Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Cookie - pismo rosno...jaz pa sem se hotla z neko zelenjavno župo pohvalit :))))

ker včeraj ful ponosna na tole juho - vse živo še z vrta - grah (sem ga poskusno posadila sredi poletja in je do zdaj delal, tako, da bom nadaljevala s tem), korenje, cvetačo sem tako snežno belo prinesla z njivice, pa brokoli. tri manjše krompirje za krompiroljubce, mlada čebula...in žličniki za jajceljubce :) palačinke s pirino in malo pšenične moke.

danes sem spet samopostrežna...štorovke so se namnožile okrog kostanja - zraven pred leti stal oreh, ki ga je sestra porušila...kao ji je senco delal...kostanja ne more, ker je na našem :)...(v bistvu pa ni imela keša za drva)..no, zdaj rastejo štorovke. Sem jih v soboto dva glažeka vložila in ful bogato gobjo juho smo jedli. danes bo rižota, preostanek pa vložim. (sem eno veliko skledo jih pobrala), ostanek pa je za seme. (če ne bo kdo drugače se spomnil). pa radičeva solata.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

zajtrk: smoothie jabolka banana chia semena, lanena semena in sončnična plus voda

 

kosilo xxxxxl solata s fižolom in gobicami

večerja: XXXXXL mix solata z gobicami in moložifom, jutri bo verjetno leča:)

 

happy me

 

olivno olje in vse:)

 

mama pravi, da je vse izgovor za žretje:)

 

jaz mislim, kar te ne ubije te ojača.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

..Jojo Shamannn...ku sem bla res mlada, mlada pa še hitrejšega jezika kt zdej....bi ti tako v družbi rekla, da te je potrebno vršt na tla pa dobro pretelovadit ...tole je ponavadi vedno zaleglo, če je kkšen tkšen ves čas na sex obračal... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

 

Sicer pa se mi sline cedijo ob receptih, ki jih tu berem...še nekaj dni bom samo na izmenjavi zelenih in rdečih "mutiijev "....

(Če ne bi mela kkšnega tableta proti bolečini zraven bi se lahka pohvalila celo, da sem na očiščevalni dieti...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif )

 

Evo današnji za zajtrk;

Surova rdeča pesa, korenček, zelena solata, peteršilj, banana, dateljni, kurkuma, med....

 

Kosilo ; Kivi, peteršilj, solata, laneno seme, bio smetana

 

Večerja; brokuli, fižol, korenje, peteršilj, kurkuma

 

Sej je dobro...cela boula zmiksana....jem pa že skoraj eno uro...kt, da me strežejo v hotelu z razširjenim slavnostnim jedilnikom http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

Ampak še zmeri lačnaaaa ....bemti pazte zofke....ves čas v kontroli zdravja, ki je središče vsega v našem lajfu http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png ..ker sicer tud grizljanje semenovja in oreščkov ni tako nedolžno kot je slišat...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_blush.gif

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

... jah lej mejbi pa ni mehiška limunada ...ampak so zgolj že priklopili na višjo stopnjo tantrične preobrazbe...vpraš, vpraš....http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)

https://www.youtube.com/watch?v=BoZ28PHarzM

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Bučna (hokaido) juha s smetano, pire krompir, piščančja nabodala.

 

Kot sem že nekajkrat omenila, imamo zalogo buč do pomladi in jih bo treba jest vsak ljubi dan. Pa da ni dolgočasno, jih enkrat naredim s smetano, drugič z maslom, tretjič z bučnim oljem, četrtič s tartufato, petič z orehovim oljem, šestič polnomastno mleko. Kako to zgleda?

Olupim bučo (če ima trdo lupino, sicer ne), nakockam, skuham z malce vode, zmiksam s paličnim. Posolim s solnim cvetom in s šibo vmešam dodatek (od ena do šest). Imam 4 različne vrste buč, 6 dodatkov, tj. 24 različnih okusov bučnih juh. Včasih juhi na krožniku dodam pražene in naseckane bučnice, drugič sončnice. Tut z jušnimi kroglicami (na mojo grozo) so čist spodobne http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gif

S čebulo in česnom (sofrito), krompirjem, še niti začela nisem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Oranžnih je cel bataljon :) Meni je najbolj všeč sorta delice (temnozelena lupina, rumeno-oranžno meso). Imajo različen okus, ja. Ene so maslenasto lešnikove (maslenka - butternut), druge kostanjeve (hokaido), tretje oreščkaste (provansalske), ene so pa čist bz (turbanovke) in jim okus šele moraš dat.

Jesenske se super ujamejo z drugimi jesenskimi sadeži (kostanj, oreh, lešniki, bučnice, tartufi), letne-cukini pa z zelišči (bazilika). Vse pa lepo povezuje smetana (maslo, katerakoli maščoba, tudi kokosova je dobra)

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeraj šla po kosilu in vmes med pavzo dežja v gozd. Tak..da se sprehodim. vrnila sem se s polnim naročjem marel. madona, da so mi daleč naj naj boljše gobe. ocvrte. preveč požrla na koncu. in še panirane vtaknila v skrinjo, za hude čase.

danes spet ne vem kaj bi. radič..pa še nekaj...

bučno juho bom tudi, ker paše nekaj toplega, pa buč je za izvoz.. zadnjič sem ful dobro jedla v Podčetrtku na bučarijadi. je niso s paličnim obdelali, ampak bila na širške ozke trakce narezana tale buča..in prav slastna na koncu.

grem gledat spet ideje...

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Porovo juhico kuham. S krompirjem in panceto bode :)

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

tazadnja blitva z vrta s krompirjem, čedarjem in panceto.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Juha iz rdeče leče, pečeni skutno-pehtranovi štruklji (by Žito; precenjeni, premalo pehtrana za moj okus), z jurkinim prelivom.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

petek gor ali dol, dobila sem krasne, mesnate svinjske kosti in evo, büjta repa bo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

petek gor ali dol, dobila sem krasne, mesnate svinjske kosti in evo, büjta repa bo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif

 

Mi smo včeraj repo s smetanovim podmetom in ajdovo kašo. Danes sem prinesla domov celo kuro in rdeče zelje, da bi bilo vsaj malo martinovo, a sta se moja dva, tik preden sem prišla, pogostila z lepinjami. Za večerejo bo zelenjavna enolončnica, Martina bomo pa prestavili na jutrihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Dr. Dolittle je fantazijski lik.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mi smo včeraj repo s smetanovim podmetom in ajdovo kašo. Danes sem prinesla domov celo kuro in rdeče zelje, da bi bilo vsaj malo martinovo, a sta se moja dva, tik preden sem prišla, pogostila z lepinjami. Za večerejo bo zelenjavna enolončnica, Martina bomo pa prestavili na jutrihttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

A ni Martin jutri, 12.11.?

Kakorkoli, büjte repe se je nakuhalo še za jutri, tak worenk "Lonček kuhaj" imam http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Nedeljo bomo počastili z bučno juho, nadevano raco, mlinci, rdečim zeljem, za sladico pa nekaj iz mehkih kakijev. Pa malo refoška zraven race in to je to.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

a tako, no, žabarji delamo pa vse po svojem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pri nas bo za Martinov vikend: delni dopoldanski šiht zaradi izrednih okoliščin, antibiotično probiotična podpora zobnemu zdravju. Praznitev dnevne sobe z enomesečnim (prej paše mi, zdaj žal mi je) zamikom. Zato kaj prida "habalo" v naših piskrih bo ne. Od pernatega bo domača eko kura, pa ok no, kakšen rdeč zeljček z jabolki in vinom tudi lahko naredim, če bom že kuro pekla. Z mlinci pa itak še manj dela kot z drugimi prilogami.

 

Danes smo imeli pa kar brezmesni petek: testenine z zelenjavo v omaki s kislo smetano. Pa še par palačink so hotli na vrh.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

zajtrk grozdje pri mojemu starčkotu

 

kosilo sem šla na mamin vrt in najdla na tleh en melancan, papriko, izpulila en por, ukradla koren in čebulo iz shrambe, vse narezala dušila do mehkega brez olja, dodala malo paradižnikove mezge, sol, poper in začimbe za pizzo. dobro!

 

pršparala.:)

 

pol mamo polno shrambo kakijev:/ razmišljam, kako bi to popredalčkala v možgane, da želodec ne znori. pač lahko pojem malo kakijev, ker ne morejo nahranit vse lačne ljudi tudi če zgnijejo v shrambi, pa tudi mama ne more toliko popeštat kakijev, da bo tata kaj bolj zadovoljen.

 

 

howg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Riž, grah in čisto preveč kajenskega popra

ajs ajs bejbi

 

 

 

14721662_1270776742973503_75732705474469

 

 

Grozljivo.

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kuham segedin - za jutri.

Danes je bila kar bučna juha, pečenice in popečen treviški radič.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kuham segedin - za jutri.

Danes je bila kar bučna juha, pečenice in popečen treviški radič.

 

jaz več nič ne kuham v naprej in tudi pogrevam ne, pustim samo tisto, kar se lahko poje še isti dan hladno. Segerdin kuham z belim puranjim mesom, kuhan je v 45-tih minutah.

Dr. Dolittle je fantazijski lik.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...