Aliana 14. maj 2014 Prijavi Deli 14. maj 2014 Spet privlekla iz hribov 5 litrov mleka in danes zjutraj packala maslo (ni tko v redu ratalo, po moje sem preveč kislega mleka še zraven smetane pobrala - pa zvečer bi morala že delat, je bila že kar fajn kisla smetana zjutraj) ..V kopalnici se odceja kaka kila, najbrž malo več skute (ki bo tokrat šla vsa v skutne cmoke in svaljke in v zmrzovalnik), sirotka upam da bo fajn, da jo imamo pol za kak teden z dodatkom jabolčnega soka ... nikol mi ni bilo jasno kako se ti lahko zgodi, da nimaš ideje kaj bi kuhal, zdaj imam pa že en mesec skoraj blokado .. Se mi zdi, da vsaka stvar, ki se jo spomnim, je bila na jedilnkiku par dni nazaj al mi pa ne paše al pa enemu drugemu ne bo pasala .. Tko da danes ne bom razmišljala preveč, grem samo spraznit hladilnik in večino zelenjave, ki je not nakockat in skuhat eno mineštro za par dni v velikem loncu. Zjutraj sem pa proseni narastek naredila, je tudi skuhana kaša čakala par dni v hladilniku, da si vzamem čas zanjo ... 1 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aeval 14. maj 2014 Prijavi Deli 14. maj 2014 Ja saj je prav, da se najprej stali in potem postane rjav .. samo so pa sekunde vmes, tko da moraš biti na preži ... Kaj potem mi predlagate, da zlijem vodo not, ko še ni vse povsem staljeno?Ker dvakrat sem čakala, da je, pa je bilo vse ok, potem sem pa vodo not zlila (ja, izgledalo je kot vulkanski izbruh) in ni več dišalo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon21.gifNajraje sploh vode not ne bi dala, ker naredi samo sr*** Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 14. maj 2014 Prijavi Deli 14. maj 2014 Kaj potem mi predlagate, da zlijem vodo not, ko še ni vse povsem staljeno?Ker dvakrat sem čakala, da je, pa je bilo vse ok, potem sem pa vodo not zlila (ja, izgledalo je kot vulkanski izbruh) in ni več dišalo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon21.gifNajraje sploh vode not ne bi dala, ker naredi samo sr***ojojoj, kolk vprašajev okol enga karamela sladkor počasi segrevaj (ne na ful vročine), zraven lagano mešaj. In seveda, da se sladkor stopi, skup stekleno zlepi, ampak ti kar mešaj na srednji vročini (lahko pa na začetku daš mal več vročine, sam ko se sladkor začne talit, potem obvezno zmanjšaj na polovico (btw, kaj maš: plin, el., indukcijo?) ti samo mešaj, ko začne rjaveti, mešaj, da se vsa zmer enakomerno obarva v svetlo karamelo. Potem zaliješ z vodo in ja, burna reakcija na nivoju piroklastičnega vulkasnega izbruha je normalna (zato ne z nosom nad loncem stat, malo se odmakni na domet stegnjene roke). Mešaj, za boga milega, mešaj, dokler se reakcija ne umiri in karamela popolnoma stopi v vodi. 3 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 14. maj 2014 Prijavi Deli 14. maj 2014 Uf, ne vem, jaz sem to delala samo z riževim mlekom za uno zdravilo za grlo z žajbljem ... (veš kolk je težko ujet pravi trenutek z rjavim cukrom )Ampak če je v receptu voda, pol verjetno voda mora bit?Jaz sem dajala že vroče mleko not, da ni bilo vulkanskega izbruha po celi kuhinji 2 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aeval 14. maj 2014 Prijavi Deli 14. maj 2014 ojojoj, kolk vprašajev okol enga karamela http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.pngsladkor počasi segrevaj (ne na ful vročine), zraven lagano mešaj. In seveda, da se sladkor stopi, skup stekleno zlepi, ampak ti kar mešaj na srednji vročini (lahko pa na začetku daš mal več vročine, sam ko se sladkor začne talit, potem obvezno zmanjšaj na polovico (btw, kaj maš: plin, el., indukcijo?) ti samo mešaj, ko začne rjaveti, mešaj, da se vsa zmer enakomerno obarva v svetlo karamelo. Potem zaliješ z vodo in ja, burna reakcija na nivoju piroklastičnega vulkasnega izbruha je normalna (zato ne z nosom nad loncem stat, malo se odmakni na domet stegnjene roke). Mešaj, za boga milega, mešaj, dokler se reakcija ne umiri in karamela popolnoma stopi v vodi.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_evil.gifA veš kaj, ko bi ti že dvakrat po kilo cukra prispomodila, bi se tudi vprašala kaj je s tabo narobehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_evil.gifTenkju za nazorna navodila!http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flowers.gifSaj naredila sem vse, samo morda na prevelikem ognju (plin) in pa ko sem zlila vodo not, sem še od daleč zabrisala pokrovko čez, da me tisti vulkan ni uspel doseči.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 14. maj 2014 Prijavi Deli 14. maj 2014 no, ko boš zasmodila 10+kg figove marmelade, pa 5+kg orehovih napolitank (v različnih časovnih obdobjih), pol ti bom povedala, da si buča, do takrat se pa pač učiš. Plin je najbolj fajn. Tut za karamelo. Najprej ogenj na ful, ko začne talit, zmanjšaj na pol. Pa tut manjši izbruhi so, kot na steklokeramiki. Na indukciji se še ne upam (nisem preizkusila). Ne rabiš pokrovke, sam dost dolgo špatulo. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aeval 14. maj 2014 Prijavi Deli 14. maj 2014 Danke! Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 14. maj 2014 Prijavi Deli 14. maj 2014 aj kdo kej prfokso iknee vidu?mam wan queščn zanjo...oz, da mal tole pokomentira...ne teorije zarote, ampak strokovni del... Holesterol je zdravilen za možgane ( zato nam ga verjetno tako vztrajno prikazujejo kot škodljivega in je ogromno ljudi na terapiji za zniževanje holesterola) Holesterol je brez dvoma ena najbolj po krivem obsojanih inneupravičeno zapostavljanih snovi na planetu. Čeprav ima velikopomembnih funkcij za zdravje in pravilno delovanje celotnega organizmain je med drugim tudi nujno potreben za tvorbo vitamina D (ki nastaja,ko se sončimo), najbolj pomembnega >>turbo<< vitamina, ki preprečuje inzdravi številne vrste raka, depresijo, srčna obolenja, diabetes in šemarsikaj ter pozitivno vpliva na ekspresijo okoli 3.000 genov v našemtelesu, zdravniki bolnike nenehno strašijo pred >>previsokim >>holesterolom in jim odsvetujejo živila z visoko vsebnostjo holesterola- ali celo tista živila, ki holesterola ne vsebujejo veliiko, nekajmalega pa vendarle.Svoj lonček je kot bi mignil pristavila tudi prehranska industrija intakoj uvedla za živila oznako >>brez holesterola<<, ki ne le da nepomeni prav nič, ampak je celo zavajajoča. Prvič prehranski holesterol(se pravi tisti, ki ga zaužijemo) nima nobenega vpliva na to, kakšnabo vrednost holesterola v vaših laboratorijskih preiskavah krvi.Drugič pa so največkrat ravno živila, ki nosijo to oznako, visokoprocesirana in škodljiva. Lep primer za to so margarine in tudi vsaindustrijsko pridobljena rastlinska olja, stiskana pri visokihtemperaturah in tlaku.Glede na to, kar so pokazale - in vedno znova še zdaj potrjujejo -znanstvene študije, pa tudi klinična praksa, je pravzaprav ravnoobratno. Treba je jesti veliko hrane, ki vsebuje holesterol, saj gatelo nujno potrebuje za izgradnjo in obrambo. Zdravnik, ki trdi, daprehranski holesterol KAKORKOLI vpliva na povišanje krvnih vrednostiholesterola, je neizobražen tepec, ki se mu ne ljubi odpreti kakšneznanstvene revije, ali pa ne razume, kaj bere. Nemalo raziskavzadnjega časa je tako naprimer pokazalo, da jajca, katerim so se mnogipovsem nesmiselno odpovedovali, ker so mislili, da povišujejoholesterol, holesterol v resnici pomagajo zniževati, pri tem paučinkovito znižujejo tudi previsok krvni tlak.Pri hrani je pomembno, da je naravna, pridelana brez kemije terčimbolj sveža in neprocesirana, ne pa koliko holesterola ali kalorijima. Ampak interesi raznih industrij, od kemične do prehranske infarmacevtske, so dolgo znana pravila zdrave tradicionalne prehranepostavila na glavo. Ker če bi se ljudje z naravno prehrano lahkopozdravili sami (oziroma zaradi pravilnih prehranskih nasvetov splohne bi zbolevali), bi vse te industrije, ki sedaj cvetijo in so iz letav leto bolj bogate, bolj tenko piskale.Ker brez holesterola ne moremo tvoriti zadostnih količin vitamina D, vrastlinski hrani pa pravilne oblike vitamina D (ki mora biti D3 in neD2) ni, je jasno, da vegetarijanska, sploh pa veganska, prehrana nistanajbolj zdravi, še manj pa celoviti, razen če živite na ekvatorju inste večino časa goli. Kajti le tako bi lahko telo oskrbeli zzadostnimi količinami sončnega vitamina, če ga ne vnašate z živalskimimaščobami. Pa še tam bi bil problem, saj kot rečeno telo brez rednegavnosa holesterola vitamina D niti ne more tvoriti.Ni naključje, da so se prvi ljudje (in njihovi prapredniki) razviliprav pod najbolj vročim soncem. Pri tem sta vidno vlogo odigralavitamin D in holesterol. Brez njiju - in brez sonca! - nas sploh ne bibilo.Holesterol je nujno potreben tudi za tvorbo steroidnih hormonov, zatoga poleg jeter, kjer ga nastaja največ, tvorijo tudi naši spolniorgani in nadledvične žleze. Po malem pa ga izdeluje skoraj vsakacelica našega telesa, saj brez njega ne more delovati. Telo gre takodaleč, da po uporabi žolča, ki v svojih kislinah vsebuje precejholesterola in skrbi za prebavo zaužitih maščob, ta holesterol vprebavilih posrka nazaj, da ne bi šel v izgubo. Telo ljubi holesterol!In kadar je holesterola v žilah več kot običajno, to ni zato, ker smoga zaužili preveč, temveč zato, ker ga telo pošlje tja zakrpat razpokev žilah. Do teh razpok in ateroskleroze pride zato, ker uživamo prevečsladkorja in škroba, kemikalij, klacija, težkih kovin in podobnihstrupov. Holesterol je naš zaščitnik in pomočnik.Nova študija (1, 2), ki jo je izvedel ugledni Karolinska Instituet izŠvedske, je dodala v mozaik o holesterolu še en kamenček in znovapotrdila, kar že vemo: tudi možgani brez holesterola preprosto nemorejo pravilno delovati. Študija je bila proti koncu decembra 2012objavljena v Nature Chemical Biology (3).Znanstveniki pod vodstvom profesorja Ernesta Arenasa so ugotovili, daholesterol pomaga možganom sprejemati pravilne odločitve in ukrepe,potrebne za naše preživetje. V študiji so nevrobiologi odkrili novomolekulo, ki nastaja iz holesterola in pošilja matičnim celicamsignal, ki jih prepriča, da se spremenijo v nove nevrone, ki natoizločajo dopamin (4). Holesterol nato pomaga tudi pri izgradnji tehnovih celic in njihovem preživetju. Proizvodnja dopamina (ali novihmožganskih celic) vsekakor ni nekaj, kar bi bilo priporočljivozavirati, pomanjkanje holesterola pa žal povzroča prav to: zavrenastajanje dopamina. Dopamin je ključnega pomena za številne možganskeprocese, med drugim za kognitivne sposobnosti, spomin, razpoloženje,uravnavanje spanca in hoteno premikanje telesa in okončin. In že dolgoje znano, da nizka raven dopamina povzroča parkinsonovo bolezen.To pomeni, da bi s holesterolom lahko parkinsonizem preprečevali incelo zdravili. Zato ne čudi, da so raziskovalci o svojem odkritjuizjavili: >>Holesterol je za telo neverjetno pomemben. Še zlasti pa jepomemben za razvoj in dobro delovanje možganov.<<Vprašanje: Zakaj potem moj zdravnik trdi, da je treba holesterolzniževati? Odgovor: Najbrž ni prebral švedske študije ... In pa, obstajatudi precejšnja verjetnost, da zaužije premalo zdravilnegaholesterola, posledično pa mu kognitivne funkcije ne delujejo, kot bimorale.Ostanite zdravi. Privoščite si zdravilno naravno hrano, vselej inpovsod. Ne nasedajte nepoznavalcem. In povejte naprej. Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 14. maj 2014 Prijavi Deli 14. maj 2014 Hvala Anne in Butl ampak ne vem, če bi mi bil všeč bolj pikanten okus pri olivnem olju...Me je ravno Lili Mai spomnila, da je enkrat moj dobila enga slovenskega (baje je precej drag - ekola še link, če mogoče koga zanima http://www.vanjadujc.net/faq.htm) ampak nama ni bil preveč všeč, ravno zaradi te pikantnosti. Mogoče bi se morala sam mal navadit na okus sam kaj k je res ta iz Brača dobesedno piten http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Tko k pravi Pico ma tud poseben sredozemski vonj dišavnic http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gifMislim, da bom na koncu kr Mercatorjevega bio vzela, glede na to, da so po pošti spet 20 % popuste pošiljal. 1 Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 15. maj 2014 Prijavi Deli 15. maj 2014 janko, v tvojem fwd. je vsaj 80% resnice.Za oni del o krpanju v žilah in dopaminu nisem prepričana, ampak ostalo je pa ok. Celice med seboj komunicirajo po "maščobi" (vsaka celica sestoji iz dvojnega maščob.plašča);vsaka naravna maščoba je za nekaj koristna (razen ona iz nafte - margarine ipd.), zato tudi uživanje samo omega 3nenasič.maščob.ksl. ni edino pravilno, važna so posamezna razmerja med omega 3, omega 6 in omega 9. In ja, tudi holesterol je za kaj dober (oba, LDL in HDL), itak pa na višino "slabega" najbolj vpliva način/stil življenja (tako kot povsod) - bolj imaš stresno življenje, več ga imaš.So pa zdravniki višino še primernega oz. zdravega holesterola v krvi že nekajkrat spremenili (ugani v katero smer). Tkole pod črto pa: še vedno velja, da v kolikor imaš redno mešano prehrano, temelječo na sezonski zelenjavi, sadju, žitih iz domačega okolja, po možnosti čimmanj kemično obdelano (čimbolj eko), čimmanj toplotno sprocesirano, ob hkratnem zadostnem počitku (spancu!!!), aerobni rekreaciji in stvareh, ki te veselijo, okoli sebe ljudi, s katerimi se štekaš, pol si že zmagal in ne rabiš nič skrbet. Matilda bo po vse prišla, sam po take mal kasnej *******včeraj je bila svaštara, ki je hotla bit kitajska (=pražena zelenjava z rezanci - je bilo vse za porabit), zraven pa domača solata z vrta (tale hrastovolistna solata je zakon!) 3 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 15. maj 2014 Prijavi Deli 15. maj 2014 točno tko, po vse pride mati Matilda, pa če osveščeno glodaš zeli al dol viseče glodaš prasence na žaru.. v masti in slasti načeloma dlje žive hedonisti ne glede na prehrano, ki jih osrečuje.. 1 Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 15. maj 2014 Prijavi Deli 15. maj 2014 (popravljeno) Pr nas pa zdej svežo blitvo iz vrta glodamo. Včeraj sem naredila rižoto v katero je romala tud blitva, danes bom pa kr špinača style naredila, pa zraven pire krompir in hrenovka. Ravnokar sem ugotovila, da sem špinačo oz. blitvo delala mal preveč "komplicirano" (kokr se pač lahko sploh komplicira), tko, da sem jo prvo blanširala (o sveži govorim) potem pa prepražila na olju in začinila s česnom. Tokrat sem se pa odločila, da jo naredim tko, da kr vržem gor na mal olja in popražim s česnom. In je bilo tole zdej res mnjami (za vse prste polizat, no če bi s prsti to jedla ), zelo okusna (verjetno tud zaradi tega, ker je bila včeraj pobrana) ampak v vsakem primeru ful bolj enostaven način priprave. Popravljeno 15. maj 2014 -> Pinka 1 Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 15. maj 2014 Prijavi Deli 15. maj 2014 joj blitva; moja je še miniaturna, nimam kej obirat :/ danes bo mlad krompir, pečen v pečici, pa vmes mal strokov česna in suhega paradižnika. Pa solata, z vrta ker pa že par dni fantaziram o polenti z belo žitno kavo, bom skuhala polento za večerjo na višek - da bo še za zajtrk. 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 18. maj 2014 Prijavi Deli 18. maj 2014 Hvala Anne in Butl ampak ne vem, če bi mi bil všeč bolj pikanten okus pri olivnem olju...Me je ravno Lili Mai spomnila, da je enkrat moj dobila enga slovenskega (baje je precej drag - ekola še link, če mogoče koga zanima http://www.vanjadujc.net/faq.htm) ampak nama ni bil preveč všeč, ravno zaradi te pikantnosti. Mogoče bi se morala sam mal navadit na okus sam kaj k je res ta iz Brača dobesedno piten http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Tko k pravi Pico ma tud poseben sredozemski vonj dišavnic http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gifMislim, da bom na koncu kr Mercatorjevega bio vzela, glede na to, da so po pošti spet 20 % popuste pošiljal.Potem vzemi kakšnega grškega, tisti so bolj nežni. Danes češnje, ajdova kaša z jurčki, zelena solata, potem bo najbrž kakšna zeliščna juha (treba spucat omare) in radič z jajcem, za neomejene koločine čokoladnih bonbonov in keksov pa ne vem, a spadajo v to temo...;-) Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 22. maj 2014 Prijavi Deli 22. maj 2014 danes bodo sirovi štrukeljci Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
angelit 22. maj 2014 Prijavi Deli 22. maj 2014 Da ne bomsamevla v Mon žri... zajtrk: standard+jabolko, košček kruha, polnozrnat kruhekmalica: 4 jagode z vrta, jabolko (wow, a samo to, semi je zdelo, da sem ful nekaj mlela)kosilo: 60g integralne pašte, z 2 paradajzi in velikom korenčkom, lan čez (njam)malica? mam mandlje, verjetno ne bom rabla,večerja mini puranji zrezek, verjetno solata+malo avokada ter paradajz,plus itak lan, ker ga jem čez vse (bila sem ful švoh pred kosilom) obožujem testo v vseh oblikah, tudi brez OHjev je bolj jaden lajf. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 23. maj 2014 Prijavi Deli 23. maj 2014 Da ne bomsamevla v Mon žri... zajtrk: standard+jabolko, košček kruha, polnozrnat kruhekmalica: 4 jagode z vrta, jabolko (wow, a samo to, semi je zdelo, da sem ful nekaj mlela)kosilo: 60g integralne pašte, z 2 paradajzi in velikom korenčkom, lan čez (njam)malica? mam mandlje, verjetno ne bom rabla,večerja mini puranji zrezek, verjetno solata+malo avokada ter paradajz,plus itak lan, ker ga jem čez vse (bila sem ful švoh pred kosilom) obožujem testo v vseh oblikah, tudi brez OHjev je bolj jaden lajf.Hojla Angelit Jst sem pr seb opazu, da se velik bolš počutm, če namest, da se sprašujem, a sem preveč pojedu, a to lahko jem...in se itak pol počutm kriv in luzer in nesposoben in pa tko a ne, ker noben ni perfekten...da jem tist kar mi zapaše takrat in da pojem to z ...hm..ljubeznijo in spoštljivostjo do pojedenega.Mislm tud, da če se hudo obremenjuješ s hrano...ma...s čemerkol, pol obvezno sledi samoobtoževanje in občutek krivde in sramu in še kej...in glih ti občutki so tisti, ki škodujejo in ovirajo in zavirajo. Mej se fajn... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif 5 Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
angelit 23. maj 2014 Prijavi Deli 23. maj 2014 Hojla Angelit Jst sem pr seb opazu, da se velik bolš počutm, če namest, da se sprašujem, a sem preveč pojedu, a to lahko jem...in se itak pol počutm kriv in luzer in nesposoben in pa tko a ne, ker noben ni perfekten...da jem tist kar mi zapaše takrat in da pojem to z ...hm..ljubeznijo in spoštljivostjo do pojedenega.Mislm tud, da če se hudo obremenjuješ s hrano...ma...s čemerkol, pol obvezno sledi samoobtoževanje in občutek krivde in sramu in še kej...in glih ti občutki so tisti, ki škodujejo in ovirajo in zavirajo. Mej se fajn... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif Hvala za nasvet! Pri meni je malo kriza, rabim vso pomoč, ki jo lahko dobim. Sama se ne morem spravit v red. In mi je tudi všeč, da v temu nisem sama. In da zmorem prositi za pomoč, sploh pa da sem spregovorila o tem-te motnje hranjenja so razširjene-in čim več odziva dobim, tem več energije imam, da se prebijem skozi težave. "by: težek luftar (upam, da ne tudi malo simptoma žrtve), kako že: nihče ni otok!" Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 23. maj 2014 Prijavi Deli 23. maj 2014 Potem vzemi kakšnega grškega, tisti so bolj nežni. Danes češnje, ajdova kaša z jurčki, zelena solata, potem bo najbrž kakšna zeliščna juha (treba spucat omare) in radič z jajcem, za neomejene koločine čokoladnih bonbonov in keksov pa ne vem, a spadajo v to temo...;-) Sem pol kr od Moninija vzela (mislim, da prvič) pa mi je kr uredu. Joj češnje...še vedno samo sanjam o njih...zadnjič so jih tukaj pri nas prodajali po 8 eur na kilo...videt so bile res lepa ampak sem si rekla, da bom raj mal počakala k ta cena pa je zasoljena...Haha Anne spada spada....o neomejenih količinah čokolade v vseh oblikah bi lahko v zadnjih mesecih kr knjigo napisala...še sreča, da sem nora na črno čokolado (ki mi jo je celo zdravnica priporočala) tko,da se zdej tolažim, da če pa še zdravnica reče, da je dobro da jo jem pol pa ni panike Pekla bi pa itak zadnje čase kr skoz...so moji že kr mal razvajeni 1 Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 24. maj 2014 Prijavi Deli 24. maj 2014 Hvala za nasvet! Pri meni je malo kriza, rabim vso pomoč, ki jo lahko dobim. Sama se ne morem spravit v red. In mi je tudi všeč, da v temu nisem sama. In da zmorem prositi za pomoč, sploh pa da sem spregovorila o tem-te motnje hranjenja so razširjene-in čim več odziva dobim, tem več energije imam, da se prebijem skozi težave.Kar te jaz berem, je viden očiten napredek v zadnjem času na tem področju. Le sledi temu še naprejhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif Sem pol kr od Moninija vzela (mislim, da prvič) pa mi je kr uredu. Joj češnje...še vedno samo sanjam o njih...zadnjič so jih tukaj pri nas prodajali po 8 eur na kilo...videt so bile res lepa ampak sem si rekla, da bom raj mal počakala k ta cena pa je zasoljena...Ja, Monini je kar OK. Jaz sem videla češnje že po 6 EUR, kar se mi ne zdi pretirano - na Goriškem so bile evro ceneje. Ampak danes sem jih pa tu v lokalni trgovini dobila res poceni, mislim, da je bilo 1,79 na 500 g? Neka res divja cena, pa sploh niso bile slabe (včasih imajo slabšo robo). Danes torej češnje, bučkina juha, mamljivim sladkarijam se pa zaenkrat še uspešno izogibamhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png. 1 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 24. maj 2014 Prijavi Deli 24. maj 2014 Danes pa je bila fritaja (divji špraglji) odlično!!! Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 25. maj 2014 Prijavi Deli 25. maj 2014 Piščančji fileji s česnom, gorčico in poprom in sladek krompirček s čilijem iz pečice, zraven pa solatka z vrta. Ojojojoj, ko imam plac in mir in čas, mi pa res uspe. Peče se pirin kruh s čebulo in sirom. Upam, da mi bo tokrat uspelo in ne bo skorja tako trda. Ker ga nesem še sosedovim. Upam, da bo tam spet kakšna mastna slastna sladica. Pa deci rdečega zraven. 4 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 26. maj 2014 Prijavi Deli 26. maj 2014 Ploščič je v marinadi. (baje, da že ima vonj po mulju..no ne vem, upam, da nima)..pa blitva s krompirjem..(bom oskubila še lansko, preden pobegne v cvet), pa zelena solata z redkvico. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
angelit 26. maj 2014 Prijavi Deli 26. maj 2014 Kar te jaz berem, je viden očiten napredek v zadnjem času na tem področju. Le sledi temu še naprejhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/up.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif thank you! včeraj sem naredila za večerjo palačinke s čokolado in skuto + ricotto in par z marmelado. (btw, so mi rekli, da neham jamrat glede kilaže in prehrane, in nasplošno...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/schwitz.gif ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 26. maj 2014 Prijavi Deli 26. maj 2014 vidiš, pa še kuhat znaš ....pozabi mamo, naj živi svoj lajf ...razvajaj kakega moškega s svojimi kulinaričnimi mojstrovinami ... Še kuhinje nimam (v Lj). Zato je žurka doma, ko ni mame. Vila Sonca, kruh zavij v krpo in ga tako ohladi. Še tako zapečena skorja bo mehka http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.pngVerjetno si mislila vlažno krpo? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.