butl 29. marec 2013 Prijavi Deli 29. marec 2013 Včeraj sva bla z ženo v Puli /jst pri notarju/ in sva pol obiskala še njihovo tržnico. V ribarnico nisva šla, ker se jst ne bi zmogel ustavt in bi zihr nabavljal čez mero, sva pa kupila par kil krompirja /bogovski/ in en rdeč radič v mejhnih rozetah. Za popizdit dober. In fest drago. Sploh majo vse občutno dražje kt tle, tko da mi ni jasn, kako pridejo skoz. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 31. marec 2013 Prijavi Deli 31. marec 2013 za kosilo ; riževa juha a la Slovenian style , not the china style http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png ... Uf, Čudovito je ratala !!! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Zahvaljujoč Bogu-Stvarniku za to Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 31. marec 2013 Prijavi Deli 31. marec 2013 Nooo, kaj bo pa za Večerjooo ??? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 1. april 2013 Prijavi Deli 1. april 2013 ... jaz sem tudi mislil, da bom pico, ker sem bil že pozen, ... ampak, ker ni dovolj zdrava ( bela moka, pa masten sir, pa star paradajz, pa to ,,, ) sem si zadnje trenutke premislil, in raje ponovil včerajšnjo riževo juho, le da tokrat brez paradižnika, in je tudi istosuperjamynjami :-) Pravkar posiliral, ... prehitro zmanjkalo Za večerjo pa verjetno isto kot sinoči ; skuta + med + olivno olje ... Ju3 za kosilo pa skutin namaz z paradižnikom + črrrne žemlje Have a great day , everyone Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 1. april 2013 Prijavi Deli 1. april 2013 Jz pa pizzo danes. S tem, da sem dala pol pirine polnovredne moke. Za nadev sem pa na olivnem olju prepražila tudi tanke kolobarčke čebule, papriko, dodala sem tudi olive, češnjev paradižnik, koruzo...in seveda sir. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif 1 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
angelit 1. april 2013 Prijavi Deli 1. april 2013 danes sem pekla meso s krompirjem in mešano solato.. in fižolovo juho. jjutri upam, da bom šla pohajat. upam, pekla sem tudi črnca brez jajchttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/horro-cb.jpg navaden biskvit z jogutrom in kakavom, brez jajc, prelit s čokolado. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif metin čaj, za zajtrk, kosilo in večerjo..http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 2. april 2013 Prijavi Deli 2. april 2013 Hmmm, jaz bi tudi Post, ... čeprav se mi sezona Postov še ni začela, ... ker še ni dovolj Toplo Ozračje Bo pa Kmalu , navkljub nekoliko slabšemu Globalnemu Ogrevanju ... Ajmo' 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 2. april 2013 Prijavi Deli 2. april 2013 ... za večerjo pa, ... večerski Speculaaas piškoti + jogurt , ... ampak, za žejo bo pa treba še kaj dodat' , ker je še od Kosila :/ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
angelit 2. april 2013 Prijavi Deli 2. april 2013 palačinke spekla s stepeno sladko smetano-kakavovovim namazom, in nisem jedla, imam pa ful dobra jabolka, pa banane, jaz bi res rada dosegla 50 kg. cvil. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 3. april 2013 Prijavi Deli 3. april 2013 Danes ponovno ričet, k je treba ješprenj porabit 1 Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
angelit 3. april 2013 Prijavi Deli 3. april 2013 sem spohala bučke plus zeleno solato, tata je skuhal juho iz vrečkehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/up.gif samo je tečen. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 3. april 2013 Prijavi Deli 3. april 2013 Goveja juhica se kuha .. dragi pride jutri domov po 14 dneh in si je zaželel nekaj normalne hrane http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.pngJe rekel govejo juhico pa kakšno solatko http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Blitva in krompir bila danes, brez ribe za spremembo .. Za zajtrk bo pa jabolčna čežana s kokosovo moko (so televizijci prehitro ušli in je ostalo za naju). 1 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pujsita 4. april 2013 Prijavi Deli 4. april 2013 Tole temo moram ob priliki malo preletet v nizkem letu, cel lup razlicnih idej! danes na jedilniku pecen piscanec, rjavi riz, solata iz nopala - nopal, paradiznik, cebula, koriander, avokado, beli sir Skratulja bo pa imela jabolcno cezano za vecerjo 2 Citiraj Ni porazenec kdor je porazen, porazenec je kdor se po porazu ne pobere. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 19. april 2013 Prijavi Deli 19. april 2013 Včeraj regrat z jajcem, sojini polpetiDanes pire z grahkovo omakoZa zvečer se mi lušta kakšen carski praženec ali pa morda rižev narastek Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 28. april 2013 Prijavi Deli 28. april 2013 Od Četrtka pa do včeraj Nič jedel - Post Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 28. april 2013 Prijavi Deli 28. april 2013 Danes sem imela čas, včeraj pa nabiralnisko soboto:Kremna juha iz topinamburja, krompirja in koprive.Solata iz mladega radica in spinace.Rizota s hmeljevimi vršički in jajcem. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 28. april 2013 Prijavi Deli 28. april 2013 Sem tudi danes naredila zelenjavno kremno juhco: korenje, por, krompir. Potem sem narezala mlade koprive kot peteršiljevo zelenje in jih dala v juho na koncu, pa malo kisle smetane. Aliana, ste sami nabrali hmeljeve vršičke? Se zdaj nabirajo? Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
angelit 28. april 2013 Prijavi Deli 28. april 2013 Od Četrtka pa do včeraj Nič jedel - Post wow, meni pa težijo, da kakšna sem-presuha. zato danes musako, mešano solato s feta sirom, za zajtrk pa jabolko, muesly, pa še banana. post pa cenim kot ne vem kaj, res občudujem. frka v bajti, btw Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 29. april 2013 Prijavi Deli 29. april 2013 Ja, Silvija, sami nabrali. Zdajle so še čisto mladi in mehki, imam ene dva kraja na barju, kjer vem, da so vsako leto in jih grem nabrat enkrat ali dvakrat (blizu mojih, tako da sva tamalo pustila v varstvu) .. ravno toliko, da se spomnimo, da je začetek pomladi Drugače pa mimogrede, da pohvalim .. naša varuška je otroke začela učit nabiranja užitnih divjih rastlin in mi je tamala zadnjič kazala kako izgleda regačica .. Drugo leto spomladi jih bo poznala več, kot jaz Trenutni seznam dovoljenih (vse ostale so 'strupene' oz. prepovedane, dokler jih ne osvojijo): marjetica, trobentica, vijolica, regrat (listi in popki), regačica, bukovi, lipovi listi, kisla gozdna detelja (prvič slišala za tole) ... Zjutraj jih naberejo na vrtu in skupaj naredijo smoothie, potem se pa v gozdu za malico pasejo po drevju 3 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 29. april 2013 Prijavi Deli 29. april 2013 Regačico so gojili že Rimljani; pa baje je bila poslastica.Čeprav, men ima isti okus kot poganjki bezga - ogaben.Pr nas rast divje in jo kot tako tudi divje pulim(o) in kosimo. edino skuhat je pa nisem poskusila, da ni to slučajno kot kopriva (surova "pusti me da vrisnem", skuhana pa wow?) btw, gozdna kislica ni preveč za jest. Ajde, sem pa tja par listkov, da bi pa kilo naenkrat??ma sej je isto z mladim bukovim listjem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.pngNekje ga namakajo v šnopcu in je bojda delicija. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 29. april 2013 Prijavi Deli 29. april 2013 Ma ja, saj to je tko, par listkov med sprehodom, ni to glavna malica naša tamala ima itak take probleme s 'teksturo', kot jaz in mal zgrize, pol pa ven pljune zelenjavo, ki ji je čudna .. Mandlje pa lahko bp poje in zgrize cele Regačica je pa meni fajn, kot dodatek v solati .. Kuhala je nisem .. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 29. april 2013 Prijavi Deli 29. april 2013 Drugače pa mimogrede, da pohvalim .. naša varuška je otroke začela učit nabiranja užitnih divjih rastlin in mi je tamala zadnjič kazala kako izgleda regačica .. Drugo leto spomladi jih bo poznala več, kot jaz http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Trenutni seznam dovoljenih (vse ostale so 'strupene' oz. prepovedane, dokler jih ne osvojijo): marjetica, trobentica, vijolica, regrat (listi in popki), regačica, bukovi, lipovi listi, kisla gozdna detelja (prvič slišala za tole) ... Zjutraj jih naberejo na vrtu in skupaj naredijo smoothie, potem se pa v gozdu za malico pasejo po drevju http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Zakon! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/OK-thumb.gifTo je blo pa super prebrat, res. **Juha: krompir na kocke zrezan, hmeljevi in bljuščevi vršički, čemaž narezan, čemaževi popki, grah, slanina, sol, poper, čili... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 29. april 2013 Prijavi Deli 29. april 2013 a to je bljušč? zgleda kot šparga na hitro prejšnji vikend sem "nabrala" par vejic tega tzi. bljušča in ker ni imel okusa po špargi, sem lepo stran vrgla.še dobro, da zdaj vem, da je to za jest.Če ne bi Ale kar naprej mantrala http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif o bljušču (btw, ime me asociira na kozlanje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png ) pa tega ne bi vedla. danes sva zajtrkovala frtaljo z šparglji (pred hišo med vrtnicami raste par špargljev in sem si drznila še v pižami odlomit dve stebletini debeli).Pa zadnjič v Merkurju vidla semena (!!!) gojenih šparglejv. Sem mislila, da se to razmnožuje s koreninami, pa szgleda da tut s semeni. 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 29. april 2013 Prijavi Deli 29. april 2013 Je za jest, pa še okusno je. meni diši po gobah. In je podobno ja, kle eni domačini rečejo kar vsemu šparga - hmelju, bljušču, špargljem - pol pa si pomagaj če znaš... Ime pa ni lih posrečeno. Pravzaprav je ime zaradi rdečih plodov, ki so strupeni, in po njih bruhaš.Mladi poganjki so pa užitni, zdravi in zelo okusni. 2 Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bojante 30. april 2013 Prijavi Deli 30. april 2013 Ju3 pa najboljš, da nebi Nič jedl', ker tud' delal nebomo Nič ! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.