Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Tolk dobro juho, minestro, karkoli že naredila, da že dva dni mlaskam (in sem malo vesela, da dragi nima casa med sluzbo pridt jest ;) )

 

V glavnem, kostna juha iz enega kosa repa, tko da se par ur kuha, potem pa dodan korenček rumen in oranzen na kolobarcke, en nakockan koromac, veliko blitve, zrezane na rezance, en piscancji zrezek, narezan na mini kocke, pol konzerve kokosovega mleka, sol, curry, majaron, kurkuma... Njam!

 

Btw.. ponavadi so teli žvarovina kosi ostali za I. Danes tamala težila, da bi še meso in sem ji za štos dala kar cel kos tistega repa v roke.. mlask, mlask in nič drugega ene 15 minut, ostala je pa čista kost.

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz imam pa danes kar preveč hrane, mi je fotr dal od včeraj en velik kos kozlička,pol sem jaz imela en meso v hladilniku k ga nisem dala zmrznit in sem ga mogla spečt pol mi je pa še fotr od njihovega kosila dal še full kromirja in mesa k so imeli obiske pa pol niso vsega pojedel...ne vem no a bo še za jutri dovolj da mi mogoče ne bi bilo kuhat,če ne bo pa kaj za zajtrk ,pol pa veselo kuhat za kosilo

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kaj če človek početi na takle zmrznjen dan drugega, kot čarat po kuhinji http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

 

zajtrk: nakockani jabčki in banane, preliti z domačim kefirjem.

 

malica: skutni cmoki s češnjami (imela zmrznjenih še ene par, rabila prostor v zmrzovalniku)

 

kosilo: zelenjavna juhica (beri: odlitek vode od pireja) z narezanima palačinkama, ki sta ostali od včeraj,

zelenjavni pire (koleraba, korenje, čisto malo krompirja), pečene sardine. Pustimo, da mi celo stanovanje zdaj smrdi po ribah. Pozabila vklopit napo.

 

Vmes skuhala kilo fižola, dala zmrznit v vrečkah po dve konzervi, da bo za joto in podobne stvari ...

 

večerja: bo tortica http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

 

Tamala že cel dan hodi okol z v svoji sobi izdelanimi torticami, lesenimi, kockami, takimi, drugačnimi, pride v dnevno in zapoje Vse najboljše draga mami http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Prejle ji je pa I. obljubil, da bo mami doma ta pravo torto naredila za večerjo, če gre z njim na obisk k frendom, da imam jaz dve uri mir. In je šla, odnesla s sabo čokoladice, ki sva jih včeraj delali, jaz sem se pa lotila 'torte'.

 

Skuhala čokoladni puding, brez sladkorja, ker je dragi še vedno na brezglutenski .. dodala tri kapljice stevie, za filing. Pa veliko cimeta in vanilije.

 

zdaj pa pečem malo debelejše, take ameriške, palačinke iz brezglutenske moke (vsega ostalega zmanjkalo, dobro sem pripravljena na izredne razmere :/ ) in spet veliko cimeta in vanilije noter. Ene 4 bom spekla, namazala s pudingom, zložila eno na drugo ... Pa bo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Važno, da bo šla svečka gor http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

 

Mali privatni žur za ... kr tko, da se mamo fajn http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mami, ker je imela frej večer ;) pa še enkrat mami, ker je zbrala vso voljo, pogum, znanje, moč prepričevanja, da je dete prvič, odkar je v vrtcu zaspalo brez mene zraven in sedim z dragim na kavču in gledam film. worth celebrating ;)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Čestitke mamihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif

 

Pa še na veliko takšnih dni, večerov, podvigov....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Še bujto repo sem potem zvečer mimogrede skuhala .. brez mesa in kosti, malo pavze rabimo, zdajle pozimi se mi zdi, da je vsak dan nekaj mesnega ... sicer vedno bolj kot začimba, ampak vseeno ..

 

Tako da imam spet fajn malico s sabo v službi. Sem pogruntala sistem, da ne grejem v mikrovalovki - naredim malo bolj gosto 'čorbo', kot bi jo, nalijem do 3/4 posodice, ne do vrha, in v službi zavrem vodo v grelniku in zlijem deci vode čez. Ravno prav, da se malo razredči in pogreje vse skupaj.

 

Tortica včeraj čist super uspela, tamala petkrat pihala svečko, pa danes zjutraj za zajtrk še petkrat http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Tele ameriške palačinke pa tudi niso slaba pogruntavščina, sploh z brezglutensko, ker z njo moje klasične tanko tanke palačinke takoj, ko se ohladijo niso več najbolj užitne .. Tole je bilo pa danes zjutraj, rahlo pogreto v pečici, še vedno hrustljavo in puhasto.

 

Pa da se ne selim v Vzgojo ;) Pogledala film do konca, dete spalo do zjutraj, danes nadaljujemo s tem. Sem čakala, da se res ujame v vrtcu, da ponoči ne sanja o vsem skupaj, potem počasi ustalila ritem, da se hodi ob 8h spat pa čeprav je to pomenilo, da sem zdajle en mesec tudi jaz hodila ob 8h spat, počakala, da je res zdrava .. in gremo novim zmagam naproti :)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mi tudi zdajle spet malo proseno kašo uvedli .. Fajn jo je namakat čez noč, je tudi žito kljub brezglutenskosti ... Jaz jo kar malo več namočim in skuham za dva, tri dni, na riževem mleku ali na vodi, tako da je res fajn skuhana, potem jo pa dajemo ali zjutraj v kefir, ali v kako juho namesto testenin, če pa vidim, da bo ostala, jo pa spečem s kakim suhim sadjem kot rižev narastek.

 

Čisto impro sem delala včeraj .. Dve jajci, donat (za navadne palačinke včasih dajem pol vode, pol radenske, včasih riževo mleko. Kuham kravjega mleka ponavadi ne, ker ga surovega pijemo oz. ga kefirčki predelajo ali pa kisamo), malo soli, par žlic Schar Farina al kaj je že .. žličko sode bikarbone .. In je prišla taka kar fajn gosta masa, da sem jo morala malo z žlico razmazat po ponvi ...

Žlička kokosovega olja v ponev, potem pa maso zliješ not kar na debelo, ene pol cm, potem pa pazit, da ni previsoka temperatura, da se ne zažge, ampak peče in pustit na vsaki strani ene 5 minut .. v ameriških receptih piše, da gledaš, da se ob robu zapeče in da se v sredini začnejo mehurčki delat, takrat obrneš okrog. Pa stopljeno maslo dajo oni v maso, jaz nisem, ker sem se prepozno spravila brat recepte http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Naraste na približno še enkrat toliko ...

 

Čaki, dam sliko...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151871965591109&l=a819b89b1f

 

 

(mal popravljam tekst, ker sama za sabo ne razumem kaj sem hotela napisat ...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mmm Silica, tvoj jedilnik je čisto po moji furmi. Kako pa narediš krompirjevo friko? Mam rada krompir na vse načine..zato je ziher dobro. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

 

Uf, super je, pa super nasitno tudi. Ko sem prvič jedla, sem kar eno konkretno porcijo vzela, pa mi je potem obležalo v želodcu http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wacko.png tako da sedaj vzamem malo, pa veliko solate zraven http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png drugač pa tole dela fotr, tako da ne vem glih točno... krompir se olupi, nareže na rezince (kukr za musako) in skuha, potem ga flikne v (hladno) olje in malo pocvre, čez pa posuje nariban sir. Pa malo premešaš in se poca tole ne vem, 5, 10min? Ni dolgo no.

 

 

 

Danes pa špageti s sojo, pa endivija

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mmm, Lili, tole se dobro sliši. Za malico sem včerajšnjo kremno zelenjavno. Za kosilo pa kruh in pol kranjske, ker se nama ni dalo kuhat in je bilo treba še glih dve iz zamrzovalnika porabit. Bljakiii, nisem več navajena, skrčen želodec, skor bruhala. Sreča, da sva uro in pol hodila potem, da se je pospešila presnova iz želodca.

 

Hvala Silica, fajn, bom probala kdaj. Me pa malo spomne na krompirjevo tortiljo, ki sem jo delala parkrat po obisku Barcelone. S tem, da se je tudi prvo malo pokuhalo, potem speklo na olju kot palačinka na obeh straneh in na koncu jajce...ali pa vmes jajce...???? ...hmmm, ne spomnim se trenutno, bom že, kadar bom spet pekla.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaaa, špansko tortillo de patatas :) Jaz se čist preredko spomnim nanjo.

 

Jaz pokuham krompir, skoraj do konca, ampak da je še čvrst, potem prepražim eno čebulo (praženje pri meni pomeni, da čebula postane max. prozorna, nikoli temna), ohladim oboje skupaj, zmešam v drugi posodi 4-5 jajc, dodam krompir in čebulo + malo soli in kako začimbo ..potem pa pečeš, tako kot zgoraj ameriške ..previdno, da se ne zažge na eni strani kakih 5 minut, potem obrneš okrog (cela znanost) in pečeš še na drugi strani.

 

Paše topla, paše naslednji dan hladna, španci jo dajejo v sendviče, pri nas je pa ponavadi za zajtrk ali pa ob kaki mineštrici ..

 

Joj, krompir moram nabavit, prav zadišala mi je :D

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz nikoli. Ko imam dost, imam dost. Verjetno to pride od tega, da so me kot majhno silili s hrano in mi praktično tlačili v usta :)

Za razliko od mojega dragega, ki je bil prijazno naučen, da je treba vse pospravit pa še s kruhom pomazat ... To drugo sem ga odvadila v prvem letu skupnega življenja, ampak puščamo ostanke pa še vedno zelo redko ..

Tako da še vedno samo sanjam o tistem - naslednji dan naredi iz ostankov mesa, zelenjave, .. solato, polpete, karkoli že ;) Moram vsak dan znova razmišljat ;) Al pa skriti v drugo posodo, kar je mišljeno za naslednji dan.

 

OK, so izjeme, tale bujta repa je že drugi dan v loncu, ampak bolj zato, ker pozno prihajamo domov ... Če bi bilo kaj krompirjevega, bi se bolj potrudil :P

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Punce, ful mi je všeč, ko znaste iz "ostankov" že pripravljene hrane pripraviti okusen obrok http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

Pri nas iz ostankov bolj redkokdaj kaj pripravim(o), sploh če je kaka mineštra, omaka (razen fižola, gob, česna), ostanki makaronov, rižot, polente, žit,...to pri nas pomljaskata Pesjanka in Čuvajka. Itak je tega max. za dve zajemalki, tako da vsaka dobita glih za okus, čez njune brikete in/ali pasje makarone.

sploh Aliana me je presenetila, pa sej res, zakaj se zliva krompirjeva voda stran, če je lah "juhica", sicer redka, ampak je http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png (moja je gosta, če že kuham krompirjevo, ampak tuky to zdej ni point).

 

al pa tisto, ne vemkatera mi je že napisala, da se lahko je pesino listje (v juhi, tok pa še nisem napredna, da bi jih mešala v zmešančke, predsodki http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png ), to se mi je tut zdelo fajn.

 

Pa Druidka s "svojo" koprivo; pred leti sem si mislila, punca, pa ti sam koprive ješ http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif pol se mi je zdelo, da non-stop gloda sam o konopljo in chio, ampak me je s tem "nekonvencionalnim" načinom prehranjevanja spodbudila, da sem poskusila Maco (fujfejbruh), koprivo (ki jo zdej sezonsko celo jem in nabiram za čaje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png ), ašvagando (okej, to še zdej glodam http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif ), pa tut ene par priljudnih linkov presne hrane je podala (prej se mi je priprava presne hrane zdela znanost, rabim ptičje mleko in frišne pupke ups popke na primer http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png )...

 

No, Jeti s "svojim" močnikom je pa tule menda že legenda http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/love3.gif

pri nas doma nikol nismo jedli močnika, ni bilo te navade in mi je ful všeč, ko ga ima Razbojnik občasno za zajtrk, v varstvu (in še bolj občasno pri nas doma).

 

No, da ne dolgovezim, včeraj me je Silica "pripravila/motivirala" in smo imeli friko in solato za kočerjo pri nas doma. Pa je res lažje narezincane in malo pokuhljane krompirje pečt, kot koščke (prej sem uporabljale koščke, namesto rezin). Pa malo nakolutane suhe salame in ghiija s sezamom not ji je dalo ful dober okus (eksperiment.press)

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pri nas se tudi porabi. Če se le da.

(danes zjutraj sem si včerajšnje testenine tako močno segrela, da so skoraj skakljali po piskri :)) to mi je nekaj najboljšega. testenine od včerajšnjega dne, segrete skoraj do žarišča..ok. sem čudna...ampak ponavadi se obe s ta mlajšo kar grebema katera bo kaj vstran dobila.

Včeraj bil zraven še regrat z jajčko...(tisti -nabran pred snegom).

Za danes sem spet brez idej.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

pri nas bo segedin - iz zmrzovl.skrinje, smo na tesnem s časom, jutri bo pa še bolj našponano, tko da jutri bo telečji golaž, iz istega vira.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zelenjavna mineštrca z zdrobovimi cmoki, palačinke z domačo češpljevo marmelado

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pri nas ne vem .. bolj nič danes. Jaz sem pogrej&pojej filane paprike zdajle v službi.

Mogoče bom eno rižotko na hitro naredila, iz navadnega riža, ker nimam nič namočenega, pa da počaka še na I. za zvečer ..

 

Segedina nisem še nikoli kuhala .. se mi je ful zameril doma, smo ga jedli vedno takrat, ko sem imlea vnete kotičke ust pozimi in je bil vedno ful kisel in me je peklo.

 

Imam pa dve kili kislega zelja za porabit .. Ne vem, po moje se bom vseeno jote z zeljem lotila zvečer spet za dva dni, rajši kot segedin :)

 

Pa piro in mandlje in lešnike imam namočene, bova s tamalo pekli kruh in kake muffine sčarali...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

...

 

Segedina nisem še nikoli kuhala .. se mi je ful zameril doma, smo ga jedli vedno takrat, ko sem imlea vnete kotičke ust pozimi in je bil vedno ful kisel in me je peklo.

 

Imam pa dve kili kislega zelja za porabit .. Ne vem, po moje se bom vseeno jote z zeljem lotila zvečer spet za dva dni, rajši kot segedin http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

 

....

ni neka znanost. Jaz na malce maščobe (olja), na hitro opečem svinj.rebra (košči velikosti dveh členkov dveh prstov), dodam naseckano čebulo, kumino v prahu, 3 lovor liste, sladko rdečo papriko, par zrn črnega popra, na hitro popražim (da postekleni čebula in zadišijo začimbe), naložim čez ksl.zelje, zalijem z vročo vodo in kuhljam na mini ognju kaj pa vem, dve, tri ure? Vmes delam ostalo (gosp.), kej zlikam, ali pogledam film, al pa grem kam na kavo. Če sem doma, vsake tolko mal pomešam (da vidim, če je vse ok), ko meso odstopi od kosti je perajt. Zmer povabim na segedin in še noben ni izpustil prilike. Kuham iz kile reber in kile ksl.zelja. Če mam svinj.kože od pancete, dam to v proces z vodo in zeljem, če ne, pa nič. Eni dodajo na koncu mal ksl.smetane, jaz ne. Se mi zdi, da je bolj važno, da se kuhlja počasi in dolgo - kot za govejo juho.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ej, a veš da sem ugotovila, da mi totalno ne paše meso in deli mesa v tele kisla repa/zelje čorbe ... Zadnjič narezala malo slanine v joto, kao, da bo 'ta prava' .. Nope.. Ni pasal okus. Bom po moje kar pri vegi variantah tega ostala ..

Po drugi strani mi je mineštra iz koščkov govedine, ene kosti, veliko graha in malo korenja zakon. Pa vse na temo kostnih juh z zelenjavo .. Samo ne kisla zelenjava, tle mi pa ne gre skupaj.

Vem pa da ni fora, da segedin brez mesa delaš, bi morala pol vsaj neke sojine koščke not uturit .. Kar mi je pa tudi malo mimo .. Tko da .. eh, jota bo, nimam kaj :P

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jaz pa "šparam" en že načet lonček presnega ksl.zelja, me strašno firbca domoljubkina svaštara s sojinim mesom in porom. Je zadnjič Silica tko glasno mljaskala ob (zame, po prebranem, obupni) kombinaciji, da zdej pa že moram poskusit. Mam vse na broju :)

 

pa nekaj se je spraševalo, kako drugi brskajo semenke granatnega jabolka, ne da je treba potem vse v varekino namočit in pleskarje poklicat; https://www.youtube.com/watch?v=aUsfw-KppCU

ma ceu žiuleje sem ga napačno lupila/brskala; lušten link, ob priliki preizkusim uporabnost

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...