Cookie 21. november 2015 Prijavi Deli 21. november 2015 Jaz nisem Ceres, majkemi http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/azzangel.gif Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 22. november 2015 Prijavi Deli 22. november 2015 Kakiji letos zelo hitro zorijo, tako da jih moram kar hitro zobat. Kakšno kilo na dan, vsaj. Pa nimam nič proti, mi vsaj ni treba tolk razmišljat - kaj bom pa zdej jedla? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif To je bil eden od užitkov presnega prehranjevanja, da je odpadlo veliko nepotrebnega ukvarjanja s hrano. Današnje kosilo - kislo zelje, sojini polpeti. Večerja - skuta, kruh.Sem sita ko boben, pa še bi http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_blush.gif požrešnost - eden od sedmih smrtnih grehov ... 3 Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 23. november 2015 Prijavi Deli 23. november 2015 o, hvala. Da je devičast, mi je, zaenkrat, všeč. Po njem bodo lahko Švicarji umerili svoje ure http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gifA nisi ti strelčka planirala?ker sem tole komaj zdaj opazila.... tako kot pred letom nisem opazila Aliano v blaženem stanju, tako sem zdaj tole mirno spregledala....saj ne morem verjet no....čestitam seveda in vse dobro obema. oziroma vsem trem...oz...štirim če še štejem ata zraven )) No, zdaj pa k hrani - odlično je tale kombinacija - jabolka+ krompir.Resnično za prste polizat. Pusti šamanček sliko, ker tudi jaz nisem fotogenična.Jaz sem uporabila sama domača jabolka - jonagold, aidared in pa zlati delišes. S tem, da moram rečt, da se je zlati delišes najslabše obnesel - razpadel je, kar sicer ni bilo moteče, in se je ravno tako pojedlo. Pač, je mogoče bolje, če so čvrsta jabolka bolj.Definitivno bo še na meniju in resnično, resnično priporočam vse pojedli. danes glodam ostanke od včeraj. 3 Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 23. november 2015 Prijavi Deli 23. november 2015 Moja mati je za kosilo naredila, če ni bilo druge, pire in jabolčno čežano. Ali pa svaljke, podrobtinane in jabolčno čežano ali borovničevo omako. Zos je rekla http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png. Mmmmm, pa saj ni čudno no, če sem čisto nora na mokaste kašaste jedi, očitno navezava z otroštvom. Tudi jaz sem mulcema večkrat naredila to za južno, sta se itak pri moji mami seznanila s to jedjo in jo želela. Imam zdaj tudi dobra jabolka, zrihtala ekološka, s certifikatom. Vzela sem topaz in sirius. Sirius so na videz kot zlati delišes, a veliko bolj sočna in rahlo kiselkasta. Po moje bodo super v čežani in pecivu. Se mi že cel dopoldan lušta tega jabolka, ker sem bila zjutraj pozna in si naslikala, da bom jabolko po poti. Na, pa sem pozabila na koncu. Je kdo zasledil na 24kitchen, v Rudolfovi pekarni, nazadnje je delal nek kolač za h čaju ali kavi, v katerega je dal tudi jabolčno čežano. Pa ne najdem na netu... 4 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 24. november 2015 Prijavi Deli 24. november 2015 Ma skor ne verjamem, da se je Ledo tko odločil. Če boš dovolj tečna (sprašuj poslovodko vsak obisk, piši na M), ga pripeljejo tudi v Mercator. Mercator že tko forsira hr.proizvajalce, men gre recimo njihov PIK blazno na živce, ker je ful težko kupit v katerikoli M štacuni slo. mortadelo. Od Pika mi ni dobro nič (razen kulen), šunke, pršut in panceta so živa groza. Vem, da so živa groza tebi tudi slo.mesnine.Po drugi strani pa se navdušujem nad decentnostjo nekaterih HOME artiklov (najprej jih je imel Konzum, šele zdaj se sramežljivo prodaja tudi v M) *****Danes goveja župa z domačimi rezanci, v pečici pečena pišč.bedra in krila, kuhan krompir v kosih, radič štrucar v solati. Tale štrucar je najboljši za jest, če je narezan na rezance, ker tkole na kose, kot za solato - ni glih. Si moram zapomnit za drugič. Tudi meni http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon28.gif, ko vidim vse več hr izdelkov v Mercator. Kmalu ne bo več moj najljubši sosed http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif 1 Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 25. november 2015 Prijavi Deli 25. november 2015 Moja mati je za kosilo naredila, če ni bilo druge, pire in jabolčno čežano. Ali pa svaljke, podrobtinane in jabolčno čežano ali borovničevo omako. Zos je rekla http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png. Mmmmm, pa saj ni čudno no, če sem čisto nora na mokaste kašaste jedi, očitno navezava z otroštvom. Tudi jaz sem mulcema večkrat naredila to za južno, sta se itak pri moji mami seznanila s to jedjo in jo želela. Imam zdaj tudi dobra jabolka, zrihtala ekološka, s certifikatom. Vzela sem topaz in sirius. Sirius so na videz kot zlati delišes, a veliko bolj sočna in rahlo kiselkasta. Po moje bodo super v čežani in pecivu. Se mi že cel dopoldan lušta tega jabolka, ker sem bila zjutraj pozna in si naslikala, da bom jabolko po poti. Na, pa sem pozabila na koncu. Je kdo zasledil na 24kitchen, v Rudolfovi pekarni, nazadnje je delal nek kolač za h čaju ali kavi, v katerega je dal tudi jabolčno čežano. Pa ne najdem na netu... Silvija ... a tudi tu ne najdeš http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif ... 281 receptov iz njegove pekarne http://www.24kitchen.nl/shows/rudolphsbakery/search/recepten?serie=2638&main_ingredient=200 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 25. november 2015 Prijavi Deli 25. november 2015 Meni so tudi sirius top jabolka 2 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 25. november 2015 Prijavi Deli 25. november 2015 Silvija ... a tudi tu ne najdeš http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif ... 281 receptov iz njegove pekarne http://www.24kitchen.nl/shows/rudolphsbakery/search/recepten?serie=2638&main_ingredient=200Se moram prvo nizozemsko naučit http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif . Na videz je težko prepoznat, ker so na koncu vsi kolači okrašeni in zamaskirani. Kopljem in iščem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png . Thanks http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gifMeni so tudi sirius top jabolka http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.pngMnjami so. Asociacija pa ne gre na Sirce. Prej na Sirius Blacka, če kdo ve, kdo je to http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png 1 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
A65 25. november 2015 Prijavi Deli 25. november 2015 M Imam zdaj tudi dobra jabolka, zrihtala ekološka, s certifikatom. Vzela sem topaz in sirius. Sirius so na videz kot zlati delišes, a veliko bolj sočna in rahlo kiselkasta. Po moje bodo super v čežani in pecivu. Se mi že cel dopoldan lušta tega jabolka, ker sem bila zjutraj pozna in si naslikala, da bom jabolko po poti. Na, pa sem pozabila na koncu. Meni so trenutno najboljši carjeviči - sočni, dišeči in otrokom sem vedno rekla: "Tile so iz Sneguljčice." Marsikdo je svojega še enkrat zavrtel v dlani, da si ga je bolj v detajle ogledal. 3 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 25. november 2015 Prijavi Deli 25. november 2015 Meni so trenutno najboljši carjeviči - sočni, dišeči in otrokom sem vedno rekla: "Tile so iz Sneguljčice." Marsikdo je svojega še enkrat zavrtel v dlani, da si ga je bolj v detajle ogledal. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.pngCarjeviče sem pa dobila od prijateljev...tudi ene od najljubših. In ja, kot lička Sneguljčice http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/love3.gif Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 25. november 2015 Prijavi Deli 25. november 2015 Jaz sem šla čez par domačih sort v zadnjih tednih pri skupinskem naročanju .. in pristala na siriusih Vsi so mi imeli čuden okus .. zadnjo serijo bobovcev sem potem olupila in naredila čežano in ugotovila, da tako so pa super, tako da bom še kdaj ponovila ..Carjevič, bobovec, še eni dve sorti, se ne spomnim imena .. So mi OK za predelavo, v krhlje, čežano .. za jest direkt pa hočem sočne, sladko kisle, trde ... in take, da nekaj časa ostanejo trdi, ne da so čez tri dni kašasti... 1 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 25. november 2015 Prijavi Deli 25. november 2015 Bobovci so bila obvezna jabolka v moji mladosti, rastli pri stricu na kmetiji. Vedeli smo, da držijo tja do pomladi, da za jest sicer niso najboljši, so bili pa sorta za štrudl, kompot... Dobro se je tudi vedelo, katera jabolka se pojedo prva, katera se "omedijo" šele pomladi. Kosmači so bili njam njam spomladi, nedozorjeni pa "kosmat" okus. Včasih se je vedelo ja, kaj raste v domačem okolju, kjer smo tudi dobili - kupili jabolka, ne pa da bi jih nam kdo vozil od drugje. 2 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 25. november 2015 Prijavi Deli 25. november 2015 Se moram prvo nizozemsko naučit http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif . Na videz je težko prepoznat, ker so na koncu vsi kolači okrašeni in zamaskirani. Kopljem in iščem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png . Thanks http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png jst zalaufam googlov prevajalnik v angleščino ... še najbolje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png saj, zdaj po novem je ta stran tudi v slo, hr, srb jeziku ... samo ne za vse chefe in vsa leta nazaj moja trenutna šefinja kuhinje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Filipa Gomes ... hitro, nekomplicirano in po mojem okusu ... danes na jedilniku http://www.24kitchen.pt/prato-do-dia-2 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 25. november 2015 Prijavi Deli 25. november 2015 Kenede Jeti. Meni tudi všeč Filipa. Sem pa zdaj šele kakšna dva tedna fanica 24kitchen. Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 26. november 2015 Prijavi Deli 26. november 2015 bučna juha, gratiniran brokoli s panceto, masdamerjem in parmezanom, radič v solati. 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 27. november 2015 Prijavi Deli 27. november 2015 Ko sem jaz par dni nazaj naredila bučno juho in me je dete klicalo, kaj jemo in ji rečem -fjužen juha....je točno vedela za kaj se gre )) uh...hvala bogi, da sem na lignje šla, je bil odgovor....samo meni je bila dobra, pa še kruh sem nakockala in popekla na brzino.včeraj testenine z morskimi sadeži, pa zeljna solata ne vem, če šlo vrhunsko skupaj, pojedlo se pa je vse. za zvečer pa kompot iz jabolk, mandarin, zamrznjenih češenj, pa malo vina zraven. tudi fino pojedlo.danes še iščem ideje...radič bi že moral bit, da ga pojemo, dokler ne zmrzne.. 1 Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 27. november 2015 Prijavi Deli 27. november 2015 Kva je dons ratala odlična južna...skrajno simpl, pa zato tolk bolš. Bučna kremna juha iz maslene buče /popražena čebula na maslu, velik česna, buča, sol, poper, čist mal muškatnega oreščka/Koleraba, korenje rumeno, zelena gomoljna, ohrovtova glava...v velikih kosih in skuhano na sopari. Daš kose /res velike, recimo ohrovtova glava razrezana na četrtine/ na talar, priliješ /ne preliješ/ šeflo dve bučne juhe, dodaš špric bučnega olja, nekej bučnic, mal peteršilja /jst tud čilija/ in...voila. Za solato pa pesa, narezana na četrtine. Mislm, enkratno. Vsaka sestavina obdrži svoj okus in vonj in vse skupaj se ful ujame. Zraven pa kozarc terana /teran itak paše povsod/. In, vse skupej ti vzame cajta malo ništa http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif 2 Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 27. november 2015 Prijavi Deli 27. november 2015 jaz pa pri bučnih juhah nikoli ne dodajam nobene čebule, česna, krompirja,...zakaj neki le? Je že sama (buča, posebno maslena) dovolj okusna/oreškasta in ne rabi fillerjev.Že nekaj dni me matra rižota z masleno bučo, morda za vikend udejanim.Ko sem jaz par dni nazaj naredila bučno juho in me je dete klicalo, kaj jemo in ji rečem -fjužen juha....je točno vedela za kaj se gre http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png)) uh...hvala bogi, da sem na lignje šla, je bil odgovor....samo meni je bila dobra, pa še kruh sem nakockala in popekla na brzino.včeraj testenine z morskimi sadeži, pa zeljna solata http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png ne vem, če šlo vrhunsko skupaj, pojedlo se pa je vse. za zvečer pa kompot iz jabolk, mandarin, zamrznjenih češenj, pa malo vina zraven. tudi fino pojedlo.danes še iščem ideje...radič bi že moral bit, da ga pojemo, dokler ne zmrzne..Radič lahko ohraniš dolgo v zimo; izkoplješ radič s korenino vred, ga na grobo očistiš "gnilih, slabih, obžrtih" zunanjih listov, z nožkom ostrugaš stran zemljo s korenine in le-to malce prirežeš/obrežeš, odvisno od debeline korenine. Potem tak radič zaviješ v časopisni papir in več takih zavitkov (odvisno od št.radiča) postaviš v čeber/posodo, kamor naliješ vode - toliko, da so korenine približno v vodi, hraniš na hladnem in suhem (pri nas je skupaj z jabki). Dolgo obdrži svežino, pa zgnije tudi ne. 2 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 28. november 2015 Prijavi Deli 28. november 2015 Danes za večerjo meso revežev. Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 28. november 2015 Prijavi Deli 28. november 2015 Odvisno; če je še topel, potem najraje brez kakršnihkoli dodatkov, sicer pa tako kot ti. Danes brez vsega Aja, še dva kosa jabolčne pite imam. Ne vem, če bosta dočakala jutrišnji dan.... Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 29. november 2015 Prijavi Deli 29. november 2015 Gugl nic ne pove. Kaj je meso revezev? 1 Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
silver 29. november 2015 Prijavi Deli 29. november 2015 Gugl nic ne pove. Kaj je meso revezev? Men se je pa zaupal, samo je bil mal skrivosten ... . Pravi ...gobe al pa fižol . Mislim, da je blo to drugo . 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
silver 29. november 2015 Prijavi Deli 29. november 2015 A tko ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Pinka 30. november 2015 Prijavi Deli 30. november 2015 Se moram prvo nizozemsko naučit http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif . Na videz je težko prepoznat, ker so na koncu vsi kolači okrašeni in zamaskirani. Kopljem in iščem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png . Thanks http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gifMnjami so. Asociacija pa ne gre na Sirce. Prej na Sirius Blacka, če kdo ve, kdo je to http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.pngSilvija mava iste asociacije http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png No men so pa topaz top Cel vikend zelje in repa, ni ga boljšega http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif 1 Citiraj What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 1. december 2015 Prijavi Deli 1. december 2015 Za kosilo cmoki z marmelado. Mesojedci pa so se skrili v hram in se lotili izdelave mulc. V enih posodah veliki kosi trupla, v drugih mejčkeni koščki, v kanti 10 (al kolk) litrov krvi, vse skup prežeto z ogabnim vonjem.... bleh bleh bleh Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.