nataly 26. september 2015 Prijavi Deli 26. september 2015 jutrišnja večerja zmaga Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 26. september 2015 Prijavi Deli 26. september 2015 Danes nič več http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
čebelica01 26. september 2015 Prijavi Deli 26. september 2015 moja večerjazelenjavna juhica in pika. čist tko na easy. http://i61.tinypic.com/2lvxpja.jpg 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 28. september 2015 Prijavi Deli 28. september 2015 Za zdrave posladke, naredila včeraj (le kardamom mi ni najbolj všečen...): http://www.lifestylenatural.com/1627/PIsKOTI-S-KARDAMOMOM In pa čokoladico, ko pade cukr, s chia semeni in psylumom ter brusnicami. Dovolj je pa menda en mini okenček, ima cca 150 kalorij.... http://dobrojutro.rtvslo.si/moje-zdravo-telo/ Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 28. september 2015 Prijavi Deli 28. september 2015 Tle ste znalci. Zakva je treba uno mehko sredico buče, ki vsebuje peške, odstrant, preden se jo podela v juhi al pa v pireju al pa v piti. Če se jo peče, še zastopm, ker je pač verjetn preveč mehka in sočna za popečt. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shy.gif Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia II 28. september 2015 Prijavi Deli 28. september 2015 Pojma niam butlhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif ** danes ajnmohchttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif Citiraj Obečanje ludom radovanje... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 28. september 2015 Prijavi Deli 28. september 2015 Tle ste znalci. Zakva je treba uno mehko sredico buče, ki vsebuje peške, odstrant, preden se jo podela v juhi al pa v pireju al pa v piti. Če se jo peče, še zastopm, ker je pač verjetn preveč mehka in sočna za popečt. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shy.gifJz tudi pojma nimam. Kot prvo, je bolj anjfah, da ne prebiram mehkega dela in pešk. Z žlico izdolbem del, kjer so peške. Kot drugo, če del te mehke sredice, seveda brez pešk, ostane, ka pa vem, v kremni župi bi mogoče bilo čisto ok, oz. če bi ostale niti, bi morala sprobat. Sem pa že sama razmišljala o tem. Pole, naribat ta del tudi ne gre. Za pečenje v pečici pa sprobat, kaj bo, če ostane. Včeraj sem napolnila še zadnjo bučo z vrta, je bila trda in se je dolgo pustila prosit, da se zmehča v pečici http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png . Nadev je bil iz koščkov soje, popraženih na čebuli, naribanega preostalega dela buče, pora, česna, peteršilja, preliv s kislo smetano in jajčko. Mnjami dobro. Nekaj nadeva mi je ostalo, zato bo le - ta danes postal še del krompirjeve musake. Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 28. september 2015 Prijavi Deli 28. september 2015 Jaz pa ne vem, če razumem vprašanje.A si prav razlagam, da zakaj je treba tud peške dat stran?Ker so trde in se ne pokuhajo(?). *********************************** Za danes nimam pojma. Bom pobrskala po hladilniku, če pade kaj v oči in na misel. Ne, ne...itak da je treba dat peške preč. Ampak una sredica brez pešk /pol ko so odstranjene/ je pa videt čist nucna, v receptih pa povsod piše, da jo je treba preč vršt. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 28. september 2015 Prijavi Deli 28. september 2015 Tle ste znalci. Zakva je treba uno mehko sredico buče, ki vsebuje peške, odstrant, preden se jo podela v juhi al pa v pireju al pa v piti. Če se jo peče, še zastopm, ker je pač verjetn preveč mehka in sočna za popečt. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_shy.gifIzkušnje ti povejo, kdaj sredico s semenkami zavržeš, kdaj pa je čist ok in zelo uporabna.Če je buča sveža in ne preveč stara (tp, da tudi semenke še niso spolno razvite do al dente pod zobmi), potem mirne duše zmiksaš/spasiraš sredico s semenkami vred (tole za juhe, pite, pečene v ploščicah v pečici). Če pa je lepo spolno zrela, so tudi semenke pretrde za miksanje, ribanje ipd. Take semenke lahko, v navalu intelektualne zdolgočasenosti seveda, ročno obereš od mehke sredice in posušiš, bodisi za semena, bodisi za večerno grizljanje ob spremljanju dolgočasnih reality šovov na TV, ob domnevi, da si jih prej na suho popekel in malce posolil. Drgač pa; vaja dela mojstra, če mojster dela vajo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png Jaz pa ne vem, če razumem vprašanje.A si prav razlagam, da zakaj je treba tud peške dat stran?BINGO Ker so trde in se ne pokuhajo(?). *********************************** Za danes nimam pojma. Bom pobrskala po hladilniku, če pade kaj v oči in na misel. danes pečene orade in krompirjeva solata http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gifprejle sem v šubu poglodala polovico izvrstne Luciferjeve čokolade (žal predstavitve nimajo na netu; kupila sem v Hofru, 85g mlečna čokolada z okusom fig in orehov). Veleje, sušilnih strojev sicer še zmer ne obvladaš, ampak čokolado pa znaš delat http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 1. oktober 2015 Prijavi Deli 1. oktober 2015 Mogoče kdo ve kaj je to belo olje? Prvič se bom lotila domačega ajvarja in sem mal lost. Ali lahko namesto belega olja uporabim npr olivno? Pa kok prej lahko steriliziram stekleničke v pomivalcu? Ter kakšen je postopek potem k dam ajvar v stekleničke? In kok časa jih pustim v pečki? Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
omar 2. oktober 2015 Prijavi Deli 2. oktober 2015 Mogoče kdo ve kaj je to belo olje? Prvič se bom lotila domačega ajvarja in sem mal lost. Ali lahko namesto belega olja uporabim npr olivno? Pa kok prej lahko steriliziram stekleničke v pomivalcu? Ter kakšen je postopek potem k dam ajvar v stekleničke? In kok časa jih pustim v pečki?Pinka! Sram te je lohko, da te moram jst učit kuhat, a kaj čmo......http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gif Belo olje pravijo na štajerskem mešanici sončničnega olja in olja oljne ogrščice. Stekleničke v pomivalcu steriliziraš tik preden nalagaš še čimbolj vroč ajvar noter. Morajo bit čimbol tople. Pol ko so polne, daš gor pokrovčke, ful zatisneš in daš vse stekleničke čimtesneje skupi. In pol vse skupi pokriješ s kako staro deko, starimi puloverji, nečim, kar čimdlje drži toploto. Dobesedno jih zadekaš. Če delaš to zvečer morajo bit načeloma še zjutri vse stekleničke tople. Po 24 urah jih pa zložiš v shrambo. V tem primeru jih sploh ne rabiš dajat v pečico. 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 2. oktober 2015 Prijavi Deli 2. oktober 2015 Mogoče kdo ve kaj je to belo olje? Prvič se bom lotila domačega ajvarja in sem mal lost. Ali lahko namesto belega olja uporabim npr olivno? Pa kok prej lahko steriliziram stekleničke v pomivalcu? Ter kakšen je postopek potem k dam ajvar v stekleničke? In kok časa jih pustim v pečki? Lahko uporabiš olivno olje. Pr nas je belo olje /v kulinariki, ker ta izraz se uporablja tud za parafin/ izraz za sončnično olje /čeprav dons tega izraza noben več ne uporablja/.Jst za sterilizacijo uporabljam pečico /tacajt, k delaš ajvar jih maš v pečici na 100 stopinjah skupaj s pokrovčki/ K je ajvar kuhan, nafilaš kozarčke, zapreš, obrneš na glavo, jih zadekaš in pustiš, da se počas ohladijo. To je to. 3 Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 2. oktober 2015 Prijavi Deli 2. oktober 2015 Opet smo štajerci nekaj krivi:))Pri nas (v hazolah) je belo olje tudi samo sončnično...tak, da.... samo, da ni bučno.drugač, pa sta moška tole dobro povedala mi še imamo nekaj lanskega ajvarja, tako da letos tole odpade. Čakam gobe...optimistka. Sicer pa bomo jedli čufte in pire krompir. 1 Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 2. oktober 2015 Prijavi Deli 2. oktober 2015 Pinka! Sram te je lohko, da te moram jst učit kuhat, a kaj čmo......http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gif Belo olje pravijo na štajerskem mešanici sončničnega olja in olja oljne ogrščice. Stekleničke v pomivalcu steriliziraš tik preden nalagaš še čimbolj vroč ajvar noter. Morajo bit čimbol tople. Pol ko so polne, daš gor pokrovčke, ful zatisneš in daš vse stekleničke čimtesneje skupi. In pol vse skupi pokriješ s kako staro deko, starimi puloverji, nečim, kar čimdlje drži toploto. Dobesedno jih zadekaš. Če delaš to zvečer morajo bit načeloma še zjutri vse stekleničke tople. Po 24 urah jih pa zložiš v shrambo. V tem primeru jih sploh ne rabiš dajat v pečico. Čaki ti mene, k ti jz pokažem kako se pripravi pravi pasulj http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png boš ti vidu pol kdo ne zna kuhat http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Lahko uporabiš olivno olje. Pr nas je belo olje /v kulinariki, ker ta izraz se uporablja tud za parafin/ izraz za sončnično olje /čeprav dons tega izraza noben več ne uporablja/.Jst za sterilizacijo uporabljam pečico /tacajt, k delaš ajvar jih maš v pečici na 100 stopinjah skupaj s pokrovčki/ K je ajvar kuhan, nafilaš kozarčke, zapreš, obrneš na glavo, jih zadekaš in pustiš, da se počas ohladijo. To je to.Hvala butl http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif 2 Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 2. oktober 2015 Prijavi Deli 2. oktober 2015 zelenjavna juha, pa jabolčna pita 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
čebelica01 3. oktober 2015 Prijavi Deli 3. oktober 2015 pica 2 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 3. oktober 2015 Prijavi Deli 3. oktober 2015 neky na brzaka: goveja juha (zmrz.), špageti s suhimi paradižniki, pršutom in kaprami, pesina solata. 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 4. oktober 2015 Prijavi Deli 4. oktober 2015 še zadnji "poletni" vzdihljaj: lignji na rdeče, popečena polenta, za sladico pečem mini kokosove tortice 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
čebelica01 4. oktober 2015 Prijavi Deli 4. oktober 2015 pečen krompirček, perutničke, solata in kozarček refoška http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 6. oktober 2015 Prijavi Deli 6. oktober 2015 včeraj bobiči in palačinke pečen krompirček, perutničke, solata in kozarček refoška http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.giftole bi zdele jst http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif pa ne bom, ker, razen krompirja, nimam nič na broju http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gifdanes bom kar pire in jabolčno čežano http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif (nekateri zavijajo ob kombinaciji pire in čežane, ampka mene to spominja na otroštvo in na zimske počitnice, ki sem jih preživljala pri stari mami) 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 6. oktober 2015 Prijavi Deli 6. oktober 2015 Btw ratal zeleni ajvar tko, da še se bom kdaj lotla vlaganja Za kosilo danes sladko zelje z korenjem + popečena piščančja prsa z zelenim ajvarjem Za večerjo bananine palačinke z rožičevo moko Še najmlajši škrat jih je jedel (k je te dni vse ne ne ne ) 2 Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 8. oktober 2015 Prijavi Deli 8. oktober 2015 dragi je včeraj prinesel taščin poln pisker filanih paprik http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif (ne morem verjet, zdej al je nekej hudo narobe, al se bo v kratkem to "plačalo"http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gif , trenutno imam pa rajši "čudeži se dogajajo"http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif ) torej danes filane paprike, jeeeeej http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 8. oktober 2015 Prijavi Deli 8. oktober 2015 dragi je včeraj prinesel taščin poln pisker filanih paprik http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif (ne morem verjet, zdej al je nekej hudo narobe, al se bo v kratkem to "plačalo"http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gif , trenutno imam pa rajši "čudeži se dogajajo"http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif ) torej danes filane paprike, jeeeeej http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gifOoo, tudi jaz naše občasno razvajam s kakšno filano papriko ali pa mesno bolonjsko... Ker take jedi v enem "piskru" je najlažje poslat in pa počakajo do drugega dne. Midva zadnja dva tedna "pospravljava" radič, ki se mu za omilitev okusa doda malo toplega krompirja. Ali pa pomešam rukolo, radič, fržolco in krompir, pa je bogata solata, zraven katere samo malo kruha. Nat, si posejala rukolo? 1 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Monday 8. oktober 2015 Prijavi Deli 8. oktober 2015 Btw ratal zeleni ajvar tko, da še se bom kdaj lotla vlaganja Ni eta vcasih delala zelen ajvar? Oz okus in teksturo je blo tam tam. Midva zadnja dva tedna "pospravljava" radič, ki se mu za omilitev okusa doda malo toplega krompirja.Nat, si posejala rukolo? Meni pa njegov grenkast okus prav sede priznam. Lahko je tudi samo skleda radica z malo polivke ali kaksnimi polpeti.. Ideja za danasnje kosilce ocitno Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boudika 8. oktober 2015 Prijavi Deli 8. oktober 2015 Za otroke za gušt imam tudi jaz pogosto filano papriko in po novem mesno lazanjo. Za vegije pa zelenjava z domačega vrta na 1001 način. Letos tudi ogromno sadja z domačega vrta - jabolka, hruške, slive, grozdje. Zadnjič sem prvič poskusila sveže goji jagode - vem, da je cel boom okrog njih, okus mi pa vseeno ni blizu. Menda jih je pa neverjetno enostavno gojiti (menda ne, ker so goji http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png). Pa aronijo v likerju. Tako se počasi spoznavam z eksoti v kulinariki. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.