Cookie 3. marec 2015 Prijavi Deli 3. marec 2015 omar, mal redkejše, kot Jupol gold - ampak res MAL (!!) redkejše. Pa ponev (jaz imam tefalovo extra za palačinke) mora bit fejst razgreta, da vlita masa takoj zakrkne oz. začne brbotat ko jo vlivaš. Mah, sej boš vedel. Taprvo boš zajebu, vse nadaljnje bodo pa zihr super.Za sestavine je fajn ja, da so na sobni temp., sam tut če niso, ni pene. Jaz pečene nalagam na tavelik talar zraven šporheta (da so tople), potem jih pa pokrijem s še večjo pokrovko - tako se spodnje zmehčajo oz. ostanejo vroče. Delam pa zelo hitro, npr. nimam cajta pripravit mize z marmeladami in krožniki, ker se mi drugače palačinka na šporhetu zažge. Unih tačrnopikčastih pa jaz ne maram.Še boljše paalčinke so z maslom (stopljenim) - ampak to je že čist razuzdé http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png 3 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 3. marec 2015 Prijavi Deli 3. marec 2015 hehe - face - jaz na delavnicah vedno povem, da naj bo fugirna masa tako gosta kot za šmorn. za palačinke je preredka )))niti pomislila nisem, da kdo ne bi vedel, kako gosta mora bit no..jebene česnov kruh. zdaj ga že drugič pekla, ker tako povpraševanje in včeraj kar celo glavo česna not dala -in to mojega....tj..ogromno. zdaj pa res nisem za med ljudi - bi rekla, da mi iz vsake pore po malem česen ven diha )))sicer pa bila včeraj kurja obara na sporedu.za danes še tuhtam...regrat pa nekaj... 4 Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
omar 3. marec 2015 Prijavi Deli 3. marec 2015 omar, mal redkejše, kot Jupol gold - ampak res MAL (!!) redkejše. To mi deli. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Evo, tko se pove, Jupol pa to....... in pol mi je itak vse jasno. Ku Jupol ko že vliješ še mal vode notr, tik pred beljenjem. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/OK-thumb.gif Tko se podaja recepte, da člouk ve kako in kaj. Hvala, res hvala......http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif 3 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 3. marec 2015 Prijavi Deli 3. marec 2015 Hehe, tale Cookie, gradbeno hišna mojstrica http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png . Tudi jaz delam tako, da lapačinke polagam na večji plitvi krožnik, pokrivam jih z večjo pokrovko, da ostajajo vroče. Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 3. marec 2015 Prijavi Deli 3. marec 2015 To mi deli. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Evo, tko se pove, Jupol pa to....... in pol mi je itak vse jasno. Ku Jupol ko že vliješ še mal vode notr, tik pred beljenjem. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/OK-thumb.gif Tko se podaja recepte, da člouk ve kako in kaj. Hvala, res hvala......http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gifJupol GOLD!! Navaden Jupol je preredek. Oz, gostota je med Jupol navadnim in Jupol Gold. 6 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 3. marec 2015 Prijavi Deli 3. marec 2015 Torej, najprej kupimo Jupol in Jupol Gold, analiziramo gostoto, nato pa se lotimo palačinkhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png. Omar, pred časom sem jaz tu spraševala za recept, od takrat sem jih delala enkrat, rezultat je bil prva kot omleta (preveč jajc), vmes kakšna kar OK, nato pa nekaj neopredeljivegahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Whatever_anim.gif. Tako da menim, da bi mi pleskanje šlo bolje od rokhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon27.gif(čeprav niti tam ne briljiram), in glede na to, da bosta s Cookie imela restavracijo, se bom raje oglasila pri vajuhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif. 4 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
omar 3. marec 2015 Prijavi Deli 3. marec 2015 Torej, najprej kupimo Jupol in Jupol Gold, analiziramo gostoto, nato pa se lotimo palačinkhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png. Omar, pred časom sem jaz tu spraševala za recept, od takrat sem jih delala enkrat, rezultat je bil prva kot omleta (preveč jajc), vmes kakšna kar OK, nato pa nekaj neopredeljivegahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Whatever_anim.gif. Tako da menim, da bi mi pleskanje šlo bolje od rokhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon27.gif(čeprav niti tam ne briljiram), in glede na to, da bosta s Cookie imela restavracijo, se bom raje oglasila pri vajuhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif. Ja, to je ena od varjant. Druga bi pa bla, da bom jst dns ratu maček za pačalinke, ker zej vem, po zahvali Cookienega kreativnega trigona med Marsom in Uranom, za tapravo viskoznost mase....no in kaj sm teu povedat...aja, ti mi prideš belit, jst ti bom pa pačalinke peku. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 3. marec 2015 Prijavi Deli 3. marec 2015 Ha ha s temi palačinkami ste naredili pravo znanost....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png Prav zmotoviralo me je, da sem šla iskat recept v "sveto pismo kuharstva" (učbenik kuharstva star 33 let) Takole se glasi recept: za 10 palačink (ponve so bile takrat manjše) 15 -16 dag moke (pol ostre, pol mehke - bele)približno 2 dl mlekaščepec soli,2 jajcipo potrebi maščoba za pečenje (takrat še ni bilo teflona) Pa še navodilo (prepisano): V presejano moko vlijemo polovico mleka, mu dodamo jajci, sol in vse s šibo dobro razžvrkljamo. Nato prilijemo še ostalo mleko in razmešamo, da je testo gladko, brez grudic. Kadar dajemo žvrkljanemu testu stepen sneg iz beljakov, ga primešamo nazadnje. Na omaščeni, ogreti ponvi spečemo tanke palačinke. Da ostanejo tople, jih vlagamo v posodo, ki jo postavimo nad vodno paro. Vroče palačinke mažemo s pogreto marmelado, jih zvijemo in potresemo s sladkorjem. Priznam iz dva deci mleka jih še nikoli nisem delala. Mase imam ponavadi najmanj pol litra ali več. Del mleka nadomestim s slatino (ali navadno vodo), če jo le imam in maso delam zmeraj "od oka". Ponavadi mi ratajo, zmeraj pa tudi ne. Precej je odvisno od kvalitete moke. Pa od volje tudi.... Pa še en preizkus gostote mase. Zajemalko pomočiš v maso in jo zliješ iz nje. Na zajemalki mora ostati sloj, a masa mora spolzet dol... Če je masa pregosta jo malo razredčiš, če je pretekoča dadaš moko in ponovno prežvrkljaš... V maso lahko dodamo tudi sladkor, če so sladke, ni pa nujno oziroma nepotrebno. Jaz sem že dodala kislo smetano. Taka masa je bolj fajn za šmorn, saj mora biti gostejša kot za palačinke. Pride rahel in se hrustljavo zapeče. Pa veliko slastnih palačink. Pa še nekaj... vaja dela mojstra... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/linktongue.gif 3 Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 3. marec 2015 Prijavi Deli 3. marec 2015 Ti, a sam palačinke pa ne gre? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif 1 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
omar 3. marec 2015 Prijavi Deli 3. marec 2015 Ti, a sam palačinke pa ne gre? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gifTi, lej, žal ne,.......k moram, če hočem pečt res dobre palačinke, kupit še oba Jupola zraven in pol ne bomo metali Jupola proč......http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 3. marec 2015 Prijavi Deli 3. marec 2015 Veš kaj, imam jaz boljšo rešitev. Nič ne bo šlo stran. Kupiš dva Jupola, pogruntaš recept, spečeš palačinke, nato pa prideš meni zbelit stanovanjehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif . Stroške za Jupol in sestavine za palačinke dobiš seveda povrnjenehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif. 3 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
omar 3. marec 2015 Prijavi Deli 3. marec 2015 Veš kaj, imam jaz boljšo rešitev. Nič ne bo šlo stran. Kupiš dva Jupola, pogruntaš recept, spečeš palačinke, nato pa prideš meni zbelit stanovanjehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif . Stroške za Jupol in sestavine za palačinke dobiš seveda povrnjenehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif. Hm......http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_eek.gif .............. oki.....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon16.gif ........sam bi me pa vseeno zanimalo kdaj smo prešli iz unga da bi ti meni pobelila hišo do tega, da bom zej zgleda jst tebi belu in še peku palačinke? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 3. marec 2015 Prijavi Deli 3. marec 2015 Danes ne bomo nič jedli, oz. po sistemu; kar najdeš v hladilniku ali špajzi. Če ti ni všeč, briši h babici. Jaz sem na starem kruhu pa en Kiri sirček mam, pa dva nagubana jabka in dve zmehčani banani. Svoje k svojemu http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shock.gifNo, mam še dve žlici ovsenih kosmičev v sl.omari, pa jagodni jogurt - če bo sila. Po službi smo se zmenili s sodelavci/kami za nočno sankanje ob polni luni.Vzdušje pri nas je zadnje čase milo rečeno čudno, tko da je še čudno, da smo se sploh uspeli zmeniti. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia II 3. marec 2015 Prijavi Deli 3. marec 2015 Danes ne bomo nič jedli, oz. po sistemu; kar najdeš v hladilniku ali špajzi. Če ti ni všeč, briši h babici. Jaz sem na starem kruhu pa en Kiri sirček mam, pa dva nagubana jabka in dve zmehčani banani. Svoje k svojemu http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shock.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em119.gif the besthttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif sploh ono ta prvo- brišihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/azzangel.gifzarad mene tudi h kaki drugi vršilki dolžnosti (snahi for example) 1 Citiraj Obečanje ludom radovanje... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
angelit 3. marec 2015 Prijavi Deli 3. marec 2015 prav nič, ker sem včeraj od pekare do pekare, pa ne samo zato. prav NIČ. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 3. marec 2015 Prijavi Deli 3. marec 2015 Jupol GOLD!! Navaden Jupol je preredek. Oz, gostota je med Jupol navadnim in Jupol Gold. Genialci http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png Midve s tamalo sva pogruntale maso za piškote/plastelin .. najprej eno uro in pol packanja in igranja in modelčkanja, zdaj gre pa v pečico, pa da vidmo če je tudi užitno. Brez žit in jajc, pogruntala, da so sončnična semena genialen nadomestek moke, ful ceneje, kot z oreščkastimi mokami čarat ... 1 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
omar 3. marec 2015 Prijavi Deli 3. marec 2015 Včeraj ob desetih zvečer pred spanjem krožnik testenin. Dons 5 kofetov, še ene dva bom do večerje.... spet krožnik testenin. Tok, če se vam zdi, da se nezdravo prehranjujete, spomnite se Ceres.Že k ti o spominjanju na Ceres, sm dns neki ene linke od Nase gledu, neki pač iskal in spet naletim...........http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/w00t.gif .......da še zmeri nisi zaprla unih dveh luči. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_sneaky1.gif Tm stotine strokovnjaku tuhta kaj in kako sveti na Ceres, a tebi je težko dve stikali premaknit. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif Bejbe......http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_rolleyes1.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 4. marec 2015 Prijavi Deli 4. marec 2015 hruške debeluškečisto ste me zmešali s palačinkami ... lahko bi recimo nadevane s špinačo ... samo ne danes ...kuharski pomočnik nima časabo kar pire krompir poleg http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 4. marec 2015 Prijavi Deli 4. marec 2015 nekaj me zafrkava pc ... grrr ... bom pa takole *** @Omar ... zdaj, ko znaš narediti palačinke sledi 2stopnja ... mene so takšne že v začetku 80-tih položile Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 4. marec 2015 Prijavi Deli 4. marec 2015 kakšno olivno olje je na policah trgovin in tržnic http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif https://www.youtube.com/watch?v=FqsxTw7waF0#t=421 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 4. marec 2015 Prijavi Deli 4. marec 2015 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png ... vsaka palačinka tudi ni za požret ... ker ene babnce spečejo take, da ti grejo bolj gor kot dol, ko jih ješ ... na terenu so mi babnce ponujale tudi palačinke ... in včasih sem komaj zbrisal od tam ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png ... ker se cenim ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif A kakšno dekle al pa žensko si tud kdaj srečal v življenju...al samo babnce http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shy.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 4. marec 2015 Prijavi Deli 4. marec 2015 Za kosilo koruzni makarončki z boloneze omako in skleda zelene solate z črno lečo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Evo en recept za res odlične palačinke http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Za 6 palačink.400 ml rastlinskega mleka 1 jajce½ žličke cimeta¾ skodelice ajdove moke¼ skodelice riževe moke Priprava:Vse skupaj zmešajte. Pripravite ponev, v kateri se bodo pekle palačinke.Počakajte, da se res dobro segreje (lahko dodate 1/3 žličke kokosovega olja, čenima primerne prevleke) in vlijte testo. Naj palačinke ne bodo predebele, kerse jih ne bo dalo zviti, pretanke pa se lahko trgajo. Ko začnejo nastajatimehurčki, palačinko obrnite in specite do konca. Ponavljajte, dokler ne zmanjkatesta. Ekola imate copy paste http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png in uživajte v hrustanju http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif 1 Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 4. marec 2015 Prijavi Deli 4. marec 2015 Pinka palec:) sem zasledila , da si verjetno na brezgluteiski dieti Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
angelit 4. marec 2015 Prijavi Deli 4. marec 2015 Dopoldan mango-kokosova voda sokec. Kosilo: velika solata iz radiča, korenja in paradižnika. Se moram spucat, zato bom dopoldan mela soothije sadne.. borovnice, jagode, naj, njam... ananas... potem si bom delala namočene suhe slive in zjutraj zmiksala s paličnim mešalnikom, namesto smoothija. Ko shujšam bom še oreščke in semena. gre za to, da jaz na vsak način hočem kaj začutit, pa se mastrubiram s hrano. Ker čutim en big NULO, sem pa vzhičena ali prazna. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 6. marec 2015 Prijavi Deli 6. marec 2015 burek je sam mesni, vse ostalo so pite.. kdaj se boste naučili to enostavno pravilo! Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.