Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Punce a je katera od vas že delala kakšno sladico iz Hokaido buč ali pa marmelado? Bi bila vesela kakšnega recepta ;) Sploh sladica s kombinacijo čokolade.

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sladico s kombinacijo čokolade bi jaz naredila praline. Recimo. Pire buče ohladiš in primešaš druge sestavine, zaželjene v pralinejih (kuglicah) in pomočiš v čokolado. Nisem pa še delala tega.

 

Hmmm lahko pa bi za ta vikend pripravila kaj takega.

 

Lili tale recept sem zdej našla...fajn deluje http://www.ekooaza.si/jesenski-bucni-mafini verjetno ga že jutri sprobam http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeraj je mama šla v trgovino s šolni, jaz pa v Mullerja... medtem ko je bila ona tam, sem jaz kupila brzinsko milko z lešniki in rozinami in jo pojedla brzinsko, preden ona pride.... potem sva kupili še gibanico in pojedli vsaka kos.

 

Aiuto. Hvala. Ne vem več kaj naj naredim, da se porihtam. Pa še vedno pašem na tesno v številko 32.

 

zadnjič sem ponoči prijatelju pojedla celo zalogo, celo fižol in grah.

 

Prekipevam od ljubezni, kdo ne bi-pokonzumiram toliko vsega kar mi zapaše, da bi lahko mela 100 kil brez problemov.

 

Če se ne zrihtam.

 

I luv you, se beremo.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeraj je mama šla v trgovino s šolni, jaz pa v Mullerja... medtem ko je bila ona tam, sem jaz kupila brzinsko milko z lešniki in rozinami in jo pojedla brzinsko, preden ona pride.... potem sva kupili še gibanico in pojedli vsaka kos.

 

Aiuto. Hvala. Ne vem več kaj naj naredim, da se porihtam. Pa še vedno pašem na tesno v številko 32.

 

zadnjič sem ponoči prijatelju pojedla celo zalogo, celo fižol in grah.

 

Prekipevam od ljubezni, kdo ne bi-pokonzumiram toliko vsega kar mi zapaše, da bi lahko mela 100 kil brez problemov.

 

Če se ne zrihtam.

 

I luv you, se beremo.

 

Kva je 32? A je to številka konfekcije? Kokr jst vem, je najmanjša številka za odrasle ženske 36. Vem, ker jo nos žena.

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shy.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes sem si pripravila kurjo juho s krompirjem in muškatno bučo.

Pol litra juhe sem imela v zamrzovalniku od zadnjič ko sem jo kuhala, dodala sem:

- dva srednje velika krompirja, zrezana na kocke

- eno mičkeno muškatno bučo, prav tako zrezano na kocke

- žličko čemaževega pesta

- ščep mlete kumine

- ščep himalajske soli

- ščep mletega čilija

- dva dl vode

 

Odlična je! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif

http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ja. bravo za ženo, jaz mam najmanjšo možno za babe.

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png ful lepo, ko prebereš da te lajka butl... nekaj napišeš, spodaj pa piše butl. juhu

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

 

Kok si pa ti velika? Ker tko, po slikah sodeč, sem si te jst predstavljal tam nek na 160cm. In če si tam nek bliz, ma da se zrediš na 36 al pa 38. Pa ne kil ampak konfekcijsko številko. Kuj, prec, zdele.

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_kisses.gif

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/heartpump.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Bere se dobro, je pa očitno iz strani ''ultra zdravo'' in ''dajte naše izdelke''.

Na začetku si pisala, da bi raje kaj s čokolado in ta recept to ni http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

So pa kakavova (presna) zrna tako, ali jih maraš ali sploh ne. Niso kaj dosti podobna kakavu, ki ga mi pojmujemo.

 

p.s.: jaz sem se vseeno vžgala na tiste bučne praline... ker tega še nisem delala mi bo izziv.

Veš kaj jz študiram...neki kot je Chef Bratušek...pardon Bine...zadnjič s sokom rdeče pese in agar agar.. Lahko bi agar agar zravn spasirane bučke, pa cimet, rjavi sladkor. Pa mogoče malo jabolka zravn. Pa malo podlogice iz polnozrnatih keksov in kokosovega masla, pa mal kakavovega. In končno oblila kocke z ekološkim kakaom in kakavovim maslom. Ali pa podloga iz polnozrnatih keksov, zmletih, namočenih datljev ter kokosovega masla...

 

Hmmm, ne vem, če nam probala. Dej še kako idejo Lili M. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz bi za osnovo vzela kak dober recept za kroglice (ne raffaelo ipd.), dodala hokaido pire, tudi malce jabolk kot praviš, si predstavljam zraven in oblila s čokolado. Pa čokolada je lahko navadna za kuhanje in peko, ker se ne grem ravno ultra bio http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Niti po denarnici ne.

Se strinjam. Sem samo razvijala misli, ker imam še doma nekaj kakavovega masla in kakaa na zalogi. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes sem porabila poslednjo zeleno bučko z vrta+čajoto in so v super v testeninah v smetanovi omaki. Pa radič v veliko krompirja (ker ima tako sramotno ceno, ga bomo jedli ful in še več :)

 

Ker pa se mi zunaj na hruškah pasejo ose...sem ful vesela Cereskinega recepta -hruška lepe Helene...nimam agavinega sirupa..hm....ja pismo, pa smetano sem porabila...ok..ne bo smetane in ne bo sirupa. ostalo pa

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Bere se dobro, je pa očitno iz strani ''ultra zdravo'' in ''dajte naše izdelke''.

Na začetku si pisala, da bi raje kaj s čokolado in ta recept to ni http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

So pa kakavova (presna) zrna tako, ali jih maraš ali sploh ne. Niso kaj dosti podobna kakavu, ki ga mi pojmujemo.

 

p.s.: jaz sem se vseeno vžgala na tiste bučne praline... ker tega še nisem delala mi bo izziv.

 

Vedno naredim recept malo po svoje tko, da me njihovi izdelki ne ganejo ;)

Sej vem ampak, ker nisem nič našla sem si pa rekla, da te sprobam in tudi sem jih (kar z presnih kakavom) vendar mi niso bli ravno uau.

 

Srečno z pralinami ;) jih mam ful rada ampak premal časa zadnje čase za tok pacanja ;)

 

***

Danes hokaido buča + krompir iz pečke z veliko skledo motovilca iz vrta :)

 

Sem pa sedaj 4 dan na brezglutenski "diete", da vidim kako bo to kaj name vplivalo (če mogoče kdo ve kdaj cca lahko pričakujem rezultatem, bi blo ful fajn vedet glede na to, da je to res kr ornk projekt). Se lovim sto na uro, ker kr pozabim in ker sem tok navajena kruha in podobnega. Mi pa ponovno ni uspel shar-ajdov kruh tud z razmerjem 60-40 in kvasom. :(

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kvasom. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sad.png

Ne vem, zakaj točno si se lotila brezglutenske diete, a kakor jaz ugotavljam, je velikokrat problem tudi kvas. Kruh se lahko naredi tudi z vinskim kamnom /pecilnim praškom, a žal seveda ni tako dober (puhast) kot klasičen.

 

Potem lahko poskusiš narediti še kisli kruh, recept je na tej strani: http://www.medinmleko.si/fermentiranje.php, ki jo je objavila Aliana, in je res super. Hvala, Aliana! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/love3.gif

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ne vem, zakaj točno si se lotila brezglutenske diete, a kakor jaz ugotavljam, je velikokrat problem tudi kvas. Kruh se lahko naredi tudi z vinskim kamnom /pecilnim praškom, a žal seveda ni tako dober (puhast) kot klasičen.

 

Potem lahko poskusiš narediti še kisli kruh, recept je na tej strani: http://www.medinmleko.si/fermentiranje.php, ki jo je objavila Aliana, in je res super. Hvala, Aliana! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/love3.gif

To sem ji že jaz mislila rečt... če gre za kako kandido, je treba tud kvas dat stran. In sploh ni take panike, pa čim bolj zmanjšat količino skadkorja, tud skritega... Npr. ne pojest preveč sadja, sploh kakih banan. Vseeno pa ne pretiravat... Postopoma.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jota iz zmrzovalnika, palačinke s chia semeni, ker sem brez jajc, goveja kostna juha... Tko po malem, cel dan, brez reda...

Pa cokoladice iz kokosovega olja, medu in roziceve moke sem naredila, se strjujejo v hladilniku... Da vidim, ce bodo šle v promet :)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ne vem, zakaj točno si se lotila brezglutenske diete, a kakor jaz ugotavljam, je velikokrat problem tudi kvas. Kruh se lahko naredi tudi z vinskim kamnom /pecilnim praškom, a žal seveda ni tako dober (puhast) kot klasičen.

 

Potem lahko poskusiš narediti še kisli kruh, recept je na tej strani: http://www.medinmleko.si/fermentiranje.php, ki jo je objavila Aliana, in je res super. Hvala, Aliana! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/love3.gif

 

Vem, ker drugače delam vse z vinskim kamnom vendar ajdov mi pa nekako ne rata :( Ok no enkrat, pred kakšnim letom, mi je super uspel ampak sem pozabila kaj sem takrat naredila. :(

 

Sem že gledala in premišljujem, da bi se ga res lotila :)

 

Gluten naj bi mi blokiral hormon sreče - seratonin http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/mellow.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/hypnodisk.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Enako Ceres...rdeče zelje delam prav po tem receptu...in brez tega ni Martina. Za jutri sem prvič v življenju kupila raco... Po tem receptu bo, sem zadnjič gledala na tv:

 

http://www.bbc.co.uk/food/recipes/whole_roast_duck_with_56138

 

Aja, namesto celih klinčkov raje uporabim klinčke v prahu. V rdečem zelju se namreč malo skrijejo in jih ne vidim pa pregriznem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jza imam scoje zelje s papriko in paradajze. Ponoči sem pojedla ful grozdja in dva jabolka. Ponoči naj normalen folk ne bi jedel. to je tudi cilj. Ampak pol preskočiš jutranje sadje in upaš, da boš shujšu. Sem mela basanje pri hitrem Mikiju prejšnji večer. groza. Dunajski in ne vem kaj še, pomfri. Bogo telo, s čim ga matram. Moje telo ali spi ali je za odklop žurerski. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png 'ber tek...
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Enako Ceres...rdeče zelje delam prav po tem receptu...in brez tega ni Martina. Za jutri sem prvič v življenju kupila raco... Po tem receptu bo, sem zadnjič gledala na tv:

 

http://www.bbc.co.uk/food/recipes/whole_roast_duck_with_56138

 

Aja, namesto celih klinčkov raje uporabim klinčke v prahu. V rdečem zelju se namreč malo skrijejo in jih ne vidim pa pregriznem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png

Pa še komentar mojega linka, verjamem, da se v angleščini niste glih prebijali čezenj. Zato poročam, kako sem recept realizirala.

 

Torej naša današnja Martinova raca:

 

Emmm Šparova http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif , 2,5 kilska. Sem jo posolila, poprala, stisnila nanjo malo česna in čisto malo zempfa. Najprej sem jo pol ure pekla na 205 stopinj in polivala z maščobo, ki jo je spustila. Naredila se je krasna skorjica. Potem še vsaj tričetrt ure na 180 stopinj. Občasno polivala. Nato: vzela sem jo ven, odlila odvečno maščobo (3 dcl je je bilo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png ) in raco tanko premazala z medom. Za 15 minut sem jo dala pečt ponovno na 200 stopinj. Ko premažemo z medom, je treba še pogosteje prelivat z maščobo, da se med ne bi zažgal. Maščobi sem po receptu dodala malo sojine omake, sam je bilo treba vsakokrat znova premešat, ker se je soja usedala na dno. Mnjamiii, zelo so pohvalili.

 

Kot prilogo je tukaj dodal krompirjeve palačinke. Krompir je spekel in komentiral, da tak krompir ne bo več pil maščobe. Zmečkan krompir je dodal k slani zmesi za palačinke, z malo pecilnega (I think) in spekel male ameriške palačinke.

 

V priloženem receptu je raco po cca uri in pol dal ven (jz je nisem), odlil maščobo, prilil jušno osnovo skupaj z naribano limonino lupino, pa neki še, v tej masi pa v pečici popekel cca 10 minut notranje hrustljave dele majniške solate (srčke). Komentiral je, da solate nima preveč rad, na tak način jo pa prav obožuje. Verjamem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png. Nato je raco premazal z medom in dal pečt nazaj.

 

Sama pa za palačinkice itak nisem imela časa, se pravi, zravn race nisem pekla krompirja, kjer je bilo na debelo maščobe, prej pa tudi nisem "frokala" pečice za peko par krompirjev. Ampak, enkrat bom pa ziher probala naredit.

 

Kot prilogo sem imela kr klasiko: sladko rdeče zelje z jabolki in vinom, pa mlince, endivijo.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jota iz zmrzovalnika, palačinke s chia semeni, ker sem brez jajc, goveja kostna juha... Tko po malem, cel dan, brez reda...

Pa cokoladice iz kokosovega olja, medu in roziceve moke sem naredila, se strjujejo v hladilniku... Da vidim, ce bodo šle v promet http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

ha, tole tudi pri nas mlatimo kar pogosto http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/hypnodisk.gif

 

Pa še komentar mojega linka, verjamem, da se v angleščini niste glih prebijali čezenj. Zato poročam, kako sem recept realizirala.

 

Torej naša današnja Martinova raca:

 

Emmm Šparova http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif , 2,5 kilska. Sem jo posolila, poprala, stisnila nanjo malo česna in čisto malo zempfa. Najprej sem jo pol ure pekla na 205 stopinj in polivala z maščobo, ki jo je spustila. Naredila se je krasna skorjica. Potem še vsaj tričetrt ure na 180 stopinj. Občasno polivala. Nato: vzela sem jo ven, odlila odvečno maščobo (3 dcl je je bilo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png ) in raco tanko premazala z medom. Za 15 minut sem jo dala pečt ponovno na 200 stopinj. Ko premažemo z medom, je treba še pogosteje prelivat z maščobo, da se med ne bi zažgal. Maščobi sem po receptu dodala malo sojine omake, sam je bilo treba vsakokrat znova premešat, ker se je soja usedala na dno. Mnjamiii, zelo so pohvalili.

 

Kot prilogo je tukaj dodal krompirjeve palačinke. Krompir je spekel in komentiral, da tak krompir ne bo več pil maščobe. Zmečkan krompir je dodal k slani zmesi za palačinke, z malo pecilnega (I think) in spekel male ameriške palačinke.

 

V priloženem receptu je raco po cca uri in pol dal ven (jz je nisem), odlil maščobo, prilil jušno osnovo skupaj z naribano limonino lupino, pa neki še, v tej masi pa v pečici popekel cca 10 minut notranje hrustljave dele majniške solate (srčke). Komentiral je, da solate nima preveč rad, na tak način jo pa prav obožuje. Verjamem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png. Nato je raco premazal z medom in dal pečt nazaj.

 

Sama pa za palačinkice itak nisem imela časa, se pravi, zravn race nisem pekla krompirja, kjer je bilo na debelo maščobe, prej pa tudi nisem "frokala" pečice za peko par krompirjev. Ampak, enkrat bom pa ziher probala naredit.

 

Kot prilogo sem imela kr klasiko: sladko rdeče zelje z jabolki in vinom, pa mlince, endivijo.

hehe, ti si pa znaš delo naložit http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

pri nas raco kar pogosto pripravljamo, najlažjo varianto je izumila v.d.tašča (in tudi najbolj okusno - za nas)

raco očistiš morebitnih ostankov perja, posoliš znotraj, zunaj. Notranjost napolniš s krhlji olupljenih jabolk in suhih sliv (jaz včasih dodam še olupljene napol skuhane kostanje), zašiješ odprtini. Na prsni strani namažeš z maslom, popečeš v posodi (mi uporabljamo litoželezno) na šporhetu, obrneš raco na hrbet. Nato v posodo dodaš krhlje olupljenih jabolk, suhih sliv, korenja, par krhljev čebule (opcijsko krompir, ni pa muss, opcijsko olupljen kostanj, ni pa muss, opcijsko kruhov kolač - v bistvu fila za krompirjeve cmoke, ni pa muss). Torej, pokriješ raco in jo porineš v hladno pečico, nastaviš od 160st (ventilatorska) do 180st (navadna) in pečeš toliko časa, kot je raca težka. V tvojem primeru (2,5kg) jo pečeš 2 uri in pol. V tem času greš lah mirne duše na kofe ali delaš kaj drugega. Nato jo odkriješ, pomažeš račje prsi z medom in daš nazaj odkrito pečt za 10 do 15min.

Zraven take race paše rdeče zelje (kot ste napisale zgoraj z jabolki in rd.vinom) in mlinci (če nimate kruhove rolade). mlince popariš s slanim kropom in poliješ z račjo maščobo. Pojejo garant vse http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

 

******

jaz sem dobila četrt domačega kozlička in smo jedli pečenega kozlička s prilogo in solato. Prej je bila božanska juhica iz maslene butternut buče.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pri nas tudi raca - po približno Cookijenem receptu. S tem, da jaz kostanje fliknem zraven in podušijo v bistvu zraven race. Itak, da smo prvo kostanje pospravili. Ni bilo niti zelja, niti mlincev, niti širokih rezancev....ker so pozabili nabavit (jaz štandkala cel podaljšan vikend), tako, da bil restan krompir.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pa še komentar mojega linka, verjamem, da se v angleščini niste glih prebijali čezenj. Zato poročam, kako sem recept realizirala.

 

Torej naša današnja Martinova raca:

 

Emmm Šparova http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif , 2,5 kilska. Sem jo posolila, poprala, stisnila nanjo malo česna in čisto malo zempfa. Najprej sem jo pol ure pekla na 205 stopinj in polivala z maščobo, ki jo je spustila. Naredila se je krasna skorjica. Potem še vsaj tričetrt ure na 180 stopinj. Občasno polivala. Nato: vzela sem jo ven, odlila odvečno maščobo (3 dcl je je bilo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png ) in raco tanko premazala z medom. Za 15 minut sem jo dala pečt ponovno na 200 stopinj. Ko premažemo z medom, je treba še pogosteje prelivat z maščobo, da se med ne bi zažgal. Maščobi sem po receptu dodala malo sojine omake, sam je bilo treba vsakokrat znova premešat, ker se je soja usedala na dno. Mnjamiii, zelo so pohvalili.

 

Kot prilogo je tukaj dodal krompirjeve palačinke. Krompir je spekel in komentiral, da tak krompir ne bo več pil maščobe. Zmečkan krompir je dodal k slani zmesi za palačinke, z malo pecilnega (I think) in spekel male ameriške palačinke.

 

V priloženem receptu je raco po cca uri in pol dal ven (jz je nisem), odlil maščobo, prilil jušno osnovo skupaj z naribano limonino lupino, pa neki še, v tej masi pa v pečici popekel cca 10 minut notranje hrustljave dele majniške solate (srčke). Komentiral je, da solate nima preveč rad, na tak način jo pa prav obožuje. Verjamem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png. Nato je raco premazal z medom in dal pečt nazaj.

 

Sama pa za palačinkice itak nisem imela časa, se pravi, zravn race nisem pekla krompirja, kjer je bilo na debelo maščobe, prej pa tudi nisem "frokala" pečice za peko par krompirjev. Ampak, enkrat bom pa ziher probala naredit.

 

Kot prilogo sem imela kr klasiko: sladko rdeče zelje z jabolki in vinom, pa mlince, endivijo.

 

Super Silvija za tale recept :) Tud midva sva prvič kupila raco in jo nameravamo ta vikend pečt. Bom mojemu posredovala, ker mi jo bo baje za rojstni dan spekel :) http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...