Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Aha, ok. Saj naslednjič ziher presna torta, mam vse surovine parajt.

 

Prvič sem dodala kokosovo mast, kupila sicer tudi v Merc., tako da ne vem, kakšne kvalitete je. A moraš kokosove maščobe dodati manj kot masla? Se mi zdi masa precej mastna, ker je maščoba stopljena. Sem preveč segrela http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif . Nato sem kar v tem vročem maslu stopila čokolado. Upam, da bo vredu, ko se vse skupaj ohladi in strdi nazaj. Ko vidim to maščobnost, se veliko bolj zavedam, koliko "energije" je v taki masi. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Silvija, kot napisala Aliana, ni potrebno tako dolgo namakati. jaz se tudi navadno zadnji hip odločim, da bom naredla torto. za indijske oreščke je dovolj dve uri. drugega pa jaz za torto ne namakam.

 

zelenjavna juhica iz same domače zelenjave in paradižnikova solata zame. tavelik bik bo na golažu.

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pri nas pa bobiče - od včeraj. Zvečer skuham fržolovo župo - za jutri.

Koncert zagotovljen http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png če ne od fržola, pa od hrušk http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Saganaki shrimps. I-z-j-e-m-n-o!

 

Pa krompirjevo-špinačna juha. In Ouzo ter vino, sevedahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif. Če bi ne pozabila kupiti grškega jogurta, bi bil še tzatziki.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeraj ta mlajša privlekla domov polno košaro marel - in sem jih pohala, pa fotru dala. Ker pa je moralo biti še nekaj na žlico je bil zraven murkov zos. (ne vem če je glih ubitačno dobra kombinacija, ampak jedlo se je). Za danes pa ne vem. Nekaj me bučke mikajo :)

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

fovš za marele. jih nisem jedla, ma vsaj 20 let http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif

pri nas tudi buč(k) za izvoz, pa paradižnika, včer sem peso pobrala (ko v oni pravljici o debeli repi)

danes bo še zmer fržolova župa, včer sem jo morala sama jest, dons nej bojo pa lačni. Zame je je dovolj.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mmm, ene poljske /al vinogradniške al je to eno in isto mrbit/ breskve z belim mesom in tko dobre /jih že nisem jedu sto let/. Pa ene drobne, ful zrele in sladke slive. Aja, pa marele. Pohane.

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes sem samo slivove cmoke in 2 krofa. Morda pade potem še kakšna juhica.

Jutri pa sadni dan, imam fige, grozdje, hruške, slive. Radič morda tudi.

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png Silica, pa ti si skoz na radiču, kaj pa kakšen teranček, pa morda kak tartuf???

 

Danes sem samo slivove cmoke in 2 krofa. Morda pade potem še kakšna juhica.

Jutri pa sadni dan, imam fige, grozdje, hruške, slive. Radič morda tudi.

dReAM

 

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Poln vrt ga je, kaj čem :P teran fuj, tartufa pa še nisem pa tudi zanima me ne glih preveč

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kaj pa pol piješ zraven k radiču? Vodo?

 

Poln vrt ga je, kaj čem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png teran fuj, tartufa pa še nisem pa tudi zanima me ne glih preveč

dReAM

 

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kaj pa pol piješ zraven k radiču? Vodo?

 

A je treba k radiču kaj pit? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeraj pri bratu rižota z gobicami, ramstek (za mesojedce), solatka in vanilijev sladoled z bučnim oljem ter popraženimi bučnimi semeni http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif Dobro sta se to zadnje spomnila.

 

Danes pa kar zelenjavna juha.

Tole je za popiz dobra zadeva, ni pa za strahopetce po srcu. Dokler ne probaš, ne veš, kako dobra sladica je to!

 

Osebno mi je ful okusna tudi bučna juha z bučnim oljem. Nakockaš zeleno bučo, podušiš na malo vode, spiriraš s paličnim in na krožniku posoliš s solnim cvetom in pokapljaš z dobrim (ne razredčenim!) bučnim oljem. Dodatne opcije so še sveža bazilika, sladka smetana, ni pa muss

 

********

včeraj pečena vratovina in domači paradižniki v solati, kozarec terana in pa suhe hruške

 

danes se odločam med bučno in porovo juho

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

silver za konjička http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rainbow.gif (ljudje, ki nimajo živali, ne razumejo, kako se lahko navežeš nanje...)

 

cookie, kako delaš žele iz grozdja? definiraj.

isto za liker iz tropin.

moja tašča namreč naredi grozdni sok - brez dodatkov (tudi nič sladkorja), je pa sok gost, sladek, njamsi, ..

samo eno pomanjkljivost ima - skor nihče ga ne pije?!?!

potem ga zdajam za razne žure, rojstne dneve, obdarovanja.. (me imajo že poln k--- s tem sokom) - čeprav je res naraven, bolj naraven skor ne bi mogel bit.

Očiščene, oprane grozdne jagode malo pokuhljam, da popokajo jagode in spustijo sok (in se ločijo lupinice od pešk, nekaj le-teh polovim s penovko in dam na stran), sok precedim. Ostanek spasiram s pasirko (hehe, dam v tavelik cedilo in štofam kolikor se da, da se precedi čim več, če imaš tapravo pasirko je lažje). Zdaj precejeni reči dodam one prej polovljene lupinice in spiriram s paličnim (ni pa muss, ni se ti treba matrat z lupinicami če ti ni), dodam sladkorja po okusu in pektin. Namesto nav.sladkorja + pektin (gelfix od dr.Oetkerja) lahko daš želirnega. Vroče polniš. na vrh lahko dodaš par kapljic ruma, ni muss, je pa zaželjeno, da malo počakaš da zaželira predno rumaš. Men je super na palačinkah ali na kruhu z maslom.

 

Kar ostane v pasirki, namočim v šnopc. Pozimi precedim in voila, evo ti liker http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

sej se nism jst spomnila tega recepta. Z bivšo sodelavko sva si enkrat za NL izmenjali marmeladi (jaz njej figovo, ona meni jurko, kao, sej ni nič dobra, jo sam mi jemo?!?) a jaz v nezavest padla kok dobr okus je to pa še diši ful. Pa črna usta mam pol http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_redface.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zelenjavna župca & štrudl

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pozdravljeni sošolci,
Ja, kam sem pa prišla. Od psihologije k hrani??
Ne ne! Ne grem na druga pota, le sedanjo pot dopolnjujem. Da k psihi dodajam še fizični svet:)
In če bo koga zanimalo vabilo spodaj, vas bom res vesela.
In če poznate koga, ki bi ga tudi zanimalo, se že vnaprej zahvaljujem za kakšen Forward prijatelju.
Ostanite še naprej tolk fajn in upam, da se kmalu dobimo na našem pikniku.
lp

Marjana Laibacher Rogelj
Idejni vodja LiveYourColours

+386 41 809 190
marjana@liveyourcolours.com
www.liveyourcolours.com

 

 

LiveYourColours obstajamo zato, ker verjamemo, da je življenje lepo in je včasih narediti nekaj malega lahko povsem dovolj!
Ne vidite sporočila?

http://gallery.mailchimp.com/88925d4dec5ce42020f8ecafc/images/image002.1.1.jpg
Vabilo na delavnice
PRESNI
TRIO
Okus energije, vitalnosti in zdravja
Za vse, ki se zavedate, da je samo najboljše dovolj dobro za vaše telo in vaše zdravje.

Pridruži se nam na interaktivnih presnih delavnicah in se prepričaj, kako okusna, enostavna in hitro pripravljena je lahko presna hrana.
http://gallery.mailchimp.com/88925d4dec5ce42020f8ecafc/images/image014a98816f52348.1.1.jpg
Za enostaven začetek
26. september od 18.00 do 21.00

Če ne veš, kje in kako začeti, potem je ta delavnica prava izbira zate.

Delavnica ti bo pomagala razumeti, zakaj je
pomembna in kako jo na enostaven način vključiš v svoj stil prehranjevanja.

Uživali bomo v pripravi in okušanju:
  • soka za dvig imunske odpornosti,
  • mleka iz oreščkov,
enostavne granole in
zelenega smoothija z zrni presenečenja.
Oblizovali se bomo ob:
  • rižoti s pomarančnim prelivom in
  • blitvinih zvitkih s kalčki.
Večer bomo slovesno zaključili s sanjskimi čokoladnimi kroglicami.



http://gallery.mailchimp.com/88925d4dec5ce42020f8ecafc/images/Monet_Luxury_villa_web_005_35.1.jpg
Kako na Presni Trio?
Delavnice bodo potekale v Ljubljani, v prostorih

Ker bodo delavnice interaktivne, kar pomeni, da se boš aktivno vključil/a v proces priprave hrane, bomo delali v majhnih skupinah 10-12 udeležencev.

Svoje mesto na delavnici si lahko zagotoviš s plačilom predračuna, ki ti ga bomo poslali na tvoj mail takoj, ko nam pošlješ svojo prijavo


Cena posamezne delavnice je 40 eur (ddv je vključen v ceno).

V primeru, da se udeležiš vseh treh delavnic, je cena 105 eur.


Na delavnici boš prejel/a Knjižico z recepti z delavnice in nekaj dodatnimi idejami, Predstavitveno brošuro vseh programov LiveYourColours z darilnim bonom za 15% popust za kateregakoli od naših programov.


Veseli bomo tvoje družbe.

http://gallery.mailchimp.com/88925d4dec5ce42020f8ecafc/images/image003206563.2.jpg
Za dvig energije
17.oktober od 18.00 do 21.00

Če te zanima, kako ob hitrem tempu in stresnih dnevih najbolje poskrbeti zase, potem ne odlašaj.

Ključno spoznanje delavnice ne bodo le ideje o hrani, temveč spoznanje, da je za
pomembno, da misliš nase.


Pripravili bomo:
  • zeleni eliksir ter
  • energijski smoothie, ki nam bosta že na začetku dvignila energijo.
Spregovorili bomo o idejah za zdravo malico v službi. V nadaljevanju bo svoj pečat pustila:
  • slastna avokado-gazpacho juha,
  • pisana tajska solata in
slavni kelp nudlci.
Za zaključek pa božanski malinov sladoled. Vse hitro, enostavno in polno energije.



http://gallery.mailchimp.com/88925d4dec5ce42020f8ecafc/images/image026.1.jpg
Marjana Laibacher Rogelj
”Presna hrana niso le presne tortice in sladice.”

Srečali sva se pravzaprav povsem naključno:) V trenutku, ko sem se spraševala, kako naprej in kaj mi res lahko omogoča, da obdržim življenjsko energijo in vitalnost, ki sem jo po 10 dnevnem postu čutila v sebi. Na začetku se mi je zdela dolgočasna in pusta, saj sva se ves čas vrteli okrog treh solatnih menijev in nekaj svežega sadja. Ko sem z njo začela eksperimentirati s pomočjo receptov na spletu, pa je vse skupaj postalo preveč zakomplicirano. Pravzaprav sva se res dobro spoznali šele na Matthew Kenney Akademiji v Kaliforniji. Tam se mi je povsem odprla. V vsej svoji preprostosti, barvitosti in veličini. In postali sva neločljivi prijateljici. Ime ji je Presna Hrana:)


http://gallery.mailchimp.com/88925d4dec5ce42020f8ecafc/images/IMG_1845.1.jpg
Za presne gurmane
7.november od 18 do 21 ure

Če si pripravljen/a na to, da s presno hrano presenetiš tudi najbolj zahtevne gurmane, potem se nam vsekakor pridruži.

Prav posebno pozornost bomo namenili pripravi:
  • presnih sirov in
  • različnih vrst krekerjev, ter pripravi
atraktivne sirove plošče, ki gurmane vabi v raziskovanje okusov.
Nadaljevani bomo z:
  • ravioli presenečenja, ob katerih se nam bo odprl povsem nov svet v področje fermentirane hrane ter
  • slastno lazanjo.
Za vrhunec pa se bomo prepustili uživanju ob prav posebni jabolčni piti.

Res vredno preizkusiti.



http://gallery.mailchimp.com/88925d4dec5ce42020f8ecafc/images/IMG_3765.2.1.jpg
Zakaj presna hrana?

Presna prehrana je zaradi prisotnosti encimov
živa hrana
in našemu telesu prinese ne le dovolj hranljivih snovi temveč tudi
živo energijo
, ki jo naše celice potrebujejo za čiščenje, regeneracijo in rast. Temelji na ekološko pridelani zelenjavi, sadju, kalčkih, oreščkih, žitu in stročnicah.


Uživanje presne prehrane ima
številne pozitivne učinke
kot npr.: izguba odvečne telesne teže, več energije, čistejša koža, izboljšan proces prebave in izboljšano celostno zdravje posameznika. V življenju nekoga, ki si prizadeva živeti zdravo in polno življenje, je nepogrešljiv del.


Presna prehrana je zaradi svojih izjemnih
učinkov pri ohranjanju zdravja,
obenem pa tudi zaradi uspehov pri zdravljenju kroničnih in težkih bolezni, v zadnjih letih drastično pridobila na priljubljenosti.



evo, jaz sem izpolnila sošolkino željo in posredujem vsem, ki vas zanima kaj takega :)

If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

včeraj vampi, danes zelenjavna mineštra. Petek je pa le petek http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...