Silvija 20. april 2017 Prijavi Deli 20. april 2017 Takšne sem jz že naredila, pa so mi prav dobre: Testo za 16 tortilj:500 g bele moke in 200 g pirine moke45 g kvasažlička sladila (javorjev sirup) ali sladkorja3 dcl tople vode2 žlici oljčnega olja½ žličke soli 1. Kvas, žličko moke in sladilo raztopimo v malo tople vode in pustimo vzhajati na toplem. Moko presejemo v skledo in dodamo sol. Ko kvas naraste, ga dodamo v jamico sredi moke, dodamo preostalo vodo,žlici olja in zamesimo testo. 2. Testo naj bo srednje trdo, raje bolj kot manj. Po potrebi dodamo še toplo vodo. Damo ga vzhajat. (moj nasvet: že prej oblikujmo majhne kroglice, kolikor pač presodimo, da bo dovolj za eno tortiljo. Lepše tortilje lahko oblikujemo potem…). 3. Vzhajano testo razdelimo na 80 g kepice (če nismo že prej…), jih na pomokani površini tenko razvaljamo. Pečemo jih eno za drugo v vroči, NEnamaščeni ponvi. Ko se na površini začnejo napihovat zračni mehurji, obrnemo in na hitro popečemo še na drugi strani. Tortilje postrežemoše tople. 1 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 21. april 2017 Prijavi Deli 21. april 2017 Silvoja hvala.Hihihihi http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 21. april 2017 Prijavi Deli 21. april 2017 Zbiram ves pogum, voljo, notranjo in zunanjo moč, da se jih lotim. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.pngSem te kar začutila, ja. Ni tako težko http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/inno.gif Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 21. april 2017 Prijavi Deli 21. april 2017 zakaj kvas v tortilje? A brez kvasa ne bi ratale? Prvič čujem, da se tortilje dela s kvasom. Menda se dela iz koruzne moke, soli, vode http://www.220stopinjposevno.com/na-kro381niku/koruzne-tortilje-cips-take-ki-se-ne-drobijo btw, teh še nisem delala. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 21. april 2017 Prijavi Deli 21. april 2017 zakaj kvas v tortilje? A brez kvasa ne bi ratale? Prvič čujem, da se tortilje dela s kvasom. Menda se dela iz koruzne moke, soli, vode http://www.220stopinjposevno.com/na-kro381niku/koruzne-tortilje-cips-take-ki-se-ne-drobijo btw, teh še nisem delala.Zato, anje, ker so tortilje isto tanke, vendar se tako lepo anomalo namehurijo http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png . Čisto kamot pa tudi brez kvasa. Jz sem dala recept, ki sem ga dobila za svoje prve tortilje, par let nazaj. Drugo pa niti še nisem sprobavala. Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 21. april 2017 Prijavi Deli 21. april 2017 aja, vi hočete imet mehurje?!Men je zanje vseeno, važno je, da je mehka, da se masa da lepo zavit vanjo. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 21. april 2017 Prijavi Deli 21. april 2017 zakaj kvas v tortilje? A brez kvasa ne bi ratale? Prvič čujem, da se tortilje dela s kvasom. Menda se dela iz koruzne moke, soli, vode http://www.220stopinjposevno.com/na-kro381niku/koruzne-tortilje-cips-take-ki-se-ne-drobijo btw, teh še nisem delala.Ekola, bom za vikend sprobala ta recept za tortilje brez kvasa. V Hoferju sem kupila bio koruzno moko in jo moram ponucat. En dan pa, če bo sine prišel domov, mu bom naročala v Lj. nakup testenin, ki so v tem receptu. Da sprobam, če so za rabo. In bo tole: http://silitestenine.si/siroki-rezanci-z-lososom-buckami/ 1 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 21. april 2017 Prijavi Deli 21. april 2017 Super Ceres, poročaj. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Jutri bom prvič šla "sama sama" nabirat čemaž. Prej kdaj mi ni bil za jest, ker so mi ponavadi dali vloženega v olivno olje, kjer ima res intenziven vonj. Letos sem ga pa prvič nabrala, skupaj s svakinjo, in mi je bil apetitlih. Sploh, ker mi je svakinja pokazala, da ga nabiram s čim več obeljenega dela v zemlji in to je že bolj podobno klasika česnu. Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 22. april 2017 Prijavi Deli 22. april 2017 Takole je zgledalo Silvija, sem ugotovila, da so to bolj naani kot tortitlje, bule so pa tudi lepo ratale na kruhkih. Še enkrat hvala, zdaj bom večkrat tole naredila. Mmmmmm, njamiiii. Prec zamesi še eno rundo, da bo kipnilo, jz pa že tečem v avto. Pridem. Pa petelinčke krožnike in vse enako čem http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif 1 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 22. april 2017 Prijavi Deli 22. april 2017 Sprememba kuharskih načrtov. Mulota ne bo iz Ljubljane in bom bolj skromne kuhe za vikend. Končno sem se naštelala na vibracijo Kitchari, kar bo moja tridnevna mono dieta. Za presek od hranilne odvisnosti http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_blush.gif Sestavine imam, fižol bil namočen in grem kuhat. Tole, če se mi še kdo pridruži za vzpodbudo: https://duhovnost.eu/mung-dal-kitchari-ajurvedski-recept-tridoshic/ K mojemu receptu pa je dodana še razna zelenjava po izbiri. Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 22. april 2017 Prijavi Deli 22. april 2017 To je zato, da imamo tudi perutnino na krožnikih. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.pngSuper perutnina http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif . Saj, moj recept za tortilje je tudi s piščančjim mesom. Iz obzirnosti nisem napisala, ampak evo, je potegnilo taprave valove do tebe. Sem se spomnila zdaj, naši tamladi imajo nekaj kokošk in petelina Juhuja. Sem vprašala vnučka: "A ti pa ne bi rad imel še muce?" Pa je resno odgovoril: "Ne, imam že kokoške, Juhuja, kuža, papagaja in činčilo". Pa je res že dost, anje http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia II 22. april 2017 Prijavi Deli 22. april 2017 Sprememba kuharskih načrtov. Mulota ne bo iz Ljubljane in bom bolj skromne kuhe za vikend. Končno sem se naštelala na vibracijo Kitchari, kar bo moja tridnevna mono dieta. Za presek od hranilne odvisnosti http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon1_blush.gif Sestavine imam, fižol bil namočen in grem kuhat. Tole, če se mi še kdo pridruži za vzpodbudo: https://duhovnost.eu/mung-dal-kitchari-ajurvedski-recept-tridoshic/ K mojemu receptu pa je dodana še razna zelenjava po izbiri. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/sleepy.gif ne morem- tega ghee sploh ne morem jest- mi prav smrdi. riža sem sita po prvi žlici- sem skoraj raje lačna- kardamom si sipam v kofe s ta velko šaflo,,,,,ampak vseeno ti hvala za vzpodbudohttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/clover.gif 1 Citiraj Obečanje ludom radovanje... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 23. april 2017 Prijavi Deli 23. april 2017 Lia, če ti po pravici povem... Gheeja ne morem, naredila sem na kokosovi maščobi. Malo sem pa zajeb, ker imam samo to, po kokosu dišečo, za morebitne presne sladice. Obstaja pa še kokosova maščoba brez vonja. Pravzaprav je "župa", na kateri sem včeraj bila, prav dobra. Na koncu sem dodala tri skodelice razne zelenjave. A te začimbe, kurkuma in to...jbg...niso na valovih moje koroške energije. Ko sem pojedla, so se oglašali čudne skeptične energije, v smislu - ali mi to ustreza? V stanovanju je bil vonj po prepraženih začimbah, to much za moj standardiziran, lokalno okostenel nos. Zame so zakon timijan, peteršilj, majaron, česen, naša kumina... Riž in fržol sploh nista slaba drugače, zato bom župco naredila raje po lokalnem začimbnem pridihu. Kardamom pa tudi jaz sipam v kafe. Sem se malo težko navadila glede vonja, ampak ko popijem, se pa super počutim. Energija me podpira. Tako da, malo se pa tu in tam le omehčam za novitete. Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
čebelica01 23. april 2017 Prijavi Deli 23. april 2017 Takole je zgledalo Silvija, sem ugotovila, da so to bolj naani kot tortitlje, bule so pa tudi lepo ratale na kruhkih. Še enkrat hvala, zdaj bom večkrat tole naredila. Tole pa zgleda dobro. Pogrinjki v barvah. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/love3.gifJaz imam vse v belem. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aeval 23. april 2017 Prijavi Deli 23. april 2017 Testenine z ribo (olivno olje, rožmarin). Upam, da bo užitno P.s.: pogledala na Silivijin link - bom poiskala še zase kakšen recept.http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flowers.gif 1 Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 23. april 2017 Prijavi Deli 23. april 2017 Prežganka z jajcem, pečen odojek, piščančje rolice, polnjene s sirom in ovite s panceto, pire iz krompirja in korenja, pečeni šparglji. Za sladico orehova Marlenka. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 26. april 2017 Prijavi Deli 26. april 2017 Včeraj pečeni jagnječji kotleti z medom, pečena zelenjava in krompir. Danes zdrobova juha, pire krompir s popečenimi koščki pancete, sotirani šparglji, piščančja nabodala. Jutri shopping 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 27. april 2017 Prijavi Deli 27. april 2017 Na pa si me spomnila, da sem končno na netu preverila, kaj je sotiranje. Pa saj to že znaaaammm http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png . Gledam MasterChefa in vedno kar nekaj sotirajo, pa sem še vedno pozabila, da pogledam, kaj neki to je. Jz včeraj smetanovo omako iz brokolija in gobic. Brokoli skuhan na sopari in na hitro "sotiran" skupaj z gobicami, na hitro popečeni mladi čebuli. Nato dodana smetana za kuhanje. Podlaga: pirini široki rezanci. Plus mlada solata z rdečo redkvico. Za danes pa še ne vem, imam še mlado solato in redkvice, plus bučke, paprike...bom videla. Mogoče celo pizza... Aja, sira nimam. Ga samo za naju več ne kupim. Tako malo ga pojeva, da ga nato mečem stran, ker se pokvari. 2 Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aeval 27. april 2017 Prijavi Deli 27. april 2017 Prvič kuhala tajsko (ne samo jedla): chow mein in solata iz ličija, jabolka, kalčkov in avokada. Sej res ni tako komplilcirano kot zgleda. Mamma mia, njami! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_tongue.gif Recept za telebane prosim! http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/uhar.gifSaj kalčke verejtno lahko tudi sama vzgojim, kaj ne? Sicer jih še nikoli nisem uporabljala ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon21.gif Danes bo domača poleta z zelenjavno omako (paprika, malo korenčka, malo bučke, paradižnika in rdeča leča z začimbami). 1 Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aeval 27. april 2017 Prijavi Deli 27. april 2017 Uh, cel kup sestavin mi manjka Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 28. april 2017 Prijavi Deli 28. april 2017 Bučna juha (maslenka), skutni štruklji. 1 Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aeval 28. april 2017 Prijavi Deli 28. april 2017 Ajdova kaša z zelenjavo (korenček, brokoli, malo paprike) in naribanim kozjim sirom. 1 Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 12. maj 2017 Prijavi Deli 12. maj 2017 No, pa sem danes sotirala http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_approve.gif Ni se mi dalo ukvarjat z južno in namesto špargljev na kakršen koli način, sem jih samo skuhala in sotirala na maslu. Se zafrkavam iz besede, ker sem se jo na novo naučila. Zraven na tanke rezine pečen sladek krompir, ki sem ga prvič poskusila, potem ko sem ga že ene 55 x samo ogledovala in ne kupila. Pa kafe sem si skuhala http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aeval 21. maj 2017 Prijavi Deli 21. maj 2017 Grizljam ajdove polpete. Dokler ni bučk, bo moralo biti to ok. Citiraj ... Say what you meanAnd mean what you say ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silica 11. junij 2017 Prijavi Deli 11. junij 2017 Zelenjavna mineštra. En nasvet, če še ne veste - ne puščat čokolad v kuhinjskih predalih http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/azzangel.gif 1 Citiraj Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college? ~ This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.