Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

ker nisem pospravla je mama in je bla prevč zmatrana za kuhat itak... noben ne ceni ker jejo zunaj... nona pa je umrla, en normalen človek v familiji. nona, rada te imam, in kmalu bova best frendici v nebesih. rada te imam, tvoje župe nahranijo celo vas in mesto, razen tistih ki ne žremo sploh. norci.

 

 

 

kužike danes the best blikete ful popapale in se že oblizovale. nonica sem na kvadrat:) moji otroci vsaj dobro jejo.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...

pri nas je vse rdeče buč. teh muškatnih. pred par leti sem marmelado delala iz njih- Silvija dala recept, par hrušk not pa cimet. še zdaj imam en glažek. S tem, da sem pač domače morala napizdit, da je to hruškova marmelada, ki se mi je malo preveč cimeta usulo not :). ko so spraševali, kaj je to za en drugačen okus....če bi rekla,da je bučna, bi jo verjetno sama jedla.

ma eno bom raskirala, pa da vidim..če bom jedla sama, ali pa sploh nihče (tole v pečici)

nič kaj idej ni..hm...bom šla pobirat spet kaj z vrta..pa kakšno enolončnico uštimala.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Heeej buča http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

Pri nas pa turbanovke (rouge vif d'etampes https://www.google.si/search?q=turbanovke+bu%C4%8De&biw=1280&bih=918&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiqja_6q6HPAhVGyRQKHR6vAo8Q_AUIBigB#tbm=isch&q=pumpkin+rouge+vif+d%27etampes )podivjale

 

Danes je bilo jagnječji hrbet z zelenjavo - pod peko. Izvohala sem ful dobrega rejca jagenjčkov, pa težko je prit zraven, ker ima naročil za popiz in čez. Teli se pa prosto pasejo in živijo rajsko življenje predno pridejo na krožnik. No, mi smo ga dočakali, tako da od zdaj naprej bo jagnjetine več na meniju.

Vse pod peko, kar ne bo padlo v obaro.

Pa ker imamo buč za izvoz, še bučkin kolač - naddober in nadnasiten. Žup ne moremo več niti slišat, kamoli videt.

 

****

Jutri pa enoločnica z zelenjavo z vrta. Danes sem celo uspela nekaj pobrat po končanih sadjarskih poslih. Ne, ni še konec http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Heeej buča http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

Pri nas pa turbanovke (rouge vif d'etampes https://www.google.si/search?q=turbanovke+bu%C4%8De&biw=1280&bih=918&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiqja_6q6HPAhVGyRQKHR6vAo8Q_AUIBigB#tbm=isch&q=pumpkin+rouge+vif+d%27etampes )podivjale

 

Danes je bilo jagnječji hrbet z zelenjavo - pod peko. Izvohala sem ful dobrega rejca jagenjčkov, pa težko je prit zraven, ker ima naročil za popiz in čez. Teli se pa prosto pasejo in živijo rajsko življenje predno pridejo na krožnik. No, mi smo ga dočakali, tako da od zdaj naprej bo jagnjetine več na meniju.

Vse pod peko, kar ne bo padlo v obaro.

Pa ker imamo buč za izvoz, še bučkin kolač - naddober in nadnasiten. Žup ne moremo več niti slišat, kamoli videt.

 

****

Jutri pa enoločnica z zelenjavo z vrta. Danes sem celo uspela nekaj pobrat po končanih sadjarskih poslih. Ne, ni še konec http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

 

 

Bi bila vesela kakšnega recepta http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Cookie res je zlato vredno vedet kaj ješ http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Mi smo tud spomladi enega odkrili in še zelo ugodno ceno ima, tko da ful hepi http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mati, žolce bi http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif

semizdi, da se en košček še skriva v hladilniku http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/edoom16.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Delovno kosilo*= Bučna juha, pečen jagenjček z zelenjavo, kuhan krompir z oljčnim oljem, medom in solnim cvetom, za sladico pečena jabolka z nadevom iz mletih orehov, masla, medu in dišav

 

* = delovno zato, ker se je stiskal jabolčni sok

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png kaj bo šele pri vasi hiši na praznični dan

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif se kr takoj postavim v čakalno vrsto za kosilo pri vas

 

-

 

danes ne bomo jedli nič

 

za zajtrk smo bakalar, pa maslo pa friški kruh, pa dozo kofeta

Obečanje ludom radovanje...


Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

A?

Na žalost so mene izključili iz operative, bojda sem prevelik El Comandante, v kuhni pa ne prenesem nobenega postavanja okol mojih piskrov in čačkanja po njih ko se za hip oddaljim od njih (kar se pač moram, če hočem nadzirat stiskanje jabk). Tako, da na žalost dveh front fizično ne zmorem, pa sem evo opustila tisto, pri kateri se jih je drenjalo preveč.

 

*****

Danes sem jedla ajdove žgance z jurčki v smetanovi omaki (gostilna). Zanimiva kombinacija, moram rečt. Da pa v taisti gostilni na izborni lokaciji ponujajo še pice, je pa zrelo za črno piko. Skutnih štrukljev in suhokrajinskih žlikrofov jim je zmanjkalo en dan prej in lenobe lene niso pripravile novih za nedeljske goste!?! Da pa imajo pice?!? Pa jebenti pice lah glodam doma oz v vsaki zanikrni burekdžinici sredi LJ, ne pa ob sami strugi Krke sredi vzorno urejene okolice in sredi srednjeveškega dogajanja. Pa to mora propast! Matr so obsedeni s povprečnimi picami in zanič kafetom!

 

*****

mmm Lia, fruštk po mojem izboru http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeraj prvič jedl bučo Čajoto...odlična je...bučna obsedenost se kar nadaljuje...2016 je zame leto buč, k sem jih še bolj vzljubila http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/love3.gif

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

včeraj pire krompir in kumare v omaki, pa hrenovke

danes zelenjavna mineštra, pečena jabolka

jutri pire krompir in jabolčna čežana

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

naseckana kura, fejst čebule, lovor, muškatna buča, navadna buča, korenček,suhe slive, naseckano na kocke

 

popečeno, potinstano,

 

zraven krompir v kockah popečen v ta istem zosi

 

fejsst velka skleda repincla

 

bogovskihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/azzangel.gifhttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif

 

lahko bi blo še bolje, če bi bil še ingver nothttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/scratchchin.gif

Obečanje ludom radovanje...


Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz pa ričet iz konzerve. Z žlico brez krožnika. Tekne. Samo pole se spomnim na vse te podplačane in nezadovoljne ljudi, ki to pakirajo .... jah, upam, da ni noben pljunil notri.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/Whatever_anim.gif

ja, sej te konzerve so fajn za kako lenobno kuho za poštukat, sam,

k se potem od vsega napihovanja začnejo dogajat omamni glasovi http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zdele kuham omakco iz feferonov. Kr hot zadeva.

 

Nakuhal se jo bo ene 2 litra, vsebuje pa tardeč skorpion, pa tarmen škorpjon, pa tardečo nago, pa tarmeno but jolokijo, pa tri al štiri sorte habanerota verjetn, pa tardeč rokoto, pol pa še ene mejhne, ene dolge in škofove kape. Ti zadnji trije so za mal ublažit vse skupej.

To je šele prva runda, ker feferonov je ful, sam ne še zrelih.

 

Od dodatkov so olje, kis, sol, sladkor in /to je prvič letos/ ingver. Nobenga paradajza, korenja, česna, čebule...k sam zjebe okus.

Ingver je not sam zarad učinkovin, ki se dopolnjujejo s kapsaicinom.

 

Upam, da bo ratal

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zdele kuham omakco iz feferonov. Kr hot zadeva.

 

Nakuhal se jo bo ene 2 litra, vsebuje pa tardeč skorpion, pa tarmen škorpjon, pa tardečo nago, pa tarmeno but jolokijo, pa tri al štiri sorte habanerota verjetn, pa tardeč rokoto, pol pa še ene mejhne, ene dolge in škofove kape. Ti zadnji trije so za mal ublažit vse skupej.

To je šele prva runda, ker feferonov je ful, sam ne še zrelih.

 

Od dodatkov so olje, kis, sol, sladkor in /to je prvič letos/ ingver. Nobenga paradajza, korenja, česna, čebule...k sam zjebe okus.

Ingver je not sam zarad učinkovin, ki se dopolnjujejo s kapsaicinom.

 

Upam, da bo ratal

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif

če pa s tem ne boš dobil lukne v želodcu, morš met pa fejst smolo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png

 

*******

včeraj kuhljala jurkin preliv in jurkino marmelado. Kuhna rastur, danes seckam por za v skrinjo. Z jurko nadaljujem (spet) jutri. Ma je tok dobra, da bi že zdej en kozarec načela http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zdele kuham omakco iz feferonov. Kr hot zadeva.

 

Nakuhal se jo bo ene 2 litra, vsebuje pa tardeč skorpion, pa tarmen škorpjon, pa tardečo nago, pa tarmeno but jolokijo, pa tri al štiri sorte habanerota verjetn, pa tardeč rokoto, pol pa še ene mejhne, ene dolge in škofove kape. Ti zadnji trije so za mal ublažit vse skupej.

To je šele prva runda, ker feferonov je ful, sam ne še zrelih.

 

Od dodatkov so olje, kis, sol, sladkor in /to je prvič letos/ ingver. Nobenga paradajza, korenja, česna, čebule...k sam zjebe okus.

Ingver je not sam zarad učinkovin, ki se dopolnjujejo s kapsaicinom.

 

Upam, da bo ratal

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif

Jz sem tudi zasledila, da sta kombinacija čilija in ingverja najbolj optimalna. Ingver si našel kakšnega ekološkega kje?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jz sem tudi zasledila, da sta kombinacija čilija in ingverja najbolj optimalna. Ingver si našel kakšnega ekološkega kje?

 

Nak, je iz mečkatorija Sam, k bi kmal pozabu nanj, sem pol dal tistga v prahu /je itak še močnejši/

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

 

če pa s tem ne boš dobil lukne v želodcu, morš met pa fejst smolo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png

 

*******

včeraj kuhljala jurkin preliv in jurkino marmelado. Kuhna rastur, danes seckam por za v skrinjo. Z jurko nadaljujem (spet) jutri. Ma je tok dobra, da bi že zdej en kozarec načela http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/bucktooth1.gif

Hehe

Prouzaprou naj bi feferoni clo varovali in zdravili sluznico /v normalnih količinah in na dolgi rok/.

 

Drgač pa...zdej dajejo feferone že v vse...clo v sladoled....v kavo...pa tko. V marmelado pa itak

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jz sem nekje v Špari al kje že videla zapakiran ingver, kao ekološki. Imela sem pa tudi daljšo razpravo s prodajalcem ingverjevega napitka in prmejduš, sem mu verjela, ko sem videla, s kakšnim žarom mi je pripovedoval, kako celo samo hodijo v eksotične dežele in so zraven pri pridelavi ingverja. Pa kako je babica od njegove tam gori v sosednji državi delala ta napitek, ki sta ga podedovala in ga sedaj delata sama in prodajata...Pa uh...cela zgodba za tem, kako je najprej hodil v službo, ki ga sploh ni vlekla in nato cel razcvet, ko se je našel v samostojnem delu. Ja, take zgodbe podpiram in občudujem, bolj kot te od možev pa ljubic in ljubimcev,hehe. Samo, to pišem zdaj pod navdihom Vesoljnega dnevnika, ampak ok, naj pade semle. Saj ljubezen, taka i onaka, gre na koncu le skozi želodec.

 

Butl, kaj mi predlagaš, a naj na tržnici (glih zjutraj sem videla, da je prodajala neke hude feferone, čilije ali paprike, skratko neko mešanco), kako si naj to pripravim, da malo pomešam skupaj z ingverjem in se zjutraj malo zapalim s hitrim šljukom in na vrh nekaj poplaknem?

 

Namreč, že par zim imam navado dvigat odpornost, tako da si zjutraj na sveže naribam žličko ingverja in ga "pogoltnem" skupaj s sveže stisnjenim pomarančnim sokom + limono. Čili bi bil pa tako no, ščepec, da si res ne naredim luknje v želodcu http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Evo...kul...dodaj še ščepec čilija v sok...pa je...zakva pa ne.

 

Če obrajtaš pekoče stvari, je najblj simpl vzgajat svoje feferone. En teglc al pa dva /možda tri, možda pet...neznam vam broj, al znam da biču tvoj... mal me je zanesl/ bo že kr nekej. Pol pa kokr ti paše; posušit, vložit, omakco nardit...

 

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon25.gif

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

js pa danes nedeljski kuhar

me je določila, kot vsak dan v tednu in jbg, naj bo pa še nedelja

tkole za štart, mal bolj pozno ( gospodinje delajo te stvari zgodaj zjutraj ), se spravim delat kruh

in to ne čist navadn, pač pa iz

bio ( nekad bila ) črne moke in pražene čebule, kao bagete ( me prav zanima, kaj bo ven prišlo ) http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

ma, ker se pri nas golaž je z kruhom, se spravim delat še golaž

in ker ga ni čez komot, grem js v trgovino po pakirano narezano meso

ma zgleda, da v pakirnici delajo ženske,

ker je ena pinto not pozabla http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.pnghttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

zdej mi pa ni čist vse jasn, ker se zna zgodit, da se bom po tem golažu začel še bolj gonit http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png

upam le, da ne po kakšnem wc-ju http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ohmy.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

na, komaj vidim komp

veste, v rani mladosti so me učili šparanja

in evo, zdej je zmer jeba, ko režem čebulo

tolk jo je škoda, da se mi potočijo solze

 

sej bom zdržal http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...