Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

Takšne sem jz že naredila, pa so mi prav dobre:

 

Testo za 16 tortilj:

500 g bele moke in 200 g pirine moke

45 g kvasa

žlička sladila (javorjev sirup) ali sladkorja

3 dcl tople vode

2 žlici oljčnega olja

½ žličke soli

 

1. Kvas, žličko moke in sladilo raztopimo v malo tople vode in pustimo vzhajati na toplem. Moko presejemo v skledo in dodamo sol. Ko kvas naraste, ga dodamo v jamico sredi moke, dodamo preostalo vodo,žlici olja in zamesimo testo.

 

2. Testo naj bo srednje trdo, raje bolj kot manj. Po potrebi dodamo še toplo vodo. Damo ga vzhajat. (moj nasvet: že prej oblikujmo majhne kroglice, kolikor pač presodimo, da bo dovolj za eno tortiljo. Lepše tortilje lahko oblikujemo potem…).

 

3. Vzhajano testo razdelimo na 80 g kepice (če nismo že prej…), jih na pomokani površini tenko razvaljamo. Pečemo jih eno za drugo v vroči, NEnamaščeni ponvi. Ko se na površini začnejo napihovat zračni mehurji, obrnemo in na hitro popečemo še na drugi strani. Tortilje postrežemo
še tople.

 

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

zakaj kvas v tortilje? A brez kvasa ne bi ratale? Prvič čujem, da se tortilje dela s kvasom. Menda se dela iz koruzne moke, soli, vode http://www.220stopinjposevno.com/na-kro381niku/koruzne-tortilje-cips-take-ki-se-ne-drobijo

 

btw, teh še nisem delala.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

zakaj kvas v tortilje? A brez kvasa ne bi ratale? Prvič čujem, da se tortilje dela s kvasom. Menda se dela iz koruzne moke, soli, vode http://www.220stopinjposevno.com/na-kro381niku/koruzne-tortilje-cips-take-ki-se-ne-drobijo

 

btw, teh še nisem delala.

Zato, anje, ker so tortilje isto tanke, vendar se tako lepo anomalo namehurijo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png . Čisto kamot pa tudi brez kvasa. Jz sem dala recept, ki sem ga dobila za svoje prve tortilje, par let nazaj. Drugo pa niti še nisem sprobavala. :)

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

aja, vi hočete imet mehurje?!

Men je zanje vseeno, važno je, da je mehka, da se masa da lepo zavit vanjo.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

zakaj kvas v tortilje? A brez kvasa ne bi ratale? Prvič čujem, da se tortilje dela s kvasom. Menda se dela iz koruzne moke, soli, vode http://www.220stopinjposevno.com/na-kro381niku/koruzne-tortilje-cips-take-ki-se-ne-drobijo

 

btw, teh še nisem delala.

Ekola, bom za vikend sprobala ta recept za tortilje brez kvasa. V Hoferju sem kupila bio koruzno moko in jo moram ponucat.

En dan pa, če bo sine prišel domov, mu bom naročala v Lj. nakup testenin, ki so v tem receptu. Da sprobam, če so za rabo. In bo tole:

 

http://silitestenine.si/siroki-rezanci-z-lososom-buckami/

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Super Ceres, poročaj. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

 

Jutri bom prvič šla "sama sama" nabirat čemaž. Prej kdaj mi ni bil za jest, ker so mi ponavadi dali vloženega v olivno olje, kjer ima res intenziven vonj. Letos sem ga pa prvič nabrala, skupaj s svakinjo, in mi je bil apetitlih. Sploh, ker mi je svakinja pokazala, da ga nabiram s čim več obeljenega dela v zemlji in to je že bolj podobno klasika česnu.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Takole je zgledalo Silvija, sem ugotovila, da so to bolj naani kot tortitlje, bule so pa tudi lepo ratale na kruhkih. Še enkrat hvala, zdaj bom večkrat tole naredila.

Mmmmmm, njamiiii. Prec zamesi še eno rundo, da bo kipnilo, jz pa že tečem v avto. Pridem. Pa petelinčke krožnike in vse enako čem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sprememba kuharskih načrtov. Mulota ne bo iz Ljubljane in bom bolj skromne kuhe za vikend. Končno sem se naštelala na vibracijo Kitchari, kar bo moja tridnevna mono dieta. Za presek od hranilne odvisnosti http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_blush.gif

 

Sestavine imam, fižol bil namočen in grem kuhat. Tole, če se mi še kdo pridruži za vzpodbudo:

 

https://duhovnost.eu/mung-dal-kitchari-ajurvedski-recept-tridoshic/

 

K mojemu receptu pa je dodana še razna zelenjava po izbiri.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

To je zato, da imamo tudi perutnino na krožnikih. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Super perutnina http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif . Saj, moj recept za tortilje je tudi s piščančjim mesom. Iz obzirnosti nisem napisala, ampak evo, je potegnilo taprave valove do tebe. Sem se spomnila zdaj, naši tamladi imajo nekaj kokošk in petelina Juhuja. Sem vprašala vnučka: "A ti pa ne bi rad imel še muce?" Pa je resno odgovoril: "Ne, imam že kokoške, Juhuja, kuža, papagaja in činčilo". Pa je res že dost, anje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sprememba kuharskih načrtov. Mulota ne bo iz Ljubljane in bom bolj skromne kuhe za vikend. Končno sem se naštelala na vibracijo Kitchari, kar bo moja tridnevna mono dieta. Za presek od hranilne odvisnosti http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_blush.gif

 

Sestavine imam, fižol bil namočen in grem kuhat. Tole, če se mi še kdo pridruži za vzpodbudo:

 

https://duhovnost.eu/mung-dal-kitchari-ajurvedski-recept-tridoshic/

 

K mojemu receptu pa je dodana še razna zelenjava po izbiri.

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gif ne morem- tega ghee sploh ne morem jest- mi prav smrdi. riža sem sita po prvi žlici- sem skoraj raje lačna- kardamom si sipam v kofe s ta velko šaflo,,,,,ampak vseeno ti hvala za vzpodbudohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif

Obečanje ludom radovanje...


Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Lia, če ti po pravici povem... Gheeja ne morem, naredila sem na kokosovi maščobi. Malo sem pa zajeb, ker imam samo to, po kokosu dišečo, za morebitne presne sladice. Obstaja pa še kokosova maščoba brez vonja. Pravzaprav je "župa", na kateri sem včeraj bila, prav dobra. Na koncu sem dodala tri skodelice razne zelenjave. A te začimbe, kurkuma in to...jbg...niso na valovih moje koroške energije. Ko sem pojedla, so se oglašali čudne skeptične energije, v smislu - ali mi to ustreza? V stanovanju je bil vonj po prepraženih začimbah, to much za moj standardiziran, lokalno okostenel nos. Zame so zakon timijan, peteršilj, majaron, česen, naša kumina... Riž in fržol sploh nista slaba drugače, zato bom župco naredila raje po lokalnem začimbnem pridihu.


Kardamom pa tudi jaz sipam v kafe. Sem se malo težko navadila glede vonja, ampak ko popijem, se pa super počutim. Energija me podpira. Tako da, malo se pa tu in tam le omehčam za novitete.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Takole je zgledalo Silvija, sem ugotovila, da so to bolj naani kot tortitlje, bule so pa tudi lepo ratale na kruhkih. Še enkrat hvala, zdaj bom večkrat tole naredila.

 

Tole pa zgleda dobro. Pogrinjki v barvah. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/love3.gif

Jaz imam vse v belem.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Testenine z ribo (olivno olje, rožmarin). Upam, da bo užitno :)

 

P.s.: pogledala na Silivijin link - bom poiskala še zase kakšen recept.

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flowers.gif

... Say what you mean

And mean what you say ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Prežganka z jajcem, pečen odojek, piščančje rolice, polnjene s sirom in ovite s panceto, pire iz krompirja in korenja, pečeni šparglji. Za sladico orehova Marlenka.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včeraj pečeni jagnječji kotleti z medom, pečena zelenjava in krompir.

 

Danes zdrobova juha, pire krompir s popečenimi koščki pancete, sotirani šparglji, piščančja nabodala.

 

Jutri shopping :D

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Na pa si me spomnila, da sem končno na netu preverila, kaj je sotiranje. Pa saj to že znaaaammm http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png . Gledam MasterChefa in vedno kar nekaj sotirajo, pa sem še vedno pozabila, da pogledam, kaj neki to je. Jz včeraj smetanovo omako iz brokolija in gobic. Brokoli skuhan na sopari in na hitro "sotiran" skupaj z gobicami, na hitro popečeni mladi čebuli. Nato dodana smetana za kuhanje. Podlaga: pirini široki rezanci. Plus mlada solata z rdečo redkvico. Za danes pa še ne vem, imam še mlado solato in redkvice, plus bučke, paprike...bom videla. Mogoče celo pizza... Aja, sira nimam. Ga samo za naju več ne kupim. Tako malo ga pojeva, da ga nato mečem stran, ker se pokvari.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Prvič kuhala tajsko (ne samo jedla): chow mein in solata iz ličija, jabolka, kalčkov in avokada. Sej res ni tako komplilcirano kot zgleda.

 

 

17990463_1458853557499153_70152529831182

 

18076776_1458853560832486_70786233701922

Mamma mia, njami! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif

 

Recept za telebane prosim! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/uhar.gif

Saj kalčke verejtno lahko tudi sama vzgojim, kaj ne? Sicer jih še nikoli nisem uporabljala ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon21.gif

 

Danes bo domača poleta z zelenjavno omako (paprika, malo korenčka, malo bučke, paradižnika in rdeča leča z začimbami).

... Say what you mean

And mean what you say ...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Bučna juha (maslenka), skutni štruklji.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...

No, pa sem danes sotirala http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_approve.gif Ni se mi dalo ukvarjat z južno in namesto špargljev na kakršen koli način, sem jih samo skuhala in sotirala na maslu. Se zafrkavam iz besede, ker sem se jo na novo naučila. Zraven na tanke rezine pečen sladek krompir, ki sem ga prvič poskusila, potem ko sem ga že ene 55 x samo ogledovala in ne kupila. Pa kafe sem si skuhala http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Zelenjavna mineštra. En nasvet, če še ne veste - ne puščat čokolad v kuhinjskih predalih http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/azzangel.gif

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

~

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...