Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Včeraj jagnječja obara in hruškina pita. Btw, v jagnječjo obaro (po mojem okusu) NE sodijo jagnječja pljučka (zadeva plava na vrhu), jagnječja jetrca (ful jih je škoda za obaro, pa še sokrvco spustijo in ni apetitlih vidt to v obari), pa tut jagnječja ledvička niso wow apetitlih (razen če se niso prej kak dan namakala v mleku). Sicer pa obara, kot obara, od jagnjetine je šlo not del medenice z mesom in repom, pa običajna jušna zelenjava (peteršilj.korenina, korenje, čebula, česen, konček zelene-gomolj), od začimb pa lovor, timijan, sol.

 

Pljuča sem še pravi cajt potegnila iz župe in sta pol pesjana mlaskala (Roti jih je goltal kot surove ostrige), maček pa je vihal nos, zato sem mu vse skup vzela, nad hrano pa ne dovolim nobenega zmrdovanja!

 

Tale pita iz hrušk - nama je strašno všeč, Razbojniku pa ne, pravi da je presladka, pa to je samo od hrušk (pečene koščke prov z žličko ven sfrca)!?! Sladkorja je not za kemični vzorec!

 

*********

Danes bučina juha pa nekaj študiram o pohorski omleti http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/1book.gif

bom še videla, ker študiram tudi o hruškovi marmeladi http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Turkeci. pa črni jurčki. same jesenske.

še niso

mogoče celo bojo.

Madonca, sem kar začela sline cedit ob butlovih opisih tamle gor.

 

danes bodo tudi pri nas ribe - blitva lepa in jo treba porabit dokler je srna ne najde. torej blitva s krompirjem, ribe (tiste mičkene...zelenike), solatke malo. ne dosti, ker je nobena od naju s ta malo ne poje kaj dosti.

 

buč tudi za izvoz...

zadnjič starejša - zdaj ko je za sebe gospodinja in kuharica....naredila bučne prigrizke. bučke narezala na cm široke in 1dc nekje dolge palčke, povaljala v mix mleka in beljaka,posula s bučnicami, sončnicami, sezamom, malo soli in drobtinami. popekla v pečici. požrla sem vse kar dala na mizo. evo.

 

aja...za te letne buče sem s shranjevanjem tudi jaz skregana. jesenske pa dobro zdržijo. imam še lansko eno maslenko - sqoševko...popolnoma ok je. menda lahko celo 2 leti počaka. me prav zanima če bo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

se morm prov pohvalit, da je bila tista pohorska omleta pravi BINGO http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_approve.gif

danes me vabijo ven, tko da bo kuhinja zaprta http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

pišuka, pa sej sem se včeraj stuširala in oprala lase http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shock.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

...

 

Tole sem našla, mnjami, dodano na seznam, kaj še probam...

 

http://okusno.je/recept/sladke-prosene-kroglice

 

 

...Ja, ja ...jst temu rečem energijske bombice....

 

Če gre dragi, ki je veri sladkosleden na pot....mu najraje naredim nekaj v tem stilu.....

Ja lahko iz prosene kaše, ali pa iz kakšnih polnozrnatih piškotov, ki jih zmelješ ....lahko tudi- brez valjanja v kakavu, če maš napr želodčne probleme....dodajam pa tudi rozine, orehe, dateljne , mandeljne, lešnike, suhe fige.....

 

Se mi zdi to bolj zdravo za posladkat....kot nekakšno umetno kupljeni piškoti...pa še dobro je ....., http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif

 

Če pa vem, da so za doma...in da bom lahko to imela v hladilniku....pa zmešam piškote in mascarpone....al pa skuto, ki ni preveč kisla....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja, te zdrave prigrizke že takole kakšno leto planiram http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png Seveda zato, ker se strinjam, da je veliko bolje za telo in hkrati dobro. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes zelenjavna mineštra z zdrobovomi cmoki, pa zraven še sojini polpeti.

Sicer pa zadnje čase furam skuto. Vsak dan. (kok sm to kul povedla. viliđ stajl http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png )

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest Jeti

"ponorela" za ovčjimi siri http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif ... najprej pecorino ... namesto parmezana ... potem paški, bovški, primorski ( s kmetije v okolici Izole) ... poizkušam različno zrele in beležim

***

včeraj za kosilo pekla jagnje ... v enem starem emo pekaču s pokrovom, črna emajlirana prevleka

iz pace v vroč pekač, prelila z vročim oljem, obložila z rožmarinom in limoninimi rezinami, prilila 1 dl malvazije ... 3/4 ure na 18o st.C ... 15 min, odkrito na ventilatorski peki ... dodala razpolovljene, srednje debele krompirja, manjše paradižnike in papriko ... pokrila za 3/4 ure ... potem dobro prelila s sokom in pustila, da se vse skupaj zapeče v odkritem pekaču

 

vsi smo se oblizovali http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/viola-sm.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

24 mesecev star Grana Padano pa doma spečen ržen kruh.

Še nejsem jedla...mislim sira...kruh ja http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

 

Solata z zeleno lečo, pečeno rdečo papriko, čebulo, peteršiljem...mnjam http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mmmm jajčka http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif glih zdej sem jih pomalicala, skupaj z endivijo :)

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

men se je pa mortadela z olivami zaluštala http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

men se je pa mortadela z olivami zaluštala http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif

Mogoče znak, da se ti vrača zdravje... Jz enkrat, prebolela angino in se mi je zaluštalo, kar je jedel moj foter, mene pa ni nikoli potegnilo: kruh, mast z ocvirki in česen gor. In tudi po tistem nisem več imela takih lušt. V mortadeli so pa tudi koščki maščobe...lalala...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Oo, zdej si me spomnila na nekaj dobrega. Kruh, maslo, marmelada. Škoda, da je nimam nič... moram nabavit.

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Oo, zdej si me spomnila na nekaj dobrega. Kruh, maslo, marmelada. Škoda, da je nimam nič... moram nabavit.

Mmmm, najin reden sobotno nedeljski zajtrk. Popečen kruhec, maslo, marmelada, kavica... Marmelade sem sama nakuhala. Ma kjeeee teorija o polnozrnatem, pa sladkorju, ki ne poskoči takoj v višave...če je pa ...mmmm...mmmm...in še enkrat mmmm http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

 

A meda nimaš? Tudi paše na maslo.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Med meni paše predvsem na žlico http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png saj domača marmelada tudi, pa jo tako kar hitro zmanjka.

Sicer pa zdaj niti kruha nimam http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/rolleyes.gif redko pečem in sem izgubila recept. Pa sem prejšnji dan poskusila enega novega, se vmes zaklepetala in ga pekla skoraj pol ure predolgo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif skorja je bila trda ko kamen http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png no za v jogurt namočit čisto ok, pa čez noč se je malo omehčala. Zdej bo treba pa novega http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon18.gif se moram poročit s kakim kruhopekom, ker mene tole res čisto nič ne navdušuje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/online2long.gif

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

včeraj pire krompir, bučke v omaki, hrenovka,

danes dušeno sladko zelje, pražen krompir.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kar, lahko ti še predvčerajšnjega povem (paštafižol) http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...