Pico Della Mirandola 16. februar 2015 Prijavi Deli 16. februar 2015 Sem tudi jaz slišala za to oštarijo, da gazda pripravi, kar mu domačini tisto noč ulovijo. Sem pa malce v dvomih kar se resnične svežine tiče; naš sosed na morju (otok) lovi samo v zimskem času (in potem pospravi v skrinje), ker bojda se dobre ribe poleti skrijejo pred turisti (hrup, toplota). Kdo bi vedel, kaj je res http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon26.gifSe mi pa zdijo cene rib v (katerikoli) gostilni/oštariji bistveno previsoke glede na kvaliteto priprave le-teh. Če me kaj razpizdi, me razpizdi Vegeta - in to najdeš čist povsod. Tko da jaz rib (in morskega življa) po (obmorskih) gostilnah ne jem, ker jih sama pripravim stokrat bolje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gifIzjema je seveda (na izgled zanikrna) gostilna v Kortinah http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/music336.gif Boljše ribje juhe v življenju še nisem jedla http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/hypnodisk.gif gazda sam lovi, tako da je ulov na mizi šele malo pred kosilom, da pa nekaj daš v škrinja in prodaš kot sveže, to lahko samo kontinentalcem..., je pa res da se dejansko sveža riba šteje, tudi tista, ki je bila od ulova v ledu, ker drugače do velikih mest v notranjosti ne bi nikol prišla.. Sveže je pa tist iz mreže v ponev, tega pa ni prav velik. Včasih so v Piranu ribiči ob 5 h zjutraj prodajal ribo mimoidočim, mislim pa da se je ta praksa nehala k so velike restavracije dvignile ceno nakupa..Da bi pa vegeto dajal na ribe, to se mi pa zdi milo rečeno zelo čudno..je pa res da jih jaz ne jem, moj foter pa ne v gostilnah.. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 16. februar 2015 Prijavi Deli 16. februar 2015 Sem tudi jaz slišala za to oštarijo, da gazda pripravi, kar mu domačini tisto noč ulovijo. Sem pa malce v dvomih kar se resnične svežine tiče; naš sosed na morju (otok) lovi samo v zimskem času (in potem pospravi v skrinje), ker bojda se dobre ribe poleti skrijejo pred turisti (hrup, toplota). Kdo bi vedel, kaj je res http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon26.gifSe mi pa zdijo cene rib v (katerikoli) gostilni/oštariji bistveno previsoke glede na kvaliteto priprave le-teh. Če me kaj razpizdi, me razpizdi Vegeta - in to najdeš čist povsod. Tko da jaz rib (in morskega življa) po (obmorskih) gostilnah ne jem, ker jih sama pripravim stokrat bolje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gifIzjema je seveda (na izgled zanikrna) gostilna v Kortinah http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/music336.gif Boljše ribje juhe v življenju še nisem jedla http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/hypnodisk.gif No za Cres pa nisem vedela, sva pa z lubijem to na Santoriniju od enga domačina izvedela, da v eni gostilini sami lovijo in pol ponudijo tisto kar ulovijo, pač isto, in sva bila navdušena. Ambient sicer ni bil ne vem kaj, k da bi k nekomu domov prišel na teraso jest. Je pa okus in potem nočno vzdušje lučk itd naredilo svoje. Nikoli tega ne bova pozabila in se še danes tega res z nameškom spominjava. Moj dragi je zadnja leta hodu polet, k smo bili na morju, ribe lovit z enima atom in smo velikokrat imeli zastonj kosilo, tko, da se da ulovit. Sta pa hodila zvečer oz ponoči *** Danes pa krompirjev golaž z curryem in kokosovim mlekom Ter skleda solate z lečo 1 Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 16. februar 2015 Prijavi Deli 16. februar 2015 Kakšna ideja za pripravo brstičnega ohrovta? Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 16. februar 2015 Prijavi Deli 16. februar 2015 ja v kombinaciji s porom in krompirjem odlična kremna juha:) Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 16. februar 2015 Prijavi Deli 16. februar 2015 ne bi sicer glih juhe ampak bolj tako kot samostojno jed al prilogo vseeno hvala za zelo ažuren odgovor http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 16. februar 2015 Prijavi Deli 16. februar 2015 ne bi sicer glih juhe ampak bolj tako kot samostojno jed al prilogo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png vseeno hvala za zelo ažuren odgovor http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gifv solati, jebo te papak, jaz bi sicer s panceto, pa ne vem, če nisi v vegi fazi, tko da pol predlagam limonin sok. Lepe kuglce opereš, skuhaš (z malce soli in limon.soka), ohladiš do toplo/mlačno, dodaš popražene rezince/koščke pancete, malce soli, oljč.olja, limon.soka. 3 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 16. februar 2015 Prijavi Deli 16. februar 2015 Brstični ohrovt skuhaš cca 10 minut, potem pa bi jaz za prilogo samo tako, kot samostojno jed pa popekla v pečici s sirom. Rumene zunanje liste odstraniš. 2 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 16. februar 2015 Prijavi Deli 16. februar 2015 tko nekak ja Hvala tut solata bi prišla v poštev ja Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 16. februar 2015 Prijavi Deli 16. februar 2015 Pomlad je že. Jaz pa v sezoni pojedla samo eno krvavicohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png. Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 16. februar 2015 Prijavi Deli 16. februar 2015 Pomlad je že. Jaz pa v sezoni pojedla samo eno krvavicohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png.Kaj si nor, hitro nadoknadit, samo do Pepelnice še maš cajt. Jz pa letos toliko te "robe" kot še nikoli. Za zaključek sem v nedeljo skuhala prekajeno kračo. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 16. februar 2015 Prijavi Deli 16. februar 2015 Kaj si nor, hitro nadoknadit, samo do Pepelnice še maš cajt. Jz pa letos toliko te "robe" kot še nikoli. Za zaključek sem v nedeljo skuhala prekajeno kračo. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gifA bejž http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shock.gifmi smo bili vabljeni na kosilo in evo, kuhana prekajena krača http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif moram porabit še dve domači krvavici (zamrznjeni) in bosta jutri http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_approve.gifdanes bodo pač ostanki od sobote, nedelje, motovilca je še ohohoooo Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 16. februar 2015 Prijavi Deli 16. februar 2015 Kaj si nor, hitro nadoknadit, samo do Pepelnice še maš cajt. Če bo takšno poletje kot lansko leto, potem imam časa še do sončne jesenihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/linktongue.gif. PS: Vegeto bi morali prepovedati! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/mad.gif 2 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 16. februar 2015 Prijavi Deli 16. februar 2015 A bejž http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shock.gifmi smo bili vabljeni na kosilo in evo, kuhana prekajena krača http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif moram porabit še dve domači krvavici (zamrznjeni) in bosta jutri http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_approve.gifdanes bodo pač ostanki od sobote, nedelje, motovilca je še ohohooooHehe, ja maškare nosijo tudi prekajene krače http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif. Jz sem pa "kočerjala" dobro staro fižolovo kremno župo. Fižola je ostala od včerajšnjega kosila, kračo sem pa razdelila do zadnjega, torej da so še s sabo vzeli. Pa hvalabogu, kako je pasala juhca. Po šihtu pa sem imela eden boljših ženskih meetingov, mam kar nov zagon. Juhca za dušo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/love3.gif 1 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 16. februar 2015 Prijavi Deli 16. februar 2015 Sem dala močit ovsene kosmiče, pa par suhih sliv noter... potem mi je pa zapasalo kaj malo bolj konkretnega in sem zmešala dve jajci s sirčkom, pocvrla na maslu, zraven še kos kruha in skleda solate. Njamski. Kosmiči bodo pa jutri za zajtrk. Valentin me ni nič obiskal, na srečo je pa nekoga drugega tolk, da sem še jaz dobila kos slastne jagodne tortice http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif 3 Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 16. februar 2015 Prijavi Deli 16. februar 2015 Pomlad je že. Jaz pa v sezoni pojedla samo eno krvavicohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png.haha jaz sem jih pa letos mal "preveč" pa še bi jih in verjetno tud bom čist tko za slovo od zime 3 Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 17. februar 2015 Prijavi Deli 17. februar 2015 Ceres, kuhaš miso juho?To je edina japonska jed, ki je meni dobra. Pa bi jo rada znala skuhat tako dobro, da bi jo še kdaj http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 17. februar 2015 Prijavi Deli 17. februar 2015 haha jaz sem jih pa letos mal "preveč" http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png pa še bi jih http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png in verjetno tud bom čist tko za slovo od zime http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.pngJeseni sem dobila neke klobase. Jih zamrznila in ko pomislim nanje, pa saj sem jih šele "včeraj" dala v skrinjo, saj sem jih ravnokar jedla... Hmmmmm, a ni že štiri mesece tega, me prešine? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon15.gif Pa res je čas zeeeloooooooo relativna stvarhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif. Aja, danes krof. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif 1 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boudika 17. februar 2015 Prijavi Deli 17. februar 2015 Tamle je nekaj o brstičnem ohrovtu - meni je najboljši najbolj enostaven, kot priloga (podobno kot Anne) - kuhan v vreli vodi, nato prepražen na maslu, s ščepcem muškatnega oreška in veliko parmezana. Krofe smo, pač ne vem, zakaj (za zabavo otrok, najbrž), pekli prejšnji teden (pojedla sem jih ogromno) in jih ne morem več videti. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 17. februar 2015 Prijavi Deli 17. februar 2015 o faak, šele pol desetih, jst pa čist zlakotnjen http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_eek.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 17. februar 2015 Prijavi Deli 17. februar 2015 Jeseni sem dobila neke klobase. Jih zamrznila in ko pomislim nanje, pa saj sem jih šele "včeraj" dala v skrinjo, saj sem jih ravnokar jedla... Hmmmmm, a ni že štiri mesece tega, me prešine? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon15.gif Pa res je čas zeeeloooooooo relativna stvarhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif. Aja, danes krof. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gifjaz pa že dva. Prva letos - v pustnem času http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_approve.gifSodelavec vsako leto na pustni torek prinese božanske majhne krof(k)e. Dvakrat ugrizneš, pa jih ni več. Pa noče povedat kje točno jih kupi; pač kao nekje v bližini njegove hiše. Tut prov, važno, da jih nam prinese. Cookie, v Kalčku sem vrečke kupila. Ti jo verjetno svežo skuhaš? Dons mam sojino meso z grahom in paradajzem, polento, solato.Ne, nekoč sem (nekje, pa se ne morem spomnit kje, ker je bila pravzprav dobra, a draga) kupila že pripravljeno vrečko, dodala sem samo svežo zelenjavo in tofu.Imam pa nek ekobiosuperdrag miso koncentrat iz Kalčka. Do sedaj sem občasno vmešala žlico tega misa v zelenjavne juhe, samo sem delala narobe. Moraš počakat, da juha ni vrela, jaz pa sem kar v vrelico zamešavala (in itaq, da uničila vse dobre stvari). Pa žličko misa moraš najprej razmešat v malo vode, jaz sem kar žlico tega not ruknila in pol mešala s kuhovnico :/ 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 17. februar 2015 Prijavi Deli 17. februar 2015 A uporablja kdo termo posode? Poleg klasičnih termo skodelic mislim še termo posodo za hrano? Recimo kaj takšnega: http://www.hood.si/Termo-posode Kako se kaj obnese? Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 17. februar 2015 Prijavi Deli 17. februar 2015 pol dam deci smetane v kozarec in vse skupaj gret v mikrovalovko Včeraj sem prav pozijala, ko sem to prebralahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shock.gif. Že pred časom, ko je Alaina omenjala mikrovalovko, sem se začudila, zdaj pa še ti.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/blink.png Od vaju bi pričakovala, da je sploh nimata doma. C,c,c,c,c,c... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/frog.gif 1 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 17. februar 2015 Prijavi Deli 17. februar 2015 Včeraj sem prav pozijala, ko sem to prebralahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shock.gif. Že pred časom, ko je Alaina omenjala mikrovalovko, sem se začudila, zdaj pa še ti.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/blink.png Od vaju bi pričakovala, da je sploh nimata doma. C,c,c,c,c,c... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/frog.gifAliana ima mikrovalovko http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon15.gif Midva imava poverbano, dragi si v njej greje mleko http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon28.gifPravi, da za dva deci mleka ne bo mazal dodatne posode http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gif Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 17. februar 2015 Prijavi Deli 17. februar 2015 Jaz mam kombinirano, še iz časov, ko je bilo mišljeno, da bomo 'kdaj kaj not pogreli' .. pa majhno pečico sem hotela, ker sva bila dva in mi je bilo neumno po pol ure v prazno kurit, da se je segrela za pečt. Pogrela sem po moje hrano not ene 20x .. ja, od tega parkrat po porodu tamale, ko sem bla crknjena in imela zmrznjeno lazanjo in jo rabila t.a.k.o.j. Zdaj pa se mi zdi mw gumb ni bil v uporabi že 3 leta, razen zadnjič, ko ga je tamala pomotoma pritisnila in v prazno kurila pol minute A uporablja kdo termo posode? Poleg klasičnih termo skodelic mislim še termo posodo za hrano? Recimo kaj takšnega: http://www.hood.si/Termo-posode Kako se kaj obnese? Ne vem iz izkušenj, ampak berem mamice, ki tole uporabljajo, ker tamalim kuhajo za v šolo .. Menda je Alladin OK, samo ne smeš se zmotit in dat v pralni stroj, ker pol ni več ok. Jaz bi, če bi zdaj kupovala, iskala nekaj stainless steel, ne plastike, ker daješ vročo hrano not. A sem omenila, da sem zastrupila celo familjo v nedeljo? Jao ... I. na tržnici nabavil celega petelina, recept za coq au vin se je fajn slišal za v slow cooker, nabavila celo 'burgundca' za 9€, da bo res ta pravo vse skupaj ... Povabila naša dva, prvič na kosilo k nam .. In smo 10 minut po kosilu vsi štirje leteli na wc bruhat. Odrasli. Otrokinja se je na srečo odločila, da ni lačna, jaz ji pa na srečo ne težim, da mora sedet za mizo in vse pojest.Zelo sumimo vino, ker za zastrupitev s hrano je šlo malo hitro vse skupaj.. Prav zadeta sem se potem počutila še cel dan .. pa nič trebuh bolel ali slabo bilo, samo megla v glavi .. zastrupljeni, čist. V glavnem, prvič in zadnjič kuhala z vinom, bom jaz kar pri mojih impro receptih raje ostala ... 2 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 17. februar 2015 Prijavi Deli 17. februar 2015 Dons bo medičejska solata zame, za gospo pa še ne vem.. čeprav optiram za krof, ki bi verjetno zadoščal.. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.