Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

enim je pa vseeno tut če natrijev glutaminat zraven poprajo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif

Se je zastojn delat mone glede tega. Natrijev glutaminat jemo z veliko žlico vsi. Je v vseh šalamih in pršutih k jih kupmo, v vsej napol predelani, al pa do konca predelani hrani v trgovinah, restavracijah, ga skor ni prehrambenega izdelka brez tega strupa fuknjenga. Mam zanesljiv podatek da ga nekateri šiptarji še ščepec v sladoled tlačijo, tisti k ga ne, ga pa avtomatsko dobijo ko kupujejo prah za delat sladoled. Ker je ojačevalec okusa in ker naše možgane prepriča da je še škifo hrana dobra.

Jeba.......http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_dead.gif

 

Kje so zej vsi vrli inšpektorji, ki jih kao skrbi za naše zdravje in bi to svinjarijo enkrat za vselej prepovedali?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ma ku smo pej pr soli.. vaš Pikolo je v mladih lejtih pri familiji Delbello pomagal malo per soli

 

in su je su

 

nobenih cvetov ni razen, če se z dekletom ljubita na soli in ona odpre svoj dehteči cvet

 

to je pač nateg za ljubljansko govorno področje..

 

zelo uspešen

 

glih zadnjič vidim, k sem kupoval sol

 

tale solni cvet v posodici ala krema za rahlo do pretežno naguban obraz za po polnoči, skratka neka miniaturna pakunga, 2, 70 evrov

za to dobiš 2 kili jodirane paške soli

 

Zdej mit o piranski soli k o nečem plus non ultra, ne bom poskušal razblinit, trudim se pa samo da zčneste uporabljat lastno glavo in pomislite, konkretno kaj vse se zliva v tist zaliv, koliko barkač je tm parkiranih, kaj vse prinese reka Pad, in to primerjate recimo s paškimi solinami..

 

da tuniških ne omenjam

 

in mi še zmer ni jasno, kje je ta famozna dodana vrednost piranski soli

 

 

Pa še nekaj je

 

himalajske soli in ostale kamene soli

so soli, ki so ostale ujete tam kamor današnje človekovo onesnaževanje ni moglo imet nekega vpliva, so soli nekdanjih pramorij..

 

tko da mi je en tuzlanski rudar razložil tut ta mit... k eni mislijo da so pa kamni slani...

 

nak nak

 

torej

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ampak daleč najboljša pa je sol iz framskega morja ... jod, vitamini od A do ŽNJ, prijetno slan okus ... 10x boljša od himalajske ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

slišal sem da jo kupujejo v piranu pa sam etiketo gor nalepijo....

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

mah, men je pri jajčevcu važno samo to, da niso mastni do fundamenta. Ker vpijajo maščobo hujš ko vodo gobe. Mi je ful všeč okus jajčevcev, sam kot rečeno, da niso mastni, ker me zaminirajo. Pa koža me tudi nič ne moti, eni jih lupijo ko blazni, no jaz ne.

kako to misliš?

Zato jih jaz najraje dušim ali pa na žaru popečem brez maščobe :) Sploh mi je sedaj najboljša kombinacija polente, malancanov in paradižnikov :)

 

Rikota. Sem jo enkrat kupila v Šparu in ugotovila, da je ena fajn sirna zadeva, nevtralnega okusa, ki bi se lahko dala marsikje uporabit. In me prosim, razsvetli, kje imajo to Galbani sranje in če si že sprobala katero od rikot, ki jih ima Špar.

 

Mozarelo pa imam najraje takole: na krožnik dam rukolo, paradižnik in rezine mozarele. Solim in pokapam z bučnim oljem. In zravn kakšno rezino zrnatega kruha. Mnjamiiiii.

 

Trenutno pa sploh ne smem v trgovino, vrt kipi. Ima, da se prehranjujemo samo z vrta, no razen kak mesni dodatek http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Jz ga tudi prehlajena bom ne http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ukid.gif

Poskusi mocarelo s pršutom in šparglji na žaru :) Ta kombinacija je za vse prste polizat in še krožnik zraven http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

tale vročina je meni super http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/love3.gif

ne paše kej dost jest, pa namesto kosila pade ledena kava, koktajl, sladoled, branje knjig (=ker je prevroče za delat), izležavanje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/hypnodisk.gif

trenutno IN kombinacija pri nas je sok iz lubenice, prelit čez zdrobljen led (hb za blender, ki seklja tudi prstke), dragi si po želji doda beli rum, jaz pač ne. Na vrhu vršiček mete in voila, uživancija zagotovljena http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ananas cel, figa, sliva

 

za kosilo, kdo bo dočakal - paradajz kumara leča -solata

 

zvečer dobri nameni

 

, včeraj sem imela akcijo - gobice, leča, zelenjava (vložena s cukrom žal), neki kamutovi kao zvitki, volkorn kruh.... in ne vem kaj še vse

 

ob polnoči melona party

 

:) je težko, če se ti sproti trga v glavi.

 

komaj čakam kosilo, že to je poraz.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

čičerika, ne leča, ups...njam to je tako mastno slastno http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/cool.png njam... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif obožujem čičeriko... in gobice in ananas... so fucking happy, I could choke with it

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zajtrk zadnje dni glavni obrok :)

 

Sadna solata z domacim cokoladnim sladoledom zraven, pa na hitro narejeni kruhki (na balkon sem dala električno ploščo in spekla dve fajn debeli (okol 1cm) ajdovi palacinki z malo sode bikarbone zraven, da je malo bolj rahlo.. narežemo na kose in mazemo gor karkoli že..

Kosilo bo solata, zvečer pa mogoče na pico v mesto..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeraj sem pehtranovo potico. Odlična, samo več nadeva bi moralo biti. Fakju Pico, zarad tvojega skakanja v luft me bo pehtran do konca življenja spominjal nate. Hehe.... verjetno si glih takšnih asociacij želiš http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeraj sem pehtranovo potico. Odlična, samo več nadeva bi moralo biti. Fakju Pico, zarad tvojega skakanja v luft me bo pehtran do konca življenja spominjal nate. Hehe.... verjetno si glih takšnih asociacij želiš http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

 

sočustvujem

 

kaj?!! Odlična, berem?

 

Žiher si se zatipkala

Včeraj sem čokoladno potico kljub ponudbi da bi vzela pehtranovo. Odlična, samo več nadeva bi moralo biti. Fakju Pico, zarad tvojega skakanja v luft me bo pehtran do konca življenja spominjal nate. Hehe.... verjetno si glih takšnih asociacij želiš http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

tole je originalni tekst brez napake

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pred dvema dnevoma skuhan ječmen, ki sem ga ohladila in takoj dala v hladilnik zaradi spremembe načrtov. Do danes se je super tuper ohranil. Padla bo mešana solata z ječmenčkom, zeleno solato, fižolo v stročju, paradižnikom, kumarami, peteršiljem, česnom, drobnjakom, borečem...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

mmm, pehtranka http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/love3.gif

en pehtranov štrudel ne bi bil švoh http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz tud pehtranovo danes za zajtrk :P Mami prvič v lajfu sama pekla (do zdaj je bila stara mama zadolžena za potice, ampak kul, mi je všeč, da se je mami opogumila).

Za kosilo pa skleda solate iz vrta in jajčka z bučo in porom, zunaj na balkonu pripravljeno, skozi okno premešano ;)

 

Nekaj se mi lušta chia čoko puding .. pa en mango je še v hladilniku .. To bo po moje za večerjo.

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz pa ne vem kako fante nahranit, ki jih izcrpa voda. Lubenice in melone mi bo kmalu kdo v glavo vrgel. Razmisljam o golažu z njoki.

solata s proseno (kuhano) kašo, papriko in paradižnikom (narediš na zalogo - vse zmešaš, kis, olje, sol, poper - ohladiš). Zraven ražnjiči (čevapi) ali katero drugo truplo.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

se mi napoveduje organizacija piknika na najbolj vroč dan v tednu http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/opica.gif

tko da zgoraj omenjena solata, tzaziki, morda, morda celo melancanove rolice s feto in meto (če se spomnim en dan prej nasolit melancane), kuhana koruza z maslom (jeklene rezerve iz skrinje) in vozi narod http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/cool.png

kadavre pripravlja dragi http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/kulgreen.jpg

 

*******

čeprav, imam fuuul sveže mlade pese, pa razmišljam o marinirani pesi z moussom iz avokada.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

 

Cookie.... solato s proseno kašo samo jaz jem. Jim nosijo tukaj pečene ribe, čevape itd, pol pa zraven kruh, enega izpod peke imajo, fantastičen je, če bom kaj pogrešala, bom dalmatinski kruh. Ogromno jogurtov jima paše, vsak po tri naenkrat. Meni pa grah, samo na žlici olivnega olja, žlici smetane za kuhanje, pa kakšen kuhan njok zraven.

 

Ker ne čistim rib, in se tud nočem naučit, sem dobila črno piko. So mi pa prinesli domačo kvasino, kao kis, to je pa tako dobra, boljša od našega vina... solato naredi fantastično. Pa kum je enga tipa poslal k meni, mi je prinesel 15 kg korenja. Ne vem, a misli, da smo zajci.

 

Je pa tukaj blagovna menjava. Kum se malo provoza naokolo, pa nabere: tamo riba, tamo vino, tamo on pusti voče, povrče, tamo krumpir.... Plača 1000 eur zato tukaj pomeni nekaj čisto drugega, kot pri nas.

tole smo tudi mi zalaufali lansko leto in morm rečt, odlično je.

 

da pa ne čistiš rib, je pa smrtni greh http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/eekblue.jpg to je pa ajnfoh za popizdit - večja riba je, lažje se čisti. Pa vsaj školjke rukni na žar, to ne rabiš nič čistit, odprejo se v 3min, pol pa udri po školjkah in svežem kruhu http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_inlove.gif

 

kašo lah zamenjaš s čim drugim http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_lookround.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja, ker smo blizu Peljašca, se tukaj ful jedo školjke. Sej to vse nosijo stalno sem..... neke kamenice, al kaj. Drugače bi jih kupila, pa ne pridem do tega.

 

Drugače pa se strinjam glede blagovne menjave.... ni boljšega upora neučinkoviti državni birokraciji kot barter.

Aja, Cookie, za čiščenje rib se mi pa zdi, da moraš bit skor ginekolog. Nekako me ne vleče... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png

Oj morska deklica. Pa dej, maš par kilometrov do Stona, rojstni kraj ostrig in pidočev in jastogov. Vsega tega maš tm na pretek, sveže vn iz gojišča. Sam ustaviš se pr prvi leseni baraki in naročiš. Napol zastojn. Ne bit smotana, pejt tja, k boš presenečena s kvaliteto in cenami.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pa tm maš tut neko trdnjavo zanimivo za pogledat. Nek mini kitajski zid. Obvezno pejt tja na poldnevni izlet. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ne gre mi iz glave marinirana pesa, pa mouss iz avokada. Cookie, kako to narediš?

mene tudi zanima http://jedel.bi/recept/rdeca-pesa-z-musom-iz-avokada/

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ne gre mi iz glave marinirana pesa, pa mouss iz avokada. Cookie, kako to narediš?

Viš k me nisi vzela s sabo. bi ti jst to delu. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

 

Olupiš peso in jo daš v pečico pokapano z olivcem na ne vem, 170 stopinj, dokler se ne zmehča. Pol jo pokriješ z nečim in počakaš, da se ohladi. Pol jo grobo naribaš, pokapaš z balazmičnim kisom, soliš, daš gor mal čilita, na grobo narezan parmezan in mal popra. Daš v hladilnik.

 

Mous iz avokada je pa piece of cake. Prerežeš avokado na pol, olupiš, ga ful izseckaš, poliješ z limeto, daš notr sol, poper, česnik in par fino narezanih češnjevih paradajzkov, pa kak olivni djus. Lohk tut mal mozzarelle. Če ne znaš dobro vse sesekljat, daš lahk tut v blender.

 

Nič, na koncu to daš na marinirano rdečo peso in daš za par ur v hladilnik.

 

Mnjami. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pismo Omar, res za ožent! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_redface.gif

 

To ni še nič. Da me vidiš kako znam vozit bager pred spanjem in nalagat kamnje na kamjon......http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja, ker smo blizu Peljašca, se tukaj ful jedo školjke. Sej to vse nosijo stalno sem..... neke kamenice, al kaj.

 

Kamenice ali prstaci http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon26.gif so mljask odlične školjke...pripravljene na buzaro in pokonzumirane z dalmatinskim kruhom........http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon23.gif ....

 

Se mi zdi (ne vem, če še), da jih je prepovedano "lovit"....se pravi, razbijat skale in izluščit školjke.

 

Joj Ceres........

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...