Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Me ima, da bi resnično popizdila, ampak bom dala samo dva linka.

 

Garbanzo bean chocolate cake

 

Healthier chocolate cake with a secret

 

A je takole bolj kul? Predvsem ker ni slovensko. Zapovrh pa še brez glutena, zdravo, polno proteinov za fensi junk vegije.

 

če se odrekam slovenskega državljanstva še ne pomeni da bom sprejel državljanstvo te države, ki si je tole omislila

Skratka da ne sprožim mednarodni incident zaradi pomanjkanja kulinaričnega domoljubja,

 

Italijani bi moral zmagat v II svetovni vojni in jst bi moral bit comissario per le regioni barbare Slovenija všteta.

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Še nikol nisem probala česnove župe, me pa vse bolj mika. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Za vikend sem mami pobrala skoraj vso solato kar jo premore njen vrt http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif tko da danes kr dve skledi solate z nastrganim korenčkom in česnom, ena za kosilo druga za večerjo. Pr kosilu sem ustvarjala čičerikine polpete z brokolijem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif So bli mnjami vendar vseen premehki tko, da sem jih težko pekla. Zjutraj pa rižev narastek z gozdnimi sadeži. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mljac, kaj bi (ob taki urihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/pevc.jpg )?!

Lačna.

Jedla zunaj.

Prčkarije, nič pametnega.

Jutri verjetno le testenine in nekaj v solat, ne bo časa za (tovrstno) čaranje ...

... Say what you mean

And mean what you say ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

 

Drugič jo bom naredila samo malo maščobe, česen, sol, začimbe in mogoče žlica smetane.

Tako jo jaz delam. Maslo ali oljčno olje, narezan česen, voda, sol, malo popra in Dukatova smetana za kuhanje;)

 

Da se spet ponovim - res ne razumem, zakaj je treba v vsak recept za zelenjavno juho tiščat krompir.

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Za zajtrk topli kruhki z hoferjevim namazom iz paradižnika in bazilike. Odličen namaz, sicer tega res ne kupujem pogosto amapak tega je bilo vredno.

Za kosilo pa omleta z regratom in ovčjim sirom, zraven se spodobi skleda solate z nastrganimi korenčkom (k ga je še nekaj ostalo od včeraj) in seveda čudoviti česen http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

omg Pinka, pri takih količinah zaužitega svežega česna bi jaz pri tebi že prvi dan fasala luknjo v želodcu http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif

svež česen ne maram (kamoli čemaž, pfujjj), toplotno obdelan pa mi je všeč (npr, pečen v pečici, potem pa predelan v namaz; ali pa pečeni stroki česna med pečenim krompirjem recimo). Če dobro premislim, ne maram nobene presne zelenjave z okusom česna (tj česen, čemaž, drobnjak, čebula, por).

 

*****

včeraj je soparjen brokoli in malce masla, pa telečje hrenovke

 

*******

danes bo pa kar ocvrto jajce.

Letimo na femili bjuti tretma (aka h frizerju). Upam, da je luna taprava, drugače bom http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon28.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest Jeti

česen in čebula v vseh možnoh variantah ... surovo, kuhano, pečeno, ocvrto http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif

***

funšterc in motovilec ... ni bilo čisto pravo knapovsko sonce, ker sem uporabila belo moko in jajce ... najskromnejši recept je: gosta zmes vode, črne moke in soli, spečene na hudo vroči masti ... poleg regrat ali berivka ... knapi pa so v jamo za malico zraven nesli črno kavo

***

tam v lnf dnevniku so se fantje pogovarjali tudi o brodetu ... obožujem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/hypnodisk.gif ... samo, kako ga skuhati, da ne bom potem ob jedi lovila ribje koščice po krožniku http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

omg Pinka, pri takih količinah zaužitega svežega česna bi jaz pri tebi že prvi dan fasala luknjo v želodcu http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif

svež česen ne maram (kamoli čemaž, pfujjj), toplotno obdelan pa mi je všeč (npr, pečen v pečici, potem pa predelan v namaz; ali pa pečeni stroki česna med pečenim krompirjem recimo). Če dobro premislim, ne maram nobene presne zelenjave z okusom česna (tj česen, čemaž, drobnjak, čebula, por).

 

*****

včeraj je soparjen brokoli in malce masla, pa telečje hrenovke

 

*******

danes bo pa kar ocvrto jajce.

Letimo na femili bjuti tretma (aka h frizerju). Upam, da je luna taprava, drugače bom http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon28.gif

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/em119.gif ne ne včasih bi tud jz mela luknjo, zdej mam pa tako obdobje, k ga praktično povsod dajem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif al je to solata, al zelenjavna juha pol v golaž itak vedno. No men pa pečen ne odgovarja. Mlada čebula in drobnjak sta mi tud super. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

 

Za večerjo pa nisem vedla kaj bi jedla pa so mafini nastal :) Ajdovi z jabolki in orehi :) http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

česen in čebula v vseh možnoh variantah ... surovo, kuhano, pečeno, ocvrto http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif

***

funšterc in motovilec ... ni bilo čisto pravo knapovsko sonce, ker sem uporabila belo moko in jajce ... najskromnejši recept je: gosta zmes vode, črne moke in soli, spečene na hudo vroči masti ... poleg regrat ali berivka ... knapi pa so v jamo za malico zraven nesli črno kavo

***

tam v lnf dnevniku so se fantje pogovarjali tudi o brodetu ... obožujem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/hypnodisk.gif ... samo, kako ga skuhati, da ne bom potem ob jedi lovila ribje koščice po krožniku http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif

koščene (non-edible) zadeve se (z jušno zelenjavo) skuha in precedi. V tako (ribjo) osnovo se naknadno vloži brezkoščične zadeve.

Nisem pa še delala tako, da bi najprej pocvrla na olju, potem pa na tako pocvrtem olju dodajala karkoli. men se že bere ogabno mastno.

Meni najbolj uporabne ribje koščene zadeve so ribje glave (v večjih merkatorjih imajo zmer kake lososove glave na lagerju - odzadi), kake bz.male koščene ribice (na morju pri ribičih ali ribarnici), obvezno pa rabiš še kake rakce, ki dajo res wow okus. Oklepe (zg. del) lah skuhaš skupaj z bz. koščenimi deli, če jih nimaš, pa potem v drugi del, ko vložiš dobre ribje kose, dodaš že olupljene surove repe rakcev (makar odmrznjene iz unih palčk iz Hofra).

 

Cookie a si krvna 0? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

 

 

...

ne. A grupa - na moje totalno razočaranje. A je bz skupina, kao zelenjavarji, sam jaz sem mesojedec. Sej zelenjavo tudi jem, sam mal beljakovin mora bit, drugače tut zelenjava ne gre dol. Zdej, al so to v maslu, jajcu, panceti, ocvirkih, svinjski koži,...al pa manjši zrezkič.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

česen in čebula v vseh možnoh variantah ... surovo, kuhano, pečeno, ocvrto http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif

***

funšterc in motovilec ... ni bilo čisto pravo knapovsko sonce, ker sem uporabila belo moko in jajce ... najskromnejši recept je: gosta zmes vode, črne moke in soli, spečene na hudo vroči masti ... poleg regrat ali berivka ... knapi pa so v jamo za malico zraven nesli črno kavo

***

tam v lnf dnevniku so se fantje pogovarjali tudi o brodetu ... obožujem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/hypnodisk.gif ... samo, kako ga skuhati, da ne bom potem ob jedi lovila ribje koščice po krožniku http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif

 

Pravilo...brodet se ne meša

Pravilo...z ribo je treba bit nežen

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tako jo jaz delam. Maslo ali oljčno olje, narezan česen, voda, sol, malo popra in Dukatova smetana za kuhanje;)

 

Da se spet ponovim - res ne razumem, zakaj je treba v vsak recept za zelenjavno juho tiščat krompir.

Pri nas zato, ker sta vsaj dva krompirova človeka pri hiši. ta mlajši vse dol pade, če ni krompirja v zelenjavni juhi. Komaj sem jih prepričala, da ga vsaj v bučno juho ne dam. čeprav, se jim včasih zlažem in rečem, da sem dva krompirja not dala, pa da sta zmiksana:)))) zdaj če kateri to bere....bom očitno sama jedla bučkino juho.

 

drugač, pa jaz še s česnovo nisem probala. sem jo jedla in mi je bila super. mogoče jo lahko danes uvrstim na meni:)

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

česen in čebula ... hmmm ... a se potem želi kdo lupčkat s teboj ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png ???

Ene so take, da te niti česen niti čebula celo niti pehtran ne morejo odvrniti od lupčkanja

Opažam da ima Hofer čeprav industrijsko pa vendarle večinoma zelenjavo I kategorije, kar se recimo pozna če češnjevec kupiš v Tušu al merkatorju kjer je običajno II kategorije... razlika v okusu je pa abnormalna

 

zato sem pozabil na slovenski nacionalni interes in odslej kupujem v Hoferju in Lidli

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Brodet sem kuhala pred vsajj dvajsetimi leti - madona je bil dober. spomnim se samo enormnih količin česna in čebule, pa korenja, ki šlo v pisker. Pol sem nesla velik lonec k mami, ki jedla to kot velika, nakar se ji je koščica zapičila v grlu. In je morala k zdravniku. In brodet je dobil novo ime - smrtna župa.

nekak me minilo je kuhati od takrat dalje.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ene so take, da te niti česen niti čebula celo niti pehtran ne morejo odvrniti od lupčkanja

Opažam da ima Hofer čeprav industrijsko pa vendarle večinoma zelenjavo I kategorije, kar se recimo pozna če češnjevec kupiš v Tušu al merkatorju kjer je običajno II kategorije... razlika v okusu je pa abnormalna

 

zato sem pozabil na slovenski nacionalni interes in odslej kupujem v Hoferju in Lidli

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png jz pravm,da še dobr, da mam tazga doma, k ga to niti mal ne mot http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/16-tb.JPG

ja Pico tud jz sem postala pristaš Hoferja, ker je boljš pa še cenej, k najbližji in kao najboljši sosed...pa še dostkrat na kakšno znižanje priletim http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/16-tb.JPG itak pa je zdej sam še Tuš naš tko, da bz

 

***

Zjutri prosena kaša v riževem mleku z cimetom, pimentom in zvezdnim janežem. Ponavad še jabolko not naribam ampak je bila tok dobra, da sem jo kr brez dodatkov snedla. Zdej pa premišljujem, če bi jo tud za večerjo. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

Za kosilo pa rižota z regratom in solato, da ne bo kdo mislu, da sem slučajno na solato pozabla...ne ne tud na česn nisemhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ali mogoče katera/i od vas ve za kakšnega dobrega peka tort (to pomeni naravne sestavine brez raznih margarin in alpskih mlekov) v Lj ali Dolenjskem? Vse, ki jih kontaktiram so že zasedeni http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sad.png

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Klele računam na Aliano, da izstreli kot iz topa http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Jaz sem namreč neuporabna http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ph34r.png

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Menda imajo Slaščice Mihalek naravne torte, a so na uni listi, tko da...

 

Poglej tukaj, bi se najbrž dalo kaj zmeniti, a ni v želenem lokacijskem rangu:

http://www.petrascakes.com/

 

Danes prvič kupila (jep, kaj čmo....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Whatever_anim.gif) pregrešno drage divje šparglje. Da vidimo.

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

anne te torte zgledajo fantastično :) mi bi pa vseeno bolj odgovarjal, če bi bilo v Lj ali na Dolenjskem, ker je sam dostava 15 eur :(

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

So tudi odlične http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif. Kaj pa tisti Lizin vrt, imajo presne torte in jih imajo kar v marsikaterem kafiču? Lahko pa sama poskusiš domahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif.

 

Šparglji še čakajo, danes biftek s popečeno polentohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif.

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sem zdej cel njen album pogledala in sem res totalno navdušena, ženska ima res talent, čist po mojem okusu je :) no za okus torte še ne vem :P...Katero si pa ti jedla? Men diši okus višnja skuta in čokolada. LIzin vrt poznam in sem probala njihove čokolade in so odlične :) vendar pa res ne vem, če imajo take rojstnodnevne torte?

Sej če ne dobim nobenga k bi naredil torto po mojem okusu jo bom mogla narest sama, sam glede na to, da sem bolj na tesno s časom, ker je še vse drugo potrebno pripravit pa otroc itd. Pol bom do kosila že tok izžeta, da bom šla namest jest oz praznovat spat :P :D

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ena je v Trnovem, blizu Vikija ...

http://www.pupi.si/

Enkrat sva BG piškote tam kupili s tamalo pa za rojstni dan so mi v porodnišnico prinesli (klasika je Viki, ampak okrog mojega r.d. imajo letni dopust) in je bila dobra. Je pa I. vzel navadno čokoladno, tako da ne vem kake so njihove brez ...

 

ali pa tale: http://www.slascicarna-drejci.com/

 

Nič od tega pa ni preverjeno, ker ponavadi sama delam, če pa slučajno zmanjka časa, pa smo do zdaj še vsakič pri Vikijevi čokoladni pristali ...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Eh. Obupala za letos. Preden bom prišla do regrata in našla še čas za čiščenje, bo konec pomladi. In sem se odločila, da ga bom pac kupovala. 5€ za pol kile, kar imamo za 2x, bom pač preživela, ceprav se mi.zdi cist smešno tole kupovat.

 

Tako da za kosilo regrat, klasika s krompirjem in jajci ...

 

Za večerjo se pa prosena kasa namaka..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...