Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Današnji meni, zaenkrat.... skuta, kruh, jogurt, čokolada, kisla smetana s sladkorjem. Za kosilo bodo knedlji, solata, sladica - rafaelo kocke. Popoldan pa boh ve kaj še vse mi pride pod roke. Čez vikend se najem za ves teden nazaj in naprej....

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

to je sicer dobro za jest ... ampak v tvojih letih telo tega ne more več prebavit in ti povzroči najprej zakisanost, potem pa še kaj ...

Saj Silica to dobro ve...in sicer ni na takšni hrani, kolikor sledim...a razvade morajo bit http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

 

Za jutrišnjo "plovno žurko" pripravila tole:

 

 

in tole:

 

http://www.kulinarika.net/recepti/13505/sladice/trikrat-peceno-pecivo/

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Silica nič takšnega ne ve ( pa vidva tudi ne) in ja, skuto in jogurte kar redno jem. Pika konc.

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

šit(ek) - zobna posla opet; evo mene na pasirani in dojenčkasti hrani. Župce, pa pretlačene banane s skuto, medom, smetano,...kar gre direkt v Tolovaja, jaz sem samo bypass http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

šit(ek) - zobna posla opet; evo mene na pasirani in dojenčkasti hrani. Župce, pa pretlačene banane s skuto, medom, smetano,...kar gre direkt v Tolovaja, jaz sem samo bypass http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/mellow.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

v glavnem, zainteresirani javnosti sporočam, da je mdr. kurkuma super za vse bakterijske začetne okužbe. Moj jedilnik je tak, da bi še Savina v nezavest padla od bolj ali manj (ne)posrečenih kombinacij superdupertruperživil. Od kaskadnih bljak fermentacij, do kurkume. Zamešam pol žličke v pol kozarca tople vode zvečer, zeksam na že opucane zobe in jezik z visokotlačnim čistilnikom (hec!) in grem spat. Zjutraj se zbudim dva procenta boljše, kot sem šla zvečer spat http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif

 

zdele pa kuham kurjo župco, prava mamca sem ratala http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gif

 

bom kar semle še napisala, da mi gre tale dež pošteno na živce, če bo šlo tako naprej, bo v vrtu več neužitnega plevela, kot zelenjave. O polžih pa kdaj drugič http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Cookie, daj kurkumo v mleko zmešaj, ne v vodo ... Ima večji učinek, če jo z maščobo kombiniraš ... Se boš 10% bolje počutila zjutraj ;)

(če si slučajn mleko skenslala, lahk narediš kombinacijo toplo riževo/ovseno mleko, žlica kokosovega masla (jaz spenim tole z unim za kapučino delat), žlička kurkume ...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Cookie, daj kurkumo v mleko zmešaj, ne v vodo ... Ima večji učinek, če jo z maščobo kombiniraš ... Se boš 10% bolje počutila zjutraj http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

(če si slučajn mleko skenslala, lahk narediš kombinacijo toplo riževo/ovseno mleko, žlica kokosovega masla (jaz spenim tole z unim za kapučino delat), žlička kurkume ...

khmmm, itak zvečer pogoltnem ribjo kapsulo. Hvala za osvežitev, kurkumo (oz.njene zdr,sestavine) so res topne v maščobah.

Nisem nič kenslala mleka (in mlečnih derivatov), hb Tolovaj do sedaj ni bil na nič alergičen. Prve mesece sem pa mleko ipd.omejila, ja, ampak še zmer sem spila pol deci mleka v jutranji brezkof.kavi.

 

No, da nam ne bo preveč dolgčas, je zbolel Razbojnik (centrifuge), juhej, evo dežurstva http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

khmmm, itak zvečer pogoltnem ribjo kapsulo. Hvala za osvežitev, kurkumo (oz.njene zdr,sestavine) so res topne v maščobah.

Nisem nič kenslala mleka (in mlečnih derivatov), hb Tolovaj do sedaj ni bil na nič alergičen. Prve mesece sem pa mleko ipd.omejila, ja, ampak še zmer sem spila pol deci mleka v jutranji brezkof.kavi.

 

No, da nam ne bo preveč dolgčas, je zbolel Razbojnik (centrifuge), juhej, evo dežurstva http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/partyy.gif

Po nasvetu Sanje Lončar sem kurkumo zmešala z medom in kokosovo maščobo. Sem pa tudi že z olivnim oljem. Doda se še cimet. Antibiotični pripravek http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

danes: prežganka z jajcem, rižota s piščancem in skleda solate

 

jutri: kurja župca z rezančki, špageti z bolognese omako(ravnokar skuhana), skleda solate

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sem zadnjič gledala simpatično Portugalko na 24kitchen, Cookie si zapomne imena http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png , je naredila palačinke Crepes Suzette. Mmmmmmmmm, to pride v kratkem na vrsto.

 


danes: prežganka z jajcem, rižota s piščancem in skleda solate

 

jutri: kurja župca z rezančki, špageti z bolognese omako(ravnokar skuhana), skleda solate

Pa kako ti uspe bit vedno tako pridna, da imaš juhice za predjed. Jz srečna, če že drugi tvoj del skuham http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

danes: prežganka z jajcem, rižota s piščancem in skleda solate

 

jutri: kurja župca z rezančki, špageti z bolognese omako(ravnokar skuhana), skleda solate

ti - tvoj meni bom posvojila :) danes bo kar prvi, aja..jutri in v soboto me pa ni..torej v ponedeljek. :)

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sem zadnjič gledala simpatično Portugalko na 24kitchen, Cookie si zapomne imena http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png , je naredila palačinke Crepes Suzette. Mmmmmmmmm, to pride v kratkem na vrsto.

 

Pa kako ti uspe bit vedno tako pridna, da imaš juhice za predjed. Jz srečna, če že drugi tvoj del skuham http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif

Aaa?

Kurje/občasno goveje so zmer skuhane na zalogo - kadar in ko se mi da nakuhat. Skuham v tavelkem piskru, kjer počasi brbota vsaj 6 ur, potem gre v porcije in v zmrzovalnik.

Ostale juhe so pa skuhane v 10min; itak imamo pa majhne jedce, ki kaj več(jega) ne pojedo. Zdele recimo nam korenčkaste, zdrobove, grahove, prežganke - čez uha ven gledajo. Jaz bi bobiče, pa jih polovica (dragi, Tolovaj) tega ne je, četrtina (Razvojnik) pa samo pod smrtno grožnjo ali namigom, da sledijo palačinke. Ješprenke ne šljivim ne posto, ker pa se bela koleraba nemarno debeli, bo jutri kar to: kolerabina juhica

 

 

Sexy Portugalka Filipa http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/love3.gif matr, ob njej (in njeni mehki, sexy pojoči potrugalščini) me prime, da prestopim v nasprotni tabor http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ihihihihihi, Cookie http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png . Filipa je res enkratna s tem svojim imidžem iz 50. ali katerih let že. Poleg tega pa super kuharca.

 

No kurje juhce bi tudi jaz lahko skuhala za v zamrzovalnik, a sem malo pozabila. Drugače pa, obožujem pa najbolj vse druge juhce, razen mesnih. In večina je skuhana v 10 minutah, samo, se mi ne da. Zdaj ko sva večinoma sama, je zadeva bistveno poenostavljena. Saj pravim, kak dan naredim tudi samo polento in kumarice z jogurtom in kislo smetano, takrat se še najbolje počutim. Ali pa včeraj pečenega piščanca s solato, redkvico in domačim česnom. Ta teden sem tudi popražene bučke, papriko in gobice na čebuli, s peteršiljem, česnom in kislo smetano, v omako vmešala špagete. Ostanek gobic drug dan na čebuli z jajčko. Ali pa še zadnji šparglji v kremni juhci in lapačinke. Taki enostavni jedilniki so sedaj pri nama.

 

Naj povem, da so ekološki piščanci (ponovno, hvala Aliana) odlični. Vzela sem 3, naslednjo rundo jih bom najmanj 5.

 

V prejšnjem tednu sem pridelala cca 12 l bezgovega sirupa. Ta teden pa pridejo na vrsto še melisa, meta sirupi.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://shrani.si/f/h/N4/4hnCLNJ2/palacinke.jpg

 

delaš jih 2 uri, poješ jih v 2 minutah

Kdo jih dela 2 uri? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ochko.jpg

 

Zmešam, spečem ...10 minut vse skupaj. Vmes, ko jih pečem, jih pokrivam s pokrovko, da ostanejo fajn vroče. Rada dodam tudi vanilijo, malo ruma.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ihihihihihi, Cookie http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png . Filipa je res enkratna s tem svojim imidžem iz 50. ali katerih let že. Poleg tega pa super kuharca.

 

No kurje juhce bi tudi jaz lahko skuhala za v zamrzovalnik, a sem malo pozabila. Drugače pa, obožujem pa najbolj vse druge juhce, razen mesnih. In večina je skuhana v 10 minutah, samo, se mi ne da. Zdaj ko sva večinoma sama, je zadeva bistveno poenostavljena. Saj pravim, kak dan naredim tudi samo polento in kumarice z jogurtom in kislo smetano, takrat se še najbolje počutim. Ali pa včeraj pečenega piščanca s solato, redkvico in domačim česnom. Ta teden sem tudi popražene bučke, papriko in gobice na čebuli, s peteršiljem, česnom in kislo smetano, v omako vmešala špagete. Ostanek gobic drug dan na čebuli z jajčko. Ali pa še zadnji šparglji v kremni juhci in lapačinke. Taki enostavni jedilniki so sedaj pri nama.

 

Naj povem, da so ekološki piščanci (ponovno, hvala Aliana) odlični. Vzela sem 3, naslednjo rundo jih bom najmanj 5.

 

V prejšnjem tednu sem pridelala cca 12 l bezgovega sirupa. Ta teden pa pridejo na vrsto še melisa, meta sirupi.

Tole Filipo pa še jaz vsake toliko pogledam :) Tok sem bila prepričana, da si bom zapomnila eno solato k jo je delal iz čičerike, pa zdej vem sam to, da je dala notri čičeriko in rdečo čebulo :D Če mogoče katera ve za ta recept, se priporočam :)

 

Kok že date za te piščance?

 

Uau pridna Silvija :) Samo enkrat sem se lotila delat bezgov sirup, pa sem imela na koncu alkoholni bezgov sirup http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

 

Btw zadnje čase sem totalno brez idej za kuhanje...sam še solate na 100 in en način http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

Aaa?

Kurje/občasno goveje so zmer skuhane na zalogo - kadar in ko se mi da nakuhat. Skuham v tavelkem piskru, kjer počasi brbota vsaj 6 ur, potem gre v porcije in v zmrzovalnik.

Ostale juhe so pa skuhane v 10min; itak imamo pa majhne jedce, ki kaj več(jega) ne pojedo. Zdele recimo nam korenčkaste, zdrobove, grahove, prežganke - čez uha ven gledajo. Jaz bi bobiče, pa jih polovica (dragi, Tolovaj) tega ne je, četrtina (Razvojnik) pa samo pod smrtno grožnjo ali namigom, da sledijo palačinke. Ješprenke ne šljivim ne posto, ker pa se bela koleraba nemarno debeli, bo jutri kar to: kolerabina juhica

 

 

Sexy Portugalka Filipa http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/love3.gif matr, ob njej (in njeni mehki, sexy pojoči potrugalščini) me prime, da prestopim v nasprotni tabor http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

Hehe tale portugalščina dela svoje ;)

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

danes ješprenj, jutri polnjene bele kolerabice

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

zmes nasekljane vsebine, kolerabičini listi, parmezan, drobtine, sol, poper, strt česen (opcijsko), nasekljana/drobljena panceta (opcijsko). Tudi brez opcij je zelo dobro :)

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

- ob 8h ...Češnjceeeee na dušek...sam še skleda koščic ostala ....

 

- ob 10h30 nameravam navalit ....na svežo berivko, z mladim sirom, luštom und sezamovo bigačo s čičerikinim namazom...

 

- do okrog 14h se moram znebit kislega obraščka agresivne mrs. dr....in se doma posladkat z zelenjavno korenčkovo juho, pečenim sladakim krompijrem in stročjim fižolom v smetanovi omaki.....

 

- popoldan si bom z dragijem prvoščila ledeno kavo ...čeprav vem, da je kava zame čist mim si jo bom, evo, da si jo bom...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif.... me že od sobote po njej močno skomina - (okrog pol petih ...takrat se mi tud stoje spi ...ampak ni šans niti na pet minut, ker potem najmanj do 1h zjutraj z lučjo onesnažujem planet)

 

- večerja pa še ne vem, najbržda si bom kkšno bučko s tafujem podušila al kaj ....bom še vidla kaj me prime...mora pa bit na hitrco, ker grem na eno stand up komedijo ob 20h....pa vse skup ne sme preveč centrifugirat ....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flowers.gif

 

...Sem se pa ravnokar zavedala, da med vsem kar me pa danes preganja .... je hrana edini z gotovostjo napovedan in stabilni project...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_blush.gif

 

Sicer pa ...nekam nemirna po duhu ...nč preveč razpoložena za izzive in z odporom gledam na vse kar moram...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/unsure.png

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeraj popoldne me sestra prepriča, da sem šla zraven nje po njenih placih - ona res boji sama tavati po gozdovih...no, jaz lutala po zaraščenem grmovju, ker bi vsi po lepem hodili...no, mene pa so tam čakale ogromne lisičke :) tudi dva jurčka. Sestra se z nekim drobižkom morala zadovoljit. Sem ji mislila svojo bero odstopit, pa vidim pol, da jih niti očitila ni, mater, da me je kar pogrelo..in za kazen ni dobila mojih lisičk. Ji kar tam, sredi gozda probam dopovedat, zakaj hudiča je dobro, da se gobe očistijo v gozdu....pa ne. Ona bo to naredila doma...avša evo...sem bila kar jezna na njo.

Tak da smo spet pri gobjih jedeh.

Gobja juha torej (lisičke, ker jurčki so že v skrinji) in ajdovi žganci. (ja vem....hujšam :)

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeraj popoldne me sestra prepriča, da sem šla zraven nje po njenih placih - ona res boji sama tavati po gozdovih...no, jaz lutala po zaraščenem grmovju, ker bi vsi po lepem hodili...no, mene pa so tam čakale ogromne lisičke http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png tudi dva jurčka. Sestra se z nekim drobižkom morala zadovoljit. Sem ji mislila svojo bero odstopit, pa vidim pol, da jih niti očitila ni, mater, da me je kar pogrelo..in za kazen ni dobila mojih lisičk. Ji kar tam, sredi gozda probam dopovedat, zakaj hudiča je dobro, da se gobe očistijo v gozdu....pa ne. Ona bo to naredila doma...avša evo...sem bila kar jezna na njo.

Tak da smo spet pri gobjih jedeh.

Gobja juha torej (lisičke, ker jurčki so že v skrinji) in ajdovi žganci. (ja vem....hujšam http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Če so žganci brez zabele, je to odlična jed (in skromna po kilokalorijah). Ajda ima veliko rastlin.beljakovin, krepi telo (in žile) in je ful primerna za rekonvalescente. Samo z gobami (dan za dnem) ne pretiravaj - te znajo bit pa težke. Je pa to odličen meni, jaz bi ga takoj (pa nimam ne gob, ne ajdove moke).

 

Midva (z Tolovajem) sva pa ovsene kosmiče z banano in kokos.maščobo, pa malo sladke smetane (posnete iz domačega mleka), čez pa sveže gozdne borovnice. Pa belo žitno kavo še moram - pozabila v kuhni :/

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Moram rečt, da se je nehote zgodilo točno to - zmanjkalo ocvirkov....torej so ajdovi žganci brez zabele :))

Ok..jutri sigurno ne bo gobjega menija. Tak, da brez strahu.

Sem že danes pokukala v prvi gozd in ni bilo nekega razkošja gob. ok. tule nisem niti pričakovala, da bi kaj bilo, tole je bilo bolj razgibavanje - ker so pred par leti naredili pravi masaker v gozdu. Se pa gozd na srečo kar lepo obnavlja, pa plazovi ga tudi še niso načeli.


nekje na skriti lokaciji v halozah ...

 

http://shrani.si/f/2y/cw/xgeLCEU/gobarska.png

ma v naših Hazolah glih ni tak...ali pa vse k nam rine po gobe, kaj vem..

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...