Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

od vseh burekov, je jabolčni najboljši http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif

 

*******

že tri dni na sendvičih iz avtomata http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon21.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest Jeti

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Ceres

 

***

nisem več zdržala ... danes bo morska pica ... iz picerijehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

 

za jutri imam v planu joto z repo, malo več, da bo še za ponedeljek

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ej, jaz mam pa nazaj otroka, ki je mojo hrano in še uživa zraven xsrcx

Zanč smo nekaj gledali na you tubu in je včeraj rekla, da moram cvetačo kupit, da bova kruhke naredili ..

 

http://www.zenska.si/lifestyle/kulinarika/4-fantasticni-nacini-kako-ogljikove-hidrate-nadomestimo-s-cvetaco-video/

 

In se zdajle baše tamle za mizo in govori njam njam ... odštek, 14 dni nazaj je ne bi pripravla tole v usta stlačit .. Tolk o tem kako hrana v vrtcu, ki bazira na belih OHjih vpliva na otrokov okus in preference, kar se hrane tiče ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/mad.gif Ampak neeeee, to res nima veze, oni jim kuhajo tako zato, ker drugače ne jejo...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

od vseh burekov, je jabolčni najboljši http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif

 

*******

že tri dni na sendvičih iz avtomata http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon21.gif

Ti ti Kukica...pol pa spet doktor Pik Pik http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png In Ceres...ne bo dost energije za svetit tam v vesolju http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

 

Me pa takooooo pridne v službi...si delamo solatke. Popoldne jem pa preveč OH in kekseke navrh. Pstttt http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

No, zdaj pa res....... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

 

Ni fino biti bajsi.

 

vsak dan se domislim kake nove "modrosti". Danes npr........... da ti rata, ko si se res pripravljen soočit s tistimi čustvi iz brezdna obupa, ki ga mašise s hrano.

 

Pa še nekaj samo se ne spomnim..... aja, da moraš obdržat level tisti vznemirjen, optimističen, pogled na tvoje slimmer and trimmer bodi, ki ga boš imel po dvotedenskem odpovedovanju vsem tistim morilskim njami skušnjavam, ki jih imamo tak opreveč radi nekateri.


celo tole zdaj... moraš... ti je sploh kaj sveto na tem svetu?


Celo-čem rečt, postajam brihtna bolj in bolj. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_approve.gif Mogoče bom pisala Marsi s prošnjo, da nepogrešljivi zamenja za Egocentrik

V lajfu mi tako laufa, da si zaslužim eno šljivo, kar čakam jo... Upam, da je to to... drugače Zdrava Marija vse zrihta.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Eh... V sparu ugotavljala, da danes pa res nimam volje, niti za razmišljanje o kosilu.. kaj šele kuhanje. In sem nabavla pečenega gmo piscanca. I zdaj dela pečen krompircek za zraven, pa komentira, da je piscanc tako koscen ko njegova bakica :P njam še enkrat.

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Moram povedat nekaj kar se mi je danes zgodilo tragikomičnega. Sem šibala sto na uro zjutraj s kolesom v mesto na basalno kacijo. Mama je šla z avtom za mano in me je lovila okoli, in me zalotila ko sem kupovala tortice (2)... iz moje krvi in potu in sramote je dobila za osmi marec čokoladne tortice. je bila scena na placu in sva se potem rokovali, da ne bom nikoli več.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

današnja misel: Pomembno je vzbostaviti naraven življenjski ritem, zdrav cikel prehranjevanja, s katerim se znebimo stresa, ki ga diete še potencirajo in tako zmanjšamo potrebo po omamljanju s hrano oz prenajedanju.

 

Z mamo pa zdaj greva pohajat... jaz in moja mama sva kontra.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

današnja misel: Pomembno je vzbostaviti naraven življenjski ritem, zdrav cikel prehranjevanja, s katerim se znebimo stresa, ki ga diete še potencirajo in tako zmanjšamo potrebo po omamljanju s hrano oz prenajedanju.

 

Z mamo pa zdaj greva pohajat... jaz in moja mama sva kontra.

Je tako ja. Eni se ob stresu zatekamo k hrani, eni je pa takrat videt ne morejo. Mene "protiprehranjevalno" omamlja tudi hoja in pa - glasba. Z možem večkrat navijava glasbo kot najstnika in, vsaj jaz, "zavijam" ter skačem zraven http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

 

Mimogrede, "šthrudl" se fino lista, je pa manj sladkan. Samo to ni to. Mora bit vredu sladek, če že je. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Krompir v pečici in radič z jajcem. Samo da se naredihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif.

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

včeraj paradižnikova juha, fuži s tartufato (en), piščančji file z jurčki in pečenim krompirjem (jaz), pa mešana solata.

Zvečer slivova pita in malce penine http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif

 

Danes bo slivova pita (again, imam še eno krhko kuglo od včeraj), pa zeliščni čaj. Za kaj več ne bo ne časa, ne energije http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

včeraj paradižnikova juha, fuži s tartufato (en), piščančji file z jurčki in pečenim krompirjem (jaz), pa mešana solata.

Zvečer slivova pita in malce penine http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif

 

Danes bo slivova pita (again, imam še eno krhko kuglo od včeraj), pa zeliščni čaj. Za kaj več ne bo ne časa, ne energije http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

nedavno tega si mi rekla da za pripravo jedi porabiš max pol ure, prosim explain..

Oziroma kaj ti šteješ za pripravo jedi..

da ne bi bilo nesporazumov

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

pol ure kuhancije med tednom - drži. Razen, če kaj ne vzamem iz zmrzovalnika.

Za vikend kuham - tudi na zalogo.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

pol ure od hladilnika/špajze do strežbe na mizo.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

men rata tko samo zmrznjen pomfri pa zmznjene zrezke narest, ker če pogrejem predpripravljeno juho in dam jušne rezančke je to že 15 minut sam za juho, pa preden se to speče, prestavi, dostavi...

 

v pol urah ne naredim ama baš nič

 

Pa se mi ne zdi da imam ravno dve levi... no

 

neki mi ne štima.

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Govejo/kokošjo juho kuham po petkih. Pristavim ob cca.18h in se kuha do 1,30 v soboto. Zjutraj je juha perjat za očiščenje. Nalijem v posodice, meso, jušna zelenjava posebej. Viške za naslednji teden zamrznem - prej posnamem višek maščobe (požrejo pesjani). Torej, imaš juhe za najmanj 3 obroke na zalogi, eno imaš za v soboto. Zraven skuham rezance (domače včasih dobi, ti se kuhajo 2 min, ko juha/soljen krop zavre, ugasnem in se rezanci sami skuhajo v vroči juhi/kropu). Če nimam domačih rezancev, v juho zakuham jušne zvezdice (te se kuhajo 4min), ali že v krožnik juhe vsujem kupljene jušne kroglice (jih obožujeta) ali celo fritate (kadar jih - na zalogo - ne naredim sama in spravim v zamrzovalnik - narezane in naporcionirane). To je za juho.

 

Pašta se ne kuha dalj od 15 do 17 min. V tem času lahko naredim omako, včasih pogoljufam z navadno paradižnikovo omako z baziliko od Barille. Potem dam not enkrat naseckano panceto, drugič malce čilija (če Razbojnik ne bo jedel), tretjič malce ricote, četrtič odcejeno pločevinko tunine Rio Mare (ena je dovolj), petič koruzo, nariban korenček, zmrznjen grah. Lahko tudi brez paradajz omake, pa samo s česnom, oliv.oljem. Tej mešanici lahko dodam panceto, ali narezincane suhe paradižnike, razkoščičene olive, pršut. Če mam smetano za kuhat, dam notri sir, ali gambere. Obe osnovni mešanici (paradajz, smetana) sta primerni za vse vrst rižot (razen za jurčke in tuno). Zdele imava 13 kombinacij. Ko dam piskr z vodo gret na indukcijo, se lotim omake in predno voda zavre, se makaroni skuhajo, je že tut omaka. Parmezan nariba dragi, ker jaz šparam prste.

Riž se kuha (večinoma) od 15-17 min (arborio)

 

Krompir - če je mlad, se ga opere, obriše, nareže, da pečt. Lahko ga olupiš na zalogo, vendar mora potem počakat z vodo prekrit v posodi (drugače počrni). To lupljenje na zalogo velja znotraj 24ur.

 

Meso - kupujem večinoma vratovino (se hitro speče, narezana mora bit na tanko) ali naredim perutninske zrezke iz filejev. Če vzamem iz zmrzovalnika, moram vzet najpozneje zjutraj, da se do popoldneva odtali.

 

Kadar nimam nič perajt, potem je krompirjeva/porova/korenčkova/bučkina juha, zraven pa palačinke/šmorn.

 

Včasih jo odnesem s popečenimi kruhki (star kruh, zakamufliran kot piceta, ali samo oliv.olje s česnom, suhimi paradižniki), zraven pa skleda mešane solate. Drugič spet velika skleda mešane solate (zelena, radič, konzerva koruza, krutoni, panceta, fižol - tle se občasno šlepam s konzervami, tunina, popečeni koščki piščanca),...kar se valja v hladilniku ali špajzi.

 

Če se mi blazno mudi, zaposlim dragega (olupi česen, čebulo, prinese krompir iz kletne špajze čez dvorišče, opere solato, sprazni mizo, pobriše mizo, prinese pijačo-vino če ga imamo), Razbojnik pripravi mizo (prinese pribor, krožnike, podstavke, prtičke). Seveda med kuhanjem priganjam Razbojnika, da nej si gre oprat roke, potem najurim Dragega, da naj mu gre oprat roke, potem grem sama preverit čistočo rok Razbojnika (ko mi potegnejo še tazadn živc). Bistveno je, da imam za šporhetom mir, da mi noben ne špega čez ramo, noben ne jemlje izpod noža, noben ne kuka v kastrole; ker pol ponorim in se vse skup zažge ali pa vsaj razkuha.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/mellow.png

 

pa še to skrivnost mi obelodani kake lonce imaš to, men iz 3 litre vode komaj ostane tolk juhe da jo je dovolj za dva dni, če samo trije jemo.

 

jah ugotavljam, da se s tabo vendarle ne kaže primerjati..

 

Kljub izčrpnem in zelo natančnem opisu, je pri nas čas povsem drugačen, mende zato, ker je vmes tata kakat, al pa zvok podrte police iz ozadja, al dretje...

 

Vikend pa se običajno oseba 2 odloči da je treba peljat tamale na spehod.. in ko se vrnemo nazaj je treba pospravt tist od zajtrka..

 

Kuhinjski otok nam služi za odlagališče poštnih opominov, smeti, igrač, najdenih predmetov za katere se ne ve, a se domneva da so vitalnega pomena za še neodkrito stvar v bajti..

 

Stvar organizacije bi rekla moja mat, sam je v penziji..http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...