Pinka 24. februar 2015 Prijavi Deli 24. februar 2015 maš bučo, pa maš bučnice-golice oz. brez lupin; če maš pa še kej bučnega olja (ne solatnega!) si pa sploh zmagala.Olupiš bučo (butternut, hokaido, katerokoli pravzprav, edino cukini bo bolj tak, meglen okus), izdolbeš seme, nakockaš bučno meso. Kocke buče daš v piskr, zaliješ z vodo, skuhaš do mehkega. Zmiksaš skuhano. Bučnice (pest za do 4 ljudi) na suho prepražiš v ponvi - ne pozabi mešat in ko zadišijo na polno in spremenijo barvo, ter se malce napihnejo, so ready, Sedaj jih z nožem sesekljaš na deski. Posoliš zmiksano bučo, naliješ v krožnike, nato v vsak krožnik kaneš par kapljic bučnega olja in dodaš narezane prepražene bučnice (tako/toliko, kot daš croutone/kroglice).Če nimaš bučnega olja, lahko v zmiksano bučo vliješ malo sladke smetane, ali pa vmešaš žlico ksl.smetane (župe ne smeš več segrevat), če nič od tega, pa košček masla. V butternut župo paše tut orehovo olje (butternut ima oreškast okus).Zakaj maščoba v oranžno župo? Ker so v maščobi topni nekateri vitamini (A, E in predoblike le-teh).Hvala Cookie, hokaido juho sicer pripravljam vendar s krompirjem in ingverjem. Tole z bučnimi semeni in oljem se pa top sliši. Veš, da pest bučnih semen na dan zadostuje potrebo po vnosu magnezija v naše telo. Pinka, k si glih omenila rakce pa buče...poleti pri nas jemo bučno juho z rakci. Buče so valda cukini; te nič ne lupim, samo nakockam in skuham v malo vode do mehkega. Nato zmiksam s paličnim in dodam rakce (olupljene repke), v par min so skuhani. Nato taiste repke s penovko poberem iz juhe, dam na toplo. V juho dam listek do dva sveže bazilike in ponovno zmiksam, zalijem s sladko smetano (malo!!), posolim in vložim prihranjene repke. Vrhunsko!Rakci so tud super v paradižnikovi juhi, če še nisi poskusila. Sicer ni neka znanost, ker paradižnik itak zraven paše, vendar je res mnjami. 3 Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aeval 24. februar 2015 Prijavi Deli 24. februar 2015 Župo kuham podobno kot Nat, le da na olju popražim čebulo, ca 2 stroka dam kuhat zraven ... ...danes njoki z omako iz paradižnika + bazilikemalo stročjega v solati.Vse še domače. Za večerjo ribji namaz(spomin na OŠ) Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 24. februar 2015 Prijavi Deli 24. februar 2015 O, ribji namaz .. luštna ideja Jaz pa ravnokar riž za sushi skuhala .. Bo s korenčkom in avokadom. Pa riževo-mesne kroglice zraven čaram, za jutrišnje kosilo .. oziroma za malco v službi zgleda, ker en verjetno ne bo imel časa hodit jest. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
angelit 25. februar 2015 Prijavi Deli 25. februar 2015 Mi dela slabo, ponoči sem navalila na čokolešnik... porabila vse mleko... pa flancate, kruh, sir, dva rogljiča s čokolado Zdaj pijem zeleni čaj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
angelit 25. februar 2015 Prijavi Deli 25. februar 2015 Moja nona je celo življenje jedla zdravo kmečko hrano. Zdaj je stara 87 let in največja faca, simple, relaxed and loving. 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 25. februar 2015 Prijavi Deli 25. februar 2015 Za dobro jutro danes zeleni smuti: ananas, sezam, laneno seme in kreša. Za kosilo pa na easy testenine z paradižnikovo omako in solata. Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 25. februar 2015 Prijavi Deli 25. februar 2015 ja, v kleti najdalj počakajo. Jaz sem letos kupila v trgovini dve butternut https://www.google.si/search?q=butternut+squash&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=gkHsVOD7E_KQ7AaG-oCYCA&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1536&bih=772 , (sadike so mi požrli polži) in sem jih pomotoma shranila v hladilnik. Sta začeli gnit/plesnit dokaj hitro, v kleti pa samo lupina otrdi.Si probala kdaj bučo pečt kot krompir v pečici? Jaz sem nekoč pekla hokaido, samo mi ni bil okus bogvekaj, tako da hokaido uporabljam samo za juho.no, to bučo sem pa sunila - sicer sem imela seme doma pa sem ga nekam založila in tako je lani nisem posadila. Pa ful nehvaležna semena imajo..od cele peščice, jih samo par ven pride. - sem lani v jeseni po naši bodoči njivi hodila in tam v travi bila ta bučka skrita, name čakala. tak, da jeee..spet imam seme. in pa bučo. ta je res ful sladka.nisem še pekla buče v pečici. bom probala. mogoče s krompirjem vred. da bo pisano. kako sploh pripraviš tole - soliš, poper, čebulo, pa nakockaš krompir in bučo? Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 25. februar 2015 Prijavi Deli 25. februar 2015 Nataly men muškatni orešček gor paše. Jz hokaido bučo spečem sam takrat k delam bučne njoke, k mi sam pečena ne gre preveč. Začinim jo s soljo, muškatnim oreščkom in poprom. 2 Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 25. februar 2015 Prijavi Deli 25. februar 2015 no, to bučo sem pa sunila - sicer sem imela seme doma pa sem ga nekam založila in tako je lani nisem posadila. Pa ful nehvaležna semena imajo..od cele peščice, jih samo par ven pride. - sem lani v jeseni po naši bodoči njivi hodila in tam v travi bila ta bučka skrita, name čakala. tak, da jeee..spet imam seme. in pa bučo. ta je res ful sladka.nisem še pekla buče v pečici. bom probala. mogoče s krompirjem vred. da bo pisano. kako sploh pripraviš tole - soliš, poper, čebulo, pa nakockaš krompir in bučo?sej pravim, da buč ne pečem v pečici (še). Nisem še preizkusila, ampak po Pinkino skor ne moreš sfalit. Jaz bom dala še malce medu na koncu, pa namesto popra rajši pikrič naseckanega čilija. Nataly men muškatni orešček gor paše. Jz hokaido bučo spečem sam takrat k delam bučne njoke, k mi sam pečena ne gre preveč. Začinim jo s soljo, muškatnim oreščkom in poprom. 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 26. februar 2015 Prijavi Deli 26. februar 2015 (popravljeno) Včeraj pekarski krompir, pa rdeča pesa iz kozarca. Danes bo jota, sivček je že namočen. Pa listnato testo je tudi že odtajano, sirovi trakci bodo za potem. ******šit, sem šla guglat za recept, pa to ni "moj" pekarski krompir http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.pngenivej, pri nas smo ta krompir od zmer delali: krompir olupiš, opereš, narežeš, obrišeš, daš v vročo ponev (jaz sem dala za maščobo žličko svinjske masti), pečeš. Medtem nakolutaš par klobas (en par), olupiš glavico česna. Krompir se je do zdej že napol spekel, vržeš not česen in zmanjšaš ogenj na pol. Dodaš začimbe (obvezno kumino, jaz sem dala zmleto, ker v drugi obliki kumina doma ne prodje, malce (!) sladke rdeče paprike za barvo, sol). Ko se zmehča česen, se doda nakolutano klobaso. Popekaš z občasnim mešanjem, dokler se krompir ne zmehča do konca in klobasa hrustljavo zapeče (pa ne preveč!). Popravljeno 26. februar 2015 -> Cookie 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 26. februar 2015 Prijavi Deli 26. februar 2015 Popekaš z občasnim mešanjem, dokler se krompir ne zmehča do konca in klobasa hrustljavo zapeče (pa ne preveč!).Kaj misliš s popekaš? Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 26. februar 2015 Prijavi Deli 26. februar 2015 http://www.rtvslo.si/zdravje/novice/ideja-za-hranilen-obrok-lazanja-ali-cokoladni-pralineji-z-dodatkom-placente/358988 Lahko pa popestrite jedilnik z novo modno muho.. sam dežurat bo treba pred porodniško.. Mislim, da je že Križnar (al Šeruga morda) omenjal tole. Tam nekje sredi ničesar je čisto normalno, da se zaužije tudi posteljico in da je to najbolj nenasilen način uživanja 'mesa' http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png 1 Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 26. februar 2015 Prijavi Deli 26. februar 2015 Kaj misliš s popekaš? odkrivaš (dviguješ pokrovko) in pokrivaš krompir. Krompir se napol skuha (v lastni sopari) napol speče. Seveda reguliraš ogenj (indukcijo vatevr). Fora tega krompirja je, da ima videz pečenega krompirja, okus je pa med pečenim in kuhanim. Najprej ga zapečeš (dobi zlato skorjico), ampak v sredini je tak krompir še surov. Potem ga pa dušiš s pokrovko, da se skuha sredica. Ma zihr si to že kdaj delala, sam nisi vedla tega, sploh pa se cel postopek bere kot ZF, v resnici je pa čist ajnfoh. 2 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 26. februar 2015 Prijavi Deli 26. februar 2015 Aha, ker beseda popekaš mene spomni na pečico, pa potem nisem več vedela, ali sem narobe razumela ali manjka kak del navodila ali kajhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/edoom16.gif. Hvala V bistvu si mi pa dala idejo, imam še neke klobase v skrinji, na katere kar pozabim, pa se lahko tega lotim.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif Ko že zgoraj omenjaš kumino in rdečo papriko kot začimbe h krompirju. Jaz to rada uporabim pri krompirju v pečici. Imam pa zdaj doma celo kumino od Sonnentorja in ali se samo meni zdi, da ima nek čisto poseben, skoraj parfumiran okus? Drugače nisem najbolj fenica cele kumine in sem dolgo časa uporabljala izključno mleto (če sploh), ampak ta je pa res drugačna in ne vem več, ali sem se vmes odvadila ali kaj? 1 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 26. februar 2015 Prijavi Deli 26. februar 2015 Danes bi karbonaro, sam sem spet v precepu, ali bo mladiček moj tole jedel ali ne..ker zadeva nikakor ne sodi v dietne jedi prepelične srede in z njo povezanim duhovnim in ostalim postom.. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 26. februar 2015 Prijavi Deli 26. februar 2015 Mislim, da eni delajo carbonaro z dimljenim tofujem. Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 26. februar 2015 Prijavi Deli 26. februar 2015 tut s prepečenim pehtranom nekateri.. točno geografsko določeni http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 26. februar 2015 Prijavi Deli 26. februar 2015 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em119.gif Ma poglej, če se češ it vegetarijanca, pa magari za 40 dni, bo treba pač kaj tudi "požreti", se ti ne zdi? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif PS: Ko že ravno omenjaš geografijo, mi lahko kdo od vas klenih primorcev pomaga? Po dolgem času sem pred leti končno ugotovila, za kaj se lahko uporablja una grda ostra nazobčana stran na ribežuhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif. A veste, una, za katero se od rojstva sprašuješ, kaj počne tam gor, če se samo mucke nanjo limajohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif. No, in ker zdaj veselo na njej včasih le naribam parmezan (čeprav mi je kot pravi kleni kontinentalki, morda celo podgorki ljubše uporabljati navadno, normalno stran ribeža), me zanima, kako vi tisto kvalitetno sčistite? Kajti jaz bi tisto najraje po vsaki uporabi, pa čeprav res redki, zabrisala proč, pa je problem, ker je pač ribež v enem kosu. 2 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 26. februar 2015 Prijavi Deli 26. februar 2015 Hvaležen sem za vaše vprašanje cenjena soforumašica.Bomo takole povedal, tist del ribeža ki ga v vprašanju navajate Primorci naj ne bi uporabljali za drugo kot da si pomotoma posnamejo kožo s prstov, kar sicer sodi v ta postni čas če želimo vsaj približno okusiti muke njega ki je za nas umrl da bi nas otel., drugače pa naj bi se parmezan oziroma njemu sorodni siri rezali kr z nožem v večjih kosih. Tist komercialni drobir v vrečkah pa naj bi se uporabljal bolj za zgoščevanje tekočih jedi šugotov, minešter in podobno.Kako se čisti sir s tiste nazobčane strani ribeža ne vem, s kožo gre namreč lažje.. upam da sem vam vsaj približno zadovoljujoče odgovoril Lep pozdrav v kam?????Podgurje? 3 Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 26. februar 2015 Prijavi Deli 26. februar 2015 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em119.gif Ma poglej, če se češ it vegetarijanca, pa magari za 40 dni, bo treba pač kaj tudi "požreti", se ti ne zdi? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif PS: Ko že ravno omenjaš geografijo, mi lahko kdo od vas klenih primorcev pomaga? Po dolgem času sem pred leti končno ugotovila, za kaj se lahko uporablja una grda ostra nazobčana stran na ribežuhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif. A veste, una, za katero se od rojstva sprašuješ, kaj počne tam gor, če se samo mucke nanjo limajohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif. No, in ker zdaj veselo na njej včasih le naribam parmezan (čeprav mi je kot pravi kleni kontinentalki, morda celo podgorki ljubše uporabljati navadno, normalno stran ribeža), me zanima, kako vi tisto kvalitetno sčistite? Kajti jaz bi tisto najraje po vsaki uporabi, pa čeprav res redki, zabrisala proč, pa je problem, ker je pač ribež v enem kosu. limonina lupinica, pol pa bp spereš pod pipo z vodo. 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 26. februar 2015 Prijavi Deli 26. februar 2015 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em119.gif Hvala. Seveda, limonina lupinica, na to sem pozabila, je ne uporabljam dosti. Ampak a ste ugotovili, da zadnje čase prodajajo celo ribeže z ne samo eno, temveč DVEMA nazbočanima stranema?! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png Dobro, eno neuporabno še razumem, dveh pa res ne. A ni ga šment, da imam enega točno takšnega domahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif. Nej lih podgurje, trenutno bo kar Lj, danes veselo obsijana s soncem. Je pa v moji domači okolici kar nekaj hribov in kakšna gora. 2 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 26. februar 2015 Prijavi Deli 26. februar 2015 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em119.gif Hvala. Seveda, limonina lupinica, na to sem pozabila, je ne uporabljam dosti. Ampak a ste ugotovili, da zadnje čase prodajajo celo ribeže z ne samo eno, temveč DVEMA nazbočanima stranema?! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png Dobro, eno neuporabno še razumem, dveh pa res ne. A ni ga šment, da imam enega točno takšnega domahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif. Nej lih podgurje, trenutno bo kar Lj, danes veselo obsijana s soncem. Je pa v moji domači okolici kar nekaj hribov in kakšna gora. ziher je ziher ker imamo tudi previdne Primorce... Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 26. februar 2015 Prijavi Deli 26. februar 2015 ay<AY<Y<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em119.gif Hvala. Seveda, limonina lupinica, na to sem pozabila, je ne uporabljam dosti. Ampak a ste ugotovili, da zadnje čase prodajajo celo ribeže z ne samo eno, temveč DVEMA nazbočanima stranema?! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png Dobro, eno neuporabno še razumem, dveh pa res ne. A ni ga šment, da imam enega točno takšnega domahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif. Nej lih podgurje, trenutno bo kar Lj, danes veselo obsijana s soncem. Je pa v moji domači okolici kar nekaj hribov in kakšna gora. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/griny.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/griny.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/griny.gif dobr, da vem za kaj se lahko sploh uporabi, k do sedaj sem tisto stran imela na ignor. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/griny.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/griny.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/griny.gif Drugače se mi danes ni ljubilo kuhat več kokr juho, po kosilu pa krof (žal jih v naši ljubi slaščičarni še vedno prodajajo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sad.png), zdej pop skleda zelene solate z bučnimi semeni in česnom http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/surprise2.gif Zjutraj pa proseni narastek z jabolki. btw tiste hiereoglifr tam zgoraj je prispeval moj najmlajši http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png če jih kdo razume, bi prosila za prevod http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png 4 Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 26. februar 2015 Prijavi Deli 26. februar 2015 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png ay<AY<Y<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< btw tiste hiereoglifi tam zgoraj je prispeval moj najmljajši http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png če jih kdo razume, bi prosila za prevod http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Aj aj mami, tukaj sem, tukaj sem, tuuuuuukaaaaaaaj! *********** Danes korenčkova juha in solata iz kislega zelja. Seveda s česnom. 3 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 26. februar 2015 Prijavi Deli 26. februar 2015 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/griny.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/griny.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/griny.gif bravo anne to bo to http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/OK-thumb.gif ko sem ga upoštevala je takoj prenehal btw lajkam tvojo objavo sam sem porabila celotno kvoto pozitivnih ocen hahaha 1 Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.