gold 5. julij 2014 Prijavi Deli 5. julij 2014 v sladoledu je polno odpadne kemije............... 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 7. julij 2014 Prijavi Deli 7. julij 2014 Danes pečem. Imela en kup listja (pak choi, radič, ...) v hladilniku in včasih, ko gledam tisto in ugotavljam, da ne bi cel teden zelenih stvari jedla, naredim štrudl Dodala še dve praženi čebulici, kislo smetano, mal zmiksane prosene kaše za zgostit .. premalo soli ... in bo še za ene 2 obroka. Zdaj pa polžke pečem. Impro. Tamala imela v vrtcu nekaj takega, čist not padla, cel dan mi o polžkih govorila.. Zmešala brezglutensko in pirino polnozrnato, ker drugega nimam doma, naredila v bistvu testo za mlečni kruh in zdaj pečem - eno porcijo z maskarponejem in pehtranom, eno z maskarponejem in rozinami in ena bo z maslom in cimetom. nimam pojma kaj bo nastalo, načeloma gredo v zmrzovalnik, ker jih bo preveč za enkrat ... 1 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 8. julij 2014 Prijavi Deli 8. julij 2014 Aliana, jaz pa, kadar je preveč listja na broju, naredim kao quiche (pito), pa zraven paše ksl.smetana, al pa mal skute, brie, gorgonzole, parmezana,... čeprav, zdaj sm zaradi blitve v lazanja svetu http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png za sadje se pa tudi nam obnese, kot je Ceres napisala; zmrznjeno sadje + smetana (ali jogurt) direkt v blender in po mešanju takoj pojest. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 8. julij 2014 Prijavi Deli 8. julij 2014 inspirirala si me s štrudlom ... danes najbrž naredim fižolov štrudl , pa da vidim kak se obnese ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif saj vem, da se ne reče tako .. če bi rekla zelenjavni zavitek, bi blo čist drugač slišat Polžki srednje uspeli .. Mislim, so za pojest, sam je pač kruhasto testo, ne pa rahlo in hrustljavo ali pa ful mehko ... Za v kavo namakat so sploh cimetovi čist fajn Cookie, nisem imela jajc na zalogi, pa ni se mi dalo ukvarjat .. kupila testo in zavila in spekla in to je to. Mam pa še eno vrečo blitve, v bistvu lazanja ni švoh ideja ... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 8. julij 2014 Prijavi Deli 8. julij 2014 maline jem. Pol me čakajo še tri marelice.Kasneje ovseni kosmiči s kefirjem, medom in suhimi brusnicami.Eno samo zdravje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia II 8. julij 2014 Prijavi Deli 8. julij 2014 njoki z mesno omako-solata po moje-kumare, koprc, kefir, kisla smetana,češnjev paradižnik, sol, poper ***eni so danes jedli zelenjavne muffinehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png Citiraj Obečanje ludom radovanje... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 9. julij 2014 Prijavi Deli 9. julij 2014 zelenjavno-mesna mineštra brez testenin Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 12. julij 2014 Prijavi Deli 12. julij 2014 Kapesante in kovač z blitvo. Nocoj naredim še humus, brownieji počakajo na jutri. 1 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 12. julij 2014 Prijavi Deli 12. julij 2014 Uau, čist vse štekam http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 13. julij 2014 Prijavi Deli 13. julij 2014 Takole nekako:http://www.bbcgoodfood.com/recipes/1223/bestever-brownies http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif 2 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 13. julij 2014 Prijavi Deli 13. julij 2014 Zdej pa povej še, kaj je kapesante in kaj kovač http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gif Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 13. julij 2014 Prijavi Deli 13. julij 2014 školjke (Sv. Jakoba - to so une, ki jih imajo romarji, ki grejo v Kompostelo okrog vratu, velike, bele ... )in ribica. Ok, riba. 2 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 13. julij 2014 Prijavi Deli 13. julij 2014 Kot je že Aliana razložila, so kapesante Jakobove pokrovače oziroma te školjke: https://www.google.si/search?q=kapesante&es_sm=122&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=6c3CU47WB8n9ygOU64CAAQ&ved=0CB4QsAQ&biw=1273&bih=632 Kovač je riba, zelo okusna, ima tak nežen maslenast okus, nekateri pravijo, da boljša od kovača je le svinjska ribicahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.pnghttps://www.google.si/search?q=kapesante&es_sm=122&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=6c3CU47WB8n9ygOU64CAAQ&ved=0CB4QsAQ&biw=1273&bih=632#q=kova%C4%8D+riba&tbm=isch Hummus je namaz iz čičerike, več različic glede na začimbe, načeloma pa sol, česen, oljčno olje, limonin sok, mleta kumina. Zdaj se pa peče musaka z bučkami in mletim mesomhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif. 4 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 13. julij 2014 Prijavi Deli 13. julij 2014 Ma sploh ne, samo rada dobro jem in včasih se mi enostavno da. Saj tu ne pišemo, česa ne znamo narediti, tega se pri meni kar nekaj najdehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif. Moram se pa zahvaliti marsikomu tu gor za določene ideje. Hvala vseeno, čakam ponudbehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png 2 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 13. julij 2014 Prijavi Deli 13. julij 2014 Bi se ponudila, sam ne jem rib, tko da .... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png 1 Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 13. julij 2014 Prijavi Deli 13. julij 2014 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em119.gif Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 15. julij 2014 Prijavi Deli 15. julij 2014 Aliana? ... Kako se držiš? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif O, lej, šele zdaj vidla. V redu, hvala Polna luna je šla mimo brez posledic, čeprav je že mal divje zgledalo Baje imajo v Merkatorju neko listnato al kakšno testo posebej za burek .. Teta zadnjič enkratnega prinesla na žurko .. samo se moram spravit do tja, ni ravno moja naj trgovina ... Pa za lazanjo sem našla polnozrnate testenine, tole se bom morda zdajle lotila pa da dam dve porciji zmrznit in eno za jutri prišparam ... Se je končno nabral en malo večji kup bučk za porabit Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 17. julij 2014 Prijavi Deli 17. julij 2014 Baje imajo v Merkatorju neko listnato al kakšno testo posebej za burek .. Teta zadnjič enkratnega prinesla na žurko .. samo se moram spravit do tja, ni ravno moja naj trgovina ...V Mercatorju imajo več vlečenih test (najbrž misliš vlečenega in ne listnategahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif), ki so tudi različne debeline. Meni so ljubša tanka, zato jemljem Kora testo od enih iz Mb: https://sl-si.facebook.com/vlecenotesto.kora. Je podobne debeline kot tisti za baklave na Lj tržnici. Debelejše je pa eno v čisto navadni plastični vrečki, zloženo in mislim, da jih dela nek Albanec. Prijateljica ga uporablja za štrudl. Seveda je še nekaj drugih, zadnjič videla, da ima po novem tudi (mislim da) Pečjak eno tanjšo verzijo v ponudbi. Ta vsa so v hladilniku, v Hipermarketu Šiška tam na koncu hladilnika. Madonca, se mi je zluštalo ene pite zdajhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif... 2 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 17. julij 2014 Prijavi Deli 17. julij 2014 Ja, točno, Kora je! V našem mini merkatorju ga ni, bom morala malo večjega najti očitno.Tokratna spinaca, ki je bila mišljena za burek, je pa itak kar v lazanji končala. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 17. julij 2014 Prijavi Deli 17. julij 2014 Potamanila 3 hruške, pest mandljev, 2 kosa kruha s sirnim namazom, radič, pa še bi kaj Bemule, glihkar sem se spomnila, da se mi čaj cmari že pol ure http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 17. julij 2014 Prijavi Deli 17. julij 2014 Dragi kuha dans Je naredil tisti svoj spesl pasulj s kolerabo in ingverjem, pa pečen krompir in paradižnik-kumare solato zraven. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 17. julij 2014 Prijavi Deli 17. julij 2014 Aliana ti si bolj mojstrica za zelenjvo... Na vrtu imam krasno blitvo (tole deževje ji zelo odgovarja). Kako jo še naj uporabim razen dušeno zraven rib. Peteršilj je tudi ekstra bujen in sem včeraj naredila pesto iz njega, dodala sem še pražena sončnična semena, česen, sol in sončnično olje. Odličen namaz. Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 17. julij 2014 Prijavi Deli 17. julij 2014 Zalaya, pri nas gre pri tamali najbolj v promet juhica (krompir + blitva, blitvo lahko na drobno nasekljaš ali kar zmiksaš, krompir pa pretlačiš posebej, da ni lepljiv). Drugače pa zavitki, lazanje, narastki .. samo z blitvo ali v kombinaciji z vso ostalo zelenjavo, ki je je preveč Prejle zamesila ržen kruh .. dal vzhajat v pečico, kao na 40 .. in na srečo odprem čez 15 minut, bilo divje vroče. Ne poznava se s pečico :/ Dala ven in ugotavljala, da sem verjetno pobila vse kvasovke, jaz pa brez dodatnega kvasa ali sode bikarbone .. No, saj sem potem našla v eni škatlici en pecilni prašek, ampak se je na srečo tudi kruh malo začel dvigovat ..Šli na večerni sprehod, prišli nazaj, in je bil tako, približno vzhajan. Zdaj čakam, da se speče in upam, da pečica ne bo čisto zahinavila, za vsak slučaj sem samo na 175 dala, ne na 200 ... Meh, tako težko je tule na Hr dobit dober kruh, sem hotela, da imamo nekaj dobrega za zajtrk, pa me zafrkava na polno :/ 1 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 17. julij 2014 Prijavi Deli 17. julij 2014 Grrrr, za brezveze bila do 1h pokonci http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/mad.gifDobila ven en poc, na vrhu že rahlo zažgan, v sredi pa surov .. Gre direkt v smeti jutri zjutraj, ko se ohladi. Bemtiš no http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/mad.gif Že drugič sem se zafrknila s tole pečico, ker ni bilo doma časa, da bi spekla. Evo, ne grem se več, samo še palačinke bodo. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 18. julij 2014 Prijavi Deli 18. julij 2014 Buč imam za izvoz, resno. Tako, da tamanimo bučne štrudle, bučne ocvrtke, polnjene bučke, bučke na žaru. Čez par dni bom se zdrznila, če bo kdo samo b od buč omenil. Pa gobe...včeraj gruntam, da bi nekaj gob zraven dala v omako...ajd kar v natikačih v šumico..za pest lisičk nabrala mimogrede pa še par golobic in enega starega jurčka..pol veš kako gobe rastejo...če jih v natikačih nabereš.. bog ne daj, da bi se za ta resno v gozd spravila.danes sem pol piščanca ven dala. Mislim, da ga bom podušila (in spet buče zraven nametala ) pa fižolovo solato. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.