Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

A bejž http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Oogle_anim.gif

jaz sem jih mislila že ptičem vržt http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

 

Lansko leto sem v Muellerju kupila kilo neoluščenih konopljinih semen za futrat ptiče pozimi (so bli na zoo oddelku, tko da za jest zihr ni blo), zraven pa še kilo neoluščenih sončničnih semen. Prve dva dni so ptiči sumljivo ogledovali konopljo in zobali sončnična semena, ko je pa en zaštekal, da je pa konoplja za jest, ja pol so se pa začel kar zbirat ob uri za trosit. Sam z vrečko sem mal pošumela, so priletel iz vseh smeri in to ne kar eni brezvezni ptiči, prvič v lajfu sem videla brgleza od blizu. Pa taščice, sinice (več sort), kose, detle, šoje, ni da ni,...ma sploh ne znam povedat imen ptičev, sem se počutila ko v Avstraliji, tok pisanih ptič(k)ov je bilo. Eni so bli manjši od pingpong žogice.

 

******

danes ne bo nič s pico, ker sem včeraj rajši izpulila tadebel por in skuhala porovo juho.

 

Btw, bulgur je strašno dober za jest http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif , sem ga sam skuhala, pod pišč.frikasejem je bil božanski. Pol sem čist not padla in sem ga še skuhala za današnji zajtrk, skupaj s cimetom. Zjutraj sem ga zalila z vročim mlekom in dodala žlico medu. Fanatastično http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kuskus s parmezanom, pa radič zraven.

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Špecle z gobovo omako in zeleno solato...

 

______________________________________

 

Silica, pa daj pošlji mi ta radič, če ga maš toliko...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

dReAM

 

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Po goooglaj...

Enkrat sem se pogovarjala kako so konopljina semena zdrava in je sogovornik rekel, da se to lahko preveri s ptiči. Bojda najprej pojejo konpoljina semena, ker vejo kako zdrava so.

****************************************

Kaj so špecle? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

dReAM

 

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes bo gobja juha -iz lisičk in jabolčni štrudel. Pa ne vem, če ne bojo še žganci zraven.. (oženjeni, ker mi je ajde zmanjkalo).

 

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes bo gobja juha -iz lisičk in jabolčni štrudel. Pa ne vem, če ne bojo še žganci zraven.. (oženjeni, ker mi je ajde zmanjkalo).

fovš za gobjo juho http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif še posebej iz lisičk. Da štrudla niti ne omenjam http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

se pravi, če nimaš ajde, boš naredila dödöle? Brez ksl.smetane in čebule; aja, sam pol to niso dödöli http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

 

Ta vikend sem imela nekaj službenega na Češkem in sem jedla b.o.ž.a.n.s.k.e. dödöle (ma zgledali so tako, samo brez smetane in čebule), popražene skupaj z na rezance drobno zrezanim sladkim zeljem in dimljeno slanino. Da dol padeš, kok je pa to dobro (in nasitno). Slanina/šunka/panceta/vsekakor pujs glih za kemični vzorec (za okus). Mnjamiii http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif pa boljšega golaža tudi še nisem jedla, kot sem ga tam http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

 

*****

danes kurja juhica z rezanci in slivovi cmoki http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/hypnodisk.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Moji oženjeni žganci so bili s krompirjem in polento - ker pač ajde zmanjkalo. In pa gobova juha je bila na koncu iz pet vrst gob - ful lisičk, en turkec, en dedek, en mavelj in par golobic. Nad dobra :))

 

Danes pa bo kurji paprikaš.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

A bejž, takih žgancev pa še nisem jedla. A to instant polento, al ono pravo koruzno?

 

******

Danes blitva s krompirjem in ribe (tašča vabi)

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes na lazanjo k mamihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png Moram se jo enkrat tudi sama naučit naredithttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes bom res uživala v kuhanju saj imam sveže nabrane gobe doma in bo omaka z gobicami in polenta. :)

 

Včeraj pa so bile pečene golobice s pirejem iz krompirja in blitve, ter pečena paprika.

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pica!!!

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kaj že Uran našpiči? Evo...vmes ko tole pišem, nova objava in Ceres tudi sprašuje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

 

Jz pa danes sirov in mesni burek, v celoti home made. Na vrtu zelo pozen brokoli, por in še nekaj nizke fižole v stročju. Tako bo jutri brokolijeva kremna juha, musaka in po naročilu zeljna solata, fajn na tanko narezana s toplim krompirjem in kumino. Ne moreš verjet, da imajo tamladi žmahe za kumino. Sama je kot mlajša nisem marala, zdaj pa ja in smo glih skupaj http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kaj to nekaj slišim o na tanko narezanem zelju? Aaaahhhhhh.......

Jp. Moja mama ga je na roko narezala, kot laske tenko http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Hmm, mogoče bi ga tudi jaz, ampak najbrž ne bo časa. Tako pa, učinek dosežen s salamoreznico http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

 

Aja, pa to še... Narezano zelje najprej solim...pomešam....pustim, da malo odstoji in spet malo pomešam...dodam čisto malo kisa in spet ene dvakrat pomešam... z roko. Tako se zelje zmehča, sicer je kar težko. Po pa rahlo topel krompir in zmešam...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

govejo juho ravno prej ...z zlatimi kroglicam ...

pozno kosilo ...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif al karkoli še je to ...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png

Kočerja http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zgodnje kosilo je potemtakem zasilo? Ali kojtrk

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jp. Moja mama ga je na roko narezala, kot laske tenko http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Hmm, mogoče bi ga tudi jaz, ampak najbrž ne bo časa. Tako pa, učinek dosežen s salamoreznico http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

 

Aja, pa to še... Narezano zelje najprej solim...pomešam....pustim, da malo odstoji in spet malo pomešam...dodam čisto malo kisa in spet ene dvakrat pomešam... z roko. Tako se zelje zmehča, sicer je kar težko. Po pa rahlo topel krompir in zmešam...

Tako ga delam tudi jaz http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif

 

v sob. sem končno spekla frizbi pico. Qrtz, pa kulinarika.net http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/1book.gif

Prav mi je, kaj pa mesim testo ob mlaju http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včer vampi, dans pečenice, ju3 pišč.obara

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tako ga delam tudi jaz http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif

 

v sob. sem končno spekla frizbi pico. Qrtz, pa kulinarika.net http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/1book.gif

Prav mi je, kaj pa mesim testo ob mlaju http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif

Zgleda da vlečeno testo ne jebe mlaja, se je prelepo pustilo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ufff, men se tut ne da kuhat pišč.obare. Je nisem včeraj skuhala za danes, sam danes jo pa MORAM.

V pon plačala eko, bio,dobre 2 kili težkega domačega piščanca, ga že v pon razkosala (v dobre pol ure, jessss, nazadnje sem se z domačim piščancem borila celo uro), dala zamrznit primerne kose, ostal pa mi je mesnat hrbet in vrat, pa drobovina. Idealka za obaro, idealno za okrepčat telo, ki ga obletavajo virusi http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ejjj, kakšen je pa kaj okus želodove kave? Po kavi al?

Pa pesin čips, o bohhhh, če te neb poznala, bi mislila da ti je fejst dolgcajt v lajfu http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_wink.gif

btw, si ga posušila (čips) al ocvrla?

 

Po žitni kavi nekako ... rahlo grenkasto, sploh ker nisem nič sladkala.. pa preveč nežno sem naredila, se mi zdi da bi bila lahko bolj močna ...

 

Pesin čips .. valja se mi 5 pes že 14 dni po hladilniku, nekako se ne štekamo najbolje zadnje čase .. Mi ne paše misel na boršč ali kaj podobnega rdečega na krožniku .. Olupila, narezala na un rezalnik, ki prste reže (kolk je težko tipkat brez palca, bemtiš) in dala v sušilnik. Sem imela namen še v kokosovem olju in začimbah marinirat pa ni zneslo .. Tako da je čisto samo pesa, na 3. stopnji, ene 5, 6 ur. Tamala pravi, da je fajn, ker hrusta :)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Aliana, zadnjič pisala, da sušiš tudi banane. kako jih pripraviš za v sušilec? jaz jih dala sušit, samo so ven prišle zelo neprivlačne barve.

 

aja, glede pesinega čipsa. katere začimbe bi dala, če bi imela čas?

... svet pripada tistim,

ki verjamejo v svoje sanje ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Banane so neprivlačne barve, ja :) Tamale ne moti, mene posledično tudi ne. Samo narežem na kolobarčke, pol centi, in dam v sušilc.

 

Ne vem, razmišljala sem o kaki sladkasti varianti, ker je že pesa sladka .. kokosovo olje, cimet mogoče ali pa kardamom .. take zimske, grelne .. Ideja je bila tud posute s kakavom ... Za slano verzijo pa sol, česen in timijan, ali pa gorčica ... Nimam pojma kako bi izpadlo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png Bom poskusila naslednjič, tale vrečka bo za danes, sem se odločila, da bo tamala šla ob 8h spat in da bova midva v miru pogledala en film x;)x

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...