Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Prehitri ste zame ...

luknjo od kleti mamo 1x3,5 al tko nekak .. v glavnem, glih tolk široka, da sva na milimeter stlačla not eno zamrzovalno omaro lani, ko smo od kmeta naročili 10 kg mesa. Na eni strani so police, kjer so gor konzerve in shranki in moke in buče in tak, na drugi mamo pa gajbice z zelenjavo in sadjem, ki jih enkrat na mesec na kakem skupnostnem naročanju nabavimo. Pa postrani je treba v klet stopit :P

Gor v kuhinji je hladilnik s 4 policami in 2 zamrzovalni. Pa ene 4 predale v omarah imam natlačene s hrano, odprtimi vrečkami, posodicami, ... Od tega je en tak, kjer so not stvari, ki jih lahko tamala sama vzame, če je lačna al pa če ji paše (oreščki vseh vrst, suho sadje, kaki krekerji, ..)

 

Kupujem meso 2x do 3x letno direkt pri kmetu, tam nekje okol 15 kg .. Zelenjavo in domače sadje in moke na skupnostnih internetnih naročanjih in potem poberemo na dogovorjenem mestu .. Mlečne izdelke (in sproti zelenjavo, ki se hitreje kvari) ob sobotah na tržnici pred Sparom. Jajca na tržnici ali pri stricu, pošljem tamalo s tatom na obisk ob sobotah, da lahk tačas mal reda naredim po bajti.

 

Oreščke še iščem najbolj ugodno varianto, zaenkrat vsepovsod, kjer majo kako akcijo in potem v malo večjih količinah. Pa enkrat na teden v Hofer zavijem, po pomaranče, banane, kak zrel mango, kake mlečne izdelke, če zmanjka, olive, pa zdaj imajo riževo moko včasih, .. Pa enkrat na 3 tedne al kaj takega v Spar po vse tisto, kar v Hoferju ne dobim ..

 

Kar se kupovanja sadja in zelenjave v trgovinah tiče, se držim tegale: https://www.realfoodgirlunmodified.com/dirty-dozenclean-15-3/

 

 

Še naj pripomočki .. sam jaz sem gadget freak, kar se kuhinje tiče http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

dober, oster nož, tak da mehke paradižnike zreže, ne zmečka

grelnik vode

definitivno dober lupilec

blender je zadnje čase skoz v uporabi ...

pa slow cooker je zadnje čase tud kar parkrat na teden, ker prihrani čas za stanje pred štedilnikom, ki ga nimam oz. si ga nočem vzet

pa en kup steklenih skledic, ker skoz nekaj namakamo/fermentiramo .. tega je poln pult

aja, pekači ... počasi menjam silikonske za keramične in steklene, enga po enga ..

občasno, ampak ne bi bila brez:

palični (zdajle pride prav, ker ima manjšo posodo za miksat, ko za tamalga delam .. v blenderju take mini količine ne grejo. pa za sneg stepat ...)

sokovnik

sušilec sadja (za jabolčne olupke za čaj, za krhlje, za slive, zelenjavo, čipse, ... )

 

To je pa to bolj ali manj ..

 

Danes čist u izi kosilo .. parjen ohrovt, narezan na trakce in prelit z olivcem/maslom/svinjsko mastjo po želji .. in kuhan krompir v kosih. Če bo kaka želja, bom dala še dve hrenovki skuhat ...

 

Zajtrk je bil pa na palčke narezana nadzemna koleraba in en dober kozji sir zraven .. pa šalca kave z riževim mlekom in z žlico kokosovega olja not, zblendano .. kolk je pa to dobro ...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

okej, če misliš, da rabiš extra bajto za nož, žlico in šeflo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

za ribnški rezalnik je treba imet vsaj pasjo uto... poleg te s stalnim prebivalcem

 

torej dve..

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ojoj, za večino stvari sploh ne vem, kaj so. Od električnih naprav imam samo blender, pa se mi zdi da nekje tud un za smetano stepat.

upam, da se hecaš, valda veš kaj je nož, žlica in šefla http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

 

ribnški trirezni leseni rezalnik - dobi se ga pri vsakem suhorobašu, dolg je za dlan in pol, s širino manj kot 10 cm. Plastične wannabeje prodajajo v vsaki štacuni, sam imajo rezila zanič.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zanimivo, jaz hrane nimam v kleti, še to, kar imam v omarah, se mi zdi, da bi morala večkrat sprazniti, sploh vložene zadeve.

 

Res pa imam vse trgovine in tržnico ipd na dohvat ruke.

 

chef sekljalnik (prej pripeti),

Gledala včeraj na hitro na YT. In ja, na pogled izgleda super pripomoček, a en prišepetovalec me sprašuje, če je to le dodaten praholovec.

 

lesen bet (za peštanja),

Ok, saj nisem čisto mutava, samo kaj točno misliš s tem? A uno za pire?

 

Pa ko smo pri nožih, katerega priporočate kot oh in sploh? Shamannamo govori o japonskem, ogledane imam Haiku. Zaenkrat posedujem enega iz Lidla, ki je OK, a ni pa še to to. Nemški so menda tudi OK - Dick, Guede, Swibo. Čeprav se sprašujem, ali raje lepo narezan paradajz ali vsi prstihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif.

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zanimivo, jaz hrane nimam v kleti, še to, kar imam v omarah, se mi zdi, da bi morala večkrat sprazniti, sploh vložene zadeve.

 

Res pa imam vse trgovine in tržnico ipd na dohvat ruke.

 

1. Gledala včeraj na hitro na YT. In ja, na pogled izgleda super pripomoček, a en prišepetovalec me sprašuje, če je to le dodaten praholovec.

 

2. Ok, saj nisem čisto mutava, samo kaj točno misliš s tem? A uno za pire?

 

3. Pa ko smo pri nožih, katerega priporočate kot oh in sploh? Shamannamo govori o japonskem, ogledane imam Haiku. Zaenkrat posedujem enega iz Lidla, ki je OK, a ni pa še to to. Nemški so menda tudi OK - Dick, Guede, Swibo. Čeprav se sprašujem, ali raje lepo narezan paradajz ali vsi prstihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif.

1. odvisno, koliko uporabljaš čebulo, česen, peteršilj in v kakih količinah. Jaz recimo uporabljam čebulo nekajkrat v tednu in meni delo močno olajša. Zraven krhljev čebule dam še par olupljenih strokov česna, ker pač s to dvojico večkrat operiram. Peteršilj v dveh potegih sesekljam v nulo cel šop - kar prav pride večinoma poleti, ko imam tega v izobilju (bodisi zraste ali dobim/kupim).

 

2. zgleda kot bet za matevža (ne, ni gobica); predstavljaj si, da imaš krajšo palico, ki ima na enem koncu polovico krogle. Kupi se pri vsakem suhorobašu za male pare, placa v predalu zavzame kot povprečna šefla (=zajemalka, da ne bo Liriel skup padla http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png )

 

3. Nimam pojma, ker pri nas se vsak skrha, čim ga dragi samo pogleda od daleč. Pustmo stat, kaj vse reže z noži http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_angry.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

1. odvisno, koliko uporabljaš čebulo, česen, peteršilj in v kakih količinah.

Dosti dosti, zato pa sprašujem. Je še kakšna druga varianta tega ali samo Tupperware?

 

2. zgleda kot bet za matevža

O madonca, a kaj takšnega tudi obstaja? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png (A sem rekla, da je branje tvojih postov škodljivo za človekovo samozavesthttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_lookround.gif).

 

Govoriš o tolkaču?

http://www.kgz-ribnica.si/wp-content/uploads/2011/09/leseni-izdelki-tolka%C4%8D-1024x1024.jpg

http://www.zdumar.si/kuhinjski-pribor/25-stokovnik.html

http://www.ribnican.si/default.asp?pid=modul_it_sl&mid=sl&wid=358&detailID=888&segid=0&ime=Leseni_tolkac

 

Potem pa sem našla še to gobico:

http://www.ribnican.si/default.asp?pid=modul_it_sl&mid=sl&wid=358&detailID=887&segid=0&ime=Gobica_za_pasiranje

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

1. Dosti dosti, zato pa sprašujem. Je še kakšna druga varianta tega ali samo Tupperware?

 

O madonca, a kaj takšnega tudi obstaja? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png (A sem rekla, da je branje tvojih postov škodljivo za človekovo samozavesthttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_lookround.gif).

 

2. Govoriš o tolkaču?

http://www.kgz-ribnica.si/wp-content/uploads/2011/09/leseni-izdelki-tolka%C4%8D-1024x1024.jpg

http://www.zdumar.si/kuhinjski-pribor/25-stokovnik.html

http://www.ribnican.si/default.asp?pid=modul_it_sl&mid=sl&wid=358&detailID=888&segid=0&ime=Leseni_tolkac

 

3. Potem pa sem našla še to gobico:

http://www.ribnican.si/default.asp?pid=modul_it_sl&mid=sl&wid=358&detailID=887&segid=0&ime=Gobica_za_pasiranje

1. Ne vem. A obstaja kej boljšega/cenejšega? Jaz sem to videla pri v.d.tašči in me je navdušil. Verjetno da obstaja kaj cenejšega, sej je bilo s sušilcem za solato isto...Najprej samo tupperware, zdej jih pa skor povsod vidim :)

 

2. A temu se reče tolkač http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/online2long.gif

pri nas je tak bet od nekdaj bil - pa zmer so ga uporabljali samo za matevža delat. Šele pri Emiliji Pavlič (ko je še imela svoje kuharske oddaje po TV) sem videla za kaj vse je ta lesen bet uporaben. Tretjo točko je imela babica pred nakupom mikserja, za krompirjev pire delat.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_eek.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_eek.gif

ne morš verjet kakšni vse kuhinjski pripomočki obstajajo

 

o tem sem zgolj bral v krpanovi povesti, mende je uporabil tole za raztreščit Brdavsovo betico..

tile ga pa za Matevža uporabljajo

 

 

fascinantno

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Šele pri Emiliji Pavlič (ko je še imela svoje kuharske oddaje po TV) sem videla za kaj vse je ta lesen bet uporaben.

Pa saj veš, da nam boš morala tudi to razložitihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif.

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

razložiti kaj? tv oddaje, emilijo al uporabo beta?

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Uporabo beta (sori, pozabila poboldat).

 

Nam, samozvanim dokaj dobrim gospodinjamhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon27.gif

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

bet uporabljam za vse, kar nameravam speštat. Včer sem peštala krhko testo v pekaču za pite, ker se je hudič zasušil in strdil v hladilniku, men se ja pa mudilo kot satanu. Z njim največkrat peštam krompir, narezan na drobne koščke, da potem s tem zgostim juhe (zelenjavne), ker ne maram prežganja (pa moke, drobtin ipd. v juhi). Če sem dobre volje, z njim speštam krompir za pire krompir, aja pa za vrzote (=listnati ohrovt) s krompirjem tudi. Z betom ne speštam do nano velikosti, ampka pustim, da so še kaki koščki za zobe ponucat. Emilija ga uporablja za zgoščevanje zelenjavnih juh - kuhano zelenjavno gosto juho malo popešta, zalije s kropom in nariba not malce sveže zelenjave.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Še eno vprašanje.

 

Za kaj pa uporabljate sušilec solate? Mislim, ja, saj mi je jasno, za kaj naj bi se uporabljal, ampak ali ga uporabljate tudi na dnevni ravni in gre to potem tako: za kosilo/večerjo umijem solato, jo dam v sušilec, jo posušim, jo dam v skledo in pripravim? Ali ga uporabljate samo občasno, npr za sušenje za naslednji dan?

 

(Ja, tudi sama že dvomim v svojo opravilno sposobnost in se sprašujem, če res še solate ne znam narediti pravhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif)

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zanima me ali kdo od vas ve:

1. kako narediti kefir? Imam kefirjeva zrnca pa enostavno ne gre in ne gre narest kefirja. Zanima me pa cel postopek od A do Ž. In kje hranite zrnca takrat, ko jih ne uporabljate?

2. kako narediti riževo mleko? Mandljevo uspelo pri riževem se pa zatika.

3. kje nabrati regrat v okolici Lj? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

 

Danes po dolgem času rižota z papriko in grahom ter kurkumo + zelena solata http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mi smo bolj na hitri hrani te dneve. ker pač cele dopoldneve bluzim naokrog.

ampak ta ržota s papriko in grahom bi znala pasti danes tudi pri nas :) samo zeljna solata bo zraven (ali pa regrat)

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Še eno vprašanje.

 

Za kaj pa uporabljate sušilec solate? Mislim, ja, saj mi je jasno, za kaj naj bi se uporabljal, ampak ali ga uporabljate tudi na dnevni ravni in gre to potem tako: za kosilo/večerjo umijem solato, jo dam v sušilec, jo posušim, jo dam v skledo in pripravim? Ali ga uporabljate samo občasno, npr za sušenje za naslednji dan?

 

(Ja, tudi sama že dvomim v svojo opravilno sposobnost in se sprašujem, če res še solate ne znam narediti pravhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif)

Jz sem že povedala...občasna uporaba. Absolutno takrat, ko solato pripravim kak dan prej in jo shranim v hladilniku. Sicer pa ne...operem solato pred ostalo kuho, jo vržem na plastično posodo cedilo. Tačas, da se ostalo skuha, je pa po tavečjem odcejena.

 

S temle betom ste me pa vrnile v otroštvo. Matr, šele ko ste pisale o njem, sem dobila pred sabo sliko lesenega beta, ki je ležal v maminem predalu. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif Le kje ga je uporabila, da ga nisem "podedovala" http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png .

 

Podedovala pa sem stiskalec za krompir. Poznate? http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=16765&offset=20

 

Mama ga je pogosto uporabila in nam pripravljala svaljke in krompirjeve knedle...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif V Merkurju ga imajo...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Še eno vprašanje.

 

Za kaj pa uporabljate sušilec solate? Mislim, ja, saj mi je jasno, za kaj naj bi se uporabljal, ampak ali ga uporabljate tudi na dnevni ravni in gre to potem tako: za kosilo/večerjo umijem solato, jo dam v sušilec, jo posušim, jo dam v skledo in pripravim? Ali ga uporabljate samo občasno, npr za sušenje za naslednji dan?

 

(Ja, tudi sama že dvomim v svojo opravilno sposobnost in se sprašujem, če res še solate ne znam narediti pravhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif)

Jaz perem, sušim (in včasih) shranjujem solato v njem - tudi v hladilniku - to je za obdobje regrata, radiča v velikih količinah. Če ne veš/dvomiš, a je to to al ni - potem zate to ni. Ena šara več.

 

Zanima me ali kdo od vas ve:

1. kako narediti kefir? Imam kefirjeva zrnca pa enostavno ne gre in ne gre narest kefirja. Zanima me pa cel postopek od A do Ž. In kje hranite zrnca takrat, ko jih ne uporabljate?

2. kako narediti riževo mleko? Mandljevo uspelo pri riževem se pa zatika.

3. kje nabrati regrat v okolici Lj? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

 

Danes po dolgem času rižota z papriko in grahom ter kurkumo + zelena solata http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

1. jaz imam mlečna kefirjeva zrnca - za delat kefir iz mleka. Vem, da obstajajo še vodna, za tiste ne poznam postopka.

Mlečna zrnca dam v stekleno posodo (od vloženih kislih kumaric - 900ml al koolk drži). Prelijem z mlekom. Mleko imamo od kmeta, ga prekuham, ohladim in shranim v steklenkah. In to mleko potem uporabljam normalno. Fino je, da je sobne temp. (ni pa muss, je lahko tudi direkt iz hladilnika, samo potem dalj časa traja da se skefiri). Torej, kefirja dam za prst debeline (kar je ful, nekateri dajo manj). Potem prelijem z mleko, nekako do tri tanke prste pod vrhom steklenke. Pustim na kuhinjskem pultu. Običajno se skefiri v dobrem dnevu, včasih dnevu in pol. Včas šele v dveh dneh. Pokrovček samo napol prislonim (kot pokrovko, pod katero brbota krop), da kefir lahko diha. Ko je perjat, ga precedim skozi cedilo, zrnca sperem z vodo (ne mrzlo, ne toplo, najbolje mlačno), ni pa muss spirat zrnca. Eni celo odvsetujejo spiranje, jaz spiram kakorkdaj. Večinoma spiram, sem pa tudi imela obdobja, ko nisem spirala. Kozarec operem, vložim zrnca nazaj in prelijem z mlekom.

 

2. nimam pojma, ga še nikoli nisem poskusila delat.

 

3. na gorenjskem koncu (okolica Medvod) ga je dosti, vem pa tudi, da tam špricajo gnojevko ko blazni. Je pa tko - bolj gnojijo, bolj raste. Na našem koncu sploh ne raste, zgleda preveč zamočvirjeno al kaj?

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

...

S temle betom ste me pa vrnile v otroštvo. Matr, šele ko ste pisale o njem, sem dobila pred sabo sliko lesenega beta, ki je ležal v maminem predalu. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif Le kje ga je uporabila, da ga nisem "podedovala" http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png .

 

Podedovala pa sem stiskalec za krompir. Poznate? http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=16765&offset=20

 

Mama ga je pogosto uporabila in nam pripravljala svaljke in krompirjeve knedle...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif V Merkurju ga imajo...

Stiskalec jaaaa; dober stiskalec dobit je težje kot kilo plutonija :/

današnji stiskalci ne stisnejo krompir do konca, ampak je zmer nek "ostanek", napopan na v medprostoru. En lep, neglomazen (okrogel) je v Muellerju, pa drag kot ledvica tudi. Ampak tut ta ima en majhen ostančič v medprostorju, za popiz.res :/ ga ima tašča in sem si ga enkrat sposodila (mi je kjut, pa malo prostora zavzame, ne toliko, kot oni star iz prejšnjega linka - ki je verjetno uporabnejši), pa me potem ni navdušil. Itak jaz svaljke delam zelo redko (za takrat si stiskalec še vendo lah izposodim), knedle dela perfektno pa tašča. Pa rajpi gremo na knedle h njej, kot jih pacamo doma. Ona je pa zverzirana in jih naredi božanske ajncvajdraj.

 

**********

danes bo ali jota s klobaso, ali pa kislo zelje v solati in klobasa. Odvisno od časa in razpoloženja.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ah, men ostane en mal krompirja v medprostoru...pa se sploh ne obremenjujem. Saj pa ne delam vsak dan tega.

viš, mene pa to draži. Isto me je dražilo pri stiskalcu česna; ker je težko ven zbezat te zalepljene ostanke. Poleg tega sem lomila (stiskalce česna) kot za stavo (polomila tri). Potem sem reskirala malce več denarja (mislm, da je bil med 15 in 20E) in v Muellerju kupila Silit-ovega. Zdej zgleda, kot da delam v muellerju, ker ga tak hvalim že tri strani, sam ne. No, ta stiskalec ima zobčke na stiskalem delu in potisne cel strok česna skozi luknjice, pulpa česna pa ostane na zobčkih (in jo potem z lahkoto odstranim).

 

Ampak mene draži tudi kuli, ki ne piše, oz. piše, ne piše, pa spet mal piše....a minca še polna. Ma sam v kanto mi zgin.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Cenim enostavnost. Imam malo pripomočkov, pa še od tistih jih je nekaj odveč (predvsem za torte). Sušilec za solate je uporabljala moja mati (kot še ogromno drugih pripomočkov), pa se mi sploh ne zdi potreben. Ena krama več. Res pa je, da če vidim kakšne izjemno zapletene recepte, ki terjajo ogromno nekih dodatkov, pa komplikacij, jih pustim pri miru. Včasih sem se jih lotila, pa mi je ostajal en kup krame in neporabljenih sestavin.

 

Raje imam sistem, po katerem znam smiselno uporabiti tisto, kar je/ostane v hladilniku, ustvariti kakšen nov, zanimiv recept. Najpreprostejše jedi so običajno najokusnejše, pa najmanj obremenjujoče za organizem.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

viš, mene pa to draži. Isto me je dražilo pri stiskalcu česna; ker je težko ven zbezat te zalepljene ostanke. Poleg tega sem lomila (stiskalce česna) kot za stavo (polomila tri). Potem sem reskirala malce več denarja (mislm, da je bil med 15 in 20E) in v Muellerju kupila Silit-ovega. Zdej zgleda, kot da delam v muellerju, ker ga tak hvalim že tri strani, sam ne. No, ta stiskalec ima zobčke na stiskalem delu in potisne cel strok česna skozi luknjice, pulpa česna pa ostane na zobčkih (in jo potem z lahkoto odstranim).

 

Ampak mene draži tudi kuli, ki ne piše, oz. piše, ne piše, pa spet mal piše....a minca še polna. Ma sam v kanto mi zgin.

Hehe, perfekcionistka...imaš pa tudi point. Če že nekaj je, naj deluje orng. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

 

Aja, stiskalec česna. Mene je tud kurlo, ker sem morala umivat na orng po uporabi, zbezat ven ostanke česna, pa še s kakim zobotrebcem pucat luknjice... Zdaj pa enostavno vzamem ribežen, imam enega manjšega, ploščatega, pa by the way zriban česnček in je.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hehe, perfekcionistka...imaš pa tudi point. Če že nekaj je, naj deluje orng. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

 

Aja, stiskalec česna. Mene je tud kurlo, ker sem morala umivat na orng po uporabi, zbezat ven ostanke česna, pa še s kakim zobotrebcem pucat luknjice... Zdaj pa enostavno vzamem ribežen, imam enega manjšega, ploščatega, pa by the way zriban česnček in je.

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

jst k sem v tretji puberteti sem na tole dobil en tak hudomušen preblisk, ki vam ga pa zaradi razumljivih razlogov ne bom obelodanil

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Hehe, perfekcionistka...imaš pa tudi point. Če že nekaj je, naj deluje orng. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

 

Aja, stiskalec česna. Mene je tud kurlo, ker sem morala umivat na orng po uporabi, zbezat ven ostanke česna, pa še s kakim zobotrebcem pucat luknjice... Zdaj pa enostavno vzamem ribežen, imam enega manjšega, ploščatega, pa by the way zriban česnček in je.

točno vem, kater manjši ploščat ribežn imaš, ker jaz razmišljam o njem že nekaj časa. Bi (na)ribala parmezan, pa česen, pa lešnike,...ja.

sam imam kvadraten velik ribežn, pa dokler tega ne uničim,...ne bom kupovala novega.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

jst k sem v tretji puberteti sem na tole dobil en tak hudomušen preblisk, ki vam ga pa zaradi razumljivih razlogov ne bom obelodanil

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/frog.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...