Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Včeraj: bleda (blitva) s pire krompirjem

 

Bledo operem (cc. 3 male glave), vržem v krop za 5 minut, potem pa jo zmiksam s paličnim, dodam sesekljan česen in kuham na majhnem ognju še 5-10 minut. Poleg pa pire krompir... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif

 

 

Danes bo pa brokoli in rezanci.

http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kurja juha, špageti s paradiž.omako in parmezanom.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ričet bil danes. pa pita z vanilijevo kremo.

 

madonca, toliko ričeta skuhala, da bi ga lahko jedli še jutri. ga bom dala kar v skrinjo. jutri bo fižol in repa ali pa zelje.

 

za večerjo pa bo pica. testo že naredila.

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Za zajterk čaj z medom, banana pinat batr šejk, malica ene pol paklca M&Msov, zgodnje kosilo 2 jajčka v solati, pozno bo pa musaka. Večerja pa ?

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zajtrk home-made zelenjavni čips (se ni najbolj posrečil, premasten za moj okus), malica eno jabolko in namočeni, olupljeni mandlji, za kosilo že dva dni zelenjavne kombinacije z rižem in lečo (skuhala na zalogo), malica bo kako suho sadje, večerja bi po planu morala biti ostanki kosila, ampak jih ni, tako da je že skuhana kašica iz pastinaka in korenčka, ki jo bom zamešala zame v proso, za druga dva pa v polento.

Tamala bo imela tole zadjne dvoje ravno obrnjeno, ker se greva potepat, ko se zbudi in bo samo suho sadje premalo .. Njo itak potem še čaka ena flaša mandljevega doma pripravljenega mleka za v posteljo :)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kurja juha, špageti s paradiž.omako in parmezanom.

 

Zdaj sem pa prov vesela, da sem mal pokukala v to temo, ker sem dobila idejo za kosilo. Špageti s paradižnikovo omakco :) Prov pašejo mi, pa še veliko dela ni :)

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zelenjavna juhca in "lapačinke". Za jutri imam fižolo v zrnju iz integrirane pridelave, če ne eko http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_approve.gif , bo tudi juhca ali z makarončiči ali gres knedlni. Pa neki še zravn. Hm, če imajo še zmrznjene slive v trgovini, bi jih s ostankom belega kruha popekla in čez preliv mleka in jajc... Mmm, pečene slive mam na polno rada. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

...Evo en namig kako se lahko kosilce naredi v 15 min;

 

Polnozrnati kus kus s kislim zeljem

 

- Polnozrnat Kus kus;

- Zavreš pol litra vode....(Vmes gledaš popoldanska poročila tvslo3... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif )...

- Vodo posoliš...in streseš ljubčka v večanje...( v 5 minutah narejeno)

- primešaš kakšno žličko bučnega olja...( ghe ali pa kar koli od maščob maš rad )

 

- Na hitrco sesekljaš eno ćebulco..al pa malo pora.

- V ponvici segreješ olivno olje...in to čebulco podmažeš.....

- Dodaš nekoliko rdeče sladke paprike...lahko tud kaj kajenskega popra, čilija, kurkumo, kumino v prahu, česenčka...kar ti je že pri roki in ti dela okus....pa nič škode

- Pol pa pridaš kislo zelje ... iz Mercatorja.... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_biggrin.gif .

(Letos imajo najboljšega v Mercatorju...od enih Štajercev...Mmm res, takšno belo je po barvi , ravno prav rezano, lih prav kislo, še mal s poprom in lovorjevim listom začinjeno...) http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/OK-thumb.gif

...Pa vse skupaj samo nekoliko segreješ-obrneš...da se ne izgubi ves c vitamin...

(Jaz nikoli zelja ne kuham...mi je škoda zdravje uničevat...dovolj, če ga segrejem... No ja...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon27.gif .... razen v joti...pa še takrat ga dam bolj na kratko )

 

Vmes še eno odplešeš, zapoješ...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/music336.gif

In na krožniku že vse diši...ready, steady...go....!

 

...Samo dve kastrolci za pomit, eno kuhanco, deščico, krožnik pa vilico...kaj češ še bulšga ...Zdravo , dobro in hitro...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif ...

 

Tole jed lahko tud mož, ki pol urce pred ženo domov pride važno in pomembno pripravi....

Če pa hoče še boljši vtis nardit ...pa Kus-kus lahko zamenja z ajdovo kašo...( le 10min. dlje) http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/excl.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_approve.gif

 

Ko smo ravno pri zelju ...sem pred tednom dni nekje v oddaji Moj vrt lepo videla kako se pripravi dobro kislo zelje;

http://tvslo.si/predvajaj/na-vrtu-oddaja-tv-maribor/ava2.158193598/

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Domoljubka, tvoja hrana mora bit še ekstra s pozitivno energijo nabita ob gledanju TV3 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif , dej prestavi na kak drug bolj začinjen program, hehe. Jz na primer zdaj berem in tipkam tule (čista pozitivna energija http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif ), hkrati sem skoraj palačinko zažgala. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/w00t.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_blush.gif

 

Ker sem blond in že malo več rabim zadnje čase, da mi potegne, me zanima...katerega ljubčka v večanje? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

 

Si me danes navdušila nad ghi maslom, sam tud še ne zastopim čisto. Te še pobaram, vendar trenutno ne, ker vmes skačem k palačinkam. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_approve.gif

 

Aja, a polnozrnat kus kus ni tako rod, kot na primer neoluščena prosena kaša?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest Jeti

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png jst imam zadnje dni takšne pms popadke ...(k' naj bi b'li že mim')

 

v ponedeljek me zagrabi panika za dunajce ... ok ...puranje ... in mešan radič v solati

včeraj jabolčni šmorn z breskvovim kompotom-dobila od prijateljice

danes repa in matevž ... ker je b'lo bol malo ocvirkov sem zraven v zabeli prepražila še domačo panceto

 

za jutri pa gojeni brancin ... pečen na mešanici krompirja, bučk, malih paradižnikov, oliv, kaper

 

v petek pa delam sadno torto ..plast vanilijeve kreme ... na tretjine /malina, borovnica, jagoda ... za vodnarja in ribo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest Jeti

no ... saj nalezljivo ni ... je pa ob določenih luninih menah bolj povdarjeno ... glede uglašenosti ženskih stvari http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Domoljubka, tvoja hrana mora bit še ekstra s pozitivno energijo nabita ob gledanju TV3 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif , dej prestavi na kak drug bolj začinjen program, hehe. Jz na primer zdaj berem in tipkam tule (čista pozitivna energija http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif ), hkrati sem skoraj palačinko zažgala. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/w00t.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_blush.gif

 

Ker sem blond in že malo več rabim zadnje čase, da mi potegne, me zanima...katerega ljubčka v večanje? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

 

Si me danes navdušila nad ghi maslom, sam tud še ne zastopim čisto. Te še pobaram, vendar trenutno ne, ker vmes skačem k palačinkam. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_approve.gif

 

Aja, a polnozrnat kus kus ni tako rod, kot na primer neoluščena prosena kaša?

Ha, ha ha...Silvija...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif

Ne , ne ...Ta Tvslo3...to je tako ...kt en aperativček. Mora bit !!!....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png ....Je pol prebava boljša......ni čepkov v cevčicah.....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png ....

Sem zato taku dobre volje...če poslušam...nč mi ne škodi, res.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_wink.gif

 

-Ma ...tazga ljubčka...ki se pusti popart...pa ga je potem še več kot na začetku....(čudež ta kus-kus, a ne? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif)

 

Evo o kus-kusu;

Kuskus ni posebna vrsta žita, temveč gre za fino, srednje ali grobo drobljena zrna pšenice vrste durum.

 

http://okusno.je/clanek/triki-in-nasveti/kuskus-enostavna-priprava-in-vsestranska-uporaba.html

 

 

Tiste tvoje slivice .....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif ...fajn slišat...bomo probal...ko se zmislim pečico popravt....(Nalašč že nekaj časa obe štrajkava..mam vsaj izgovor , da lahko polenarim...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/griny.gif )

 

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png jst imam zadnje dni takšne pms popadke ...(k' naj bi b'li že mim')

 

v ponedeljek me zagrabi panika za dunajce ... ok ...puranje ... in mešan radič v solati

včeraj jabolčni šmorn z breskvovim kompotom-dobila od prijateljice

danes repa in matevž ... ker je b'lo bol malo ocvirkov sem zraven v zabeli prepražila še domačo panceto

 

za jutri pa gojeni brancin ... pečen na mešanici krompirja, bučk, malih paradižnikov, oliv, kaper

 

v petek pa delam sadno torto ..plast vanilijeve kreme ... na tretjine /malina, borovnica, jagoda ... za vodnarja in ribo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif

 

Madonca Jeti...kaj maš ti svojo restavracijo ???

 

Punce dobr vam gre....( zmanjkali všečki )....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/OK2.gif ...

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest Jeti
Madonca Jeti...kaj maš ti svojo restavracijo ???

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png kje pa ... v penzjonu sem ... že od otroštva rada kuham ... n'č posebnega od kuharce http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shy.gif .. znam tud jst kej prismodit http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jutri bo zelo verjetno jagenjček iz pečice s krompirjem, koromačem in korenčkom.

Po vrh se mi lušta mal štrudla... bom videla sproti kako bo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif

 

******************************************************************************

 

Ima katera tukaj izkušnje s pripravo likerjev? Kak nasvet bi prav prišel, ko imam letos namen to ''osvojit''.

Lani sem naredila čist predobra metin in melisin sirup, zdaj bi se lotila še metinega likerja http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Pa metin ti je isto ko melisin :)

 

Šop nasekane poprove mete v žganje, na sonce, 1:1 razmerje šnopc: cukr, od oka tri tedne, pol pa lah zaliješ mal z vodo, pa glej da največ pol toliko, kot je šnopca (po domače če maš liter šnopca, največ pol litra vode; jaz sem likerje redčila max. s 3dcl vode).

Za dober liker rabš imet res dober šnopc.

 

Sej so skor vsi likerji po istem kopitu, nimaš kej sfalit ;)

 

********

danes segedin, pa jutri bo tudi :P

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes smo bili vabljeni na piščančji žur s kuhanim rižem in solato.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Dej no Cookie, a s ti pri meni bla? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png V glavnem, sem morala danes porabit še zadnji repincl (motovilec za vas lepo govoreče http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png ), sem fajn scmarla inu zapekla belo kurje meso. Repinclu sem dodala fižolo v zrnju. Jutri pa bo torej iz danes skuhanega fižola juhca in kruhov narastek s slivami. Če jih imajo seveda. Danes sem šla samo k mesarju, je glih ob poti iz službe, pa še zaupam mu, lokalcu, da ima meso domačega izvora. Sem ga pa najprej vprašala, če ima kaj konjskega mesa in mi je že skoraj začel resno odgovarjat http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/azzangel.gif .

 

 

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Motovilka http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png a ni neka pravljica o ženski, ki si je med nosečnostjo ful želela motovilca in ga je zato njen mož hodil krast na vrt k.. ne vem, grofici al čarovnici ali kam že?

Pa en škrat/možic je zraven, k je treba njegovo ime uganit (morda je to iz druge pravljice).

No na take me je spomnil zdej tale motovilec http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png pojdem jutri prav pogledat v knjige.

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pri čarovnici je kradel http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png možic je pa Špicparkeljc, iz druge pravljice (zihr vas vse to zelo zanima http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png)

 

Jota danes, z repo. Hmm... ma mi je boljša z zeljem. Tuhtam še, če se mi ljubi kakšne muffine delat....

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

smothie iz banane, manga, klorele, vode in konopljinih semen za zajtrk

zelenjavna juha, riž, tofu in pesa za kosilo. za tavelkega bika namesto tofuja puranji zrezek

smothie iz kakija, jabolka, inkovskih jagod, murv in vode za malico

za večerjo tavelik bik spekel šnite. se ne spomnim, kdaj jih nazadnje jedla

zdle pa spet nekaj glodam: v sodelico nalila malce mleka iz konopljinih semen, dodala tri žlice chia semen, banano, zrezano na rezine, nekaj goji jagod in kakavova zrna. njam http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

skratka. včeraj malce eksperimentirala. in nastala pomarančno-čokoladna tortica. presna, seveda. odlična je http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif

 

testo: mleti lešniki in mandlji + datljeva pasta (namočeni in zmleti datlji)

krema: indijski oreški (prej namočeni), vanilija, agavin sirup, pomarančni sok. vse zmiksano do gladkega. nato dodala utekočinjeno kokosovo maslo. spet zmiksano.

v del kreme dala presni kakav v prahu in utekočinjeno kakavovo maslo. zmiksala. vlila na testo.

v del kreme pa naribala pomarančno lupinico in dodala par kapljic e.o. pomaranče. premešala. in vlila na čokoladno plast.

 

na t. željo nato še prelila s čokolado (utekočinjeno kakavovo maslo+presni kakav v prahu ter malce agavinega sirupa in vanilije. aja, pa malce naribane pomarančne lupinice in eo pomaranče dodala)

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pri nas pa je od včeraj ostalo še: goveja juha z velikim kosom mesa (ga bom nakockala v juho). Čokoladna torta (domača - ta mlajša spekla). Zraven bom naredila še rizibizi in solato. (bo ta mlajša jamrala, zakaj ni konkratnega kosa mesa...ali nimaš kaj... Špar program in recesija :)

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

RAzbojnik in jaz pire krompir in jab.čežana.

Zdaj pa šibamo na pico http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...