Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

jsm mam tut brauna, se tudi nič ne topi.

haha moj braun tudi ne :)

z njim delm tudi avokadov namaz, ki mi je v zadnjem času tok mljaski :)

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Razen, če te skrbi, da gre kaka packarija ven iz plastike pri visokih T ... potem je kovinski res boljši.

 

...

razen, če te kovinski ne skrbi v povezavi s kislino (sadje, zelenjava) http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

glej, pač uporabiš (to) kar imaš, tam, kjer si http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

no, glihkar spet inprovizacija, ratala odlično.

 

pirine polpetke s piro , lanenimi semeni, baziliko, česnom, čebulo in pirino moko..mmmm

pa lih mal vode in popečeno na olivnem olju,

 

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif odličnnnno

vec svetlobe spustis vase,
svetlejsi postane svet v katerem zivis

shakti gawain

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

To vam moram povedat :) Danes sem prvič jedla omleto z beluši..omg to je tok dobr http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif , zdej pa sam gruntam kje bi dobila dobre divje beluše...

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

To vam moram povedat http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Danes sem prvič jedla omleto z beluši..omg to je tok dobr http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif , zdej pa sam gruntam kje bi dobila dobre divje beluše...

En mesec nazaj bi jih dobila na tone v vsakem obronku gozda tu pr nas. Ta dobre.

 

Slabe mamo še in če češ tiste ti jih prpravmo par sto kil.....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

 

Sm ti prou mogu povedat. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

razen, če te kovinski ne skrbi v povezavi s kislino (sadje, zelenjava) http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

A to govoriš o tistem, da kao sadje/zelenjava, zmiksana v mikserju, ni OK, ker oksidira ali nekaj vzamejo ta rezila ali kako? Enkrat sem brala o sokovnikih, pa se spomnim, da so (predvsem) presnojedci omenjali, da naj bi bil zato sokovnik boljši.

 

To vam moram povedat http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Danes sem prvič jedla omleto z beluši..omg to je tok dobr http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif , zdej pa sam gruntam kje bi dobila dobre divje beluše...

Ta teden sem kupila ene take fajne gojene s Primorske. Nič oleseneli, jih sploh ni bilo treba lupiti, niti rezati stran! Prvič v življenju, če odmislim konzerviranehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

A to govoriš o tistem, da kao sadje/zelenjava, zmiksana v mikserju, ni OK, ker oksidira ali nekaj vzamejo ta rezila ali kako? Enkrat sem brala o sokovnikih, pa se spomnim, da so (predvsem) presnojedci omenjali, da naj bi bil zato sokovnik boljši.

 

Ta teden sem kupila ene take fajne gojene s Primorske. Nič oleseneli, jih sploh ni bilo treba lupiti, niti rezati stran! Prvič v življenju, če odmislim konzerviranehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

ja. ampak če te zadeva ne skrbi, pol je ok. Na splošno je 99%, če ne celo 100%, vse v glavi.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sem zadnjič tudi naredila omleto s šparglji, vendar so bili vmes še trdi koščki, čeprav sem, olupljene, spodnje dele narezala in ene 15 min prej dušila na čebuli, nato šele dodala vršičke. Kolegica, ki goji šparglje sama, je rekla, da samo čisto sveži niso trdi in jih ni treba olupit. No razen, odreže najbolj spodnji del. Jz tudi sanjam o divjih špargljih, tistih tankih in na čebuli z jajčko...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ma đizus krajz, to samo kontinentalci lupijo šparglje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

 

od kje ideja ljudje božji, da je treba šparglje lupit? Zakaj, for gods sejk?

Valda z nožem odrežeš stran oleseneli del (jaz z nožem preverim točno lokacijo odreza in kjer se zareže kot v jabuk, tam se odreže, pa čao miki), ni treba pol nič lupit, kaj pol sploh še ostane od šparglja? Vršiček http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

one olesenele trdine se pokuha ( z ostalo zelenjavo) v vodi, ki se jo potem uporabi kot jušno osnovo (če kdo planira to kuhat tisti dan, drugače se bete stran vrže). Lahko se jo tudi spije, namesto peteršiljevega/presličnega/brezovega/koprivinega čaja, fajn odvaja vodo iz telesa, čisti jetra, ledvice, kožo,...

 

15 minut http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon15.gif

pa to se poduši par minutk, od tri do pet, ne pa petnajst http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

približno tok časa, kot rabiš, od trenutka ko vržeš naseckane šparglje na ponev, da vzameš iz hladilnika jajca, jih razbiješ, umešaš z metlico, doliješ mleko ali smetano (al pa ne), posoliš (al pa ne), vliješ mešanico na šparglje in to je to. Kok časa smo porabli? Ma nisem štopala http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em119.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

En mesec nazaj bi jih dobila na tone v vsakem obronku gozda tu pr nas. Ta dobre.

 

Slabe mamo še in če češ tiste ti jih prpravmo par sto kil.....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

 

Sm ti prou mogu povedat. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

 

Drugo leto se prijavim na turo za šparglji...pridem s tovornjakom...

Sicer mi res ful pašejo ampak sto kil pa vseen ne vem kako bi pojedla tko, da ne hvala. Raje drugo leto, tiste ta najboljše :)

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

A to govoriš o tistem, da kao sadje/zelenjava, zmiksana v mikserju, ni OK, ker oksidira ali nekaj vzamejo ta rezila ali kako? Enkrat sem brala o sokovnikih, pa se spomnim, da so (predvsem) presnojedci omenjali, da naj bi bil zato sokovnik boljši.

 

Ta teden sem kupila ene take fajne gojene s Primorske. Nič oleseneli, jih sploh ni bilo treba lupiti, niti rezati stran! Prvič v življenju, če odmislim konzerviranehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

 

Kje si jih pa kupila?

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

3,5 EUR je bil šop. Ampak velik šop, nisem ga pa tehtalahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png . Samo iz njih kremna juha za 3 porcije. Pa ne minihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

O super :) hvala za izčrpne info :)

 

Danes bom bolj na solatah...zjutraj pa je bila ponovno omleta z špargeljčki :)

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Poročilo s terena - šparglji so, dobijo jih vsak dan, od kmetov s Primorske. Šop se zdi malo manjši od ponedeljkovega. Izgleda, da bo le katerega mogoče treba odrezati, drugače pa izjemno sveži..

 

Gre za mini trgovinico v blokih ob garaži, na desni strani, če gledaš BD z Dunajske. Menda je isti lastnik kot prvega štanta na Bežigrajski tržnici. Ne kupuj pa slučajno na stojnici na avtobusni postaji, kjer je šop 2,99, a resno odsvetujem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Poročilo iz kuhinje - ta šop je imel 470 g. Nekaj špargljev je bilo treba odrezati, drugače pa izjemno sveži in dobri. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Cookiessss http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeraj šparglji z jajci, pa špargljeva juha, pa potem še fajn fajn prigrizki na obiskuhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif

 

Danes piščančja bedra s krompirjem v pečici, sirov burek za malico/večerjo, pripravljeno pa že za lazanjo za jutri.

 

Tistih nekaj špargljevih betov skuhala in pijemhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/viola-sm.jpg

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

 

Jaz vedno delam musako tako, mislim bučke namesto krompirja. Samo znajo spustiti veliko vode, če jih prej ne prepražiš (za kar pa seveda ni časahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif).

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

eno vprašanjce za strokovnjake peke krompirjeve musake z bučkami:

a te bučke prej kej podušite al jih kar poplastite med krompir (postopek enak musaki z mletim mesom in krompirjem?)

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ta vikend je bil bolj mesni tko, da danes bo treba še nekaj ostankov pojest...od jutri naprej pa spet sam zelenjava...sicer ne vem še kaj...verjetno kaj z lečo ali pa čičeriko, ki sta zadnje čase moji top zelenjavci...pa še v Italiji sem si nabavla zalogo in bo potrebno mal več tega jest...k da se pritožujem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz jo delam samo z bučkami, brez krompirja. Najbolje je, če bučke prej prepražim, z moko ali brez, bolje pride z moko, zaradi vode. Zdaj ponavadi za to nimam časa, tako da jih samo narežem. To seveda potem pomeni, da v pekaču spustijo polno vode, ki se jo potrudim odstraniti z zajemalkohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Whatever_anim.gif, pa bučke same so bolj vodene. Najbrž bi bilo bolje tudi, če bi bučke prej naribala ali narezala, posolila in pustila, da spustijo vodo. Ampak glej tretji stavekhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif. Mislim, da so svetle bučke malo boljše od temnih.

 

Moj recept je takšen:

- prepražim čebulo in mleto goveje meso in začinim po svojem okusu (sol, poper, majaron, mogoče česen)

- bučke narežem na kolobarje (če bi imela čas, bi jih prej prepražilahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/frog.gif)

- z odličnim domačim oljčnim oljem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif namastim pekač in položim plast bučk, nato mesa, in zgoraj še plast bučk, ponavadi manj kot spodaj

- zmešam kislo smetano z jajcem ali dvema, posolim in prelijem zgornji del (ne delam bešamela z mlekom ali moko)

- narežem mocarelo in jo po vrhu potresem

Pečem na 180 stopinj, dokler mocarela ni dovolj zapečena (cca 30-45 minut)http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/viola-sm.jpg

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...