Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

ko mi frenda predlagala, tisto mesno dijeto - meso +zelenjava...ker njej ful paše...no sem jaz hotla umret... kaj takšne diete pa ni, da bi lahko ogljikove hidrate člowek jedel+solata...pa hujšal zraven? ali pa škrob?

men je to najboljša kombinacija. Solata, zraven pa na hitrco opečena vratovina http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif al pa pečene perutničke pa miks spomladanske solate http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif al pa regrat z ocvirki http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif al pa...zelenjava na žaru pa vratovina http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif mnjammm, sestavljeni OH-ji se lah zarad mene kar ukinejo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sing.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

bojim se, da nisi razumela ... ne mislim tistega pujsa na stolu ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif

ampak takega

 

http://shrani.si/f/3b/xr/1R5go5Et/images.jpg

Res je, hehe, namesto krožniku sem kar "stolu" videla. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_blush.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png Evo, pokazatelj slabe vesti, ki me muči od decembra in se nadaljuje kot začaran krog. Pa tk lepo sem lani v tem času padla v uravnovešeno "zdravo" obdobje... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pr nas smo tud A-jevci samo, da sem jz eden tistih redkih negativnih http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png Lubi drugač sam meso večinoma šopa, jaz mam pa obdobja. Naprimer par let nisem jedla svinjine, prejšn let pa ponovno začela. Je pa res, da obožujem zelenjavo v skoraj vseh oblikah.

 

Danes sem bila zjutraj že res pridna, ker sem naredila pirin kruh brez kvasa in to iz sveže mlete moke. Kok je dober. Sem polovico že za kosilo pohrustala. Sicer bi lahko sam to jedla vendar je bila danes na jedilniku "bogata" mineštra, ker sem notri vrgla vso zelenjavo, ki sem jo imela v hladilniku in omari http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png - brstični ohrovt, grah, bela leča, brokoli, cvetača in korenje. Mnjami http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

 

Za vikend sem pa prvič ustvarjala bučne njoke iz Hokaido buče in so rekl, da naj še kdaj to naredim tko, da ja bili so super http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Aliana in Cookie, ki sta poskušali GAPS dieto. Sta se lotili tega po navodilih ali samo vnesli določene njene principe v prehrano? Je katera naročila knjigo? Sta delali samo Introduction ali tudi potem nadaljevali? Na podlagi navodil na spletu?

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jaz sem nekaj časa samo kuhala župo iz mozgovnih in kolenskih sklepov (kjer je največ hrustanca) - govejo. Prvič po navodilu, ampak to je (za moj okus) pokvarjena (=skisana) župa in sem jo stran zabrisala (=dala psom), s kosmi vred. Fora je, da vliješ malo kisa oz.belega vina, ki iz kosti izluži kalcij, ampak men ta okus ne odgovarja. Potem sem kuhala brez dodajanja kisa ali vina in mi je bila dobra. tudi topel (ali vroč) mozeg sem sama pojedla. Meni je pasalo - nekaj časa. Potem se mi je uprl najprej mozeg (ker je le ful masten) kasneje pa še župa. Očitno sem si nabrala dovolj - kar mi je manjkalo. Kak mesec sem jo jedla, no jedli smo jo vsi, jaz pač več, z mozgom in hrustancem.

Ostalega se po GAPS-u nisem držala, ker nimam teh težav.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ok, upam da mi uspe, preden se mularija zbudi :P

 

Jaz sem najprej brskala po netu, potem sem si sposodila knjigo, ker sem hotela vedeti več. Kaj je štos in zakaj.

Bolj iz firbca sem šla na intro za 14 dni, da vem kako zgleda, pa ker se mi je stvar zdela ful smiselna in sem jo mal reklamirala okrog ;) sem hotela vedet kako zares zgleda.

Zdaj smo iz gaps potegnili elemente, ki so se mi zdeli najbolj smiselni (tamalo itak v vrtcu filajo s kruhom in testeninami).. juho imamo skoz v hladilniku, naceloma spijemo pred kosilom par deci, jaz še zjutraj velikokrat namesto kave.. delam z žlico kisa na 8l vode.. dodali smo več maščob v prehrano, sploh jaz (uspelo, da mam še vedno poporodno težo, velik uspeh zame), čimveč delamo brez žit, piskote iz hokaido buce, kokosova moka, mandljeva moka.. vsaj 3x na teden zelenjavno-sadni smoothie z enim jajcem not, mleko in izdelke surove, kolikor uspem dobit/naredit, FCLO dodali k.prehrani in fermentirane zadeve za probiotike (zeljnico, sirotko, kombuco vsak 1x na dan nekaj od tega)

Tamalemu počasi uvajam hrano in grem precej po gaps intro.. juhice in kuhana zelenjava in mehki deli mesa najprej, žita bodo počakala čim dlje, kolikor se bo dalo none prepričat.. se mi zdi, da ima nagnjenje k dermatitisu, pa bom raje malo pazla..

 

Kar se efektov tiče, jaz opazim to, da sem šla lahko po 15 letih dol iz kortikosteroidov zaradi dermatitisa in lahko preživim dneve, brez da bi se do krvi spraskala.. pred par leti ni bilo možno. Drugih težav niti nimam.

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hvala. Nekako se mi zdi, da mi je popolnoma ne bi uspelo furati, ker pač sem preveč časa v službi in tukaj ne morem tako na komot kot doma.

 

Cookie, a v tem času ste jedli samo juho ali juho poleg ostalega? Za kis/vino še nisem zasledila kje, res pa se mi ful po spletu ne ljubi brati.

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hvala. Nekako se mi zdi, da mi je popolnoma ne bi uspelo furati, ker pač sem preveč časa v službi in tukaj ne morem tako na komot kot doma.

 

Cookie, a v tem času ste jedli samo juho ali juho poleg ostalega? Za kis/vino še nisem zasledila kje, res pa se mi ful po spletu ne ljubi brati.

bold.

v tistem času kruha (piškotov, makaronov, krompirja, riža) nisem jedla, dragi in Razbojnik pa minimalno od tega. Mleko imamo od kmeta direkt, prekuhamo. Jaz se tuberkuloze bojim. Pred leti se je sorodnica okužila s tuberkulozo iz neprekuhanega mleka od domače krave - doma so v hlevu še imeli eno kravo, kasneje se je izkazalo, da se je le-ta okužila preko svoje mame. Pojem veliko doma pridelanega kefirja; kislega zelja, repe normalno. Žita namakam, ko/če se uspem spomnit. Redno jem kapsulirane alge, kapsulirane pro/prebiotike.

To župo sem jedla bolj zato, ker sem hotela okrepiti imunski sistem.

 

*****

včeraj sem sem nenormalno nažrla na poslovilki sodelavca (penzija), zato bom danes na kakijih, čajčkih in vodah.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeraj čudovita kisla repa z matevžem in krvavico. Popoldan pa smo še veganske piškotke z jabolki pekli. Danes se pa bašem z njimi http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

 

Danes za kosilo ajdova kaša s šitake gobami, korenjem in špinačo pa skleda rdeče pese zraven http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

 

p.s. pa par dni nazaj sem še en kruhek spekla. Kamutov in je bil mnjami tko, da ponovim vajo. Je bil pa mal rumenkasto obarvan in mi čist takoj potegnil, da je zaradi olivnega olja (mam enga tazga bolj zelenkasto rumene barve in zgleda svoje naredu).

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Cookie, a niso krave cepljene za tuberkulozo?

 

Anne, če bi šla na gaps zaradi celjenja 'leaky gut', potem nekaj na pol nima smisla, moraš kar zares se lotiti. Če je pa namen malo probat, oz.povečati vnos mineralov, vitaminov, probiotikov, aminokislin, protivnetnih snovi... Potem je pa po moje čist ok, če samo dodas glavne stvari k prehrani. In kolikor se le da, zmanjsas junk, da bo efekt hitreje viden.

 

Bemtis, zdaj grem pa odlozit dojenčka in na salco juhe, preden se bučnih palacink lotim ;)

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Gre za različne probleme, ki so vsi navedeni kot tisti, ki jih (lahko) GAPS reši, nekateri se mi spet bolj pojavljajo. Na njihovi spletni strani sem si prebrala Introduction Diet in nekako predvidevala, da so vsa navodila gor. Res je dopisano, da rabiš knjigo za učinkovito implementacijo diete, a sem razumela, da je uvodna dieta vseeno dovolj razložena na spletni strani.

 

Vendar nič ne piše o kisanju kosti, o čemer je enkrat Cookie govorila. Zato me je zanimalo, ali res rabiš knjigo. Na spletu je seveda dosti info, a se mi ne da iskati pravih skozi ves balast. In seveda me je zanimalo tudi, kako se je obnesla. Vidim, da uspešnohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif .

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kis ni nujen v juhi, je samo dodatek, da se več mineralov izluži iz kosti .. Taki mali detajlčki so še potem, ampak v osnovi je pa GAPS page čisto dovolj, da začneš ... Pa če si na FB, priporočam včlanitev v GAPS Slovenija skupino, lahko sproti kaj vprašaš in pokomentiraš, če te kaj muči http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Cookie, a niso krave cepljene za tuberkulozo?

 

Anne, če bi šla na gaps zaradi celjenja 'leaky gut', potem nekaj na pol nima smisla, moraš kar zares se lotiti. Če je pa namen malo probat, oz.povečati vnos mineralov, vitaminov, probiotikov, aminokislin, protivnetnih snovi... Potem je pa po moje čist ok, če samo dodas glavne stvari k prehrani. In kolikor se le da, zmanjsas junk, da bo efekt hitreje viden.

 

Bemtis, zdaj grem pa odlozit dojenčka in na salco juhe, preden se bučnih palacink lotim http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

ne vem. Tale (prej omenjena) zgleda ni bila, če je fasala.Sploh pa nekaterih "vrst" tuberkuloze se ne da pozdravit (zelo laično rečeno, morda bo Iknee več vedela; v glavnem, enim AB pomagajo, enim ne. So tut neke supertuberkuloze al kaj - pozabila sem že. Jaz sem do nedavnega bila sveto prepričana, da se to da pozdravit z AB, potem pa so me po(d)učili, ne znam pa tko razumljivo ponovit.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes "prisiljena" skuhat goveji golaž, ker je včeraj oči pozabu meso v avtu (skoraj cel dan) in se je že skoraj v celoti odtajal. Je pa baje od kravice tam nekje iz dolenjskih hribov, k se pasejo :) Vsaj nekaj dobrega :)

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Joto brez fižola naredila včeraj, pa ne vem, očitno tud samo zelje ne gre.. tamalga zvijalo celo noč, nič spala...mislim saj lahko je bila tud polna luna al kej, sam za vsak slučaj bodo ostanek danes ostali jedli, jaz bom pa eno izi rizotko...

Prvič spekla kruh iz nakaljenega kamuta.. fajn, samo malo manj tekočine bi še morala dat. Je težko pravilno dozirat, ker so že zrna mokra pa še zblendat je težko, če ni malo več vode..

Zvečer moram dat novo porcijo juhe kuhat, tamala imela post tri dni in hotela samo juho pit brez vsega 5x na dan..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Prvič spekla kruh iz nakaljenega kamuta.. fajn, samo malo manj tekočine bi še morala dat. Je težko pravilno dozirat, ker so že zrna mokra pa še zblendat je težko, če ni malo več vode..

 

Če je testo za kruh bolj "mokro" ni nič hudega...speci ga takole: posodo s pokrovom(!), daj v pečico, vse skupaj segrej na 230 stopinj, v vročo posodo zvrni testo za kruh in pokrij...peci 30 min na 230 stopinj pokrito, odkrij zmanjšaj temp. na 200 in peči še 20-30 minut.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Nimam pokrite posode za v pečico :( bom kaj izumila, hvala. Prvič slišim za tole.. a mora biti veliko 'zraka' v zaprti posodi? Hočem rect, ce zaprem, a je lahko testo do vrha posode ali mora biti samo do polovice napolnjeno? Aja, delala sem pa s sodo, ne s kvasom, a je vseeno?

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Nimam pokrite posode za v pečico http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sad.png bom kaj izumila, hvala. Prvič slišim za tole.. a mora biti veliko 'zraka' v zaprti posodi? Hočem rect, ce zaprem, a je lahko testo do vrha posode ali mora biti samo do polovice napolnjeno? Aja, delala sem pa s sodo, ne s kvasom, a je vseeno?

S sodo še nisem pekla...odvisno je, kako ti kruh naraste.

 

Tak način peke prakticiram sama, kadar pečem "kruh brez mesenja"...tisto testo je tudi zelo mehko, se kar razleze....ko je pečeno pa je kruh fantastičen.

 

Zaenkrat uporabljam stekleni pekač (našla sem ga v mamini shrambi - hvala mami, da ničesar ne vržeš proč http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png )......mislim, da bo dobro karkoli, kar prenese vročino do 230 in ima pokrov...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Nimam pokrite posode za v pečico http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sad.png bom kaj izumila, hvala.

Kaj pa če poskusiš pokriti s folijo?

 

Jaz imam sicer eno stekleno posodo s pokrovom in res pride prav, a kadar uporabim drug pekač in je dobro, da je stvar pokrita, dam čez folijo.

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeraj kolerabina kuha, pol pa tlačenka iz krškopoljca ( http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif ) s čebulo, bučnim oljem in rezino ajdovega kruha z orehi. Nenadkriljivo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sssh.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kaj pa če poskusiš pokriti s folijo?

 

Jaz imam sicer eno stekleno posodo s pokrovom in res pride prav, a kadar uporabim drug pekač in je dobro, da je stvar pokrita, dam čez folijo.

 

Folija je sicer zlo praktična, ampak men aluminij in toplota ne gresta glih skupaj

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ceres, si ovsene kosmiče kaj namakala prej? Ali jih prelila direkt z vrelim riževim mlekom? Jz še vedno razmišljam, nisem pa še osvojila, namakanja semen, oreščkov, kosmičev...

 

Folija, po novem (starem) zloglasna zaradi aluminija. Osebno sem ugotovila, kot da se v električni pečici pod folijo ne speče vredu. Kot da zadržuje, da bi toplota dobro prodrla do vsebine? Hmmm, kaj pa vem. Sem pa dolga leta uporabljala pekač iz jenskega stekla, s pokrovom. Vendar, vse se mora kdaj uničit, da pride novo (bližnje srečanje pekača s tlemi http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png ) Nujno potrebujem novega, brez njega ne znam, za določene jedi seveda. Pa še pečica je bila veliko bolj čista.

 

Danes zjutraj, ponosna nase, sem si spet uspela pripravit smoothie (beri: dovolj zgodaj vstala). Tokrat sem k sadju dodala kar cel olupljen košček rdeče pese. Namesto kave je v ta smoothie padla še guarana. Jes, se dobro počutim. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif


Včeraj kolerabina kuha, pol pa tlačenka iz krškopoljca ( http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif ) s čebulo, bučnim oljem in rezino ajdovega kruha z orehi. Nenadkriljivo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sssh.gif

Krškopoljca? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Posode s porkovom iz jen stekla ne stanejo veliko, v Sparu jih majo kukr češ, cena max 15E - tanajvečji.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...