Aliana 11. marec 2015 Prijavi Deli 11. marec 2015 Prehitri ste zame ... luknjo od kleti mamo 1x3,5 al tko nekak .. v glavnem, glih tolk široka, da sva na milimeter stlačla not eno zamrzovalno omaro lani, ko smo od kmeta naročili 10 kg mesa. Na eni strani so police, kjer so gor konzerve in shranki in moke in buče in tak, na drugi mamo pa gajbice z zelenjavo in sadjem, ki jih enkrat na mesec na kakem skupnostnem naročanju nabavimo. Pa postrani je treba v klet stopit Gor v kuhinji je hladilnik s 4 policami in 2 zamrzovalni. Pa ene 4 predale v omarah imam natlačene s hrano, odprtimi vrečkami, posodicami, ... Od tega je en tak, kjer so not stvari, ki jih lahko tamala sama vzame, če je lačna al pa če ji paše (oreščki vseh vrst, suho sadje, kaki krekerji, ..) Kupujem meso 2x do 3x letno direkt pri kmetu, tam nekje okol 15 kg .. Zelenjavo in domače sadje in moke na skupnostnih internetnih naročanjih in potem poberemo na dogovorjenem mestu .. Mlečne izdelke (in sproti zelenjavo, ki se hitreje kvari) ob sobotah na tržnici pred Sparom. Jajca na tržnici ali pri stricu, pošljem tamalo s tatom na obisk ob sobotah, da lahk tačas mal reda naredim po bajti. Oreščke še iščem najbolj ugodno varianto, zaenkrat vsepovsod, kjer majo kako akcijo in potem v malo večjih količinah. Pa enkrat na teden v Hofer zavijem, po pomaranče, banane, kak zrel mango, kake mlečne izdelke, če zmanjka, olive, pa zdaj imajo riževo moko včasih, .. Pa enkrat na 3 tedne al kaj takega v Spar po vse tisto, kar v Hoferju ne dobim .. Kar se kupovanja sadja in zelenjave v trgovinah tiče, se držim tegale: https://www.realfoodgirlunmodified.com/dirty-dozenclean-15-3/ Še naj pripomočki .. sam jaz sem gadget freak, kar se kuhinje tiče http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.pngdober, oster nož, tak da mehke paradižnike zreže, ne zmečkagrelnik vodedefinitivno dober lupilecblender je zadnje čase skoz v uporabi ...pa slow cooker je zadnje čase tud kar parkrat na teden, ker prihrani čas za stanje pred štedilnikom, ki ga nimam oz. si ga nočem vzetpa en kup steklenih skledic, ker skoz nekaj namakamo/fermentiramo .. tega je poln pultaja, pekači ... počasi menjam silikonske za keramične in steklene, enga po enga .. občasno, ampak ne bi bila brez: palični (zdajle pride prav, ker ima manjšo posodo za miksat, ko za tamalga delam .. v blenderju take mini količine ne grejo. pa za sneg stepat ...)sokovniksušilec sadja (za jabolčne olupke za čaj, za krhlje, za slive, zelenjavo, čipse, ... ) To je pa to bolj ali manj .. Danes čist u izi kosilo .. parjen ohrovt, narezan na trakce in prelit z olivcem/maslom/svinjsko mastjo po želji .. in kuhan krompir v kosih. Če bo kaka želja, bom dala še dve hrenovki skuhat ... Zajtrk je bil pa na palčke narezana nadzemna koleraba in en dober kozji sir zraven .. pa šalca kave z riževim mlekom in z žlico kokosovega olja not, zblendano .. kolk je pa to dobro ... 2 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 11. marec 2015 Prijavi Deli 11. marec 2015 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.pngokej, če misliš, da rabiš extra bajto za nož, žlico in šeflo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png za ribnški rezalnik je treba imet vsaj pasjo uto... poleg te s stalnim prebivalcem torej dve.. Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 11. marec 2015 Prijavi Deli 11. marec 2015 Ojoj, za večino stvari sploh ne vem, kaj so. Od električnih naprav imam samo blender, pa se mi zdi da nekje tud un za smetano stepat.upam, da se hecaš, valda veš kaj je nož, žlica in šefla http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif ribnški trirezni leseni rezalnik - dobi se ga pri vsakem suhorobašu, dolg je za dlan in pol, s širino manj kot 10 cm. Plastične wannabeje prodajajo v vsaki štacuni, sam imajo rezila zanič. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 11. marec 2015 Prijavi Deli 11. marec 2015 Zanimivo, jaz hrane nimam v kleti, še to, kar imam v omarah, se mi zdi, da bi morala večkrat sprazniti, sploh vložene zadeve. Res pa imam vse trgovine in tržnico ipd na dohvat ruke. chef sekljalnik (prej pripeti), Gledala včeraj na hitro na YT. In ja, na pogled izgleda super pripomoček, a en prišepetovalec me sprašuje, če je to le dodaten praholovec. lesen bet (za peštanja), Ok, saj nisem čisto mutava, samo kaj točno misliš s tem? A uno za pire? Pa ko smo pri nožih, katerega priporočate kot oh in sploh? Shamannamo govori o japonskem, ogledane imam Haiku. Zaenkrat posedujem enega iz Lidla, ki je OK, a ni pa še to to. Nemški so menda tudi OK - Dick, Guede, Swibo. Čeprav se sprašujem, ali raje lepo narezan paradajz ali vsi prstihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif. Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 11. marec 2015 Prijavi Deli 11. marec 2015 Zanimivo, jaz hrane nimam v kleti, še to, kar imam v omarah, se mi zdi, da bi morala večkrat sprazniti, sploh vložene zadeve. Res pa imam vse trgovine in tržnico ipd na dohvat ruke. 1. Gledala včeraj na hitro na YT. In ja, na pogled izgleda super pripomoček, a en prišepetovalec me sprašuje, če je to le dodaten praholovec. 2. Ok, saj nisem čisto mutava, samo kaj točno misliš s tem? A uno za pire? 3. Pa ko smo pri nožih, katerega priporočate kot oh in sploh? Shamannamo govori o japonskem, ogledane imam Haiku. Zaenkrat posedujem enega iz Lidla, ki je OK, a ni pa še to to. Nemški so menda tudi OK - Dick, Guede, Swibo. Čeprav se sprašujem, ali raje lepo narezan paradajz ali vsi prstihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif. 1. odvisno, koliko uporabljaš čebulo, česen, peteršilj in v kakih količinah. Jaz recimo uporabljam čebulo nekajkrat v tednu in meni delo močno olajša. Zraven krhljev čebule dam še par olupljenih strokov česna, ker pač s to dvojico večkrat operiram. Peteršilj v dveh potegih sesekljam v nulo cel šop - kar prav pride večinoma poleti, ko imam tega v izobilju (bodisi zraste ali dobim/kupim). 2. zgleda kot bet za matevža (ne, ni gobica); predstavljaj si, da imaš krajšo palico, ki ima na enem koncu polovico krogle. Kupi se pri vsakem suhorobašu za male pare, placa v predalu zavzame kot povprečna šefla (=zajemalka, da ne bo Liriel skup padla http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png ) 3. Nimam pojma, ker pri nas se vsak skrha, čim ga dragi samo pogleda od daleč. Pustmo stat, kaj vse reže z noži http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_angry.gif Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 11. marec 2015 Prijavi Deli 11. marec 2015 1. odvisno, koliko uporabljaš čebulo, česen, peteršilj in v kakih količinah. Dosti dosti, zato pa sprašujem. Je še kakšna druga varianta tega ali samo Tupperware? 2. zgleda kot bet za matevžaO madonca, a kaj takšnega tudi obstaja? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png (A sem rekla, da je branje tvojih postov škodljivo za človekovo samozavesthttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_lookround.gif). Govoriš o tolkaču? http://www.kgz-ribnica.si/wp-content/uploads/2011/09/leseni-izdelki-tolka%C4%8D-1024x1024.jpghttp://www.zdumar.si/kuhinjski-pribor/25-stokovnik.htmlhttp://www.ribnican.si/default.asp?pid=modul_it_sl&mid=sl&wid=358&detailID=888&segid=0&ime=Leseni_tolkac Potem pa sem našla še to gobico:http://www.ribnican.si/default.asp?pid=modul_it_sl&mid=sl&wid=358&detailID=887&segid=0&ime=Gobica_za_pasiranje 1 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 11. marec 2015 Prijavi Deli 11. marec 2015 1. Dosti dosti, zato pa sprašujem. Je še kakšna druga varianta tega ali samo Tupperware? O madonca, a kaj takšnega tudi obstaja? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png (A sem rekla, da je branje tvojih postov škodljivo za človekovo samozavesthttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_lookround.gif). 2. Govoriš o tolkaču? http://www.kgz-ribnica.si/wp-content/uploads/2011/09/leseni-izdelki-tolka%C4%8D-1024x1024.jpghttp://www.zdumar.si/kuhinjski-pribor/25-stokovnik.htmlhttp://www.ribnican.si/default.asp?pid=modul_it_sl&mid=sl&wid=358&detailID=888&segid=0&ime=Leseni_tolkac 3. Potem pa sem našla še to gobico:http://www.ribnican.si/default.asp?pid=modul_it_sl&mid=sl&wid=358&detailID=887&segid=0&ime=Gobica_za_pasiranje1. Ne vem. A obstaja kej boljšega/cenejšega? Jaz sem to videla pri v.d.tašči in me je navdušil. Verjetno da obstaja kaj cenejšega, sej je bilo s sušilcem za solato isto...Najprej samo tupperware, zdej jih pa skor povsod vidim 2. A temu se reče tolkač http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/online2long.gifpri nas je tak bet od nekdaj bil - pa zmer so ga uporabljali samo za matevža delat. Šele pri Emiliji Pavlič (ko je še imela svoje kuharske oddaje po TV) sem videla za kaj vse je ta lesen bet uporaben. Tretjo točko je imela babica pred nakupom mikserja, za krompirjev pire delat. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 11. marec 2015 Prijavi Deli 11. marec 2015 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_eek.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_eek.gifne morš verjet kakšni vse kuhinjski pripomočki obstajajo o tem sem zgolj bral v krpanovi povesti, mende je uporabil tole za raztreščit Brdavsovo betico.. tile ga pa za Matevža uporabljajo fascinantno 1 Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 11. marec 2015 Prijavi Deli 11. marec 2015 Šele pri Emiliji Pavlič (ko je še imela svoje kuharske oddaje po TV) sem videla za kaj vse je ta lesen bet uporaben. Pa saj veš, da nam boš morala tudi to razložitihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif. Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 11. marec 2015 Prijavi Deli 11. marec 2015 razložiti kaj? tv oddaje, emilijo al uporabo beta? 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 11. marec 2015 Prijavi Deli 11. marec 2015 Uporabo beta (sori, pozabila poboldat). Nam, samozvanim dokaj dobrim gospodinjamhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon27.gif 1 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 11. marec 2015 Prijavi Deli 11. marec 2015 bet uporabljam za vse, kar nameravam speštat. Včer sem peštala krhko testo v pekaču za pite, ker se je hudič zasušil in strdil v hladilniku, men se ja pa mudilo kot satanu. Z njim največkrat peštam krompir, narezan na drobne koščke, da potem s tem zgostim juhe (zelenjavne), ker ne maram prežganja (pa moke, drobtin ipd. v juhi). Če sem dobre volje, z njim speštam krompir za pire krompir, aja pa za vrzote (=listnati ohrovt) s krompirjem tudi. Z betom ne speštam do nano velikosti, ampka pustim, da so še kaki koščki za zobe ponucat. Emilija ga uporablja za zgoščevanje zelenjavnih juh - kuhano zelenjavno gosto juho malo popešta, zalije s kropom in nariba not malce sveže zelenjave. 2 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
anne 11. marec 2015 Prijavi Deli 11. marec 2015 Še eno vprašanje. Za kaj pa uporabljate sušilec solate? Mislim, ja, saj mi je jasno, za kaj naj bi se uporabljal, ampak ali ga uporabljate tudi na dnevni ravni in gre to potem tako: za kosilo/večerjo umijem solato, jo dam v sušilec, jo posušim, jo dam v skledo in pripravim? Ali ga uporabljate samo občasno, npr za sušenje za naslednji dan? (Ja, tudi sama že dvomim v svojo opravilno sposobnost in se sprašujem, če res še solate ne znam narediti pravhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif) 1 Citiraj Life begins at the end of your comfort zone. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 11. marec 2015 Prijavi Deli 11. marec 2015 Zanima me ali kdo od vas ve:1. kako narediti kefir? Imam kefirjeva zrnca pa enostavno ne gre in ne gre narest kefirja. Zanima me pa cel postopek od A do Ž. In kje hranite zrnca takrat, ko jih ne uporabljate?2. kako narediti riževo mleko? Mandljevo uspelo pri riževem se pa zatika. 3. kje nabrati regrat v okolici Lj? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Danes po dolgem času rižota z papriko in grahom ter kurkumo + zelena solata http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 12. marec 2015 Prijavi Deli 12. marec 2015 Mi smo bolj na hitri hrani te dneve. ker pač cele dopoldneve bluzim naokrog.ampak ta ržota s papriko in grahom bi znala pasti danes tudi pri nas samo zeljna solata bo zraven (ali pa regrat) Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 12. marec 2015 Prijavi Deli 12. marec 2015 Še eno vprašanje. Za kaj pa uporabljate sušilec solate? Mislim, ja, saj mi je jasno, za kaj naj bi se uporabljal, ampak ali ga uporabljate tudi na dnevni ravni in gre to potem tako: za kosilo/večerjo umijem solato, jo dam v sušilec, jo posušim, jo dam v skledo in pripravim? Ali ga uporabljate samo občasno, npr za sušenje za naslednji dan? (Ja, tudi sama že dvomim v svojo opravilno sposobnost in se sprašujem, če res še solate ne znam narediti pravhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif)Jz sem že povedala...občasna uporaba. Absolutno takrat, ko solato pripravim kak dan prej in jo shranim v hladilniku. Sicer pa ne...operem solato pred ostalo kuho, jo vržem na plastično posodo cedilo. Tačas, da se ostalo skuha, je pa po tavečjem odcejena. S temle betom ste me pa vrnile v otroštvo. Matr, šele ko ste pisale o njem, sem dobila pred sabo sliko lesenega beta, ki je ležal v maminem predalu. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif Le kje ga je uporabila, da ga nisem "podedovala" http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png . Podedovala pa sem stiskalec za krompir. Poznate? http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=16765&offset=20 Mama ga je pogosto uporabila in nam pripravljala svaljke in krompirjeve knedle...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif V Merkurju ga imajo... 1 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 12. marec 2015 Prijavi Deli 12. marec 2015 Še eno vprašanje. Za kaj pa uporabljate sušilec solate? Mislim, ja, saj mi je jasno, za kaj naj bi se uporabljal, ampak ali ga uporabljate tudi na dnevni ravni in gre to potem tako: za kosilo/večerjo umijem solato, jo dam v sušilec, jo posušim, jo dam v skledo in pripravim? Ali ga uporabljate samo občasno, npr za sušenje za naslednji dan? (Ja, tudi sama že dvomim v svojo opravilno sposobnost in se sprašujem, če res še solate ne znam narediti pravhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif)Jaz perem, sušim (in včasih) shranjujem solato v njem - tudi v hladilniku - to je za obdobje regrata, radiča v velikih količinah. Če ne veš/dvomiš, a je to to al ni - potem zate to ni. Ena šara več. Zanima me ali kdo od vas ve:1. kako narediti kefir? Imam kefirjeva zrnca pa enostavno ne gre in ne gre narest kefirja. Zanima me pa cel postopek od A do Ž. In kje hranite zrnca takrat, ko jih ne uporabljate?2. kako narediti riževo mleko? Mandljevo uspelo pri riževem se pa zatika. 3. kje nabrati regrat v okolici Lj? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Danes po dolgem času rižota z papriko in grahom ter kurkumo + zelena solata http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png1. jaz imam mlečna kefirjeva zrnca - za delat kefir iz mleka. Vem, da obstajajo še vodna, za tiste ne poznam postopka.Mlečna zrnca dam v stekleno posodo (od vloženih kislih kumaric - 900ml al koolk drži). Prelijem z mlekom. Mleko imamo od kmeta, ga prekuham, ohladim in shranim v steklenkah. In to mleko potem uporabljam normalno. Fino je, da je sobne temp. (ni pa muss, je lahko tudi direkt iz hladilnika, samo potem dalj časa traja da se skefiri). Torej, kefirja dam za prst debeline (kar je ful, nekateri dajo manj). Potem prelijem z mleko, nekako do tri tanke prste pod vrhom steklenke. Pustim na kuhinjskem pultu. Običajno se skefiri v dobrem dnevu, včasih dnevu in pol. Včas šele v dveh dneh. Pokrovček samo napol prislonim (kot pokrovko, pod katero brbota krop), da kefir lahko diha. Ko je perjat, ga precedim skozi cedilo, zrnca sperem z vodo (ne mrzlo, ne toplo, najbolje mlačno), ni pa muss spirat zrnca. Eni celo odvsetujejo spiranje, jaz spiram kakorkdaj. Večinoma spiram, sem pa tudi imela obdobja, ko nisem spirala. Kozarec operem, vložim zrnca nazaj in prelijem z mlekom. 2. nimam pojma, ga še nikoli nisem poskusila delat. 3. na gorenjskem koncu (okolica Medvod) ga je dosti, vem pa tudi, da tam špricajo gnojevko ko blazni. Je pa tko - bolj gnojijo, bolj raste. Na našem koncu sploh ne raste, zgleda preveč zamočvirjeno al kaj? 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 12. marec 2015 Prijavi Deli 12. marec 2015 ...S temle betom ste me pa vrnile v otroštvo. Matr, šele ko ste pisale o njem, sem dobila pred sabo sliko lesenega beta, ki je ležal v maminem predalu. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif Le kje ga je uporabila, da ga nisem "podedovala" http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png . Podedovala pa sem stiskalec za krompir. Poznate? http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=16765&offset=20 Mama ga je pogosto uporabila in nam pripravljala svaljke in krompirjeve knedle...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif V Merkurju ga imajo...Stiskalec jaaaa; dober stiskalec dobit je težje kot kilo plutonija :/današnji stiskalci ne stisnejo krompir do konca, ampak je zmer nek "ostanek", napopan na v medprostoru. En lep, neglomazen (okrogel) je v Muellerju, pa drag kot ledvica tudi. Ampak tut ta ima en majhen ostančič v medprostorju, za popiz.res :/ ga ima tašča in sem si ga enkrat sposodila (mi je kjut, pa malo prostora zavzame, ne toliko, kot oni star iz prejšnjega linka - ki je verjetno uporabnejši), pa me potem ni navdušil. Itak jaz svaljke delam zelo redko (za takrat si stiskalec še vendo lah izposodim), knedle dela perfektno pa tašča. Pa rajpi gremo na knedle h njej, kot jih pacamo doma. Ona je pa zverzirana in jih naredi božanske ajncvajdraj. **********danes bo ali jota s klobaso, ali pa kislo zelje v solati in klobasa. Odvisno od časa in razpoloženja. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 12. marec 2015 Prijavi Deli 12. marec 2015 Ah, men ostane en mal krompirja v medprostoru...pa se sploh ne obremenjujem. Saj pa ne delam vsak dan tega. 1 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 12. marec 2015 Prijavi Deli 12. marec 2015 Ah, men ostane en mal krompirja v medprostoru...pa se sploh ne obremenjujem. Saj pa ne delam vsak dan tega. viš, mene pa to draži. Isto me je dražilo pri stiskalcu česna; ker je težko ven zbezat te zalepljene ostanke. Poleg tega sem lomila (stiskalce česna) kot za stavo (polomila tri). Potem sem reskirala malce več denarja (mislm, da je bil med 15 in 20E) in v Muellerju kupila Silit-ovega. Zdej zgleda, kot da delam v muellerju, ker ga tak hvalim že tri strani, sam ne. No, ta stiskalec ima zobčke na stiskalem delu in potisne cel strok česna skozi luknjice, pulpa česna pa ostane na zobčkih (in jo potem z lahkoto odstranim). Ampak mene draži tudi kuli, ki ne piše, oz. piše, ne piše, pa spet mal piše....a minca še polna. Ma sam v kanto mi zgin. 2 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boudika 12. marec 2015 Prijavi Deli 12. marec 2015 Cenim enostavnost. Imam malo pripomočkov, pa še od tistih jih je nekaj odveč (predvsem za torte). Sušilec za solate je uporabljala moja mati (kot še ogromno drugih pripomočkov), pa se mi sploh ne zdi potreben. Ena krama več. Res pa je, da če vidim kakšne izjemno zapletene recepte, ki terjajo ogromno nekih dodatkov, pa komplikacij, jih pustim pri miru. Včasih sem se jih lotila, pa mi je ostajal en kup krame in neporabljenih sestavin. Raje imam sistem, po katerem znam smiselno uporabiti tisto, kar je/ostane v hladilniku, ustvariti kakšen nov, zanimiv recept. Najpreprostejše jedi so običajno najokusnejše, pa najmanj obremenjujoče za organizem. 5 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 12. marec 2015 Prijavi Deli 12. marec 2015 viš, mene pa to draži. Isto me je dražilo pri stiskalcu česna; ker je težko ven zbezat te zalepljene ostanke. Poleg tega sem lomila (stiskalce česna) kot za stavo (polomila tri). Potem sem reskirala malce več denarja (mislm, da je bil med 15 in 20E) in v Muellerju kupila Silit-ovega. Zdej zgleda, kot da delam v muellerju, ker ga tak hvalim že tri strani, sam ne. No, ta stiskalec ima zobčke na stiskalem delu in potisne cel strok česna skozi luknjice, pulpa česna pa ostane na zobčkih (in jo potem z lahkoto odstranim). Ampak mene draži tudi kuli, ki ne piše, oz. piše, ne piše, pa spet mal piše....a minca še polna. Ma sam v kanto mi zgin.Hehe, perfekcionistka...imaš pa tudi point. Če že nekaj je, naj deluje orng. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Aja, stiskalec česna. Mene je tud kurlo, ker sem morala umivat na orng po uporabi, zbezat ven ostanke česna, pa še s kakim zobotrebcem pucat luknjice... Zdaj pa enostavno vzamem ribežen, imam enega manjšega, ploščatega, pa by the way zriban česnček in je. 1 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pico Della Mirandola 12. marec 2015 Prijavi Deli 12. marec 2015 Hehe, perfekcionistka...imaš pa tudi point. Če že nekaj je, naj deluje orng. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Aja, stiskalec česna. Mene je tud kurlo, ker sem morala umivat na orng po uporabi, zbezat ven ostanke česna, pa še s kakim zobotrebcem pucat luknjice... Zdaj pa enostavno vzamem ribežen, imam enega manjšega, ploščatega, pa by the way zriban česnček in je. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.pngjst k sem v tretji puberteti sem na tole dobil en tak hudomušen preblisk, ki vam ga pa zaradi razumljivih razlogov ne bom obelodanil Citiraj http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 12. marec 2015 Prijavi Deli 12. marec 2015 Hehe, perfekcionistka...imaš pa tudi point. Če že nekaj je, naj deluje orng. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Aja, stiskalec česna. Mene je tud kurlo, ker sem morala umivat na orng po uporabi, zbezat ven ostanke česna, pa še s kakim zobotrebcem pucat luknjice... Zdaj pa enostavno vzamem ribežen, imam enega manjšega, ploščatega, pa by the way zriban česnček in je. točno vem, kater manjši ploščat ribežn imaš, ker jaz razmišljam o njem že nekaj časa. Bi (na)ribala parmezan, pa česen, pa lešnike,...ja.sam imam kvadraten velik ribežn, pa dokler tega ne uničim,...ne bom kupovala novega. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 12. marec 2015 Prijavi Deli 12. marec 2015 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.pngjst k sem v tretji puberteti sem na tole dobil en tak hudomušen preblisk, ki vam ga pa zaradi razumljivih razlogov ne bom obelodanilhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/frog.gif Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.