Skoči na vsebino

Kaj bomo dons jedl


Recommended Posts

ravnokar sem pojedla graham spagete , prelite z omako iz pelatov, sesekljanih oliv, bazilike in rozmarina. ez sem posula naribani Grana Padano (pojem od parmezana) in zraven naredila se solato iz domac

ih paradiznikov, oliv in petersilja, olivnega olja in jabol

nega kisa. Mljask.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Kus-kus (instant od zlatega polja) z zelenjavno prilogo in kremšnite :eek:  x:px

 

Kus-kus z zelenjavami:

Kuskus naredim po navodilu na vrečki (priprava 5 minut) x;)x , vanj zamešam žlico drobno narezanega drobnjaka iz zmrzovalnika in kakšno žlico kajmaka x:px

 

Šampinjone odtrgam blata, izpulim bet in položim klobuke v težko in neoprijemljivo, s kancem olivnega olja močno segreto ponev in jih solim. Pečem približno 5-6 minut, poškropim z belim vinom in obrnem. Hitro nadevam s kakšnim plesnivim sirom, pečem še kakšno minuto, da se sir stopi.

 

Cukete (bučke), čim manjše po dolgem prepolovim in polovice po dolgem zrežem na tretine. Vržem jih v vročo, z olivnim oljem (pikič) namazano težko, neoprijemljivo ponvijo. Popečem, na koncu zalijem z malo belega vina.

 

Postrežem na pladnju. Na sredino namestim kus-kus in z vsake strani po eno prilogo.

 

Dobro, poletno, enostavno,zdravo in poceni  x^x  x;)x  :palec:

 

 

x8Dx x:o)x EVO jaz bom pa danes tole zadevico probala...ker imam ravno vse tole doma....se mi že sline cedijo x:px x:px x:Dx

http://www.cosgan.de/images/smilie/engel/n015.gif
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>x8Dx  x:o)x EVO jaz bom pa danes tole zadevico probala...ker imam ravno vse tole doma....se mi že sline cedijo x:px  x:px  x:Dx

 

 

Bravo Sončk :palec:

 

Še ena ideja za zelenjavno omakco iz serije 'brez muke' x;)x

Ki jo lahko pomelješ s kuskusom, rižkom, krompirjem v kosih... ma čuda varijant, in ker je super, takoj je narejena, a najboljša je hladna x;)x ....ko se po celem dnevu priklatiš domov- je slasten obed lahko že pripravljen. x;)x x^x

 

P.s. ravnokar sem poskusila polnozrnati kus kus (od zlatega polja). Je tudi odličen! x^x

 

Zelenjavna res izi omakca x:px

 

- eno šalotko/ali en porček/ ali :sori: malo mlade čebule narežeš na tanke šajbice in pocvreš na olivnem olju v dobri ponvi/lahko voku x;)x , ko zastekleni, malo poškropiš z belim vinom, da se lepše razpusti

 

-recimo eno papriko baburo-rumeno, pa eno rdečo/ zeleno, narežeš na palčke, dodaš v ponev, ogenj mora biti visok

 

- ošiliš en večji koren in ga narežeš na koleščke (ali pa na grobo naribaš) in dodaš k paprikam. Na visokem ognju cmariš kakšnih 6-7 minut

 

- slednjič dodaš na koleščke narezane cukete/bučke

 

Soliš in na močnem ognju med mešanjem cmariš x:Dx po občutku..cca 3 minute. Spet poškropiš z belim vinom.

Ko izpari narežeš v zelenjavo še ene dva pelata/paradižnika in kakšen list bazilike, vse skupaj malce pocukraš :eek: (nujno! Povsod, kjer je paradižnik, gre kakšno zrno sladkorja.)

 

Malo pocvreš, dodaš 10 cm konzerve (paradižnikovega koncentrata iz tube), slednjič malo zaliješ z vodo in na majhnem ognju še malo pokuhaš.

 

Če imam ravno doma , zelo paše tudi malo širokih fižoletov/boranije/ stročjega fižola notri.

 

x^x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Porabla se zadnji bon in si narocila na dom Piščančje rezance z arasidi in riž x:px

Pa dobila zravne se višnjev Fruc in tiramisu x8Dx

 

Prispelo v manj kot pol ure, pa vroce je se tako, da sem si ze jezicek spekla..

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Zelenjavna res izi omakca  x:px

 

 

x^x

Super! To bomo preiskusili. Ceprav jih delam na podoben način! :palec:

 

Mi mamo dons: prebranac, kajmak, neka nabodala pa kaj jaz vem, kak meso xrolleyesx , krompircek, neka zelenjavna omaka, pa bohve kva bodo drugi prinesli + strudel in sacherca xrolleyesx Zame je zelenjavna omaka in krompircek x:o)x

Knowledge of what is possible is the beginning of happiness.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

xsmx

Preteklost obstaja le v mislih in na način, za katerega se v mislih odločimo.

Živimo v sedanjem trenutku. Čutimo v sedanjem trenutku.

Doživljamo sedanji trenutek.

Kar počnemo v sedanjem trenutku, ustvarja temelje za jutrišnji dan.

Torej se odločimo v sedanjem trenutku. Jutri ne moremo storiti ničesar in tudi včeraj ne.

Samo danes lahko delujemo.

Pomembno je, kaj se odločimo misliti, verjeti in reči sedaj.

Luis L. Hay - Moč je v tebi

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

<{POST_SNAPBACK}>Jaz sem pa jedla vitaminsko musako (tko je vsaj pisalo na jedilniku).  x:px

 

Pa gobovo juho, pa solato, pa frape za povrh  x:px

 

Ker sem seljačina, ne vem, kwa je to frape, sem pa frapiran nad kombinacijo. x:o)x x:o)x x^x

http://tadej-pretner.com

 

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Včerajšnje preprosto in slastno kosilo:

Mesnata in večja paprika babura, tuna Rio Piran in debel kos Martinovega kruha (ker jim je Jelenov že pošel)

Mize pa kakršne so, pač so.

Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Objavi novo...