Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Fajn se razvija ta tema.

 

Jutri bo najbrž bolje za začetek posta, ker je prazna luna. Pa krofe je treba pojesti. Pa tko... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif

Ti si tk fajn. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/love3.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png v bistvu mi je ful zanimivo kako večina ljudi, ki jim tole omenim reče neee, vino pa ne more bit krivo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

 

Zvau je bila najprej pečena 40 min na 250*C, poleg tega dr pravi, da virusna/bakterijska zastrupitev ni tako hitra reakcija.. tako da razen tega, da so nekaj pocarili z vinom.. mi ni jasno. Ok, al pa da so na eko kmetiji petelina s strupi futrali/mazali...

 

Saj.. a to se da komu dat preverit, brez da še eno porcijo pojem in sibam v bolnico povedat oz. da plačam članarino varstvu potrošnikov, da mi bodo sploh odgovorili na vprašanje? Mam še prazno flaso shranjeno, par kapljic je not...

 

 

 

Ja, pr virusni al pa bakterijski "zastrupitvi" ni tolk hitre reakcije, pr toksinih pa zna bit drgač. Mi smo enkrat jedl štorovke, ki so ble prej zmrznjene, pol pa pred pripravo odtajane ene par ur in so vsi tud bruhal takoj po zaužitju, razen mene. Oni so bli potem ok, jst sem mel pa 14 dni celo pizdarijo. Tko da jst še zmerej dvomim, da bi blo vino krivo. Tud ne verjamem, da bi kuro futral al pa mazal s "strupi". Je pa zlo možno, da bi do okužbe pršlo pri transportu al pa kr na tržnici

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja, to je možno. Toksini se tako verjetno ne skurijo na visoki T .. saj pravim, ful bi dala nekam pregledat, samo.. verjetno bomo samo ugibali, potem bom pa počasi vrgla flaso stran :)

 

Aja, post, točno...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Vprašanje, kolk bi mel smisel dat pregledat flašo, ker ko si rihtala kuro, si prjemala oboje, tko da je dost verjetno, da je okužena tud flaša, verjetn je pa tud kak laboratorij kje, kjer bi ti naredl analizo.

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes juha z rižki za mojo pikico (pojedla kr tri krožnike), za mami pa omaka z korenčkom in lečo za makarončke ter skleda solate s česnom. Hoče kdo lubčka http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/surprise2.gif

 

btw cuker se odpovedujem, do nadaljnjega...tečna.sem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sad.png

 

btw2 bolj v postu govorite bolj se mi lušta, da bi jutri krvavice delala...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/devil.gif

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

pffff, jaz pa sem študirala tole https://www.google.si/search?q=bistecca+alla+fiorentina&biw=1536&bih=774&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=aLblVNCzFuLW7Qav8ICgCA&ved=0CAYQ_AUoAQ

 

imam T-bone v zmrzovalniku, sam bodo zgleda počakal na toplejši del leta.

Itak pa, da je postni čas: včeraj je bil, poleg sadje, tako samo motovilec z jajcem in koruzo, potem sva bila z Razbojnikom še lačna in sva si "privoščila" kruh s toplim mlekom in medom. Za boljši spanec in tko http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

 

ker je (še vedno) postni čas, bo danes kar juha panada - pa da ne boste še pod vplivom zgornjega linka; gre za juho iz starega kruha in parmezana http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

pffff, jaz pa sem študirala tole https://www.google.si/search?q=bistecca+alla+fiorentina&biw=1536&bih=774&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=aLblVNCzFuLW7Qav8ICgCA&ved=0CAYQ_AUoAQ

 

imam T-bone v zmrzovalniku, sam bodo zgleda počakal na toplejši del leta.

Itak pa, da je postni čas: včeraj je bil, poleg sadje, tako samo motovilec z jajcem in koruzo, potem sva bila z Razbojnikom še lačna in sva si "privoščila" kruh s toplim mlekom in medom. Za boljši spanec in tko http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

 

ker je (še vedno) postni čas, bo danes kar juha panada - pa da ne boste še pod vplivom zgornjega linka; gre za juho iz starega kruha in parmezana http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

 

če pa bi hotela da so pod vplivom zgornjega linka bi morala napisat

da bo juha panada iz starih bobolov in big in parmezana rikote. pa mal piranske buge čez

 

uga buga zumba kong

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz grem pa danes sem po dolgem času in se odločam med točko 4. in dnevno solato.

 

http://www.restavracijabrejk.com/

omg pa dej kej drugega :/

 

Pico, ti boš pa dons lačen http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/opica.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kaj drugega?

mal sem gledala jedilnik, ampak ti ne ješ mesa...a solate, sestavljene po želji (=solatni bar) se ne dobi za normalen (do 6E) denar?

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

V njenem primeru sem si jaz v Londonu na koncu nosila s sabo. Kus kus s pečeno zelenjavo in podobno. Vse kar je bilo blizu mi ni šlo (McD, KFC, Burger King), razen suši in tega ne moreš vsak dan. Na srečo je bil v bližini Holland & Barratts, da sem si špajzo nesla direkt domov.

 

S sabo sem nosila v kvadratni stekleni posodi. Se mi zdi najbolj zdava.

pa še res je http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Še dobro, da je funkcija, ko se prijaviš in greš v temo, te vrže na mesto kjer si nazadnje sodeloval, drugače bi to prefurala.

Preprost recept, dušeno sveže zelje, naloženo na, ali pomešano s testeninami. Najbolje se obnesejo srednji do široki rezanci. Nekateri v zelje dajo malo paradižnikove mezge za začimbo, da obarva, drugi ne. Če marate sveži peteršilj, se fino poda v zelje po koncu kuhanja, da ga samo malo pogreješ mešanjem.

Nekateri zraven servirajo še parmezan.

To je to http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

 

**********************

 

Danes ne vem kaj bo... ideje?

 

Uporabljam ta recept - enostaven in okusen, zelje je sicer žal redko prisotno pri moji kuhi.

 

Preprost in lahek receptek so tudi zapečene bučke s česnom, če smo že pri postu. Razpolovljene bučke posoliš, posuješ z nasekljanim česnom, različnimi zelišči, posipaš s kosmiči masla in pokapaš z oljem in zapečeš v pečici.

 

Post bi pa kar še raztegnila v nedoločen čas.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sej je post!

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif Post smo pri hiši vzeli smrtno resno http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif : pijemo glino , pa olivno olje, pa čaj z odveznim dodatkom timijana+ ingverja + suhimi listki stevie......pa

 

konzumiramo pegasti badelj ( jetra, pa to...) ,vsak dan se spečeta dva majhna hlebčka kruha pirin in ržen http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif ...aha "svensk flicka" mi je poslala

 

recept : http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/1book.gif

http://earthweareone.com/this-is-the-most-powerful-natural-antibiotic-ever-kills-any-infections-in-the-body/

...jasno, paco že imamo v

 

shrambi......samo dva sveža čilija smo nadomestili s suhim kajenskim poprom....če nam do takrat ( 14 dni mešanica zori ) ne bo uspelo očistiti telesa

 

in pobiti vseh gram- pozitivnih in gram- negativnih bakterij , se bojim, da me bo žlica tega napitka ( glede na sestavine) dotolkla.

 

V tolažbo mi je, da bom umrla zdrava. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/horro-cb.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Še dobro, da je funkcija, ko se prijaviš in greš v temo, te vrže na mesto kjer si nazadnje sodeloval, drugače bi to prefurala.

Preprost recept, dušeno sveže zelje, naloženo na, ali pomešano s testeninami. Najbolje se obnesejo srednji do široki rezanci. Nekateri v zelje dajo malo paradižnikove mezge za začimbo, da obarva, drugi ne. Če marate sveži peteršilj, se fino poda v zelje po koncu kuhanja, da ga samo malo pogreješ mešanjem.

Nekateri zraven servirajo še parmezan.

To je to http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

 

**********************

 

Danes ne vem kaj bo... ideje?

Nočem izpasti bebec ampak kako se pa duši?

recept mi je všeč in je predvsem hitrejši od lečine juhe prvotno v planu

a mora bit rdeče zelje?

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Nočem izpasti bebec ampak kako se pa duši?

recept mi je všeč in je predvsem hitrejši od lečine juhe prvotno v planu

a mora bit rdeče zelje?

stisneš ga za vrat, pa dokler ne neha dihat, lah mu pa tut vrečko okol glave zavežeš - mislm da je to še najboljše za zelnate glave. Je vseeno, al je rdeč, črn al pa zelen.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

 

sam res, bi rabil nasvet, a je treba dat vodo zraven,al kaj?

na olju, maslu..

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

 

sam res, bi rabil nasvet, a je treba dat vodo zraven,al kaj?

na olju, maslu..

na rahlo namaščeni posodi, daš zrezan zelje, premešaš, popražiš glih tolko da spremeni barvo v napol stekleno in se malenksot omehča, nato zaliješ z malce vroče vode. Vroče, lahko tudi zelo tople, vsekakor pa ne mrzle, ker ga (=zelje) boš ustrašil.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

na rahlo namaščeni posodi, daš zrezan zelje, premešaš, popražiš glih tolko da spremeni barvo v napol stekleno in se malenksot omehča, nato zaliješ z malce vroče vode. Vroče, lahko tudi zelo tople, vsekakor pa ne mrzle, ker ga (=zelje) boš ustrašil.

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif V tako zelje lahko daš malo paradižnika, mleto kumino, sol in poper

 

Pa zelje nareži na mezinec debele rezance.......

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

policija je pred enim tednom na naši vasi prijela moškega s torbo ... po natančnem pregledu torbe so v njej našli dve odrezani glavi (rdečega zelja)

ker so pred mesecem v torbi našli glavo črnega zelja, smatrajo da je na delu isti storilec, belopolti mošli ki živi z materjo visok okoli 174 z rahlim podbradkom, rasist in homofob...

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Torej... brez sladkarij in alkota do naslednjih praznikov.

Hm, a nimaš ti nekega praznovanja vmes? Aja, saj tisto so praznikihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif.

 

Anne, v Mullerju srečala lustne stainless steel termo posodice.. sam so mini 3 deci in nekaj.. ce to kaj pomaga.. 25€ je cena.

Moja nova pridobitev. Je res kar majhna, ampak OK za manjšo porcijo. Zaenkrat se je dobro izkazala. Zjutraj sem prevrela juho in jo zapakirala, posodo sem pred tem splaknila z vročo vodo, po 4 urah je bila hrana še vedno topla. Osebno bi še kakšno stopinjo več, ampak OK, to je že preseravanjehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif. Res sem v tem času posodo dala na radiator, a ne morem reči, da bi bil vroč.

 

Pomembno mi je, da kljub maščobi nisem zaznala kakšnega čudnega okusa po inoxu (od ene termovke je bila tekočina skoraj neužitna). Prodajalka je celo predlagala drug produkt (od Emse, sem ga že gledala po spletu, a ima notri plastične posodice), a sama sem zaenkrat s tem zadovoljna.

 

No, a ravno zdaj sem hotela vprašati, kako se obnesejo tiste za otroke, pa vidim, da se dobijo še cenejehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ermm.gif.

https://nakup.pikapolonica.com/hranjenje/reer-termo-posoda/9040004013283904008

 

Klinc, kdor nima v glavi.... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...