknem....

No to kar si zapisala kot "prešbuš", prvič slišim to besedo, se pravi Das Presswurst v nemščini oz. popačenka prezvuršt,

po slovensko je to tlačenka. Najboljšo najdeš po vinotočih in kmečkih turizmih širom prekmurja in

prlekije...Sicer vem za najboljšo ampak....no naj ostane skrivnost!!!http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

 

Žolca oz. žujca je pa nekoliko drugače pripravljena. Ta nastane pri kuhanju svinskih nogic,

je odlična predjed, tudi servirna z veliko bućnega nežnega olja in z bućnimi semeni ter čebulo....

 

Vrtanik pa ni samo prekmurska specialiteta, poznajo jo tudi drugod...

 

Dödoli so pa najboljši, tam kjer jih pripravlja ženska z močnimi rokami,

na njih se pa lahko polijejo ocvirki raztopljeni v masti ali pa prepražena čebula s kislo smetano.

Z kozarčkom dobrega vinčka, je to rajsko...

 

ja, na kulinariki je recept za miške s pecilnim res dober! Jaz dam še malce ruma, eni naribano limon.lupinico?? Od kdaj pa to paše v miške?

 

prešbuš je aspik (=žolca) v solati z bučnim oljem in rdečo čebulo.

vrtanek je mlečni kruh, spleten v okroglo pletenico.

 

Oboje pa prekmurska delicija http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

 

Sem na lj.gl.tržnici (trgovina Kodila) kupila res dober aspik, z veliko svinj.mesa, glih prov začinjen z mletim poprom in glih prov žolcast. Ko taprav U.S.A. jelle.

 

******

danes sem bila vabljena na zelenjavno juhico, dödöle, zraven pa zelena solata.

Valjda me zdej ne boste spraševal kaj zaboga svetega so dödöli?

dReAM

 

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kot so mene naučili je rum zato , da se ne napije maščobe ...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png ..tko da bi bil tud šnopc ureduhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png .

Limonina lupinica...to je pa odvečni balasthttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png .

 

pri vseh svetnikihhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png ..ne bi vedla kaj je to prešbuš...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png , ..

 

ok kaj več pa zdej ne upam več vpršathttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

 

Skratka zelo zdrava prehrana....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

 

Glej Strelka,

naše babice in dedki so s tem živeli vso življenje,

pa niso imeli holesterola, pa raka, pa želočnih problemov in podobno...

To je zdrava kmečka hrana,

ki te manj ubije kot tista industrijsko procesirana "zdrava hrana"...

Priporočam ti, da kar zagrabiš za mešano hrano,

čim bolj pestro tem bolje,

masno mora tudi biti!!!!!!!http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

dReAM

 

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...