Cookie 6. marec 2015 Prijavi Deli 6. marec 2015 od vseh burekov, je jabolčni najboljši http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif *******že tri dni na sendvičih iz avtomata http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon21.gif Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 6. marec 2015 Prijavi Deli 6. marec 2015 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Ceres ***nisem več zdržala ... danes bo morska pica ... iz picerijehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png za jutri imam v planu joto z repo, malo več, da bo še za ponedeljek 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 6. marec 2015 Prijavi Deli 6. marec 2015 Ej, jaz mam pa nazaj otroka, ki je mojo hrano in še uživa zraven Zanč smo nekaj gledali na you tubu in je včeraj rekla, da moram cvetačo kupit, da bova kruhke naredili .. http://www.zenska.si/lifestyle/kulinarika/4-fantasticni-nacini-kako-ogljikove-hidrate-nadomestimo-s-cvetaco-video/ In se zdajle baše tamle za mizo in govori njam njam ... odštek, 14 dni nazaj je ne bi pripravla tole v usta stlačit .. Tolk o tem kako hrana v vrtcu, ki bazira na belih OHjih vpliva na otrokov okus in preference, kar se hrane tiče ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/mad.gif Ampak neeeee, to res nima veze, oni jim kuhajo tako zato, ker drugače ne jejo... 2 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 6. marec 2015 Prijavi Deli 6. marec 2015 od vseh burekov, je jabolčni najboljši http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif *******že tri dni na sendvičih iz avtomata http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon21.gifTi ti Kukica...pol pa spet doktor Pik Pik http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png In Ceres...ne bo dost energije za svetit tam v vesolju http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Me pa takooooo pridne v službi...si delamo solatke. Popoldne jem pa preveč OH in kekseke navrh. Pstttt http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
angelit 6. marec 2015 Prijavi Deli 6. marec 2015 No, zdaj pa res....... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Ni fino biti bajsi. vsak dan se domislim kake nove "modrosti". Danes npr........... da ti rata, ko si se res pripravljen soočit s tistimi čustvi iz brezdna obupa, ki ga mašise s hrano. Pa še nekaj samo se ne spomnim..... aja, da moraš obdržat level tisti vznemirjen, optimističen, pogled na tvoje slimmer and trimmer bodi, ki ga boš imel po dvotedenskem odpovedovanju vsem tistim morilskim njami skušnjavam, ki jih imamo tak opreveč radi nekateri.celo tole zdaj... moraš... ti je sploh kaj sveto na tem svetu?Celo-čem rečt, postajam brihtna bolj in bolj. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_approve.gif Mogoče bom pisala Marsi s prošnjo, da nepogrešljivi zamenja za EgocentrikV lajfu mi tako laufa, da si zaslužim eno šljivo, kar čakam jo... Upam, da je to to... drugače Zdrava Marija vse zrihta.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 7. marec 2015 Prijavi Deli 7. marec 2015 Eh... V sparu ugotavljala, da danes pa res nimam volje, niti za razmišljanje o kosilu.. kaj šele kuhanje. In sem nabavla pečenega gmo piscanca. I zdaj dela pečen krompircek za zraven, pa komentira, da je piscanc tako koscen ko njegova bakica njam še enkrat. Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
angelit 7. marec 2015 Prijavi Deli 7. marec 2015 Moram povedat nekaj kar se mi je danes zgodilo tragikomičnega. Sem šibala sto na uro zjutraj s kolesom v mesto na basalno kacijo. Mama je šla z avtom za mano in me je lovila okoli, in me zalotila ko sem kupovala tortice (2)... iz moje krvi in potu in sramote je dobila za osmi marec čokoladne tortice. je bila scena na placu in sva se potem rokovali, da ne bom nikoli več. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 7. marec 2015 Prijavi Deli 7. marec 2015 Danes prvič delam vlečeno listnato testo...za jutri... bo "šthrudl". V zamrzovalniku so še borovnice. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif 2 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
angelit 8. marec 2015 Prijavi Deli 8. marec 2015 današnja misel: Pomembno je vzbostaviti naraven življenjski ritem, zdrav cikel prehranjevanja, s katerim se znebimo stresa, ki ga diete še potencirajo in tako zmanjšamo potrebo po omamljanju s hrano oz prenajedanju. Z mamo pa zdaj greva pohajat... jaz in moja mama sva kontra. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 8. marec 2015 Prijavi Deli 8. marec 2015 današnja misel: Pomembno je vzbostaviti naraven življenjski ritem, zdrav cikel prehranjevanja, s katerim se znebimo stresa, ki ga diete še potencirajo in tako zmanjšamo potrebo po omamljanju s hrano oz prenajedanju. Z mamo pa zdaj greva pohajat... jaz in moja mama sva kontra.Je tako ja. Eni se ob stresu zatekamo k hrani, eni je pa takrat videt ne morejo. Mene "protiprehranjevalno" omamlja tudi hoja in pa - glasba. Z možem večkrat navijava glasbo kot najstnika in, vsaj jaz, "zavijam" ter skačem zraven http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png Mimogrede, "šthrudl" se fino lista, je pa manj sladkan. Samo to ni to. Mora bit vredu sladek, če že je. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
angelit 8. marec 2015 Prijavi Deli 8. marec 2015 silvija rada te imam. Maš fajn moža! jaz jih ne maram.Niso zame. Nimam živcev za njih. Tih bod in igraj. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
angelit 8. marec 2015 Prijavi Deli 8. marec 2015 Mama poha piščančje zrezke in še nek grah sem videla. Jaz pa bom skenslala tudi homogenizirano, pasterizirano in uničeno mleko, ker je mrtvo. Bom pila samo če mi ga krava ponudi, Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
angelit 8. marec 2015 Prijavi Deli 8. marec 2015 sem pisala Suzani F. , ki ima tudi svetovalnico ... množimo se kot zajci. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 8. marec 2015 Prijavi Deli 8. marec 2015 silvija rada te imam. Maš fajn moža! jaz jih ne maram.Niso zame. Nimam živcev za njih. Tih bod in igraj.Moraš imeti sebe najprej rada http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif 1 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
angelit 8. marec 2015 Prijavi Deli 8. marec 2015 OK! Tudi to bo. potem bom imela okoli sebe same čudovite ljudi 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 8. marec 2015 Prijavi Deli 8. marec 2015 Krompir v pečici in radič z jajcem. Samo da se naredihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif. 1 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 8. marec 2015 Prijavi Deli 8. marec 2015 Anne, to sva midva včeraj. Mnjami. Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 9. marec 2015 Prijavi Deli 9. marec 2015 včeraj paradižnikova juha, fuži s tartufato (en), piščančji file z jurčki in pečenim krompirjem (jaz), pa mešana solata.Zvečer slivova pita in malce penine http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif Danes bo slivova pita (again, imam še eno krhko kuglo od včeraj), pa zeliščni čaj. Za kaj več ne bo ne časa, ne energije http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 9. marec 2015 Prijavi Deli 9. marec 2015 včeraj paradižnikova juha, fuži s tartufato (en), piščančji file z jurčki in pečenim krompirjem (jaz), pa mešana solata.Zvečer slivova pita in malce penine http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif Danes bo slivova pita (again, imam še eno krhko kuglo od včeraj), pa zeliščni čaj. Za kaj več ne bo ne časa, ne energije http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png nedavno tega si mi rekla da za pripravo jedi porabiš max pol ure, prosim explain..Oziroma kaj ti šteješ za pripravo jedi..da ne bi bilo nesporazumov Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 9. marec 2015 Prijavi Deli 9. marec 2015 pol ure kuhancije med tednom - drži. Razen, če kaj ne vzamem iz zmrzovalnika.Za vikend kuham - tudi na zalogo. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 9. marec 2015 Prijavi Deli 9. marec 2015 ja sam kaj šteješ ti kot pripravo, pol ure od vklopa pečice, pol ure od priprave jedi do postrežbe na mizipol ure od štacune do mize.. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 9. marec 2015 Prijavi Deli 9. marec 2015 pol ure od hladilnika/špajze do strežbe na mizo. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 9. marec 2015 Prijavi Deli 9. marec 2015 men rata tko samo zmrznjen pomfri pa zmznjene zrezke narest, ker če pogrejem predpripravljeno juho in dam jušne rezančke je to že 15 minut sam za juho, pa preden se to speče, prestavi, dostavi... v pol urah ne naredim ama baš nič Pa se mi ne zdi da imam ravno dve levi... no neki mi ne štima. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 9. marec 2015 Prijavi Deli 9. marec 2015 Govejo/kokošjo juho kuham po petkih. Pristavim ob cca.18h in se kuha do 1,30 v soboto. Zjutraj je juha perjat za očiščenje. Nalijem v posodice, meso, jušna zelenjava posebej. Viške za naslednji teden zamrznem - prej posnamem višek maščobe (požrejo pesjani). Torej, imaš juhe za najmanj 3 obroke na zalogi, eno imaš za v soboto. Zraven skuham rezance (domače včasih dobi, ti se kuhajo 2 min, ko juha/soljen krop zavre, ugasnem in se rezanci sami skuhajo v vroči juhi/kropu). Če nimam domačih rezancev, v juho zakuham jušne zvezdice (te se kuhajo 4min), ali že v krožnik juhe vsujem kupljene jušne kroglice (jih obožujeta) ali celo fritate (kadar jih - na zalogo - ne naredim sama in spravim v zamrzovalnik - narezane in naporcionirane). To je za juho. Pašta se ne kuha dalj od 15 do 17 min. V tem času lahko naredim omako, včasih pogoljufam z navadno paradižnikovo omako z baziliko od Barille. Potem dam not enkrat naseckano panceto, drugič malce čilija (če Razbojnik ne bo jedel), tretjič malce ricote, četrtič odcejeno pločevinko tunine Rio Mare (ena je dovolj), petič koruzo, nariban korenček, zmrznjen grah. Lahko tudi brez paradajz omake, pa samo s česnom, oliv.oljem. Tej mešanici lahko dodam panceto, ali narezincane suhe paradižnike, razkoščičene olive, pršut. Če mam smetano za kuhat, dam notri sir, ali gambere. Obe osnovni mešanici (paradajz, smetana) sta primerni za vse vrst rižot (razen za jurčke in tuno). Zdele imava 13 kombinacij. Ko dam piskr z vodo gret na indukcijo, se lotim omake in predno voda zavre, se makaroni skuhajo, je že tut omaka. Parmezan nariba dragi, ker jaz šparam prste.Riž se kuha (večinoma) od 15-17 min (arborio) Krompir - če je mlad, se ga opere, obriše, nareže, da pečt. Lahko ga olupiš na zalogo, vendar mora potem počakat z vodo prekrit v posodi (drugače počrni). To lupljenje na zalogo velja znotraj 24ur. Meso - kupujem večinoma vratovino (se hitro speče, narezana mora bit na tanko) ali naredim perutninske zrezke iz filejev. Če vzamem iz zmrzovalnika, moram vzet najpozneje zjutraj, da se do popoldneva odtali. Kadar nimam nič perajt, potem je krompirjeva/porova/korenčkova/bučkina juha, zraven pa palačinke/šmorn. Včasih jo odnesem s popečenimi kruhki (star kruh, zakamufliran kot piceta, ali samo oliv.olje s česnom, suhimi paradižniki), zraven pa skleda mešane solate. Drugič spet velika skleda mešane solate (zelena, radič, konzerva koruza, krutoni, panceta, fižol - tle se občasno šlepam s konzervami, tunina, popečeni koščki piščanca),...kar se valja v hladilniku ali špajzi. Če se mi blazno mudi, zaposlim dragega (olupi česen, čebulo, prinese krompir iz kletne špajze čez dvorišče, opere solato, sprazni mizo, pobriše mizo, prinese pijačo-vino če ga imamo), Razbojnik pripravi mizo (prinese pribor, krožnike, podstavke, prtičke). Seveda med kuhanjem priganjam Razbojnika, da nej si gre oprat roke, potem najurim Dragega, da naj mu gre oprat roke, potem grem sama preverit čistočo rok Razbojnika (ko mi potegnejo še tazadn živc). Bistveno je, da imam za šporhetom mir, da mi noben ne špega čez ramo, noben ne jemlje izpod noža, noben ne kuka v kastrole; ker pol ponorim in se vse skup zažge ali pa vsaj razkuha. 5 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 9. marec 2015 Prijavi Deli 9. marec 2015 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/mellow.png pa še to skrivnost mi obelodani kake lonce imaš to, men iz 3 litre vode komaj ostane tolk juhe da jo je dovolj za dva dni, če samo trije jemo. jah ugotavljam, da se s tabo vendarle ne kaže primerjati.. Kljub izčrpnem in zelo natančnem opisu, je pri nas čas povsem drugačen, mende zato, ker je vmes tata kakat, al pa zvok podrte police iz ozadja, al dretje... Vikend pa se običajno oseba 2 odloči da je treba peljat tamale na spehod.. in ko se vrnemo nazaj je treba pospravt tist od zajtrka.. Kuhinjski otok nam služi za odlagališče poštnih opominov, smeti, igrač, najdenih predmetov za katere se ne ve, a se domneva da so vitalnega pomena za še neodkrito stvar v bajti.. Stvar organizacije bi rekla moja mat, sam je v penziji..http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.