Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

po moje jih samo ni, ker jih je verjetno zmanjkalo.

Kruh še zmer peče Pekarna Grosuplje le lastnik je nov, metliški Don Don..

 

Se pravi kruh je ostal v slovenskih rokah..

 

 

Čeprav jst opažam, da če je nekaj slovensko še zdaleč ne pomeni da je kej boljše od podobnih izdelkov iz Makedonije, maroka, Španije itd itd..

 

Razen če je cena krat dva..

 

Drgač pa vegetarijancem svetujem da zadeve raje kupujejo drgje, Mercator je tazadnja izbira... Od nekdaj!

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Imam tak kao roštilj za not, pa ko si polet banda čevape peče na unem zunanjem kamnitem, si jaz na tem zelenjavo, sir, polento...Terviso radič ali kako se mu reče, z maščobo in česnom. Samo je boljši če ga dam v vok, pa zalijem z malo rdečega vina.

 

Pa opažam v Mercatorju, da se je prej celo zimo dobilo okusne Lušt paradižnike, zdej so jih pa novi lastniki, bratje Hrvatje, pometali s polic. Tudi kruh se je poslabšal, izbor Naturetinih zadev....

O ljubi bog, kopljem po možganih in ni pa ni... Primorski (mislim...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif ) kuhar, ki je imel nekaj časa kuharsko oddajo...že kar več kot leto nazaj...???? Je naredil testo kot za njoke in jih nadeval z radičem... Heeeelpppp. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png Našla sem pa tudi zanimive recepte z radičem. Še nisem uporabila radiča kot toplega in je zadnji čas, da to popravim.

 

http://www.mojirecepti.com/zelenjava/listna/radic.html

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

O ljubi bog, kopljem po možganih in ni pa ni... Primorski (mislim...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif ) kuhar, ki je imel nekaj časa kuharsko oddajo...že kar več kot leto nazaj...???? Je naredil testo kot za njoke in jih nadeval z radičem... Heeeelpppp.

 

O, tole testo z radičem bi me pa zanimalo. Popečen rdeč radič, tudi na žaru, v rižoti, itd, mi je zelo všeč. Prvič sem ga pa pečenega jedla na Siciliji.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

O, tole testo z radičem bi me pa zanimalo. Popečen rdeč radič, tudi na žaru, v rižoti, itd, mi je zelo všeč. Prvič sem ga pa pečenega jedla na Siciliji.

Ja, samo se morava spomnit tega našega kuharja...ni imena v glavi, pa da ga hebem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Našla sem...kuhar Damjan Babič. Tole je ideja, za omako pač ni treba kozic, se lahko prilagodi:

 

https://m.facebook.com/notes/oddaja-dobro-jutro/ravioli-iz-krompirjevega-testa-z-rde%C4%8Dim-radi%C4%8Dem-in-omako-iz-kozic/668407476580586/

 

Na 24kitchen sem gledala, kuhala je omako z morskimi sadeži:

 

popraži se čebula, na drobno narezana pekoča paprika (mhm, ja, pri nas jo v trgovinah ponujajo na vsakem koraku), nekaj drobno nasekljanih strokov česna. Zalila je z dcl belega vina. Nato dodala koščke paradižnika v omaki, timijan, pustila nekaj časa na ognju, na koncu je dodala in kuhala zraven morske sadeže (spet ni nujno).

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

 

Super http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif Itak, omako si lahko prilagodiš.

 

Mene je pa zadnjič presenetila razlika v okusu skutnega peciva - enkrat sem ga delala iz polnomastne skute, drugič iz posnete, lahke (druge ni bilo). Kakšna razlika v okusu - ne moreš verjet.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jz pa navdušena nad svojim prvim mandljevim mlekom. Sem občasno kupila kakšno rastlinsko mleko, uporabila za palačinke ali kak napitek, nisem se pa mogla pripravit, da bi ga poskusila. Moje mandljevo pa je, mmmmm. Polnost okusa :). Iz ostanka - pulpe so nastale naddobre presne kroglice.

 

Ceres, sledim tvojemu pucanju hladilnika... Edino danes sem kupila brstični ohrovt, na tržnici. Pa malo kislega zelja. Obožujem kremno juho iz brstičnega ohrovta. Zelenjava, kjer jo kupujem, le ima v sebi nekaj domačega. Okus je desetkrat boljši kot trgovinske zelenjave.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

hmmm, a kje sploh še prodajajo ptičjo pičo za zunanje ptiče?

Letošnjo zalogo sem žal že porabila (8kg sončnic, 1/2kg orehov, 10 lojnih kugel).

Prihajajo pa "vsi", od drobnih (zelenec, brglez, ščinkavec, sinice vseh sort, poljski vrabci, taščica, pa še par neidentificiranih), srednjih (kos) do velikih (grlice).

 

Najrajši tamanijo konopljina semena - sam letos jih sploh nisem nikjer zasledila (kot ptičjo pičo, ne člov.hrano).

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja, res pogrešam eno spodobno tržnico v Ivančni, sploh ta teden, ko ne grem nič v Ljubljano.

 

Drugač pa raje ne povem, koliko keša na mesec zadnje čase namenjam za dobrobit mačkov in ptičev, ker tole bo bankrot!

Saj, zato moraš pa pri sebi šparat http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png . Mačkoni ne morejo bit lačni http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz kupim v Mercatorju, une kuglice, najbolj pa grejo sončnična semena.

 

Mi pa danes golaž ni nekaj dobro ratal, premalo popekla čebulo al kaj, in nisem zraven nardila njokov, ampak za dodatek okusa polento poekla v semenih sezama in črne kumine. Njom njom.

 

Ob navalu ptičev k hiši bi zdaj rabila še persen za mačke. Mufa je na koncu z živci.

A se ni´s ti enkrat nekaj švarala, da nisi za kuho? Potem pa poveš, da narediš to in ono... Same dobrote in pri tem uporabljaš super začimbe http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif Polenta je meni njami. Danes sem si jo pripravila za malico (uno minutno) skupaj z malo kislega zelja.

 

Mufo pa malo začaraj http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Z novim letom mi očitno ne gre kuha - pokvarili so se mi, tri dni nazaj kupljeni, piščančji vratovi (bili shranjeni v hladilniku, nič bat). Zmetala pesjanom in mačketini - zdej sem njihova best frendica. No, to sem bila že prej, ker zmeraj kaj od mene dobijo, makar jabka (vsak pesjan eno jabolko na dan, poleg ostalega)

 

Našim ptičem pa kupljene lojeve kugle ne sedejo preveč. Lotijo se jih šele, ko vsega drugega zmanjka. Za silo sem jim zmešala ovsene kosmiče, ješprenj, koruzni zdrob, bulgur - vse s pretečenim rokom in odprto pred bohvetkolk časa. Od vsacga je bilo po pest količine. Prejle je prišla sinička na okensko polico gledat, kje se obiram in kaj delam, ker je krmišče prazno. Ne hranim ptičev na okenskih policah, so tudi brez njihovega sračkanja dost za pucat. Imajo eno hruško, kjer obešam, zatikam, natikam,.. bolj kot mačka, se morajo pazit pesjanov - ti bi požrli tut semenke - s ptiči vred.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest Jeti

jedilnik za vikend http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yuma.gif

 

ajdovi žganci z gobovo omako

zelenjavna juha in češpljevi cmoki

 

primerno za lakto-ovo vegetarijance http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

 

ostali bomo žgance in juho zabelili z ocvirki http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Uvajam neko bolj ozaveščeno prehranjevanje, dosledno vegansko, pa čimmanj glutena. Težka bo! Na kavi sem se odrekla rogljičku...občutki, kot da bi mi kdo noht dol potegnil. Za kosilo imam cvetačo in malo krompirja v solati. Za cimre bodo pa testenine v šampinjonovi- smetanovi omaki. Zvečer pa kuhan grah....njami njami. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sad.png

Ustvarjaš si novo tenzijo, bi rekel tvoj Guru http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Uvajam neko bolj ozaveščeno prehranjevanje, dosledno vegansko, pa čimmanj glutena. Težka bo! Na kavi sem se odrekla rogljičku...občutki, kot da bi mi kdo noht dol potegnil. Za kosilo imam cvetačo in malo krompirja v solati. Za cimre bodo pa testenine v šampinjonovi- smetanovi omaki. Zvečer pa kuhan grah....njami njami. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sad.png

Pred par dnevi sm probu zamrznjen grah od Ledota, sam zato, k ga ti tolk tu reklamiraš, da sm moral stestirat. Ful sladek, ful dober, kot da bi ga delu svežega, pravkar ubranega. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/OK-thumb.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ceres, srčno upam, da to ni tvoj celoten jedilnik. Od tega še ptiček ne more živet.

Če pa je. Pa pamet v roke, ženska. Vegansko, vegetarijansko, omnivorsko, z glutenom ali brez, ... jest je treba!

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ceres, no ok, če ti je to dovolj.... mene ne bi nasitilo :)

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Široki rezanci v smetanovi omaki s puranom, zelena solata, pečene banane z medom.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Činjenica je da se najzdravije prehrane na svijetu zasnivaju na žitaricama. Možda ste čuli za mediteransku prehranu. To je prehrana s mnogo žitarica. Mogu vam otkriti i da svugdje u svijetu gdje su se ljudi hranili žitaricama, a onda prešli na meso, raste pojavnost pretilosti i srčanih bolesti.

 

Zadnjič sem pogledala v knjigo o naravnem zdravljenju artritisa, ki so mi jo naročili sorodniki. Žitarice so pri zdravljenju z dieto povsem izključene in tudi na splošno niso priporočene v prehrani (in seveda vsa predelana, industrijska hrana). Mislim pa, da predvsem zaradi vsebnosti škodljivih snovi - zaradi načina gojenja. Seveda - če si vegetarijanec ali celo vegan - potem pa res več ne vem, kaj lahko ješ - si samo še na sadju in zelenjavi.

 

Za mediteransko prehrano pa ne vem, da bi vsebovala veliko žitaric - kolikor vem, naj bi vsebovala predvsem ribe, zelenjavo in sadje.

 

Žal sem velika ljubiteljica in porabnica ogljikovih hidratov in z nostalgijo gledam vse tiste sladice v ponudbi, ki so mi zdaj nedosegljive. Ne vem, kako se lahko kot vegetarijanec odrečeš žitaricam - ok, odrekam se glutenskim žitaricam, ampak še vedno je to zame odrekanje.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...