Cookie 18. julij 2014 Prijavi Deli 18. julij 2014 Nat, naredi si zalogo buč in gob.Pri nas buč sploh ni nič, zahvala gre polžem v celoti. Morda bo kaj iz jesenskih sort, za zdele imam pa lepo zapakiran nič. Pri nas raste solata, blitva, stročji in kolerabe, pa pač to tamanimo. Včeraj sem pometala ven paradajze - plesen. Še malo, pa bo v miru splesnelo ostalo na vrtu. Se mi sploh ne splača nič špricat (z mlekom al pa kej), dežuje vsak dan.Pol pa knjigo v roke in na ležalnik http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon20.gif 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 23. julij 2014 Prijavi Deli 23. julij 2014 Naj jih vložim ali kaj? Itak bodo potem še zimske (oranžne). Tak, da bo buč za izvoz.včeraj so bili bučni polpeti..(nekaj slanine, čebulo, srednje veliko bučo naribala, peteršilj, sir, jajce, malo moke) in solata iz kumar in malo krompirja. Danes pa murkov zos ) Mi zmanjkalo smetane, v službenem vozilu tudi in pol hajd k sestri izposodit tisto, ki jo je včeraj kupila od mene )))) Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 23. julij 2014 Prijavi Deli 23. julij 2014 nakockane buče (cukine) se pa ja zamrzuje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.pngevo, od jamranja pa menda je neka korist; danes sem dobila celo vrečo (!!) bučk - cukinov, menda buč le ne bomo stradali.Danes polnjene bučke, sojine polpete pa kumarična solata 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 28. julij 2014 Prijavi Deli 28. julij 2014 Yes, jutri bo en teden več. Bravo midva http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Celo stanovanje diši po breskvah. Naročila kar 6 gajbic pri skupnostnem naročanju, kao itak moram pocivat pa bo čas za rezanje. Sem si nastimala povstre okrog in okrog, dvignila rit, nož v roke in kockala. Potem je pa I prevzel in je ena porcija šla na štedilnik, ena v pečico in 6 vrečk v zmrzovalnik. Breskve z vonjem in okusom http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gifEna gajbica je še bolj zelenih, bodo dozorevale v naslednjih dneh in lahko uživam in uživam in uživam .. v bistvu so breskve moje naj sadje, ce dobro pomislim http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.pngAja, marmelado sva danes dokončala, mickeno ima zazgan priokus, ker I ni skoz stal zraven in mešal, ampak mislim, da ne bo panike. V eno serijo sem se malo cimeta dala. In čisto sugar free, da bo lahko tudi za v bejbi kasice. Tamala pokliče po Skypu vsak vecer, pove, da me pogreša in da naj prideva kar z avtom ... Včeraj sem bila že malo jezna, se hočem pogovarjat s tamalo, ki je čist sposobna odgovarjati na vprašanja in pac imet normalen pogovor in vse kar jo vprašam zraven nona odgovori. Tamala se sape ni imela casa zajet. Imamo že 3 dni take pogovore.. no, včeraj je tudi I dojel tole in je rekel mami da naj bo malo tiho in pusti otroka do besede, sem ful stvari izvedela potem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.pngPo eni strani bi jo imela doma in upam, da ne bodo podaljševali vikenda, po drugi pa ji bo dolgčas, jaz pa definitivno ne bom tako pridno počivala :/ No ja, se bomo sproti menili... haha, kuhanje marmelade; jaz sem ono marelično sfiniširala v petek. Se je Razbojnik v hipu odločil, da bo spal pri babi in evo, bajta prazna (okej, Pesjanka not in Čuvajka zuni), zuni noč, Cookie pa za šporhetom http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.pngŠe dobro, da sem se letos odločila za tanajbolj navadne steklene kozarc/čke z univerzalnim pokrovčkom, ne vem, kaj mi je bilo leta poprej, ko sem se zahebavala s "posebnimi" kozarci. Itak je važna vsebina http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif Jaz sem šla po 2 deci in nekaj amforice v Trzin, h Stenkotu. Luštno in ceneje kot v kakem Merkurju, Sparu navadni. Hotela majhne, ker pollitrski za marmelado brez vseh dodatkov ne pridejo v poštev, mora bit toliko, da pri enih palačinkah pojemo.Pa vsako leto jih nekaj teh tamalih razdam z marmelado vred in ne pridejo nazaj, tako da sem bila letos že čisto brez.Za slive čez en mesec bo treba pa po novo zalogo kozarckov.Teli od bejbi hrane se mi niso obnesli, ker imajo čuden navoj in spustijo zrak, tako da bom najbrz se en paket deci kozarckov vzela za domace kasice na zalogo delat .. A potem si še dobila marelice, kul! Jaz se zdaj samo še z breskvami bašem, ko sproti dozorevajo, potem bodo pa že slive počasi.. Včeraj je I pobral aronijo po zelenici (malo prezgodaj baje) in sva naredila pol litra soka. Trpko ko zverina, ampak v rizevem mleku zgubi trpkost in je čist fajn .. dodatni vitamini in železo v žilo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Jaz sem vzela paket najbolj navadnih "polovičnih" od sicerjšnjih normalnih kozarcev za vlaganje v Rotarju, pa potem paket neke okrogle (kot za lutenico), malenkost večje kot oni polovični, pa tri paklce navadne velikosti pokrovčkov, ker imam nekaj kozarcev še doma. Po deci kozarčki so za nas premalo, pa malo bi mi bilo nerodno deci marmelade podarjat, jbg, tok butična pa spet ni. Pri palačinkah se pri nas pojemo pol navadnega kozarca domače marmelade. Naša je tekoča (ni gostil), dragi poje pa RES veliko palačink, še Razbojnik poje toliko palačink, kot jaz. Al jih samo jaz malo pojem? Dve do tri - male. Mam hitr dost palačinkastega okusa http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/edoom16.gifIzjema je figova marmelada - to delam iz napol posušenih fig in ta pa ne more biti tekoča. Cukra pa pri vseh marmeladah dodam po okusu, nikoli v 1:1, ampak tut sadja ne tehtam. Kuhinjsko tehtnico sem šele lansko leto dobila za rd, ampak se je sploh ne morem navaditi http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif jaz vse na uč ali roko ocenim http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif http://www.stenko.si/kozarci-za-vlaganje Tele prve v drugi vrsti imam jaz .. dva deci, čist ta mali bi bili res mal mini za naše marmelade, ja, ker imam isti sistem, kot ti. 15 minutne marmelade http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Moja tašča pravi moji marmeladi kompot http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png Letos sem sicer na pol ta velikega AMC lonca dala eno žličko agarja, glih tolk mal zgosti, da se lepše maže ... Pri nas gre max. 10 palačink naenkrat (ponavadi 3 še za zjutraj ostanejo) in večinoma marmelado s skuto ali pa kakim čoko namazom kombiniramo in se potem res več kot 2 deci ne porabi ... Slišim error 5 iz sosednje sobe, grem Roombo reševat http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png v napačni temi smo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png Če bi bilo po ta mlajšino bi vsak dan jedli palačinke. Meni počasi že pri ušesih ven lezejo.Razen češenjeve marmelade (ki šla kot da rečeš keks) nisem letos še skuhala ničesar. Marelice smo pojedli, breskev je za vzorec, mogoče bom kaj hruškove naredila. S tem, da jih tudi pridno meljemo. (napačna tema http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png)) samo ni Pikota nič blizu, da bi se repenčil..Pa tudi Silverja ne - samo zdaj, ko dežuje, bi lahko kakšno čiwknil. Da nas prestavim Jaz sem pa zadnjič v Rovinju iz enega kota potegnila aparat za vaflje delat .. Take, srčke. Imeli neke goste in čisto nič pametnega sladkega, palačink se mi ni dalo, pa sem rekla, da vidim kaj to naredi .. Vsi čist navdušeni, tamala sploh. In je šel z nami domov Drugače zdajle, ko ne visim ravno po eno uro v kuhinji, zvečer zmešam dve jajci, ene 3 deci mleka/vode/jogurta/kar najdem, malo žličko sode bikarbone in tolk ajdove moke, da rata nekako masa za palačinke .. Namažem model za torto z maslom, vržem kar kako sadje na dno, spet kar najdem, zlijem tole maso čez in dam pečt na 180* za pol ure. In je dovolj za večerjo in zajtrk za dva. Fajn je tudi varianta s popraženo čebulo in bučkami ... Kao ajdova zlevanka, samo da vsakič malo drugače delam .. Moram dobit še koruzno moko in probat, če isto deluje, bi znalo bit noro dobro ... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 28. julij 2014 Prijavi Deli 28. julij 2014 Super, da si sem prestavilahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png. Jaz namreč potrebujem recept za reeeeees dobro maso za palačinkehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif. Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 28. julij 2014 Prijavi Deli 28. julij 2014 :/ nimam recepta ... Delam po filingu.. moja mama dela najboljše klasične (iz bele moke), vem da zamenja pol mleka z radensko ... Jaz delam večinoma iz drugih mok, če imam pri roki isto dam rafensko/donat/pivo pa zlico maščobe (kar uporabljaš, jaz dam kokosovo) kar v maso direkt. Potem pa ene dve zabluzim, ker sproti še redcim maso do tam, kjer se še.ne trga. Z belo pridejo res čisto tanke, z ostalimi so pa tam med 1-2 mm debele ... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 28. julij 2014 Prijavi Deli 28. julij 2014 Ja, saj večino stvari delam brez recepta, samo tukaj pa očitno rabim enegahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif. Ne znam, res jih ne znam nareditihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_blush.gif. 2 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aeval 28. julij 2014 Prijavi Deli 28. julij 2014 Sem prebrala tole stran,pa pomislila da moram k Aliani na kuharski tečajhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/pevc.jpgSe mi zdi, da kuham kot kaka stara mama,nobenih "inovacij", eksperimentiranja, čiračaranja in tako naprej.O, lej, šele zdaj vidla. V redu, hvala http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Polna luna je šla mimo brez posledic, čeprav je že mal divje zgledalo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Baje imajo v Merkatorju neko listnato al kakšno testo posebej za burek .. Teta zadnjič enkratnega prinesla na žurko .. samo se moram spravit do tja, ni ravno moja naj trgovina ... Pa za lazanjo sem našla polnozrnate testenine, tole se bom morda zdajle lotila pa da dam dve porciji zmrznit in eno za jutri prišparam ... Se je končno nabral en malo večji kup bučk za porabit http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.pngKje??? Super, da si sem prestavilahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png. Jaz namreč potrebujem recept za reeeeees dobro maso za palačinkehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif.Evo. Tole se pa meni povsem pokrompiri, da mi uspejo takšne, da so tanke in užitne http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.pngKer vedno zelo na približno zmešam skupaj jajce, belo moko, mleko, malo soli, grooozno redko malo radenske, ker je ne kupujem ...Seveda jih vedno nekaj uničim?!Ampak edino, kar mi je uspelo ugotovit, je to, da mora biti ponev res zelo vroča, da se lepo spečejo.Aja, kaj danes jemo?Domač borovničec sladoled.Njaaaaami! 3 Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 28. julij 2014 Prijavi Deli 28. julij 2014 Ja, točno, pa ta prava ponev in vroča,tolk da zacvrci, ko zlijes noter. Kaj točno ti pa ne uspe, Anne, oz.kaj ti ni všeč pri tvojih palaxinkah? Aeval, v sparu, njihova natur pur al kaj ze je znamka. Saj ne vem a so ven iz prometa dali, ker je bila za pol znižana al se še dobi... Zdajle testiram, če tistale zlezanka uspe tudi s pirino polnozrnato ... Poprazila bucke, sampinjone, čebulo, ohladila, odlila vodo stran, stresla v model, prelila z maso ... Pa da vidimo čez pol ure .... Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 29. julij 2014 Prijavi Deli 29. julij 2014 Jaz pa dam navadno vodo namesto radenske. tudi nekje po občutku tole - najprej jajca , potem nekaj mleka, pa nekaj vode ali radenske (kaj pač je...ponavadi je radenska za špricerje namenjena ), moka, ščepec soli, vanilijev sladkor pa ščepec navadnega sladkorja. In pridejo res tanke..tudi ponavadi prvo raskiram, da vidim, če bodo res dovolj tanke Moja mati je delala najboljši šmorn ever - ok..nekaj je bila posoda kriva (že pred 40 leti si v Nemčiji nabavila AMC piskre), ampak tako rahlega nisem nikoli skup spravila - no, potem pa mi ona pove, da je mleko tisto, ki maso trdo dela in da ga je potrebno razredčit z vodo. 2 Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 29. julij 2014 Prijavi Deli 29. julij 2014 res dela mleko trdo maso; nažalost sem morala sama prit do tega spoznanja http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.giftorej, jaz naredim maso za palačinke iz namenske moke za krofe (včas so prodajali moko Boni, zdej pa že leta ne več, kupim pa kar merkatorjevo namensko moko, čeprav je tut bela moka "ta boljša" imenovana, enako dobra), enega jajca, mleka (po občutku), ščepca solnega cveta, ščepca vanilije v prahu, včasih dodam pol naribane eko limonine lupine, malo Donata (tega imamo zmer na lagerju), žličko sladkorja (v prahu je najboljši, ni pa muss), od uča dober brizg oljčnega olja. Vse se intenzivno premeša/stepe.Za testo je važno, da odstoji vsaj pol ure, da se moka napne al kaj http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif Uporabljam pa fejst razgreto palačinkarico od Tefala (da zacvrči, brez olja, ker olje je že v masi) - posoda je res tudi pomembna, žal sem to spoznala sama. Prej sem leta prve palačinke metala Pesjanki ali pa stran, ker nikol niso ratale crepes. 2 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 29. julij 2014 Prijavi Deli 29. julij 2014 Jst dam mleko, jajca, mal soli in namesto moke zmeljem ovsene kosmiče. Men se ne zdijo nič trde, včasih so bolj tanke, drugič bolj debele, mi je vseeno - vedno so odlične http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png 2 Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 29. julij 2014 Prijavi Deli 29. julij 2014 a jajc ne ješ? Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 29. julij 2014 Prijavi Deli 29. julij 2014 Če jih moram jaz dajat v pecivo, potem ne morem unga jest. Nisem pa tako striktna kot pri mesu.Ne razumem? Če daš jajca v pecivo, potem taistega peciva ne moreš jest, če pa je prilika, pa lop po filani papriki?Namesto jajc je lahko čičerikina moka - da veže (v teoriji); čeprav, jaz čičerikine moke še v življenju nisem uporabila :o) ************včeraj pire krompir, bučke v omaki, pečena vratovina, solata z vrtadanes razmišljam o gratiniranem jajčevcu - en je še v hladilniku, zraven kaka kumarična solata - Razbojnik mlati kumare ko nor Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 29. julij 2014 Prijavi Deli 29. julij 2014 Hm, kaj mi ne rata? Ne vem, samo niso tako dobre, kot če jih kdo drug naredihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif. Torej, rada bi takšne rahle, mehke, odlične. Za vikend sem kupila lisičke in naredila krasno juhohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif, pa se mi jih je zluštalo za zraven. Pa sem morala najprej po mleko v trgovino, ker ga sicer ne uporabljam, a škoda časa in dela. Mi niso uspele. V bistvu je nastalo neko skropucalo. Pa sem si rekla, da vprašam za kak dober recept, čeprav vem, da se to pač dela po občutkuhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif. No, še sreča jih ne jem tako pogosto, tako da ni neke krizehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif. Lili, lahko prideš na marsikaj drugega, a palačinke pa reees odsvetujemhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif. Razen če bom za dopust kak dan namenila tečaju pečenja palačinkhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png. 1 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 29. julij 2014 Prijavi Deli 29. julij 2014 Kaj ne razumeš? Mesa ne jem v nobenem primeru, jajca pa, samo delo s surovimi mi malo obrača želodec in jajc ne jem nikoli npr. pečenih, kuhanih, v solati.... krofe, pa v pecivu pa jem... samo se izogibam, če jaz to delam, ker potem mi nekako to pecivo ne gre dol.aja, prej sem nahitrco prebrala in sem napol razumela, da nisi tako striktna pri izogibanju mesa pa mi nekak ni šlo v glavo, ker sem mislila, da si orto vegi (v mojem jeziku) in da mesa pa RES ne ješ. Pred ohohooo leti mesa tudi jaz nisem jedla, pol so mi pa povsod ponujali sam filane paprike (na katere sem btw popolnoma nora) in sčasoma sem podlegla; no, nekaj je pripomoglo tdi to, da sem zbolela in nikakor nisem prišla h seb, dokler si nisem skuhala mastne kurje župe iz kurjih hrbtov (katere sem pridno oglodala do vretenc) - šele potem sem ozdravela.Jah, ni vse za vse in vsakogar ane a med pa ješ? Sej vem, da so ti dojadila vprašanja tega tipa, sam dans sem firbčno razpoložena http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif 2 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 29. julij 2014 Prijavi Deli 29. julij 2014 En star napev: Repa korenje sladko /zdravo, dolgo/ življenje En glih tolk star pripev: Korenje še še, repa pa ne http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 29. julij 2014 Prijavi Deli 29. julij 2014 Debate o palačinkah, doma pa polno stročjega fižola, ki ga bo treba porabitihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png. Torej, današnje kosilo (večerja bo očitno, kakor izgleda) - stročji fižol z omakohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png. 1 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 29. julij 2014 Prijavi Deli 29. julij 2014 Palačinka party je kar fajn ideja Danes na hitro skuhala rizoto z buckami in zeljem, to me je že narezano čakalo v hladilniku, I pripravil, preden je sel. Jutri ima tamala rojstni dan in bodo trije kosi Viki čokoladne. Jah.. ne čisto po planu, bi ful rada sama kaj scarala, ampak plani včasih pac ne sodelujejo. Bo itak zurka enkrat potem pa se bom morda takrat igrala. Dve gajbici breskev, ki sem jih še čisto trde poslala v klet, da počasi dozorijo, niso zdržale 2 dni :/ pol plesnivih. Smo zdajle reševali, kar se je dalo rešiti in bo še ena porcija'kompota'. Samo spet brez sladkorja, tako da bo hitro za pojest... 1 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 30. julij 2014 Prijavi Deli 30. julij 2014 Joj, jaz pa imam tak rada gobe. Evo sva v nedeljo s starejšo kar tak ga na en sprehod v gozd mahnili (to bil izgovor seveda..kao sprehajava psa ) in mimogrede nabrali enih deset (ena gor ali dol ) golobic. Pol pa hitro domov z njimi, jih na vroče ocvirke vrečt pa malo posolit in popoprat in pol sva prav bratsko gledali koliko bo katera pojedla..aha..ti tri...jaz tri...pa s kruhom pomazat omako. Nad, nad so nam dobre. V ponedeljek sem skuhala svojo daleč najljubšo jed - sirove štrukeljce (v juhi). Potamanila skoraj sama vse. Včeraj sestra naredila pasulj za obe familiji, jaz pa sirove palačinke. (razsula sem smetano in morala pod nujno porabit). Za danes pa še ne vem. Paradižnikova solata bo sigurno. 4 Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 30. julij 2014 Prijavi Deli 30. julij 2014 Aliana, ti lepo počivaj, I pa naj speče breskve. Tkole še kake gravže ratajo okusne. Breskve razpoloviš, malo sladkorja daš na vsako polovičko in v pečici spečeš - ko jih zavohaš, so pečene (sladkor malce karamelizira na breskvah). Zraven pa vanilijev sladoled http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif *******no, včeraj sem potem rajši filane paprike pripravila - v Rdeči lepotici - neverjetno dobro so se skuhale/spekle/pripravile. Samo tri so še ostale, in te bomo potamanili danes. 2 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
domoljubka 31. julij 2014 Prijavi Deli 31. julij 2014 .....Afrika-paprika...vročih 55 štikl receptov;http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.pnghttp://gluhinaglusni-dolenjske.net/index.php/razni-recepti/175-paprika 1 Citiraj ...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
none 31. julij 2014 Prijavi Deli 31. julij 2014 Tudi sam, moram priznat, palačink sploh ne znam! Nazadnje je celamasa šla kar v smeti pa sem se trudil....Nevem, nevem, pa vem marsikaj drugega skuhat po občutku!Super, da si sem prestavilahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png. Jaz namreč potrebujem recept za reeeeees dobro maso za palačinkehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif. Citiraj dReAM Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 1. avgust 2014 Prijavi Deli 1. avgust 2014 .....Afrika-paprika...vročih 55 štikl receptov;http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.pnghttp://gluhinaglusni-dolenjske.net/index.php/razni-recepti/175-paprika Majnka recept za suhe filane paprike http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shy.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 7. avgust 2014 Prijavi Deli 7. avgust 2014 No, pa mi bo uspelo. šla kar v shrambo od Zelenega zabojcka, pobrala 6kg ful poceni eko paradižnika (ni glih najlepši zgledal, ampak če bi bil tak, kot v Sparu, bi malo čudno gledala) ...In se že kuha en ta velik AMC lonec mezge 1 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.