Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Spet privlekla iz hribov 5 litrov mleka in danes zjutraj packala maslo (ni tko v redu ratalo, po moje sem preveč kislega mleka še zraven smetane pobrala - pa zvečer bi morala že delat, je bila že kar fajn kisla smetana zjutraj) ..

V kopalnici se odceja kaka kila, najbrž malo več skute (ki bo tokrat šla vsa v skutne cmoke in svaljke in v zmrzovalnik), sirotka upam da bo fajn, da jo imamo pol za kak teden z dodatkom jabolčnega soka ...

 

nikol mi ni bilo jasno kako se ti lahko zgodi, da nimaš ideje kaj bi kuhal, zdaj imam pa že en mesec skoraj blokado .. Se mi zdi, da vsaka stvar, ki se jo spomnim, je bila na jedilnkiku par dni nazaj al mi pa ne paše al pa enemu drugemu ne bo pasala ..

 

Tko da danes ne bom razmišljala preveč, grem samo spraznit hladilnik in večino zelenjave, ki je not nakockat in skuhat eno mineštro za par dni v velikem loncu. Zjutraj sem pa proseni narastek naredila, je tudi skuhana kaša čakala par dni v hladilniku, da si vzamem čas zanjo ...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja saj je prav, da se najprej stali in potem postane rjav .. samo so pa sekunde vmes, tko da moraš biti na preži ...

Kaj potem mi predlagate, da zlijem vodo not, ko še ni vse povsem staljeno?

Ker dvakrat sem čakala, da je, pa je bilo vse ok, potem sem pa vodo not zlila (ja, izgledalo je kot vulkanski izbruh) in ni več dišalo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon21.gif

Najraje sploh vode not ne bi dala, ker naredi samo sr***

... Say what you mean

And mean what you say ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kaj potem mi predlagate, da zlijem vodo not, ko še ni vse povsem staljeno?

Ker dvakrat sem čakala, da je, pa je bilo vse ok, potem sem pa vodo not zlila (ja, izgledalo je kot vulkanski izbruh) in ni več dišalo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon21.gif

Najraje sploh vode not ne bi dala, ker naredi samo sr***

ojojoj, kolk vprašajev okol enga karamela :P

sladkor počasi segrevaj (ne na ful vročine), zraven lagano mešaj. In seveda, da se sladkor stopi, skup stekleno zlepi, ampak ti kar mešaj na srednji vročini (lahko pa na začetku daš mal več vročine, sam ko se sladkor začne talit, potem obvezno zmanjšaj na polovico (btw, kaj maš: plin, el., indukcijo?) ti samo mešaj, ko začne rjaveti, mešaj, da se vsa zmer enakomerno obarva v svetlo karamelo. Potem zaliješ z vodo in ja, burna reakcija na nivoju piroklastičnega vulkasnega izbruha je normalna (zato ne z nosom nad loncem stat, malo se odmakni na domet stegnjene roke). Mešaj, za boga milega, mešaj, dokler se reakcija ne umiri in karamela popolnoma stopi v vodi.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Uf, ne vem, jaz sem to delala samo z riževim mlekom za uno zdravilo za grlo z žajbljem ... (veš kolk je težko ujet pravi trenutek z rjavim cukrom :P )

Ampak če je v receptu voda, pol verjetno voda mora bit?

Jaz sem dajala že vroče mleko not, da ni bilo vulkanskega izbruha po celi kuhinji ;)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ojojoj, kolk vprašajev okol enga karamela http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

sladkor počasi segrevaj (ne na ful vročine), zraven lagano mešaj. In seveda, da se sladkor stopi, skup stekleno zlepi, ampak ti kar mešaj na srednji vročini (lahko pa na začetku daš mal več vročine, sam ko se sladkor začne talit, potem obvezno zmanjšaj na polovico (btw, kaj maš: plin, el., indukcijo?) ti samo mešaj, ko začne rjaveti, mešaj, da se vsa zmer enakomerno obarva v svetlo karamelo. Potem zaliješ z vodo in ja, burna reakcija na nivoju piroklastičnega vulkasnega izbruha je normalna (zato ne z nosom nad loncem stat, malo se odmakni na domet stegnjene roke). Mešaj, za boga milega, mešaj, dokler se reakcija ne umiri in karamela popolnoma stopi v vodi.

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_evil.gif

A veš kaj, ko bi ti že dvakrat po kilo cukra prispomodila, bi se tudi vprašala kaj je s tabo narobehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_evil.gif

Tenkju za nazorna navodila!http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flowers.gif

Saj naredila sem vse, samo morda na prevelikem ognju (plin) in pa ko sem zlila vodo not, sem še od daleč zabrisala pokrovko čez, da me tisti vulkan ni uspel doseči.

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif

... Say what you mean

And mean what you say ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

no, ko boš zasmodila 10+kg figove marmelade, pa 5+kg orehovih napolitank (v različnih časovnih obdobjih), pol ti bom povedala, da si buča, do takrat se pa pač učiš.

 

Plin je najbolj fajn. Tut za karamelo. Najprej ogenj na ful, ko začne talit, zmanjšaj na pol. Pa tut manjši izbruhi so, kot na steklokeramiki. Na indukciji se še ne upam (nisem preizkusila).

 

Ne rabiš pokrovke, sam dost dolgo špatulo.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

aj kdo kej prfokso iknee vidu?

mam wan queščn zanjo...

oz, da mal tole pokomentira...

ne teorije zarote, ampak strokovni del...

 

Holesterol je zdravilen za možgane ( zato nam ga verjetno tako vztrajno prikazujejo kot škodljivega in je ogromno ljudi na terapiji za zniževanje holesterola)

 

Holesterol je brez dvoma ena najbolj po krivem obsojanih in
neupravičeno zapostavljanih snovi na planetu. Čeprav ima veliko
pomembnih funkcij za zdravje in pravilno delovanje celotnega organizma
in je med drugim tudi nujno potreben za tvorbo vitamina D (ki nastaja,
ko se sončimo), najbolj pomembnega >>turbo<< vitamina, ki preprečuje in
zdravi številne vrste raka, depresijo, srčna obolenja, diabetes in še
marsikaj ter pozitivno vpliva na ekspresijo okoli 3.000 genov v našem
telesu, zdravniki bolnike nenehno strašijo pred >>previsokim >>
holesterolom in jim odsvetujejo živila z visoko vsebnostjo holesterola
- ali celo tista živila, ki holesterola ne vsebujejo veliiko, nekaj
malega pa vendarle.

Svoj lonček je kot bi mignil pristavila tudi prehranska industrija in
takoj uvedla za živila oznako >>brez holesterola<<, ki ne le da ne
pomeni prav nič, ampak je celo zavajajoča. Prvič prehranski holesterol
(se pravi tisti, ki ga zaužijemo) nima nobenega vpliva na to, kakšna
bo vrednost holesterola v vaših laboratorijskih preiskavah krvi.
Drugič pa so največkrat ravno živila, ki nosijo to oznako, visoko
procesirana in škodljiva. Lep primer za to so margarine in tudi vsa
industrijsko pridobljena rastlinska olja, stiskana pri visokih
temperaturah in tlaku.

Glede na to, kar so pokazale - in vedno znova še zdaj potrjujejo -
znanstvene študije, pa tudi klinična praksa, je pravzaprav ravno
obratno. Treba je jesti veliko hrane, ki vsebuje holesterol, saj ga
telo nujno potrebuje za izgradnjo in obrambo. Zdravnik, ki trdi, da
prehranski holesterol KAKORKOLI vpliva na povišanje krvnih vrednosti
holesterola, je neizobražen tepec, ki se mu ne ljubi odpreti kakšne
znanstvene revije, ali pa ne razume, kaj bere. Nemalo raziskav
zadnjega časa je tako naprimer pokazalo, da jajca, katerim so se mnogi
povsem nesmiselno odpovedovali, ker so mislili, da povišujejo
holesterol, holesterol v resnici pomagajo zniževati, pri tem pa
učinkovito znižujejo tudi previsok krvni tlak.

Pri hrani je pomembno, da je naravna, pridelana brez kemije ter
čimbolj sveža in neprocesirana, ne pa koliko holesterola ali kalorij
ima. Ampak interesi raznih industrij, od kemične do prehranske in
farmacevtske, so dolgo znana pravila zdrave tradicionalne prehrane
postavila na glavo. Ker če bi se ljudje z naravno prehrano lahko
pozdravili sami (oziroma zaradi pravilnih prehranskih nasvetov sploh
ne bi zbolevali), bi vse te industrije, ki sedaj cvetijo in so iz leta
v leto bolj bogate, bolj tenko piskale.

Ker brez holesterola ne moremo tvoriti zadostnih količin vitamina D, v
rastlinski hrani pa pravilne oblike vitamina D (ki mora biti D3 in ne
D2) ni, je jasno, da vegetarijanska, sploh pa veganska, prehrana nista
najbolj zdravi, še manj pa celoviti, razen če živite na ekvatorju in
ste večino časa goli. Kajti le tako bi lahko telo oskrbeli z
zadostnimi količinami sončnega vitamina, če ga ne vnašate z živalskimi
maščobami. Pa še tam bi bil problem, saj kot rečeno telo brez rednega
vnosa holesterola vitamina D niti ne more tvoriti.

Ni naključje, da so se prvi ljudje (in njihovi prapredniki) razvili
prav pod najbolj vročim soncem. Pri tem sta vidno vlogo odigrala
vitamin D in holesterol. Brez njiju - in brez sonca! - nas sploh ne bi
bilo.

Holesterol je nujno potreben tudi za tvorbo steroidnih hormonov, zato
ga poleg jeter, kjer ga nastaja največ, tvorijo tudi naši spolni
organi in nadledvične žleze. Po malem pa ga izdeluje skoraj vsaka
celica našega telesa, saj brez njega ne more delovati. Telo gre tako
daleč, da po uporabi žolča, ki v svojih kislinah vsebuje precej
holesterola in skrbi za prebavo zaužitih maščob, ta holesterol v
prebavilih posrka nazaj, da ne bi šel v izgubo. Telo ljubi holesterol!
In kadar je holesterola v žilah več kot običajno, to ni zato, ker smo
ga zaužili preveč, temveč zato, ker ga telo pošlje tja zakrpat razpoke
v žilah. Do teh razpok in ateroskleroze pride zato, ker uživamo preveč
sladkorja in škroba, kemikalij, klacija, težkih kovin in podobnih
strupov. Holesterol je naš zaščitnik in pomočnik.

Nova študija (1, 2), ki jo je izvedel ugledni Karolinska Instituet iz
Švedske, je dodala v mozaik o holesterolu še en kamenček in znova
potrdila, kar že vemo: tudi možgani brez holesterola preprosto ne
morejo pravilno delovati. Študija je bila proti koncu decembra 2012
objavljena v Nature Chemical Biology (3).

Znanstveniki pod vodstvom profesorja Ernesta Arenasa so ugotovili, da
holesterol pomaga možganom sprejemati pravilne odločitve in ukrepe,
potrebne za naše preživetje. V študiji so nevrobiologi odkrili novo
molekulo, ki nastaja iz holesterola in pošilja matičnim celicam
signal, ki jih prepriča, da se spremenijo v nove nevrone, ki nato
izločajo dopamin (4). Holesterol nato pomaga tudi pri izgradnji teh
novih celic in njihovem preživetju. Proizvodnja dopamina (ali novih
možganskih celic) vsekakor ni nekaj, kar bi bilo priporočljivo
zavirati, pomanjkanje holesterola pa žal povzroča prav to: zavre
nastajanje dopamina. Dopamin je ključnega pomena za številne možganske
procese, med drugim za kognitivne sposobnosti, spomin, razpoloženje,
uravnavanje spanca in hoteno premikanje telesa in okončin. In že dolgo
je znano, da nizka raven dopamina povzroča parkinsonovo bolezen.

To pomeni, da bi s holesterolom lahko parkinsonizem preprečevali in
celo zdravili. Zato ne čudi, da so raziskovalci o svojem odkritju
izjavili: >>Holesterol je za telo neverjetno pomemben. Še zlasti pa je
pomemben za razvoj in dobro delovanje možganov.<<

Vprašanje: Zakaj potem moj zdravnik trdi, da je treba holesterol
zniževati? Odgovor: Najbrž ni prebral švedske študije ... In pa, obstaja
tudi precejšnja verjetnost, da zaužije premalo zdravilnega
holesterola, posledično pa mu kognitivne funkcije ne delujejo, kot bi
morale.

Ostanite zdravi. Privoščite si zdravilno naravno hrano, vselej in
povsod. Ne nasedajte nepoznavalcem. In povejte naprej.

sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hvala Anne in Butl ampak ne vem, če bi mi bil všeč bolj pikanten okus pri olivnem olju...Me je ravno Lili Mai spomnila, da je enkrat moj dobila enga slovenskega (baje je precej drag - ekola še link, če mogoče koga zanima http://www.vanjadujc.net/faq.htm) ampak nama ni bil preveč všeč, ravno zaradi te pikantnosti. Mogoče bi se morala sam mal navadit na okus sam kaj k je res ta iz Brača dobesedno piten http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Tko k pravi Pico ma tud poseben sredozemski vonj dišavnic http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

Mislim, da bom na koncu kr Mercatorjevega bio vzela, glede na to, da so po pošti spet 20 % popuste pošiljal.:)

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

janko,

 

v tvojem fwd. je vsaj 80% resnice.

Za oni del o krpanju v žilah in dopaminu nisem prepričana, ampak ostalo je pa ok. Celice med seboj komunicirajo po "maščobi" (vsaka celica sestoji iz dvojnega maščob.plašča);

vsaka naravna maščoba je za nekaj koristna (razen ona iz nafte - margarine ipd.), zato tudi uživanje samo omega 3nenasič.maščob.ksl. ni edino pravilno, važna so posamezna razmerja med omega 3, omega 6 in omega 9. In ja, tudi holesterol je za kaj dober (oba, LDL in HDL), itak pa na višino "slabega" najbolj vpliva način/stil življenja (tako kot povsod) - bolj imaš stresno življenje, več ga imaš.

So pa zdravniki višino še primernega oz. zdravega holesterola v krvi že nekajkrat spremenili (ugani v katero smer).

 

Tkole pod črto pa: še vedno velja, da v kolikor imaš redno mešano prehrano, temelječo na sezonski zelenjavi, sadju, žitih iz domačega okolja, po možnosti čimmanj kemično obdelano (čimbolj eko), čimmanj toplotno sprocesirano, ob hkratnem zadostnem počitku (spancu!!!), aerobni rekreaciji in stvareh, ki te veselijo, okoli sebe ljudi, s katerimi se štekaš, pol si že zmagal in ne rabiš nič skrbet. Matilda bo po vse prišla, sam po take mal kasnej ;)

 

*******

včeraj je bila svaštara, ki je hotla bit kitajska (=pražena zelenjava z rezanci - je bilo vse za porabit), zraven pa domača solata z vrta (tale hrastovolistna solata je zakon!)

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

(popravljeno)

Pr nas pa zdej svežo blitvo iz vrta glodamo. Včeraj sem naredila rižoto v katero je romala tud blitva, danes bom pa kr špinača style naredila, pa zraven pire krompir in hrenovka.

 

Ravnokar sem ugotovila, da sem špinačo oz. blitvo delala mal preveč "komplicirano" (kokr se pač lahko sploh komplicira), tko, da sem jo prvo blanširala (o sveži govorim) potem pa prepražila na olju in začinila s česnom. Tokrat sem se pa odločila, da jo naredim tko, da kr vržem gor na mal olja in popražim s česnom. In je bilo tole zdej res mnjami (za vse prste polizat, no če bi s prsti to jedla :P), zelo okusna (verjetno tud zaradi tega, ker je bila včeraj pobrana) ampak v vsakem primeru ful bolj enostaven način priprave.

Popravljeno -> Pinka
What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

joj blitva; moja je še miniaturna, nimam kej obirat :/

 

danes bo mlad krompir, pečen v pečici, pa vmes mal strokov česna in suhega paradižnika. Pa solata, z vrta :)

ker pa že par dni fantaziram o polenti z belo žitno kavo, bom skuhala polento za večerjo na višek - da bo še za zajtrk.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hvala Anne in Butl ampak ne vem, če bi mi bil všeč bolj pikanten okus pri olivnem olju...Me je ravno Lili Mai spomnila, da je enkrat moj dobila enga slovenskega (baje je precej drag - ekola še link, če mogoče koga zanima http://www.vanjadujc.net/faq.htm) ampak nama ni bil preveč všeč, ravno zaradi te pikantnosti. Mogoče bi se morala sam mal navadit na okus sam kaj k je res ta iz Brača dobesedno piten http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Tko k pravi Pico ma tud poseben sredozemski vonj dišavnic http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

Mislim, da bom na koncu kr Mercatorjevega bio vzela, glede na to, da so po pošti spet 20 % popuste pošiljal.:)

Potem vzemi kakšnega grškega, tisti so bolj nežni.

 

Danes češnje, ajdova kaša z jurčki, zelena solata, potem bo najbrž kakšna zeliščna juha (treba spucat omare) in radič z jajcem, za neomejene koločine čokoladnih bonbonov in keksov pa ne vem, a spadajo v to temo...;-)

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

danes bodo sirovi štrukeljci

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Da ne bomsamevla v Mon žri...

 

zajtrk: standard+jabolko, košček kruha, polnozrnat kruhek

malica: 4 jagode z vrta, jabolko (wow, a samo to, semi je zdelo, da sem ful nekaj mlela)

kosilo: 60g integralne pašte, z 2 paradajzi in velikom korenčkom, lan čez (njam)

malica? mam mandlje, verjetno ne bom rabla,

večerja mini puranji zrezek, verjetno solata+malo avokada ter paradajz,plus itak lan, ker ga jem čez vse

 

(bila sem ful švoh pred kosilom) obožujem testo v vseh oblikah, tudi brez OHjev je bolj jaden lajf.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Da ne bomsamevla v Mon žri...

 

zajtrk: standard+jabolko, košček kruha, polnozrnat kruhek

malica: 4 jagode z vrta, jabolko (wow, a samo to, semi je zdelo, da sem ful nekaj mlela)

kosilo: 60g integralne pašte, z 2 paradajzi in velikom korenčkom, lan čez (njam)

malica? mam mandlje, verjetno ne bom rabla,

večerja mini puranji zrezek, verjetno solata+malo avokada ter paradajz,plus itak lan, ker ga jem čez vse

 

(bila sem ful švoh pred kosilom) obožujem testo v vseh oblikah, tudi brez OHjev je bolj jaden lajf.

Hojla Angelit

 

Jst sem pr seb opazu, da se velik bolš počutm, če namest, da se sprašujem, a sem preveč pojedu, a to lahko jem...in se itak pol počutm kriv in luzer in nesposoben in pa tko a ne, ker noben ni perfekten...da jem tist kar mi zapaše takrat in da pojem to z ...hm..ljubeznijo in spoštljivostjo do pojedenega.

Mislm tud, da če se hudo obremenjuješ s hrano...ma...s čemerkol, pol obvezno sledi samoobtoževanje in občutek krivde in sramu in še kej...in glih ti občutki so tisti, ki škodujejo in ovirajo in zavirajo.

 

Mej se fajn...

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hojla Angelit

 

Jst sem pr seb opazu, da se velik bolš počutm, če namest, da se sprašujem, a sem preveč pojedu, a to lahko jem...in se itak pol počutm kriv in luzer in nesposoben in pa tko a ne, ker noben ni perfekten...da jem tist kar mi zapaše takrat in da pojem to z ...hm..ljubeznijo in spoštljivostjo do pojedenega.

Mislm tud, da če se hudo obremenjuješ s hrano...ma...s čemerkol, pol obvezno sledi samoobtoževanje in občutek krivde in sramu in še kej...in glih ti občutki so tisti, ki škodujejo in ovirajo in zavirajo.

 

Mej se fajn...

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif

 

Hvala za nasvet! Pri meni je malo kriza, rabim vso pomoč, ki jo lahko dobim. Sama se ne morem spravit v red. In mi je tudi všeč, da v temu nisem sama. In da zmorem prositi za pomoč, sploh pa da sem spregovorila o tem-te motnje hranjenja so razširjene-in čim več odziva dobim, tem več energije imam, da se prebijem skozi težave.

 

"by: težek luftar (upam, da ne tudi malo simptoma žrtve), kako že: nihče ni otok!"

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Potem vzemi kakšnega grškega, tisti so bolj nežni.

 

Danes češnje, ajdova kaša z jurčki, zelena solata, potem bo najbrž kakšna zeliščna juha (treba spucat omare) in radič z jajcem, za neomejene koločine čokoladnih bonbonov in keksov pa ne vem, a spadajo v to temo...;-)

 

Sem pol kr od Moninija vzela (mislim, da prvič) pa mi je kr uredu.

 

Joj češnje...še vedno samo sanjam o njih...zadnjič so jih tukaj pri nas prodajali po 8 eur na kilo...videt so bile res lepa ampak sem si rekla, da bom raj mal počakala k ta cena pa je zasoljena...

Haha Anne spada spada....o neomejenih količinah čokolade v vseh oblikah bi lahko v zadnjih mesecih kr knjigo napisala...še sreča, da sem nora na črno čokolado (ki mi jo je celo zdravnica priporočala) tko,da se zdej tolažim, da če pa še zdravnica reče, da je dobro da jo jem pol pa ni panike :D

Pekla bi pa itak zadnje čase kr skoz...so moji že kr mal razvajeni :)

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hvala za nasvet! Pri meni je malo kriza, rabim vso pomoč, ki jo lahko dobim. Sama se ne morem spravit v red. In mi je tudi všeč, da v temu nisem sama. In da zmorem prositi za pomoč, sploh pa da sem spregovorila o tem-te motnje hranjenja so razširjene-in čim več odziva dobim, tem več energije imam, da se prebijem skozi težave.

Kar te jaz berem, je viden očiten napredek v zadnjem času na tem področju. Le sledi temu še naprejhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

 

Sem pol kr od Moninija vzela (mislim, da prvič) pa mi je kr uredu.

 

Joj češnje...še vedno samo sanjam o njih...zadnjič so jih tukaj pri nas prodajali po 8 eur na kilo...videt so bile res lepa ampak sem si rekla, da bom raj mal počakala k ta cena pa je zasoljena...

Ja, Monini je kar OK.

 

Jaz sem videla češnje že po 6 EUR, kar se mi ne zdi pretirano - na Goriškem so bile evro ceneje. Ampak danes sem jih pa tu v lokalni trgovini dobila res poceni, mislim, da je bilo 1,79 na 500 g? Neka res divja cena, pa sploh niso bile slabe (včasih imajo slabšo robo).

 

Danes torej češnje, bučkina juha, mamljivim sladkarijam se pa zaenkrat še uspešno izogibamhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png.

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest VilaSonca

Piščančji fileji s česnom, gorčico in poprom in sladek krompirček s čilijem iz pečice, zraven pa solatka z vrta. Ojojojoj, ko imam plac in mir in čas, mi pa res uspe. Peče se pirin kruh s čebulo in sirom. Upam, da mi bo tokrat uspelo in ne bo skorja tako trda. :) Ker ga nesem še sosedovim. Upam, da bo tam spet kakšna mastna slastna sladica. Pa deci rdečega zraven. :)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ploščič je v marinadi. (baje, da že ima vonj po mulju..no ne vem, upam, da nima)..pa blitva s krompirjem..(bom oskubila še lansko, preden pobegne v cvet), pa zelena solata z redkvico.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kar te jaz berem, je viden očiten napredek v zadnjem času na tem področju. Le sledi temu še naprejhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/up.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif thank you!

 

včeraj sem naredila za večerjo palačinke s čokolado in skuto + ricotto in par z marmelado.

 

(btw, so mi rekli, da neham jamrat glede kilaže in prehrane, in nasplošno...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/schwitz.gif )

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest VilaSonca

vidiš, pa še kuhat znaš ....

pozabi mamo, naj živi svoj lajf ...

razvajaj kakega moškega s svojimi kulinaričnimi mojstrovinami ...

Še kuhinje nimam (v Lj). Zato je žurka doma, ko ni mame.

 

Vila Sonca, kruh zavij v krpo in ga tako ohladi. Še tako zapečena skorja bo mehka http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Verjetno si mislila vlažno krpo? :)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...