Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Dušeno mlado zelje. pa krompir v kosih verjetno zraven

 

jst tud posvojilahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png ... mimogrede kupila glavico mladega zelja in mlad krompir

 

levu se je začelo upirati meso ... tako da ga je v hrani samo v sledeh

 

danes sladko-kisla omaka s puranom in njoki

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes pa res ne vem kaj bo še zraven. bom na štanti cel ljub dan - dan rokodelcev je v Mb in bo baje veselo. Vsaka ženska bi naj nekaj spekla...no, jaz nisem spekla nič...bom nekaj mimogrede kupila. nabrala pa sem divjih češenj :) meni so nad dobre. grenko sladki okusi..vse v malem. ker naše domače češnje zmanjkalo.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

pffff, mi tudi zobljemo divje češnje :) ampak morajo biti fejst črne, pa itak dozorevajo sproti. Pobašemo pesjane, uporniškega Razbojnika (ne bom držal mami za roko ampak očija) in razvajenega Tolovaja (grem zraven samo, če me neseš v nosilki, pa še to me vmes zabavaj) in gremo. Čez cesto med travnike, ločene z borštom, vmes pa divje češnje, gozdne jagode, kasneje divje robide.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes bile tortilje, z na hitro popraženimi trakovi puranjega mesa, na hitro popraženimi trakci rdeče in rumene paprike na mladi čebuli in poru. Priloga: grobo spasirani pelati s kislo smetano, sol in origano. Zraven velika skleda solate z mladim česnom.

 

Tortilje:

 

Testo za 16 tortilj:


500 g bele moke in 200 g pirine moke

45 g kvasa

žlička sladila (javorjev sirup) ali sladkorja

3 dcl tople vode

2 žlici oljčnega olja

½ žličke soli

 

1. Kvas, žličko moke in sladilo raztopimo v malo tople vode in pustimo vzhajati na toplem. Moko presejemo v skledo in dodamo sol. Ko kvas naraste, ga dodamo v jamico sredi moke, dodamo preostalo vodo, žlici olja in zamesimo testo.

 

2. Testo naj bo srednje trdo, raje bolj kot manj. Po potrebi dodamo še toplo vodo. Damo ga vzhajat. (moj nasvet: že prej oblikujmo majhne kroglice, kolikor pač presodite, da bo dovolj za eno tortiljo, se lepše oblikujejo).

 

3. Vzhajano testo razdelimo na 80 g kepice (če nismo že prej…), jih na pomokani površini tenko razvaljamo. Pečemo jih eno za drugo v vroči, NEnamaščeni ponvi. Ko se na površini začnejo napihovat zračni mehurji, obrnemo in na hitro popečemo še na drugi strani. Tortilje postrežemo
še tople.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeraj popoldne me sestra prepriča, da sem šla zraven nje po njenih placih - ona res boji sama tavati po gozdovih...no, jaz lutala po zaraščenem grmovju, ker bi vsi po lepem hodili...no, mene pa so tam čakale ogromne lisičke http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png tudi dva jurčka. Sestra se z nekim drobižkom morala zadovoljit. Sem ji mislila svojo bero odstopit, pa vidim pol, da jih niti očitila ni, mater, da me je kar pogrelo..in za kazen ni dobila mojih lisičk. Ji kar tam, sredi gozda probam dopovedat, zakaj hudiča je dobro, da se gobe očistijo v gozdu....pa ne. Ona bo to naredila doma...avša evo...sem bila kar jezna na njo.

Tak da smo spet pri gobjih jedeh.

Gobja juha torej (lisičke, ker jurčki so že v skrinji) in ajdovi žganci. (ja vem....hujšam http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

 

Tu se popolnoma strinjam s tabo: gobe se čistijo v gozdu. Js temeljito potrkam klobuk gobe (da gredo trosi lepo na gozdna tla) in nato očistim spodnji del beta ter z listjem pokrijem vse odrezke, naj micelij deluje naprej in se gobišče lepo razrašča.

Čuj, pa kaj me gledaš kot kremšnito? http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/horro-cb.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Madonca - vrt že dela http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Prve bučke - popečene s česnom -v soboto. včeraj pa prva domača zelenjavna juhica - grah, fižol, krompir, cvetača, korenje, petršilj, zelena, luštrek, čebula...pa dušen krompir v čebuli in petršilju in solata. malo dušenega piščanca. danes pa smo spet pri dušenem mladem krompirju in solati. pa ribe. ne vem katera točno je..http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png))

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ahaaa, hoferski riževi rezanci. Ideja, jo kupim http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

 

Danes hrustljava zelena solata z rukolo in fižolo, pa zelenjavni polpeti. Pridelano v Šparu http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif . Sem že pohvalila, kako dobri so Šparovi sirovi štruklji? V originalu od Ledota. Sekajo tudi Pečjaka.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Čigavo kokosovo mleko? Šparovo al hofrovo?

 

*********

Danes zajčja obara, aspik v solati, zelena solata in za sladico kupljeni Žitov figaro (njam)

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tolikokrat sem že želela vprašat, pa pozabila. Ali kdaj kupite vanilijeve stroke? Na netu sem našla, da jih ima Feng Cha, trgovine in splet. Je že katera kupila, je to drago? Pa katera je že zadnjič uporabila original žafran? Ga tudi še nisem, pa bom enkrat sprobala.

 

Mmmm, Jolanta je prej naredila krasen zeliščni kruh. Bolj "nobl" kvašeno testo, torej z jajcami, mlekom, maslom. Slano. Razvaljala ga je kot za potico, cca 1 c debeline. Premazala z mešanico začimb in zvila v rolado. Začimbe - koper, peteršilj, zelena (koper, hmmm, ne vem, bi morala sprobat) je za namaz zmiksala s paličnim skupaj s strtim česnom in olivnim oljem. "Rolado" je nato narezala na nekaj večjih trikotnikov, jih razporedila v okrogel pekač, z malim razmikom. Pri vzhajanju oz. pečenju so se nato ravno prav sprijeli, kot recimo buhtli. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Tolikokrat sem že želela vprašat, pa pozabila. Ali kdaj kupite vanilijeve stroke? Na netu sem našla, da jih ima Feng Cha, trgovine in splet. Je že katera kupila, je to drago? Pa katera je že zadnjič uporabila original žafran? Ga tudi še nisem, pa bom enkrat sprobala.

 

Mmmm, Jolanta je prej naredila krasen zeliščni kruh. Bolj "nobl" kvašeno testo, torej z jajcami, mlekom, maslom. Slano. Razvaljala ga je kot za potico, cca 1 c debeline. Premazala z mešanico začimb in zvila v rolado. Začimbe - koper, peteršilj, zelena (koper, hmmm, ne vem, bi morala sprobat) je za namaz zmiksala s paličnim skupaj s strtim česnom in olivnim oljem. "Rolado" je nato narezala na nekaj večjih trikotnikov, jih razporedila v okrogel pekač, z malim razmikom. Pri vzhajanju oz. pečenju so se nato ravno prav sprijeli, kot recimo buhtli. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

Sem. Potem sem strok prerezala po dolgem, izdolbla sredico in jo vrgla stran (http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png ), lupine pa pokuhala v mleku. Zdej imam še en strok (prodajali so dva v epruveti), tega pa šparam.

Imam še dost vanilije v prahu (kupila v Sanolaborju pred nekaj časa, dvemi leti morda?). Ne porabim, pa jo orenk uporabljam. Ko bom to potamanila, se lotim stroka. Tokrat sredico ne bom metala stran (to delajo sam fejst ubrisani norci http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/opica.gif )

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz se pa ne morem najest rdeče pese. Zelene solate in radičev imam dovolj do zime. Prihaja čas za rdeče: paradižniki, paprike, rdeča pesa,...

 

Ker poskušam malo zdržat brez glutena, sem navalila na Hoferjeve riževe rezance, prelijem z vročo vodo, odcedim, pa kakšna curry omaka... kosilo dobesedno v treh minutah.

Ceres občutiš kakšno razliko od kar ga ne ješ? Sicer ne vem kok časa si že brez.

 

Tolikokrat sem že želela vprašat, pa pozabila. Ali kdaj kupite vanilijeve stroke? Na netu sem našla, da jih ima Feng Cha, trgovine in splet. Je že katera kupila, je to drago? Pa katera je že zadnjič uporabila original žafran? Ga tudi še nisem, pa bom enkrat sprobala.

 

Mmmm, Jolanta je prej naredila krasen zeliščni kruh. Bolj "nobl" kvašeno testo, torej z jajcami, mlekom, maslom. Slano. Razvaljala ga je kot za potico, cca 1 c debeline. Premazala z mešanico začimb in zvila v rolado. Začimbe - koper, peteršilj, zelena (koper, hmmm, ne vem, bi morala sprobat) je za namaz zmiksala s paličnim skupaj s strtim česnom in olivnim oljem. "Rolado" je nato narezala na nekaj večjih trikotnikov, jih razporedila v okrogel pekač, z malim razmikom. Pri vzhajanju oz. pečenju so se nato ravno prav sprijeli, kot recimo buhtli. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

Enkrat sem jih kupila v Hoferju in sem jih šele pred kratkih uporabila ampak cene se pa res ne spomnim.

 

Sem. Potem sem strok prerezala po dolgem, izdolbla sredico in jo vrgla stran (http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png ), lupine pa pokuhala v mleku. Zdej imam še en strok (prodajali so dva v epruveti), tega pa šparam.

Imam še dost vanilije v prahu (kupila v Sanolaborju pred nekaj časa, dvemi leti morda?). Ne porabim, pa jo orenk uporabljam. Ko bom to potamanila, se lotim stroka. Tokrat sredico ne bom metala stran (to delajo sam fejst ubrisani norci http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/opica.gif )

Cookie mene si pa spomnila, da bi lahko tud stroke uporabila ;) Vem za drugič :)

 

****

Včeraj za kosilo čudoviti Curry z piščančjim mesom in sladkim krompirjem v kokosovem mleku. Odlično je tud kokosovo mleko v dm-ju (dmbio), pa še cenovno ugodno. :)

Danes pa po dolgem času kus kus z svežim paradižnikom in jajčevci :)

Zvečer pa zdej redno hrustam solato iz vrta. Še dobr, da jo imamo res veliko :)

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pravega žafrana sploh še nisem uporabila. Enkrat bi ga iz firbca, tako da še ne vem. Vanili strok bi tudi iz firbca enkrat, da vidim, kako je s pravo začimbo, "v živo" :).

 

Včeraj kupila kokosovo mleko v Hoferju, pa še ne vem, ali ga bom popila ali kako drugače uporabila... Ceres, kje pa tej naj bi bili riževi rezanci, na kateri polici oz. blizu česa? Jih je najbrž že zmanjkalo. Tam okrog teh zadev, ala eksotičnih, ki so zdaj v ponudbi, jih ni bilo.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Silvija, mirne duše si nagrabi hoferjeve riževe rezance. Jaz uporabljam njihove "tagliatele" . ozki dolgi "stekleni" rezanci - super za praženje. Uporabljam še "nudelčke" - drobni stekleni riževi rezančki - namočim v korpu in hop v juho. Odlični tudi za praženje - praženi rezanci z jajcem, zelenjavo in rakci(piščan.kateer drug meso, tofu,..)

 

*******

Danes zdrobova juha, zeljne krpice (mlado zelje in pančeta), potem ledena kava za izbirčneže. Prejle sem potamanila smuti iz gozdnih borovnic, breskev, banane in malce albuminske skute. Super beljakovine (za tiste, ki morajo jesti veliko beljakovin, pa se jim upira) so mdr. tudi v sirotki (lahko tekoča, v prahu), albuminski skuti (tudi v navadni), zdej pa šibam, ker se Tolovaj dereeee

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pravega žafrana sploh še nisem uporabila. Enkrat bi ga iz firbca, tako da še ne vem. Vanili strok bi tudi iz firbca enkrat, da vidim, kako je s pravo začimbo, "v živo" http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png.

 

Včeraj kupila kokosovo mleko v Hoferju, pa še ne vem, ali ga bom popila ali kako drugače uporabila... Ceres, kje pa tej naj bi bili riževi rezanci, na kateri polici oz. blizu česa? Jih je najbrž že zmanjkalo. Tam okrog teh zadev, ala eksotičnih, ki so zdaj v ponudbi, jih ni bilo.

Silvči, jaz sem ga zadnjič kupila v Hiši začimb, svinjsko drag. Zato, ker imam Krišnovo kuhinjo (kuharsko knjigo) in je veliko krat omenjen. Treba ga je ful malo uproabiti, drugače alhko zagreni?? tko piše. No, nisem ga pa še uproabila. Bom napisala svojo izkušnjo, ko ga bom.

If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

milo mater ... a humus tudi ješ ... a se že pripravljaš na smrt ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png ???

Ta humus bi še ti jedel...po moje. Reci Amaliji, da ga naredi http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

kolerabe Razbojniku še omenit ne smem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ph34r.png

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kar naj bojo...pri nas jih ne bo!

 

******

v hofru kupila cela (fermentirana) kakavova ekobioadio zrna. Pojedla 3 in zdej sem ko koka na koki http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

ne, resno, tak šus energije sem dobla v rit, kot bi bila na akupunkturi. Ali pa vsaj na marma masaži http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

Al pa, kot bi bila spet 20 let stara http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif Čeprav, takrat je bilo moje psihično stanje precej tako-tako, fizično pa sem imela 11kg (pre)več. V bistvu sem zdej bolj(š)e in ne bi menjala, sploh, ker se lah nažrem kakavovih zrn http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Matr, že zelo dolgo časa nisem imela tok energije, res. Sploh zvečer, po celodnevni hajki (=delu zunaj), znotraj imam pa še zmeraj razsulo.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Danes korenčkova juha z zdrobom, štruklji s skuto in ajdovo kašo, bela omaka s sirom in panceto, pisana solata.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kar naj bojo...pri nas jih ne bo!

 

******

v hofru kupila cela (fermentirana) kakavova ekobioadio zrna. Pojedla 3 in zdej sem ko koka na koki http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

ne, resno, tak šus energije sem dobla v rit, kot bi bila na akupunkturi. Ali pa vsaj na marma masaži http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

Al pa, kot bi bila spet 20 let stara http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif Čeprav, takrat je bilo moje psihično stanje precej tako-tako, fizično pa sem imela 11kg (pre)več. V bistvu sem zdej bolj(š)e in ne bi menjala, sploh, ker se lah nažrem kakavovih zrn http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Matr, že zelo dolgo časa nisem imela tok energije, res. Sploh zvečer, po celodnevni hajki (=delu zunaj), znotraj imam pa še zmeraj razsulo.

Oponašam http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png . Kupila včeraj, zjutraj sem pojedla 2, pa ne vem, ali sem si dopovedala ali je res, da čutim učinek kot po kafeju. Iščem po netu lastnosti in učinke, pa večinoma najdem samo po par vrstic. Večina opisuje pridobitev teh semen, fermentacijo in nato še praženje....

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ja valda, da je skor enak kot pri kafeju (z manj stranskimi učinki). To so indijanci glodal, da so lah glave in srca rezal po 48ur/dan (žrtvovanje).

Več kot 10/dan jih naj ne bi požvakal.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

eee..

 

včeraj sem mela požrtijo in se zredila za kilo in 300 g... danes greva z frendico na morje... wuaaa, bo žurka... upam, da ne bom žrla.

 

dober tekček <3

 

gulim finance, pravo je bla mala malca nasproti tej grozljivki... kaj mene briga, če bojo eni meli presežek sredstev na današnji dan v prigodnosti, če se jim soudi obrnejo in dosežejo točko preloma, in plačajo obresti. mandarinščina.

 

lp http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...