Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

omg sam čakam da uleti amalija z linkom http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_bomb.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ok, Strelka, dejva midve rajš o boršču http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png :

Boršč je ruska (pravzaprav vzhodno-slovanska) enolončnica. Osnova je zelje, krompir in korenasta zelenjava - rdeča pesa in korenje, ostala zelenjava, ki paše not, je pa še paprika, paradižnik, čebula in česen, od začimb pa lovorjev list, peteršilj in koprc. Lahko ga delaš brezmesnega ali z mesom - v tem primeru uporabiš svinjska ali goveja rebrca. Narediš ga pa takole (mesna varianta): vzameš velik pisker (boršč se splača delat na veliko, ker je naslednji dan boljši), daš not nekaj vode in rebrca in začneš kuhat, ta čas pripraviš krompir, narežeš na kocke in ga dodaš. Pa lovorjeve liste. Naribaš ali na tanko narežeš zelje in ga dodaš. Podobno narežeš / naribaš rdečo peso, ki jo še popražiš na olju in na kratko podušiš preden roma v lonec. Na olju popražiš čebulo in dodaš naribano ali na drobno narezano korenje, temu dodaš še nasekljano papriko, paradižnik, lahko še malo paradižnikove mezge. vse skupaj dušiš v lastnem soku kakih 10 min (lahko malo posoliš, da spusti vodo, če je presuho). Potem tud to reč dodaš v lonec. Nasekljaš česen in peteršilj in ga dodaš, pa še mal koprca. vse skupaj na kratko pokuhaš (par minut). Pustiš kako urco stat. Pred serviranjem kajpak dodaš še žlico kisle smetane - pri Rusih brez tega ne gre, turijo jo vsepovsod, ampak v boršč pa res kar sede. Razmerja zelenjave in količina vode pa kot pri vseh enolončnicah - po občutku, okusu, potrebah in količini zelenjave na vrtu in v hladilniku ... nikol ni čist enak http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

no cooki ti enako kot porny ...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

kaj bi rada? Nimam časa za jeznoriteže, ki iščejo prepir po vseh temah ob četrtkih http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/jestera.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Dejmo rajš še kšno dobro juhco skuhat! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smesko.gif Prepir pokvari najboljšo jed! (to je vedu že pek Mišmaš http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

sem naredila slivove cmoke skupaj z nono. in se izognila papanju... power within.. :palec: zjutraj pa domačo slivovo marmelado in koruzni ter ržen kruh (...namesto sadje).http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_sad.gif ma bo že.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hmm, jaz bi jih tudi dala pod zelenjavo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png Sicer tehnično niso ne eno, ne drugo, ampak so glivice, sam to se res ne sliši užitno http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

 

Končala s slivami včeraj zvečer ... Danes se je še ena porcija posušila, naredila še 20 cmokov, dala zmrznit še en pladenj .. pa zjutraj sem jih v smoothie z rdečo peso zmiksala.

 

Zdaj me samo še gajbica hrušk čaka za posušit čez vikend, sem se odločila, da bodo lažje počakale na vrsto, kot slive ..

 

Včeraj pekla 1,5 kilogramski pirin hlebec za I. za na jadranje, tamala naredila zraven svojo mini žemljico in jo danes pojedla za zajtrk.

 

In pozabila na juhico za današnjo malico. Tako da zjutraj na hitro zrezala eno zeleno bučko na kocke in dodala par pesti zmrznjenega korenčka/graha/koruze .. pa ful začimb, malo soli in tri žlice bulgurja ... V 15 minutah ready, da sem nalila v posodice in smo šibali vsak na svoj konec.

 

Kosilo danes še ne vem, če bom sploh domov prišla pravi čas ... Nekaj s krompirjem najbrž .. Zelje mogoče . .ali pa radič .. je še vsega v hladilniku ..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

brokolijeva juhica. pa slivovi cmoki. jih ta teden naredla in jih dala zamrznit. če pa toliko pišete o teh cmokih. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png pa jih sploh nikoli nisem marala. samo recept, ki ga napisala ale, se pa ni slabo bral http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif morda še kompot.

 

pa torto zmiksam kasneje. hm, robida-limona, najbrž. za jutri.

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Radič, pohani melancani (fajn, da jih ni več, dost je pohanja za nekaj časa), sicer pa sadni dan. Banane, jabolka, grozdje, fige http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest Jeti

ajaja ... pohene in pečene marele že gledajo iz ušes http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png ... hvala sorodniki za 2 gajbe gob http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

***

zajtrk je vedno sadni ... zdaj nič več "smotan" ... ampak veselo grizljam, kar imam ... danes sem domače breskvice ... bele in rdeče ... jutri so na vrsti jabolka

 

kosilo je bilo 1,2,3 ... nadevane paprike http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png ... za jutri se še nisem odločila ... družinsko kosilo ... pečena telečja krača ... jp ... mesar se je potrudil http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif ... ali mrežna pečenka, krompir in radič

 

za večerjo pa kdor kaj ujame http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png ... hudo všeč mi je novi, lahki dannone

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Une plastične posodice so dobre za zamrzovanje

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Midva pa dons marele, pa se bojim, da je blo kr mal preveč. Ni ugodno.

 

Drgač pa, Lili, praviš, da je bazilika iz skrinje dobra. Moram probat. Zdele jo je še dost na vrtu, ampak jo bo mraz zjebal. Suha pa res ni tud približek ne.

 

Ceres, za origano pravjo, da je picina začimba, čeprav je zame edina dobra začimba za pico frišna bazilika. In edina pica, ki mi je res všeč...margerita...paradajz, mocarela, bazilika...in fest krigl pira. Se mi zdi, da je največja napaka, ki jo delajo picopeki, ta, da dajejo namest mocarele druge sorte sira gor in to ponavad tacga, ki sod samo še v smeti /najcenejši ostanki/.

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hehe...ja, res je...rad dobr jem...tud kuham rad...v obeh dejavnostih uživam. Pravzaprav v kar dost dejavnostih. En bk pač /po horoskopu/. Poskušam se držat načela, da ne delaj drugmu tistga, kar nočeš, da on dela teb. In pa, da je nek zad pravzaprav vsak en mejhen otrok, ki si želi, da bi bil ljubljen in da bi pripadal...tud če tega ne zna glih prou fajn pokazat. A so to manire?

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ni treba dvakrat vprašat, kaj je bilo danes (že spet! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png ) - BORŠČ! A sem napisala, da je naslednji dan boljši?? Mogoče res ... ampak ne še naslednji, pa še naslednji ... Skuhala sem ga cel pisker, ker sem računala za dva dni še za dva lačna najstnika, pa sta ostala za vikend v Lj ... in zdaj s tamalčko natepavava ta boršč že tretji dan http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/blink.png , če se bova jutri po rusk pogovarjali, boste že vedli, zakaj http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Lovor. Lovor je edina začimba, ki ima intenzivnejši okus sušena, kot sveža.

 

Howgh http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/party.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

piščančji frikase, zdej se morm pa sam še odločit, al bi zraven široke rezance al bulgur. Bulgurja nisem še nikoli uporabljala. A ga sam skuham, je treba prej kej namakat?

Če se ne bom mogla odločit, bom pa kuskus zalaufala http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_approve.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

piščančji frikase, zdej se morm pa sam še odločit, al bi zraven široke rezance al bulgur. Bulgurja nisem še nikoli uporabljala. A ga sam skuham, je treba prej kej namakat?

Če se ne bom mogla odločit, bom pa kuskus zalaufala http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_approve.gif

 

Bulgurja ni potrebno namakat, ponavadi se kuha cc 15 min. ( če imaš navodila na embalaži, se ravnaš po njih ) razmerje vrela voda - bulgur 3:1 in in še malo ga potem pustiš stati.

 

Danes, musaka z blitvo in zelenjavo ter solata, spet kombiniram to kar moram porabit :)

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Nič se mi ne da kuhat samo zame .. imam še cel lonec leče + mungo fižola skuhanega in pečenega, v bistvu je bil neke vrste prebranac za nedeljsko žurko, pa smo samo trije ta čudni jedli, ostali so rajši preverjenega iz konzerve z ojačevalci ;)

 

Dodam malo vode in začimb in pogrejem in imam lečino mineštrico tako na hitro, 2x na dan že 2 dni x;)x

 

Danes pospravila zadnje sušene hruške, zdaj bo do kakijev mir. Pa še eno banano sem zraven zrezala, tamala čist nora na tiste suhe iz Hoferja, samo imajo dodan sladkor in če se mi le da, jih raje sama sušim ... Dobi danes za malico, ker je bila pogumna in je spala v vrtcu :)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

okej, k se omenjajo konopljina semena. A so oluščena al neoluščena?

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

porkamotorka, jaz mam doma pol kile neoluščenih in se počutim ko papiga http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png

ne morš tega oluščit s prsti no http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

pod zobmi pa tut tko hrusta, ko pečene kobilice http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

porkamotorka, jaz mam doma pol kile neoluščenih in se počutim ko papiga http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png

ne morš tega oluščit s prsti no http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

pod zobmi pa tut tko hrusta, ko pečene kobilice http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png So pa neoluščena baje še bolj zdrava ima tudi luščina svoj pomen. Varianta neoluščenih semen je tudi da jih zmiksaš z vodo in precediš. Tako dobiš konopljino mleko, ki je zelo okusno. :)

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...