Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl

Recommended Posts

Lahko me vprašaš karkoli v zvezi s tem - zanima me, kakšno potrditev imaš v praksi glede izvajanja te Ogorevčeve terapije. Pač, moja mati ima ali misli, da ima artritis. In na hitro sem šla čez knjigo o naravnem zdravljenju artritisa. Avtor je Američan (ne spomnim se imena), ki razlaga povsem nasprotno od 'tvoje' teorije - da je artritis bolezen sodobne dobe zaradi industrijske prehrane. Ogromno Američanov naj bi trpelo za artritisom, ampak ti problemi naj bi se razvili šele, ko so Američani nehali jesti naravno hrano. In prav tako trdi, da je pomagal ogromno ljudem in da se da z drugačnim prehranjevanjem doseči čudeže. Sicer pa - glej - veliko vrst obolenj je, kjer so ljudje z drugačno prehrano dosegli izjemne rezultate.

Zanima me, kaj je resnica, kaj je resničen vzrok, ker očitno imamo zelo nasprotujoče trditve. Koliko je resnice v tem, da je drugačen način prehranjevanja v sodobnem svetu vzrok 1001 težave. Znanstveniki/zdravniki trdijo, da obstajajo bolezni, ki so čisto civilizacijske, ki jih pred drugačnim načinom življenja niso poznali - krćne žile, diabetes, ipd. Če en zdravnik dosega takšne rezultate zgolj z dieto, drugi pa s psihoterapijo (in dodatkom diete) - tukaj nekaj ne štima.

Deli na socialnih omrežjih

In kako se lahko sledi nečemu kar se je nekoč morda drugače poimenovalo oziroma so le to imeli za stranski učinek neke druge bolezni ipd.

nekje sem bral, da k je razsajala recimo kuga, so vsem umrlim pripisali da so umrli zaradi kuge ne glede na to da je nekdo mogoče imel gripo ali kej drugega.

http://shrani.si/f/34/xI/2cHXjcPT/prenos.jpg

Če ne bi bila picajzlasta, bi se sklicevala na avtorja knjige, ki trdi, da je artritis v množičnem porastu. Ne vem, kako množično so ljudje obiskovali zdravnike in kako so se vodile evidence pred industrijskim prehranjevanjem. Artritis ni smrtno nevarna bolezen, vzroki smrti tu nimajo nobene zveze. Tu bi lahko šel kdo edino analizirat kosti.

V glavnem - kaj je mit in kaj resnica? Mogoče sem malo našpičena na vprašanje vzrokov, ker sem v kratkem naknadno zvedela za dva primera (sicer ozdravljenega) raka v sorodstvu in še enega med znanci. In se mi vse vrti okrog vprašanj o zdravem načinu življenja.

....Seveda pa največkrat tovrstni premiki v osebnem dojemanju okolice in odnosov niso brezpogojni in dokončni. Spreminjanje značajskih lastnosti, ki so v našem življenju zelo moteče, je pravzaprav način samozdravljenja, ki privede do neslutenih rezultatov. In vendar je to proces, ki lahko traja določeno obdobje. Nenazadnje, nanj pa se odziva tudi okolica. In šele, ko se prepleteta njen odziv in naše spreminjanje, lahko pričakujemo izboljšanje.

Marjan Ogorevc, bioterapevt

Se strinjam s prej napisanim...

Ampak zaradi tega poboldanega izbolšanje še ni dokončno, ker naj bi bilo odvisno tudi od odziva okolice... kar zamegljuje pogled na to kaj je moje popolnoma zdravo delovanje.

In kako se lahko sledi nečemu kar se je nekoč morda drugače poimenovalo oziroma so le to imeli za stranski učinek neke druge bolezni ipd.

nekje sem bral, da k je razsajala recimo kuga, so vsem umrlim pripisali da so umrli zaradi kuge ne glede na to da je nekdo mogoče imel gripo ali kej drugega.

Pa glih kugo si našel za primerjavo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png Tk da, vejš de. Poln je bil ognojkov in črnega gnoja, umrl je zaradi gripe?

Psihofizična stanja je težko "dokazovat", opredeljevat, kaj šele, da bi take vzroke in njih pojavnost šli iskat po zgodovini. Na primer, si kdaj brala Hildegardo? Ogromno je vedela (za 12. ali 13. stol), nekaj njenih napotkov se še danes uporablja, potem pa so v njenih delih nekatera stanja tako opisana, da avtorji knjig po njej na glas in jasno ugibajo kaj bi lahko pomenilo.

Jaz pri tem najraje rečem, da če za nekoga deluje, vredu tako. Psiha je itak tako polje, da veljajo glavne smernice, detajli so pa tako različni kot smo ljudje pisane zgodbe.

Sama sem lahko osebno spremljala nekaj oseb z rakom, artritisom, zastrupitvijo,... pri vseh je/je bil prisoten strah, razlike so bile v osnovnih manirah, sprejemaju življenja (kot takega), odklonilnosti do življenja, celo dobesedno zavračanje sveta, tudi igra žrtve (prefinjeno izpeljana),... še bi lahko šla dalje. Rak in sepsa lahko hitro pospravita fizično telo, medtem pa artritis odžira postopoma, a vseeno intenzivno. Da se vseeno vmešam v smrtnost zaradi artritisa, hja, kaj pa je bit priklenjen na stol/posteljo drugega kot smrt? Ali pa bolečine do norosti, celo do misli na trajno prekinitev teh? Skrajni primeri, pa vendar obstajajo.

Sicer zanimivo, da si dobila v branje knjigo o artritisu ti, če se tiče tvoje mame (mogoče si mislila samo na posodo). Voljo pa dodatnem poznavanju pozdravljam, ker je vedno prav čas se še kaj naučit. Če boš odnesla iz tega branja kaj zase dobro, za mamo pa ne boš kaj dosti. Ponovno pravim iz izkušenj. Artritis je take narave, da zahteva zavestno(!) odločitev in trdo delo. Katera bolezen pa ni taka pravzaprav??

Hildegardo ali pa o njej sem nekoč brala, ampak bolj v smislu njene izjemne pozicije v okviru cerkvene institucije, vem, da je bila izjemno izobražena, ogromno vedela, ampak kakšnih zdravstvenih napotkov se pa ne spomnim.

Knjige nisem dobila v branje, še najmanj z namenom, da bi bila kakšna svetovalka materi (sploh nimam takega odnosa, tudi nimam znanja ali zdravilskih nagnjenj). Šla sem jo iskat zanjo, ker sem bila fizično bliže in sem jo pač pregledala - kot vse, kar mi pride v roke. Sem našla tega tipa oz. knjigo: https://www.vsi-zdravi.com/samopomo-pri-obolenjih/15-zdravniko-preizkueno-domae-zdravljenje-artritisa.html. Ne najdem pa nobenih podatkov o njem - tako da težko rečem - mogoče je samo new age tržna niša. Pač zanimiva mi je bila ideja, da je industrijsko predelana hrana vzrok artritisa. Kar se pa tiče smrti - avtor - mišljeno v narekovajih - izjavi, da od artritisa ne umreš - 'zgolj' trpiš. V bistvu opisuje/omenja zelo hude primere, zelo huda trpljenja, skoraj nepokretne ljudi - ampak ni pa vzrok smrti (razen posledično - zaradi morebitnega samomora). S tem seveda nihče ne zanika hudih primerov in hudega trpljenja.

Sicer pa me ne zanima toliko artritis kot tak - verjamem, da tisti, ki se s tem spopadajo vejo več od mene - v oči mi je padla izključitev žitaric iz prehrane, ki jo svetuje. Potem pa še zgornji prispevek prepričanega vegana, ki opeva prehrano z žitaricami. Zanimiva mi je protislovnost teorij o zdravem prehranjevanju.

Hildegardo ali pa o njej sem nekoč brala, ampak bolj v smislu njene izjemne pozicije v okviru cerkvene institucije, vem, da je bila izjemno izobražena, ogromno vedela, ampak kakšnih zdravstvenih napotkov se pa ne spomnim.

Knjige nisem dobila v branje, še najmanj z namenom, da bi bila kakšna svetovalka materi (sploh nimam takega odnosa, tudi nimam znanja ali zdravilskih nagnjenj). Šla sem jo iskat zanjo, ker sem bila fizično bliže in sem jo pač pregledala - kot vse, kar mi pride v roke. Sem našla tega tipa oz. knjigo: https://www.vsi-zdravi.com/samopomo-pri-obolenjih/15-zdravniko-preizkueno-domae-zdravljenje-artritisa.html. Ne najdem pa nobenih podatkov o njem - tako da težko rečem - mogoče je samo new age tržna niša. Pač zanimiva mi je bila ideja, da je industrijsko predelana hrana vzrok artritisa. Kar se pa tiče smrti - avtor - mišljeno v narekovajih - izjavi, da od artritisa ne umreš - 'zgolj' trpiš. V bistvu opisuje/omenja zelo hude primere, zelo huda trpljenja, skoraj nepokretne ljudi - ampak ni pa vzrok smrti (razen posledično - zaradi morebitnega samomora). S tem seveda nihče ne zanika hudih primerov in hudega trpljenja.

Sicer pa me ne zanima toliko artritis kot tak - verjamem, da tisti, ki se s tem spopadajo vejo več od mene - v oči mi je padla izključitev žitaric iz prehrane, ki jo svetuje. Potem pa še zgornji prispevek prepričanega vegana, ki opeva prehrano z žitaricami. Zanimiva mi je protislovnost teorij o zdravem prehranjevanju.

Nekoga ki je alergičen na gluten, veganska prehrana ubije..

Tko da se podrazumeva in mislm da avtor to hoče povedat, da so vegani bl zdravi ker so že v štartu bl zdravi. O rezultatih teh raziskav jst odkrito dvomim , ker tolk pa sem se ukvarjal s športom, da vem, da z rastlinskimi beljakovinami, ne moreš doseči enakovrednih rezultatov v športih kjer je potrebna anaerobna moč..

Razen če, seveda ne zaužiješ prehranskih dopolnil..

Skratka, to so raziskave per se.

Tisti bolj priznani in željeni so pravzaprav sirotka in/ali soja http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

soja ni več priznana, sedaj se uporablja izključno sirotka.. ker pa seveda ne mine stoletje brez super ljudi saz super zahtevami, soje še niso umaknili s tržišča.. je pa tko definitivno je not GMO soja..

Prvi beljakovinski dodatki pa so bili iz jajc (beljaka) in ribje moke..

No zdej zadnjič sem videl da imajo tut konopljine beljakovine, pa tko voli nek izvoli.

Niso še umaknili s tržišča, a nekaj priznanih znamk sojo še vedno prodaja. Očitno je še povpraševanje.

Niso je umaknili zaradi veganov..

K brez soje, škripnejo...

ne vem če si kdo predstavlja kolikšen mora bit vnos beljakovin v telo, če bi ga samo iz konvencionalne hrane vnašal, da rataš bodi bilder..

Človek fizično ne more tega pojesti..

Še zdej se mi spahuje po tej jebeni indijski hrani. jst sem mediteranoid, pr men morjo bit, origano, bazilika, timijan, pašta, pomidori, mocarela bufala reblošon, parmezan, česen, čebula,sofrito, ne pa te pizdarije od asafetide, kumina, garam masale , karija, pičke mile materine

In ja seveda shujašaš k ti prepovedo jest vse kar je užitno in glodaš usran kičeri z cvetačo, kuhano na pari..

kdu ne bi...

ma kdu ne bi se vprašam jst?

Naj živi Gesu Cristo, viva il Vaticano, Viva Italia..

Strašno se mi zdi pomembno in se mi dopade, da se naše kmetije v zadnjem času povezujejo na lokalni ravni in da imamo slovenci možnost nakupovanja živil pridelanih na slovenskih tleh...

V upanju, da se naša zavest zdravega prehranjevanja prebudi, bom tu, kjer se največ pogovarjamo o prehrani podala naslednjo informacijo glede možnosti nakupa naših pridelkov na Šišanski tržnici, Drenikova 35 v Ljubljani...

Moja prijateljica dokaj redno nakupuje preko tega projekta , Nakupujmo skupaj.

Na spletni povezavi si izbere živila, ki jih potrebuje, pošlje naročilo in potem, ko s ponudbo pridejo (mislim, da na 14 dni na Tržnico v šiški ), izbere ta živila v gajbico in poravna račun..

Če imate možnost in željo takšnega nakupa, se lahko registrirate in si lahko preberete več o tem ;

ZBIRANJE NAROČIL: najkasneje do ponedeljka, 11. januarja (do 22h!)

PREVZEM IZDELKOV: v sredo, 13. januarja (med 15h in 18h)

Oglej si lokacijo na zemljevidu …

Za kakršnakoli vprašanja nam pišite nakupujmo.skupaj@gmail.com.

Lahko pa nas pokličete na 040/552-836, veseli bomo vsakega klica!

Lep začetek delovnega tedna vam želi,

Veselimo se že naslednjega srečanja z vami,

Ekipa Nakupujmo skupaj
Sabina, Simon, Uroš, Neja, Tomaž, Maja, Tina, Andrej, Urša, Marjana, Mojca ...

Še nekaj malega iz teksta kako je slišat ta projekt ;

Dragi prijatelj projekta Nakupujmo skupaj,

Naše skupinsko nakupovanje ekoloških in lokalnih živil se v tem tednu bliža koncu.

Veseli smo, da nas je vedno več povezanih v skupino Nakupujmo skupaj. To nam, članom, prinaša širši nabor izdelkov, več sodelujočih kmetij in boljše nakupne pogoje. Zato vas vljudno naprošamo, da tudi svoje prijatelje in znance povabite, da se nam pridružijo in skupaj z nami kupujejo lokalno pridelano sezonsko sadje in zelenjavo ter druge izdelke slovenskih kmetij.

Tisti, ki svojega naročila še niste izpolnili, pohitite in oddajte vaše naročilo najkasneje do ponedeljka (do 22h!).

- eko kaki (mehki ali trdi )
......................................................... od 1,3€/kg

- eko jabolka jonagold (po
biodinamiki!) ....................................... 1,90€/kg

- eko kivi Hayward (drobni,
veliki) ............................................. od 1,4€/kg

- eko zelena (gomolj) .....................od 3,30€/kg

- eko česen .................................od 6,4€/kg

- eko buča hokaido................. 1,50€/kg

- eko buče mix.........................1,30€/kg

- AKCIJA!! fižol češnjevec (v eko preusmeritvi).................................. 3,7€/kg

- eko korenje 1kg .................................od 1,60€/kg

- eko krompir...........................................od 0,90€/kg

- eko ohrovt............................................od1,60€/kg

- radič štrucar......................................2,15€/kg

- eko rdeča pesa ................................1,70€/kg

- eko zelje ...........................................od 1,20€/kg

- eko (v preusmeritvi) pirina moka 1kg + 1kg ........................2,15€/kg

- eko pšenična moka 1kg ........................................ od1,60€/kg

- eko ržena polnovredna moka 3kg .............................. 1,8€/kg

- eko grozdni sok 2L(1L+1L) .........................................2,10€/L

- eko sveže prešan jabolčni sok3L ........................... 1,1€/L

- ekološke gobe šitake 500g .........................................5,5€/500g

- ekološki jabolčni kis (steklenica) .................................1,80€/L

- eko pirini polnovredni makaroni .................................6,40€/kg

- eko rženi polnovredni makaroni ...................................6,40€/kg

- orehi (jedrca, olupljeni) ..................................................od 10,7€/kg

- lešniki............................................................od 14,80€/kg

- eko jabolčnikrhlji ...................................od 9,6€/kg

- eko sušeni krhlji kakija….................................od10,60€/kg

- eko konopljino olje, hladnon stiskano ...............................10€/250mL

+ številne ostale dobrote, ki jih morate preveriti s klikom na spodnjo ponudbo

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Danes pa strašno zdrava večerja - juha iz vrečke, z zlatimi kroglicami.

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Ogabno!!! :D :D :D

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Ah, dober tek! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Kje kaj kečap točijo?

saj veš

menstra http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

uf, aj stil gat it http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif sem se že malo ustrašila, da je šlo pa-pa.

Ampak, medžik prsti so danes znova očarali (preverjeno dobro izvedbo): juha miljonka (tokrat s kostno juho), sipini rezanci s škampi v smetanovi omaki, svinjski aspik v solati, prostovoljka (za likanje gorovja nezlikanih srajc) je spila še kozarec muškata po kosilu, jaz pa kapljice za želodec http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png (Tolovajevo izvenserijsko dretje me je predčasno iztirilo).

Popoldne se je za dragega menü ponovil v juhi, nato so sledili štruklji z ajdovo kašo in smetanasto skuto ter preliti z jurkinim prelivom.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Danes kostna juha z rezanci, pečena orada, kuhan krompir v kosih.

Jutri me mikajo krvavice (ene krasne je danes dragi prinesel z "lova"), pa presna kisla repa (ki je žal ne smem). Bom še stuhtala.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Štrudl nad dober http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Zelenjavna kremna juhca skuhana, meso in krompir v marinadi, čakata na pečico. Skuhana je tudi že rdeča pesa. Vem, da peso nekateri vlagate, sama pa jo najraje (najmanj do konc januarja jo ima naša branjevka na zalogi) med vikendom skuham sproti in jo naredim še mlačno v solati. Ena od snahic jo toplo najraje potem poje kar brez vseh dodatkov http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_approve.gif

jaz pa za zajtrk polbel kruh, ki sem ga namakala v konopljino olje. tako ga edino spravim po grlu. na koncu mi bo še všeč postalo...sicer pa ne smem še svežega sadja in zelenjave (in to jaz, ki bi požrla vse mandarine daleč naokrog). Torej bodo danes na meniju ajdovi žganci+gobja juha (štorovke, ker druga itak ni bilo).

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Štrudl nad dober http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Zelenjavna kremna juhca skuhana, meso in krompir v marinadi, čakata na pečico. Skuhana je tudi že rdeča pesa. Vem, da peso nekateri vlagate, sama pa jo najraje (najmanj do konc januarja jo ima naša branjevka na zalogi) med vikendom skuham sproti in jo naredim še mlačno v solati. Ena od snahic jo toplo najraje potem poje kar brez vseh dodatkov http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_approve.gif

Silvija tudi sama peso vse bolj pogosto jem še kar malo toplo :) k me totalno moti, da je v vseh vloženih rdečih pesah, na trgovinskih policah, sladkor :( pa kumarcah tud tko, da tud teh skoraj več ne jem :(

Sem pa zadnjič pacala pesin burger s feto http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

Razumem, zato jaz glede prehrane kar po starem reklu, vsakega po malo. Če bi želela sledit vsemu kar preberem, bi mi šlo 3/4 dneva budnega stanja. Imam seveda ideje in želje, da bi česa manj, tudi telo poslušam, da bi naj česa manj (pa nisem vedno uspešna).

Včasih, ko ni bilo toliko hrane na razpolago, je bilo z enega vidika lažje. Danes sami doma lahko delamo cele doktorate kaj ja in kaj ne, namesto da bi živeli. No, ne pravim, da vsi tako, ampak žal so nekateri malo možgansko oprani, drugi pa enostavno morajo, ker gre telo, ali na visoko centrifugo ali se izklopi.

Prehramben vidik artritisa sem sama tudi (celo) raziskovala. Pri nas ni toliko vedenja in raziskav kot v tujini. Najprej je treba vedet, da so različne vrste artritisa, inflamatorni in še ta drug, katerega se zdaj ne spomnim. No, jaz sem šla bolj v tega, ko sklepi zatekajo in boljo (drugi samo odebeljo, vendar ne bolijo). Pri nas, razen protibolečinskih sredstev za predpisat, nima uradna medicina kaj dosti povedat. V tujini pa se že nagibajo k prehrani in sicer ne toliko žitarice na splošno, kot sam gluten, ki deluje kot iritant črevesne stene. Da ne bom cel roman spisala, na kratko za inflamatorni artritis za katerega je značilen avtoimuni odziv telesa: jetra zapacana, črevesna stena poškodovana in preveč prepustna, nepravilno nalaganje po sklepih po telesu, posledice poleg bolečin so nepravilna/nezadostna naravna detoksifikacija telesa (izločala), kar vpliva na dodatne obremenitve telesa, nezadostno sprejemanje vitaminov in mineralov iz prehrane, kar telo seveda dodatno obremeni... v glavnem prosto po Iknee (ki je bolj šolana na tem področju) biokemijski procesi niso zadostni, ne delujejo kot/za zdravo telo.

Še bi lahko pisala, naj bo to malo kar je, za smernice kam gledat naprej.

O hrani kot edinem vzroku mislim naslednje. Seveda hrana ni ista kot nekoč, pridelava je drugačna, zemlja onesnažena, prevelika izbira, lahek dostop do visokoprocesirane hrane, to so vsi sodejavniki v celotni sliki. Zdaj bi lahko secirala še naprej, da žito ni isto kot nekoč, ker uporabljamo spremenjeno super gluten in super škrob, nekoč pa so jedli preprosti einkorn, izgubljajo se vitamini in minerali, ubijajo nas sladkor in koruzni sirup, pa aditivi... pa pa... malo morje dejavnikov.

Po vrhu vsega so v nenormalnem porastu težave s ščitnico.

Ja, lahko je nekdo prepričan, da je vse v hrani, sama tega pač ne vidim tako. Naj vsak najde svojo pot, ker drugega ni. Ko sem jaz pristala v bolnici 2x v letu in pol (prej pa več kot 25 let nič), sem se imela priložnost izprašat. Lej, po mojem pač ni vse v hrani, ker smo več kot samo fizična bitja. Iskat vzroke in dokaze po dokazljivem kot ga svet pozna... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png ja, ane, je isto kot tista: dokaži mi, da Bog obstaja, odgovor pa gre: imaš rad svojo mamo? (ja) dokaži mi, da jo imaš res rad!

jp Lili tudi stres je :(

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gif po dolgem postenju spet začeli svinjati po šporhetu , na občutljive želodce in razmesarjeno črevesje podivjanih bacilov smo po dolgem času

zaužili i pražena jetrca z kislim zeljem in obilo ocvirki

Obečanje ludom radovanje...

. Vegansko pa zato, ker nič dobrega ne vidim v mlečnih izdelkih. Razen parmezana. Parmezan med siri je pa kot tiramisu med sladicami. Ali Omar med astrologi.

Namesto parmezana nutritional yeast? Po nase je to baje kvasni posip. Parmezana se ne spomnem po okusu, posip je pa njam :)

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...