Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Rabarbara sama me ne gane lih, tut ni najbol zdrava, k ma neko oksalno kislino v sebi in ni primerna za Picote in nosečnice. Sam un narastek sm pa prepričan da je ful dober.

 

Leta nazaj, stoletja najbrž že, je bil tm nekje okoli Name v kleti nek self servis. Se spomnim da sm tja hodu na nek bel narastek iz gresa in prelit z nekim rdečim prelivom, najbrž malinovim. Ful enostavna sladica, sam ful fina.......

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Študl iz rabarbare? Mogoče pa res...nisem še jedla.

 

Pico..... kaj maš ti rad poleg paste?

In tiramisuja?

pico....pa raviole, pa solate raznih vrst, ma velik stvari.... od indijske hrane dalje

narastkov s mareličnimi cmoki potic iz koromača, gabezov štrudel s pehtranovim posipom in marmelado iz kumar pač ne..

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pa ni "kunšti" okoli narastka. Prosena kaša se skuha v rahlo osoljeni vodi do bolj kot ne mehkega. Dodaš poljubno sadje. Nato kot za rižev narastek. Zmiksaš ene 5 rumenjakov s sladkorjem (ok, za Ceres ne), malo masla in kisle smetane, premešaš s proseno kašo in na koncu dodaš še sneg. Pa cimet, vanili recimo... Za Ceres pa bi skuhala v slani vodi, dodala riževo mleko, sojino smetano, pa veliko sadja, da bi "zmehčalo" okus, ki ga ne bi vezala jajca..

 

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Silvija, jaz bi samo jajca spustila. Rižev narastek delam tako, da riž skuham v polovici mleka in vode, pa en vanilij sladkor, tak riž na pekač, posebej gor pa sadje, zmešano s smetano in cimetom pa kardamonom. Npr. ribana jabolka. Mi je pa všeč malo trpek okus rabarbare, zato bi bilo za probat. Sneg da mogoče res tisto rahlost, samo dobro, se ji odpovem.

A mleko in kravja smetana sta torej ok? Še bolje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kardamon kradamom vatever ja ....

 

ne poznam gospodinjstva kjer odpreš omaro in najprej tole ne zagledaš

Sm bil enkrat na večerji v Jordanski restavraciji. In smo na koncu dobili kavo iz kardamoma, ker drgač baje da oni prave kave ne delajo.....oziroma da baje pijejo to namesto prave kave.....in nič, moram priznat da je bla ta kardamomska ful zanimiva in fina.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kardamon kao kuri maščobo, ki jo dobiš, ko sladkarije poješ. Samo za to.

Jaz ga dajem v baklave. Kot da kaj pomagahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png. Je pa ful dobra potem.

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Študl iz rabarbare? Mogoče pa res...nisem še jedla.

 

Pico..... kaj maš ti rad poleg paste?

In tiramisuja?

blondinke z velikimi joški http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

En tip mi vsake toliko prinese komplet 5 čokolad. In tiste čokolade vedno nekako izginejohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_blush.gif.

 

Danes sem je pojedla že 3/4 http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/w00t.gif.

 

Samo da se mi ne buni kaj potemhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_lookround.gif....

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mazohistka sem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png . Včeraj sem poslušala na TV3 kao pasta Jožeta Majesa, dvig odpornosti, pa spanje pa vse...in si rečem, lej pa res, Sanja Lončar je tudi rekla, da je mešanica kokosova maščoba, kurkuma, cimet naravni antibiotik (vse to tudi v Majesovi pasti). In sem načarala nekaj podobnega. Jaoj, da nisem dodajala še kurkume, kako ne maram tega vonja... Da boste lažje razumeli, s tem sem pokvarila okus suhega sadja v teranu (skoraj kot sangria). http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja. Mešaj z jabolki raje.

Potem so še kompoti, narastki, pite,...

 

V tem je čar dobrega, da delaš po občutku! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Ne rabiš si zapisat ali zapomnit.

Ma veš v čem je problem. K je tak butast recept bl za Picote della Mandolat. Eno šalco orehov, dve šalce gresa, pol šalce olja, pol šalce cukra, dve šalce zmletih japk, pa jajca, črna čokolada.......jst to še vse vem, sam ne vem več česa je ena šalca, česa dve, česa pol.........http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_blush.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest Jeti

mmm ... kavica s kardamomom http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif

 

korkuma tud men nima posebnega vonja ... niti okusa ... morda jo uporabljam v premajhnih količinah http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon26.gif

 

prosen narastek ... s češnjami http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/hypnodisk.gif ... lahko je tudi slana varianta z zelenjavo ... ste že probali ... izberite tisto, ki jo imate najraje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

 

beluši in koromač http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif ... vprašanje, če so bili pravilno pripravljeni

 

ohrovt ... bohnedej brstični http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_rolleyes1.gif ... iz blanširanih listov, sira ... po želji šunka, pršut... narejene ocvrte roladice http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/hypnodisk.gif

 

***

ribice na žaru bi ... k'r panika me že grabi http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/pevc.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kurkuma v malih količinah ni nič http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png . V kombinaciji po receptu S. Lončar je pa: kokosova maščoba, kurkuma, cimet, med in recimo, da je v tej kombinaciji na dan poješ vsaj pol majhne žličke...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif

 

No ja, moja pasta, zdaj ko se je fajn ohladila v hladilniku, sploh ni tako švoh.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest Jeti

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif za domačo pasto ... glede na sestavine sigurno ne bo nikomur škodila http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

 

v naši širši družini tud' prisegamo na naravna zelišča, čaje, zvarke, kreme... star, naraven način zdravljenja ... pred leti smo večino tega nabrali in pripravili sami ... znanje črpali iz domačega izročila in knjig

 

Majesovo domačo lekarno poznamo že od vsega začetka ... prej smo hodili k patrom v Stično... in vsak ima za svoje težave najboljše zdravilo, ki tudi deluje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

očka je prisegal na "jožefovo pasto" ... men je top čaj iz "regradovih korenin" ... lev pije " mehurček" ... riba se rada s čem "pomiri"

 

za vsako težavo raste rožca http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flowers.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

V dar sem dobila črni tartuf.......kakšna ideja za pripravo?

 

 

Kurkuma( turmeric ) mi je http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

žal...pri nas samo lisičke še rastejo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

sem omenila, da smo v sredo s starejšo nabrale za juho lisičk? no...bila dobra, da prste poližeš http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png)

 

danes pa dala ta mlajša idejo, kaj bi....jagodni cmoki, seveda.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kak ohrovt, zdaj je in kalehttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/viola-sm.jpg:

http://authoritynutrition.com/10-proven-benefits-of-kale/

 

Najpogosteje dajo v omako za testenine. Nalistane na tanko, skoraj naribane, s sladko smetano in malo soli.

Pa malo masla in parmezanahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif.

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Vedno. Prepražiš maslo, dodaš smetano, tartufato (za razliko od Enje ne dobivam svežihhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/linktongue.gif) in parmezan - že v omako. Poskusi, odlična je!

 

Recept mi je dala ena Istrijanka, prej sem delala brez masla in je razlika, pravzaprav ravno maslo doda posebno aromo.

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Uporabljam maslo, tudi kadar ne piše. Pravim, da ga pa ne uporabljam kadar je v jedi že smetana, ker mi je premastno. Žolč ne da.

Morda bi smetana za kuhanje lahko to omilila, je pa seveda dosti manj "naravna"...

 

Ti bi zihr dodal pehtran.

 

*****

 

En grižljaj lubenice in poletje je tu. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

Life begins at the end of your comfort zone.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

mah, danes naj bi končno že začela s sadjem in zelenjavo... in sem rehkla, eh... in kupila kilo češenj... vse pojedla... in se mi je zdelo, da se je lepo zečelo, zato sem šla na pizza burek in orehov zavitek v pekarno....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif in še žlico vanilijevega sladoleda in nekaj piškotov za dojenčke...

 

(jutri bo 2 kili več)http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gif kaj t0? a diet farmo?http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...