Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Jaz nisem Ceres, majkemi http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/azzangel.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kakiji letos zelo hitro zorijo, tako da jih moram kar hitro zobat. Kakšno kilo na dan, vsaj. Pa nimam nič proti, mi vsaj ni treba tolk razmišljat - kaj bom pa zdej jedla? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif To je bil eden od užitkov presnega prehranjevanja, da je odpadlo veliko nepotrebnega ukvarjanja s hrano.

 

Današnje kosilo - kislo zelje, sojini polpeti. Večerja - skuta, kruh.

Sem sita ko boben, pa še bi http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_blush.gif požrešnost - eden od sedmih smrtnih grehov ...

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

o, hvala. Da je devičast, mi je, zaenkrat, všeč. Po njem bodo lahko Švicarji umerili svoje ure http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

A nisi ti strelčka planirala?

ker sem tole komaj zdaj opazila.... tako kot pred letom nisem opazila Aliano v blaženem stanju, tako sem zdaj tole mirno spregledala....

saj ne morem verjet no....

čestitam seveda in vse dobro obema. oziroma vsem trem...oz...štirim če še štejem ata zraven :)))

 

 

No, zdaj pa k hrani - odlično je tale kombinacija - jabolka+ krompir.

Resnično za prste polizat. Pusti šamanček sliko, ker tudi jaz nisem fotogenična.

Jaz sem uporabila sama domača jabolka - jonagold, aidared in pa zlati delišes. S tem, da moram rečt, da se je zlati delišes najslabše obnesel - razpadel je, kar sicer ni bilo moteče, in se je ravno tako pojedlo. Pač, je mogoče bolje, če so čvrsta jabolka bolj.

Definitivno bo še na meniju in resnično, resnično priporočam :)

vse pojedli.

 

danes glodam ostanke od včeraj.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Moja mati je za kosilo naredila, če ni bilo druge, pire in jabolčno čežano. Ali pa svaljke, podrobtinane in jabolčno čežano ali borovničevo omako. Zos je rekla http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png. Mmmmm, pa saj ni čudno no, če sem čisto nora na mokaste kašaste jedi, očitno navezava z otroštvom. Tudi jaz sem mulcema večkrat naredila to za južno, sta se itak pri moji mami seznanila s to jedjo in jo želela.

 

Imam zdaj tudi dobra jabolka, zrihtala ekološka, s certifikatom. Vzela sem topaz in sirius. Sirius so na videz kot zlati delišes, a veliko bolj sočna in rahlo kiselkasta. Po moje bodo super v čežani in pecivu. Se mi že cel dopoldan lušta tega jabolka, ker sem bila zjutraj pozna in si naslikala, da bom jabolko po poti. Na, pa sem pozabila na koncu.

 

Je kdo zasledil na 24kitchen, v Rudolfovi pekarni, nazadnje je delal nek kolač za h čaju ali kavi, v katerega je dal tudi jabolčno čežano. Pa ne najdem na netu...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ma skor ne verjamem, da se je Ledo tko odločil. Če boš dovolj tečna (sprašuj poslovodko vsak obisk, piši na M), ga pripeljejo tudi v Mercator. Mercator že tko forsira hr.proizvajalce, men gre recimo njihov PIK blazno na živce, ker je ful težko kupit v katerikoli M štacuni slo. mortadelo. Od Pika mi ni dobro nič (razen kulen), šunke, pršut in panceta so živa groza. Vem, da so živa groza tebi tudi slo.mesnine.

Po drugi strani pa se navdušujem nad decentnostjo nekaterih HOME artiklov (najprej jih je imel Konzum, šele zdaj se sramežljivo prodaja tudi v M)

 

*****

Danes goveja župa z domačimi rezanci, v pečici pečena pišč.bedra in krila, kuhan krompir v kosih, radič štrucar v solati. Tale štrucar je najboljši za jest, če je narezan na rezance, ker tkole na kose, kot za solato - ni glih. Si moram zapomnit za drugič.

 

Tudi meni http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon28.gif, ko vidim vse več hr izdelkov v Mercator. Kmalu ne bo več moj najljubši sosed http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/whistling.gif

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest Jeti

Moja mati je za kosilo naredila, če ni bilo druge, pire in jabolčno čežano. Ali pa svaljke, podrobtinane in jabolčno čežano ali borovničevo omako. Zos je rekla http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png. Mmmmm, pa saj ni čudno no, če sem čisto nora na mokaste kašaste jedi, očitno navezava z otroštvom. Tudi jaz sem mulcema večkrat naredila to za južno, sta se itak pri moji mami seznanila s to jedjo in jo želela.

 

Imam zdaj tudi dobra jabolka, zrihtala ekološka, s certifikatom. Vzela sem topaz in sirius. Sirius so na videz kot zlati delišes, a veliko bolj sočna in rahlo kiselkasta. Po moje bodo super v čežani in pecivu. Se mi že cel dopoldan lušta tega jabolka, ker sem bila zjutraj pozna in si naslikala, da bom jabolko po poti. Na, pa sem pozabila na koncu.

 

Je kdo zasledil na 24kitchen, v Rudolfovi pekarni, nazadnje je delal nek kolač za h čaju ali kavi, v katerega je dal tudi jabolčno čežano. Pa ne najdem na netu...

 

Silvija ... a tudi tu ne najdeš http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif ... 281 receptov iz njegove pekarne

 

http://www.24kitchen.nl/shows/rudolphsbakery/search/recepten?serie=2638&main_ingredient=200

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Silvija ... a tudi tu ne najdeš http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif ... 281 receptov iz njegove pekarne

 

http://www.24kitchen.nl/shows/rudolphsbakery/search/recepten?serie=2638&main_ingredient=200

Se moram prvo nizozemsko naučit http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif . Na videz je težko prepoznat, ker so na koncu vsi kolači okrašeni in zamaskirani. Kopljem in iščem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png . Thanks http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

Meni so tudi sirius top jabolka http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Mnjami so.

Asociacija pa ne gre na Sirce. Prej na Sirius Blacka, če kdo ve, kdo je to http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

M

 

Imam zdaj tudi dobra jabolka, zrihtala ekološka, s certifikatom. Vzela sem topaz in sirius. Sirius so na videz kot zlati delišes, a veliko bolj sočna in rahlo kiselkasta. Po moje bodo super v čežani in pecivu. Se mi že cel dopoldan lušta tega jabolka, ker sem bila zjutraj pozna in si naslikala, da bom jabolko po poti. Na, pa sem pozabila na koncu.

 

Meni so trenutno najboljši carjeviči - sočni, dišeči in otrokom sem vedno rekla: "Tile so iz Sneguljčice." Marsikdo je svojega še enkrat zavrtel v dlani, da si ga je bolj v detajle ogledal. :)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Meni so trenutno najboljši carjeviči - sočni, dišeči in otrokom sem vedno rekla: "Tile so iz Sneguljčice." Marsikdo je svojega še enkrat zavrtel v dlani, da si ga je bolj v detajle ogledal. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Carjeviče sem pa dobila od prijateljev...tudi ene od najljubših. In ja, kot lička Sneguljčice http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/love3.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz sem šla čez par domačih sort v zadnjih tednih pri skupinskem naročanju .. in pristala na siriusih xnckrivx

Vsi so mi imeli čuden okus .. zadnjo serijo bobovcev sem potem olupila in naredila čežano in ugotovila, da tako so pa super, tako da bom še kdaj ponovila ..

Carjevič, bobovec, še eni dve sorti, se ne spomnim imena .. So mi OK za predelavo, v krhlje, čežano .. za jest direkt pa hočem sočne, sladko kisle, trde ... in take, da nekaj časa ostanejo trdi, ne da so čez tri dni kašasti...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Bobovci so bila obvezna jabolka v moji mladosti, rastli pri stricu na kmetiji. Vedeli smo, da držijo tja do pomladi, da za jest sicer niso najboljši, so bili pa sorta za štrudl, kompot... Dobro se je tudi vedelo, katera jabolka se pojedo prva, katera se "omedijo" šele pomladi. Kosmači so bili njam njam spomladi, nedozorjeni pa "kosmat" okus. Včasih se je vedelo ja, kaj raste v domačem okolju, kjer smo tudi dobili - kupili jabolka, ne pa da bi jih nam kdo vozil od drugje.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest Jeti

Se moram prvo nizozemsko naučit http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif . Na videz je težko prepoznat, ker so na koncu vsi kolači okrašeni in zamaskirani. Kopljem in iščem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png . Thanks http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png jst zalaufam googlov prevajalnik v angleščino ... še najbolje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

 

saj, zdaj po novem je ta stran tudi v slo, hr, srb jeziku ... samo ne za vse chefe in vsa leta nazaj

 

moja trenutna šefinja kuhinje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Filipa Gomes ... hitro, nekomplicirano in po mojem okusu ... danes na jedilniku

 

http://www.24kitchen.pt/prato-do-dia-2

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

bučna juha, gratiniran brokoli s panceto, masdamerjem in parmezanom, radič v solati.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ko sem jaz par dni nazaj naredila bučno juho in me je dete klicalo, kaj jemo in ji rečem -fjužen juha....je točno vedela za kaj se gre :))) uh...hvala bogi, da sem na lignje šla, je bil odgovor....samo meni je bila dobra, pa še kruh sem nakockala in popekla na brzino.

včeraj testenine z morskimi sadeži, pa zeljna solata :) ne vem, če šlo vrhunsko skupaj, pojedlo se pa je vse. za zvečer pa kompot iz jabolk, mandarin, zamrznjenih češenj, pa malo vina zraven. tudi fino pojedlo.

danes še iščem ideje...radič bi že moral bit, da ga pojemo, dokler ne zmrzne..

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kva je dons ratala odlična južna...skrajno simpl, pa zato tolk bolš.

 

Bučna kremna juha iz maslene buče /popražena čebula na maslu, velik česna, buča, sol, poper, čist mal muškatnega oreščka/

Koleraba, korenje rumeno, zelena gomoljna, ohrovtova glava...v velikih kosih in skuhano na sopari.

 

Daš kose /res velike, recimo ohrovtova glava razrezana na četrtine/ na talar, priliješ /ne preliješ/ šeflo dve bučne juhe, dodaš špric bučnega olja, nekej bučnic, mal peteršilja /jst tud čilija/ in...voila.

 

Za solato pa pesa, narezana na četrtine.

 

Mislm, enkratno. Vsaka sestavina obdrži svoj okus in vonj in vse skupaj se ful ujame. Zraven pa kozarc terana /teran itak paše povsod/.

 

In, vse skupej ti vzame cajta malo ništa

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

jaz pa pri bučnih juhah nikoli ne dodajam nobene čebule, česna, krompirja,...zakaj neki le? Je že sama (buča, posebno maslena) dovolj okusna/oreškasta in ne rabi fillerjev.

Že nekaj dni me matra rižota z masleno bučo, morda za vikend udejanim.

Ko sem jaz par dni nazaj naredila bučno juho in me je dete klicalo, kaj jemo in ji rečem -fjužen juha....je točno vedela za kaj se gre http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png)) uh...hvala bogi, da sem na lignje šla, je bil odgovor....samo meni je bila dobra, pa še kruh sem nakockala in popekla na brzino.

včeraj testenine z morskimi sadeži, pa zeljna solata http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png ne vem, če šlo vrhunsko skupaj, pojedlo se pa je vse. za zvečer pa kompot iz jabolk, mandarin, zamrznjenih češenj, pa malo vina zraven. tudi fino pojedlo.

danes še iščem ideje...radič bi že moral bit, da ga pojemo, dokler ne zmrzne..

Radič lahko ohraniš dolgo v zimo; izkoplješ radič s korenino vred, ga na grobo očistiš "gnilih, slabih, obžrtih" zunanjih listov, z nožkom ostrugaš stran zemljo s korenine in le-to malce prirežeš/obrežeš, odvisno od debeline korenine. Potem tak radič zaviješ v časopisni papir in več takih zavitkov (odvisno od št.radiča) postaviš v čeber/posodo, kamor naliješ vode - toliko, da so korenine približno v vodi, hraniš na hladnem in suhem (pri nas je skupaj z jabki). Dolgo obdrži svežino, pa zgnije tudi ne.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes za večerjo meso revežev.

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Odvisno; če je še topel, potem najraje brez kakršnihkoli dodatkov, sicer pa tako kot ti. Danes brez vsega :)

 

Aja, še dva kosa jabolčne pite imam. Ne vem, če bosta dočakala jutrišnji dan....

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Se moram prvo nizozemsko naučit http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif . Na videz je težko prepoznat, ker so na koncu vsi kolači okrašeni in zamaskirani. Kopljem in iščem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png . Thanks http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

Mnjami so.

Asociacija pa ne gre na Sirce. Prej na Sirius Blacka, če kdo ve, kdo je to http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Silvija mava iste asociacije :P http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

 

No men so pa topaz top :P

 

Cel vikend zelje in repa, ni ga boljšega http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Za kosilo cmoki z marmelado.

 

Mesojedci pa so se skrili v hram in se lotili izdelave mulc. V enih posodah veliki kosi trupla, v drugih mejčkeni koščki, v kanti 10 (al kolk) litrov krvi, vse skup prežeto z ogabnim vonjem.... bleh bleh bleh

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...