Emily 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 Med tem, ko sem šel iskat aparat... je nekdo že načel......Hej, Ebor, a tak majstr da si! Vsestransko nadarjen! Saj pravim - vsi najboljši fantje so že poročeni! :OO!: :OO!: :OO!: Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 Je.entiš, Ebor, pa ti si ultra super pekovski majster Pa kok dobr zgleda tale hlebcek Bom za vikend sprobala tvoj recept, glih včeri sm pekla nadgrajene Mišeline lepinje. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Med tem, ko sem šel iskat aparat... je nekdo že načel......Hej, Ebor, a tak majstr da si! Vsestransko nadarjen! Saj pravim - vsi najboljši fantje so že poročeni! :OO!: :OO!: :OO!: Hja Emily lej tkole je, kadar mi kej rata.. se pol na vsa usta hvalem (koker si itak že opazla), kadar pa mi ne, se pa jasn potuhnem, tako, da tole moraš malo z rezervo jemat, recimo uni biskvit za rolado sem 107krat probu.. ti povem nikoli ni ratal, tako kt je treba... Zadeve s kvašenim testom, mi pa kar ratujejo... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Je.entiš, Ebor, pa ti si ultra super pekovski majster Pa kok dobr zgleda tale hlebcek Bom za vikend sprobala tvoj recept, glih včeri sm pekla nadgrajene Mišeline lepinje. Ja, kako so ti pa lepinje uspele, daj malo poročaj.... (nadgradnja = ?) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
devica 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 Še kr jem čežano...že ene tri dni Citiraj Dear Human,You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown) Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 Uuu ebor Jaz se niti ne upam cesa takega delat Danes se pa nobenemu ne da kuhat. Takrat ponavad dobro jemo Namrec privoscila si bom solato ( vse spet zmesano), paradiznik, leca, cicerika, mogoce celo zelena solata....pa bomo vidli, kaj imamo se doma Pa balzamika pa je Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Uuu ebor Jaz se niti ne upam cesa takega delat Danes se pa nobenemu ne da kuhat. Takrat ponavad dobro jemo Namrec privoscila si bom solato ( vse spet zmesano), paradiznik, leca, cicerika, mogoce celo zelena solata....pa bomo vidli, kaj imamo se doma Pa balzamika pa je Ja men tud solata brez balzamičnega kisa ni solata..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Emily 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 Hja Emily lej tkole je, kadar mi kej rata.. se pol na vsa usta hvalem (koker si itak že opazla), kadar pa mi ne, se pa jasn potuhnem, tako, da tole moraš malo z rezervo jemat, recimo uni biskvit za rolado sem 107krat probu.. ti povem nikoli ni ratal, tako kt je treba... Zadeve s kvašenim testom, mi pa kar ratujejo... No, ko si že tak navdušen kruhopek, ti pa pošiljam svoj recept za kruh iz polnovredne moke, že petstoenaindevetdesetkrat preizkušen in le v 3,76 % sfušan: Za mero vzameš kar ta veliko žlico, jasno da z velikim kupom napolnjeno! Torej: V skledo daš 12 zelo polnih žlic polnovredne moke (zmleto celo žitno zrnje!), 3 žlice ajdove moke, 3 žlice bele moke, narediš v sredini luknjo, vanjo nadrobiš kvas, ki ga zmešaš s 4 žlicami toplega mleka in žličko rjavega sladkorja. Počakaš par minut, da vzhaja, nato pa zadevo zaliješ s pribl. pol litra toplega mleka (po občutku pač - testo naj ne bo preveč zbito, ampak srednje mehko), s 4 žlicami bučnega olja in dodaš pribl. 2-3 žličke soli oziroma po okusu, ter še 2-3 žličke rjavega sladkorja. Zgneteš testo ( pogneteš ga z belo moko!), ga daš za kakih 20 minut vzhajat v toplo pečico (50 stopinj), nakar ga še enkrat pogneteš, ga daš v model, ki ga obložiš s peki papirjem ( povrhu ga 2-3x podolgem zarežeš z ostrim nožem) in ga spet daš v taisto pečico vzhajat še kakih 15 minut ( ne sme preveč narasti, ker se bo vzdignil še med pečenjem!), nakar samo še naravnaš temperaturo na 200 stopinj in pečeš 25 minut, nato pa vročino zmanjšaš na 180 stopinj in pečeš še 20 minut. Kruh se da vzeti iz pekača z lahkoto (zaradi peki papirja), hladit pa ga daj na rešetke, da ne postane vlažen! Lahko pa narediš tudi žemljice tako, da primerno velike kose testa oblikuješ v podolgovate debele svaljke, ki jih na sredini podolgem pritisneš do dna z noževim hrbtom (ki je na nasprotni strani ostrine), na dno pekača položiš kos peki papirja, nanj žemljice, ki nato vzhajajo... ostalo pa poteka tako kot pri kruhu, le čas pečenja je malo krajši. Ko lepo zadiši iz pečice, so pečene. So izredno hrustljave in nebeškega okusa! No, lepo preseneti družinico in bodi še naprej dober očka! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 Torej: V skledo daš 12 zelo polnih žlic polnovredne moke (zmleto celo žitno zrnje!), 3 žlice ajdove moke, 3 žlice bele moke, narediš v sredini luknjo, vanjo nadrobiš kvas, ki ga zmešaš s 4 žlicami toplega mleka in žličko rjavega sladkorja. Počakaš par minut, da vzhaja, nato pa zadevo zaliješ s pribl. pol litra toplega mleka (po občutku pač - testo naj ne bo preveč zbito, ampak srednje mehko), s 4 žlicami bučnega olja in dodaš pribl. 2-3 žličke soli oziroma po okusu, ter še 2-3 žličke rjavega sladkorja. Zgneteš testo ( pogneteš ga z belo moko!), ga daš za kakih 20 minut vzhajat v toplo pečico (50 stopinj), nakar ga še enkrat pogneteš, ga daš v model, ki ga obložiš s peki papirjem ( povrhu ga 2-3x podolgem zarežeš z ostrim nožem) in ga spet daš v taisto pečico vzhajat še kakih 15 minut ( ne sme preveč narasti, ker se bo vzdignil še med pečenjem!), nakar samo še naravnaš temperaturo na 200 stopinj in pečeš 25 minut, nato pa vročino zmanjšaš na 180 stopinj in pečeš še 20 minut. Kruh se da vzeti iz pekača z lahkoto (zaradi peki papirja), hladit pa ga daj na rešetke, da ne postane vlažen! A si sigurna , da gre za pol litra mleka... mislim, da je to malce preveč.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ja, kako so ti pa lepinje uspele, daj malo poročaj.... (nadgradnja = ?) Jah, kr uredu V bistvu jst tisti osnovi dodam po filingu sončnična semena, bučna, sezamova, pa lanena, pa ržena kosmiče tut (poleg ovsenih). Pa še mal več mlačne vode nalijem, kt je v originalu. Ostalo je vse isto. Po enournem vzhajanju vlijem testo (ja, bolj tekoče je, tko približno, kot je skutin nadev za palačinke) na peki papir, butnem v hladno pečico (zdej je pač vseeno, ker je zunaj itak še toplo, ko se bo pa shladilo, pa v toplo, jasno), dam na 225 stopinj in se to lepo peče slabih 30 min. Pride pa kot ena ogromna lepinja, al pa en bolj potlačen kvadraten hlebček Ja, po videzu je bl sucks, ampak je okus tok boljši. ah, kok sm zakomplicirala mah, bistvo recepta je v tem, da imaš 2 uri cajta (od priprave do pomivanja), dela je pa za 10 min, ker ostalo itak vzhaja. žal nimam digiča, da bi pokazala sliko. Okus je kot potenciran Stoletni kruh. Dober pač, ni pa maneken za videt. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 Hmm ej kje pa te sestavine dobiš? Mislm se ne spomnem, da bi to v trgovini videl, edino če je tm za diabetičarje.....Ja pospravljaš pa itak med vzhajanjem in pečenjem, kajne... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Emily 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 A si sigurna , da gre za pol litra mleka... mislim, da je to malce preveč.... x!x x!x x!x Nič ga ni preveč! Tko al tko morš pol dodat še moko, ko testo gneteš, lahko pa seveda količino mleka tudi zmanjšaš. Saj pravim - vlivaj ga po občutku. Jaz namreč zdaj v skledo sestavine kar namečem, pa nič ne vagam in ne merim (razen moke z žlicami), zato so te mere lahko tud približne...Ampak ti kot izurjen kruhopek boš znal nameriti prav! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>A si sigurna , da gre za pol litra mleka... mislim, da je to malce preveč.... x!x x!x x!x Nič ga ni preveč! Tko al tko morš pol dodat še moko, ko testo gneteš, lahko pa seveda količino mleka tudi zmanjšaš. Saj pravim - vlivaj ga po občutku. Jaz namreč zdaj v skledo sestavine kar namečem, pa nič ne vagam in ne merim (razen moke z žlicami), zato so te mere lahko tud približne...Ampak ti kot izurjen kruhopek boš znal nameriti prav! Hja tudi jaz delam bolj po občutku, samo več kot 1 dcl mogoče 1,5 dcl, pa ne dam ko gre za tam okoli 600g moke.... res pa je da je moj hlebec dokaj kompakten in ne tako, kot pravi Cokie, da se kar vliva..... no sej bom poskusil, pa poročam... ob priliki... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Emily 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Hmm ej kje pa te sestavine dobiš? Mislm se ne spomnem, da bi to v trgovini videl, edino če je tm za diabetičarje.....Ja pospravljaš pa itak med vzhajanjem in pečenjem, kajne... Moko dobiš v vsaki špecerijski štacuni - je v svetlozeleni, belopikasti papirnati embalaži, firma je DOBRO, na ovitku pa piše Pšenična polnozrnata moka - narejena iz celega pšeničnega zrna ( to piše čisto spodaj z majhnimi rjavimi črkami!)Za belo in ajdovo moko pa itak ni problema.Pa na bučno olje ne pozabi - ta šele da pravo barvo in okus kruhu! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Emily 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 Hja tudi jaz delam bolj po občutku, samo več kot 1 dcl mogoče 1,5 dcl, pa ne dam ko gre za tam okoli 600g moke.... res pa je da je moj hlebec dokaj kompakten in ne tako, kot pravi Cokie, da se kar vliva..... no sej bom poskusil, pa poročam... ob priliki... x!x x!x x!x Moke pride tukaj več kot 600 gr, ker jaz merim z res zelo polnimi žlicami! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 <{POST_SNAPBACK}> Moko dobiš v vsaki špecerijski štacuni - je v svetlozeleni, belopikasti papirnati embalaži, firma je DOBRO, na ovitku pa piše Pšenična polnozrnata moka - narejena iz celega pšeničnega zrna ( to piše čisto spodaj z majhnimi rjavimi črkami!)Za belo in ajdovo moko pa itak ni problema.Pa na bučno olje ne pozabi - ta šele da pravo barvo in okus kruhu! Ja bučno imam doma, to ni problem, te moke pa nikoli nisem zasledil, pa kupujem uno od firme Dobro za kvašeno testo (svetlo modra s pikami se mi zdi da je...) sploh mi je ta firma najboljša kar se mok tiče, tudi recimo ajdova je njihova zelo dobra, za žgance.... (se mi zdi rjava embalaža s pikami spet....) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Emily 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Ja bučno imam doma, to ni problem, te moke pa nikoli nisem zasledil, pa kupujem uno od firme Dobro za kvašeno testo (svetlo modra s pikami se mi zdi da je...) sploh mi je ta firma najboljša kar se mok tiče, tudi recimo ajdova je njihova zelo dobra, za žgance.... (se mi zdi rjava embalaža s pikami spet....) BINGO! No evo, si že tam - poleg modre in rjave embalaže z belimi pikami je še zelena! Vse tri proizvaja ista firma! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 ebor meni je pa ravno vsec tak kruh, zbit...ma saj ajdov mora biti tak! ( tudi ta tvoj je lep, no... ) devica Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>Sem se včeraj psihično priprvljal, da bi naredil Mišeline čarobne lepinje, pa so otroci začeli vpit, ni kruuuha, niiii kruha....Tako, da mi ni preostalo drugega kot, da sem segrel 1 dcl mleka , dodal dve jušni žlici margarine (za pečenje) , 8 g kvasa, malo premešal dodal še 500g bele moke in 100g koruzne moke, na koncu pa še 2 žlici kisle smetane in ščepec soli... Vse to dobro pregnetel....Vzhajalo je 36 min na temp 50°C, peklo se je 48 min na temp 200°C... Med tem, ko sem šel iskat aparat... je nekdo že načel...... ej ebor, koliko otrok pa imas...?tale hlebcek je za eno osebo, po moje...mater, svez kruh..ko to napades nic drugega ne rabis!!! Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 dons mi ne paše jest... vsaj zaenkrat ne... kruh - mmm se spomnim tistega maminega iz krušne peči ( pa kako je meni uspelo skoz na tistih kg ostat...pa štrukli, pa cmoki,....) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
amber 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 Bom kmalu...tzatzki omakco+špagete, pa sveže začimbe... Pa grozdje... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>ebor meni je pa ravno vsec tak kruh, zbit...ma saj ajdov mora biti tak! ( tudi ta tvoj je lep, no... ) devica Hja men je pa všeč rahel... pa da ima hrustljavo skorjo.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ebor 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 <{POST_SNAPBACK}>ej ebor, koliko otrok pa imas...?tale hlebcek je za eno osebo, po moje...mater, svez kruh..ko to napades nic drugega ne rabis!!! 1. Dva2. Ma tkole premer je bil cerka 26cm (tolk je posoda v kateri sem pekel) pa nekje 700g je moralo bit..3. ja saj ko sem ga dal na krožnik se je še kadilo iz hlebčka.. potem sem šel po fotoaparat, ga je pa že nekaj manjkalo... , res ni trajal dolgo... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kokica 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 Ebor - čestitke za tvoj kruhek....že zgleda tako dober, kakšen je moral šele biti v resnici Evo, odločila sem se za nakup aparata za peko kruha in kolebam med dvema modeloma....v enem se speče od 750-900 g hlebček, v drugem pa od 990-1350 g hlebček.....Le nekaj me še zanima (prosim za nasvet tistih,ki imate aparat): ali se v tem aparatu skorja kruha fajn zapeče, mi imamo namreč radi bolj zapečenega... Drugače smo danes jedli: zelenjavno juho in solato, ter vsak kos polnozrnatega kruha.....easy, ampak dobro Seveda smo vse posolili z zdravo soljo, razen kruha ,ki je zaenkrat še kupljen v trgovini Citiraj Smisel življenja je največja sreča Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
trans 12. september 2005 Prijavi Deli 12. september 2005 pečeno kokico z nadevom, pire krompir in grahovo omako Citiraj Ja,... hm... kaj naj rečem? Vsega kar še ne obstaja ali sploh nikoli ne bo, tudi bog ne more pobarvati na rumeno. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.