Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

omar, mal redkejše, kot Jupol gold - ampak res MAL (!!) redkejše. Pa ponev (jaz imam tefalovo extra za palačinke) mora bit fejst razgreta, da vlita masa takoj zakrkne oz. začne brbotat ko jo vlivaš. Mah, sej boš vedel. Taprvo boš zajebu, vse nadaljnje bodo pa zihr super.

Za sestavine je fajn ja, da so na sobni temp., sam tut če niso, ni pene. Jaz pečene nalagam na tavelik talar zraven šporheta (da so tople), potem jih pa pokrijem s še večjo pokrovko - tako se spodnje zmehčajo oz. ostanejo vroče. Delam pa zelo hitro, npr. nimam cajta pripravit mize z marmeladami in krožniki, ker se mi drugače palačinka na šporhetu zažge. Unih tačrnopikčastih pa jaz ne maram.

Še boljše paalčinke so z maslom (stopljenim) - ampak to je že čist razuzdé http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

hehe - face - jaz na delavnicah vedno povem, da naj bo fugirna masa tako gosta kot za šmorn. za palačinke je preredka :))))

niti pomislila nisem, da kdo ne bi vedel, kako gosta mora bit :)

 

no..jebene česnov kruh. zdaj ga že drugič pekla, ker tako povpraševanje in včeraj kar celo glavo česna not dala -in to mojega....tj..ogromno. zdaj pa res nisem za med ljudi - bi rekla, da mi iz vsake pore po malem česen ven diha :))))

sicer pa bila včeraj kurja obara na sporedu.

za danes še tuhtam...regrat pa nekaj...

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

omar, mal redkejše, kot Jupol gold - ampak res MAL (!!) redkejše.

To mi deli. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Evo, tko se pove, Jupol pa to....... in pol mi je itak vse jasno. Ku Jupol ko že vliješ še mal vode notr, tik pred beljenjem. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/OK-thumb.gif Tko se podaja recepte, da člouk ve kako in kaj. Hvala, res hvala......http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

To mi deli. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Evo, tko se pove, Jupol pa to....... in pol mi je itak vse jasno. Ku Jupol ko že vliješ še mal vode notr, tik pred beljenjem. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/OK-thumb.gif Tko se podaja recepte, da člouk ve kako in kaj. Hvala, res hvala......http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

Jupol GOLD!! Navaden Jupol je preredek. Oz, gostota je med Jupol navadnim in Jupol Gold.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Torej, najprej kupimo Jupol in Jupol Gold, analiziramo gostoto, nato pa se lotimo palačinkhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png.

 

Omar, pred časom sem jaz tu spraševala za recept, od takrat sem jih delala enkrat, rezultat je bil prva kot omleta (preveč jajc), vmes kakšna kar OK, nato pa nekaj neopredeljivegahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Whatever_anim.gif.

 

Tako da menim, da bi mi pleskanje šlo bolje od rokhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon27.gif(čeprav niti tam ne briljiram), in glede na to, da bosta s Cookie imela restavracijo, se bom raje oglasila pri vajuhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif.

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Torej, najprej kupimo Jupol in Jupol Gold, analiziramo gostoto, nato pa se lotimo palačinkhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png.

 

Omar, pred časom sem jaz tu spraševala za recept, od takrat sem jih delala enkrat, rezultat je bil prva kot omleta (preveč jajc), vmes kakšna kar OK, nato pa nekaj neopredeljivegahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Whatever_anim.gif.

 

Tako da menim, da bi mi pleskanje šlo bolje od rokhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon27.gif(čeprav niti tam ne briljiram), in glede na to, da bosta s Cookie imela restavracijo, se bom raje oglasila pri vajuhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif.

Ja, to je ena od varjant. Druga bi pa bla, da bom jst dns ratu maček za pačalinke, ker zej vem, po zahvali Cookienega kreativnega trigona med Marsom in Uranom, za tapravo viskoznost mase....no in kaj sm teu povedat...aja, ti mi prideš belit, jst ti bom pa pačalinke peku. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ha ha s temi palačinkami ste naredili pravo znanost....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

 

Prav zmotoviralo me je, da sem šla iskat recept v "sveto pismo kuharstva" (učbenik kuharstva star 33 let)

 

Takole se glasi recept: za 10 palačink (ponve so bile takrat manjše)

 

15 -16 dag moke (pol ostre, pol mehke - bele)

približno 2 dl mleka

ščepec soli,

2 jajci

po potrebi maščoba za pečenje (takrat še ni bilo teflona)

 

Pa še navodilo (prepisano):

 

V presejano moko vlijemo polovico mleka, mu dodamo jajci, sol in vse s šibo dobro razžvrkljamo. Nato prilijemo še ostalo mleko in razmešamo, da je testo gladko, brez grudic. Kadar dajemo žvrkljanemu testu stepen sneg iz beljakov, ga primešamo nazadnje. Na omaščeni, ogreti ponvi spečemo tanke palačinke. Da ostanejo tople, jih vlagamo v posodo, ki jo postavimo nad vodno paro. Vroče palačinke mažemo s pogreto marmelado, jih zvijemo in potresemo s sladkorjem.

 

Priznam iz dva deci mleka jih še nikoli nisem delala. Mase imam ponavadi najmanj pol litra ali več. Del mleka nadomestim s slatino (ali navadno vodo), če jo le imam in maso delam zmeraj "od oka". Ponavadi mi ratajo, zmeraj pa tudi ne. Precej je odvisno od kvalitete moke. Pa od volje tudi.... Pa še en preizkus gostote mase. Zajemalko pomočiš v maso in jo zliješ iz nje. Na zajemalki mora ostati sloj, a masa mora spolzet dol...

 

Če je masa pregosta jo malo razredčiš, če je pretekoča dadaš moko in ponovno prežvrkljaš...

V maso lahko dodamo tudi sladkor, če so sladke, ni pa nujno oziroma nepotrebno. Jaz sem že dodala kislo smetano. Taka masa je bolj fajn za šmorn, saj mora biti gostejša kot za palačinke. Pride rahel in se hrustljavo zapeče.

 

Pa veliko slastnih palačink. Pa še nekaj... vaja dela mojstra... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/linktongue.gif

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ti, a sam palačinke pa ne gre? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif

Ti, lej, žal ne,.......k moram, če hočem pečt res dobre palačinke, kupit še oba Jupola zraven in pol ne bomo metali Jupola proč......http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Veš kaj, imam jaz boljšo rešitev. Nič ne bo šlo stran. Kupiš dva Jupola, pogruntaš recept, spečeš palačinke, nato pa prideš meni zbelit stanovanjehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif . Stroške za Jupol in sestavine za palačinke dobiš seveda povrnjenehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif.

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Veš kaj, imam jaz boljšo rešitev. Nič ne bo šlo stran. Kupiš dva Jupola, pogruntaš recept, spečeš palačinke, nato pa prideš meni zbelit stanovanjehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif . Stroške za Jupol in sestavine za palačinke dobiš seveda povrnjenehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif.

Hm......http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_eek.gif .............. oki.....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon16.gif ........sam bi me pa vseeno zanimalo kdaj smo prešli iz unga da bi ti meni pobelila hišo do tega, da bom zej zgleda jst tebi belu in še peku palačinke? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes ne bomo nič jedli, oz. po sistemu; kar najdeš v hladilniku ali špajzi. Če ti ni všeč, briši h babici.

 

Jaz sem na starem kruhu pa en Kiri sirček mam, pa dva nagubana jabka in dve zmehčani banani. Svoje k svojemu http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shock.gif

No, mam še dve žlici ovsenih kosmičev v sl.omari, pa jagodni jogurt - če bo sila. Po službi smo se zmenili s sodelavci/kami za nočno sankanje ob polni luni.

Vzdušje pri nas je zadnje čase milo rečeno čudno, tko da je še čudno, da smo se sploh uspeli zmeniti.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes ne bomo nič jedli, oz. po sistemu; kar najdeš v hladilniku ali špajzi. Če ti ni všeč, briši h babici.

 

Jaz sem na starem kruhu pa en Kiri sirček mam, pa dva nagubana jabka in dve zmehčani banani. Svoje k svojemu http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shock.gif

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em119.gif the besthttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif

sploh ono ta prvo- brišihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/azzangel.gif

zarad mene tudi h kaki drugi vršilki dolžnosti (snahi for example)

 

Obečanje ludom radovanje...


Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jupol GOLD!! Navaden Jupol je preredek. Oz, gostota je med Jupol navadnim in Jupol Gold.

 

Genialci http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

 

Midve s tamalo sva pogruntale maso za piškote/plastelin .. najprej eno uro in pol packanja in igranja in modelčkanja, zdaj gre pa v pečico, pa da vidmo če je tudi užitno. Brez žit in jajc, pogruntala, da so sončnična semena genialen nadomestek moke, ful ceneje, kot z oreščkastimi mokami čarat ...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeraj ob desetih zvečer pred spanjem krožnik testenin. Dons 5 kofetov, še ene dva bom do večerje.... spet krožnik testenin.

 

Tok, če se vam zdi, da se nezdravo prehranjujete, spomnite se Ceres.

Že k ti o spominjanju na Ceres, sm dns neki ene linke od Nase gledu, neki pač iskal in spet naletim...........http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/w00t.gif .......da še zmeri nisi zaprla unih dveh luči. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_sneaky1.gif

 

Tm stotine strokovnjaku tuhta kaj in kako sveti na Ceres, a tebi je težko dve stikali premaknit. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif

 

Bejbe......http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_rolleyes1.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest Jeti

hruške debeluške

čisto ste me zmešali s palačinkami ... lahko bi recimo nadevane s špinačo ... samo ne danes ...kuharski pomočnik nima časa

bo kar pire krompir poleg http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest Jeti

nekaj me zafrkava pc ... grrr ... bom pa takole

***

@Omar ... zdaj, ko znaš narediti palačinke sledi 2stopnja ... mene so takšne že v začetku 80-tih položile

 

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png ... vsaka palačinka tudi ni za požret ... ker ene babnce spečejo take, da ti grejo bolj gor kot dol, ko jih ješ ...

 

na terenu so mi babnce ponujale tudi palačinke ... in včasih sem komaj zbrisal od tam ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png ... ker se cenim ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif

 

A kakšno dekle al pa žensko si tud kdaj srečal v življenju...al samo babnce

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shy.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Za kosilo koruzni makarončki z boloneze omako in skleda zelene solate z črno lečo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

 

Evo en recept za res odlične palačinke http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

 

Za 6 palačink.

400 ml rastlinskega mleka

1 jajce

½ žličke cimeta

¾ skodelice ajdove moke

¼ skodelice riževe moke

 

Priprava:

Vse skupaj zmešajte.

 

Pripravite ponev, v kateri se bodo pekle palačinke.
Počakajte, da se res dobro segreje (lahko dodate 1/3 žličke kokosovega olja, če
nima primerne prevleke) in vlijte testo. Naj palačinke ne bodo predebele, ker
se jih ne bo dalo zviti, pretanke pa se lahko trgajo. Ko začnejo nastajati
mehurčki, palačinko obrnite in specite do konca. Ponavljajte, dokler ne zmanjka
testa.

 

Ekola imate copy paste http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png in uživajte v hrustanju http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Dopoldan mango-kokosova voda sokec.

 

Kosilo: velika solata iz radiča, korenja in paradižnika.

 

Se moram spucat, zato bom dopoldan mela soothije sadne.. borovnice, jagode, naj, njam... ananas...

 

potem si bom delala namočene suhe slive in zjutraj zmiksala s paličnim mešalnikom, namesto smoothija.

 

Ko shujšam bom še oreščke in semena.

 

gre za to, da jaz na vsak način hočem kaj začutit, pa se mastrubiram s hrano. Ker čutim en big NULO, sem pa vzhičena ali prazna.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...